افق‌های نو در راه لبه منظومه شمسی


فضاپیمای افق های نو تا دو سال و نیم دیگر به سیاره کوتوله پلوتون می رسد و این در حالی است که دانشمندان درباره سالم ماندن این فضاپیما احساس نگرانی می کنند.
افق‌های نو در راه لبه منظومه شمسی

افق های نو در سال 2005 با هدف سفری 10 ساله به سوی پلوتون پرتاب شد. این نخستین ماموریت بشر به سوی پلوتون و کمربند خرده سیاره های یخی کمربند کویی‌پر در ورای مدار نپتون بود. گرچه افق های نو بیشترین سرعت پرتاب را در تاریخ کاوش های فضایی داشته است اما حتی این سرعت اولیه نیز برای سفری «سریع» به پلوتون کافی نبود و طبق برنامه فضاپیما می بایست از فاصله حدود دو میلیون کیلومتری مشتری عبور می کرد و با دریافت انرژی مداری از مشتری سرعت می گرفت و در مسیر درست از شتاب حاصل استفاده می کرد.

فضاپیما در دی سال 1393 به فاصله‌ای از پلوتون می‌رسد که می‌تواند بررسی‌های علمی خود را آغاز کند. افق های نو در تیر سال 1394 به نزدیک‌ترین فاصله از این مجموعه می‌رسد و از کنار آنها عبور می‌کند. در این حین فضاپیما شروع به عکسبرداری و بررسی ترکیبات و ویژگی‌های پلوتون و اقمار آن خواهد نمود. مأموریت افق‌های نو به اینجا ختم نشده و فضاپیما مسیر خود را به سوی اجرام کمربند کویی‌پر آغاز می‌کند و دست کم با یک خرده سیارك کویی‌پری ملاقات خواهد كرد. البته بدون شک قطر اجرامی که فضاپیما ممکن است با آنها مواجه شود از 90 کیلومتر فراتر نخواهد رفت.

ناسا رسیدن به پلوتون را بخشی از "تقلای تاریخی" خود برای اکتشاف سیارات و پروژه افق‌های نو را فرصتی برای درک سیارات واقع در لبه منظومه شمسی می‌داند

اما از زمانیکه افقهای نو در حال طی کردن مسیر خود بوده است، نگرانی تیم تحقیقاتی این فضاپیما از برخورد سنگریزه های کمربند کویی‌پر به فضاپیما افزایش یافته است.

آلن استن یکی از مسولین ماموریت افقهای نو در این باره می گوید: «ما قمرهای زیادی در نزدیکی مدار پلوتون پیداکرده ایم که تعداد آنها به بیش از 5 مورد می رسد ما وجود این اقمار و قمرهایی که هنوز کشف نشده اند را تایید می کنیم و این خیلی خطرناک است. شلوغی این محدوده به خاطر برخورد این اقمار با سنگریزه های کمربند کویی‌پر است. چون فضاپیما با سرعت زیادی (حدود 48300 کیلومتر بر ساعت) در حال حرکت است، برخورد با یک سنگریزه به اندازه یک میلیمتر و یا به اندازه یک دانه(میوه)می تواند به فضاپیما آسیب برساند. بنابراین ما نیاز داریم فضاپیما را به مسیر امنی هدایت کنیم و این تصمیم می تواند تا 10روز قبل از رسیدن به نقطه مورد نظر اتخاذ شود و چون در آن موقع زمان خیلی کمی در اختیار داریم، بنابراین باید از همین الان به فکر طراحی یک یا چندین راه جایگزین که امنیت فضاپیما را تامین کند باشیم.»

افق‌های نو در راه لبه منظومه شمسی

ناسا رسیدن به پلوتون را بخشی از "تقلای تاریخی" خود برای اکتشاف سیارات و پروژه افق‌های نو را فرصتی برای درک سیارات واقع در لبه منظومه شمسی می‌داند. افق‌های نو مدت‌ها پیش از رسیدن به پلوتون، جمع‌آوری داده‌ها را آغاز خواهد کرد. نخستین نقشه‌ها از پلوتون و قمرش سه ماه پیش از آنکه فضاپیما به نزدیکترین فاصله ممکن از آنها برسد تهیه خواهد شد. فضاپیما سپس هنگام گذر یک روزه از کنار این سیاره، تشعشعات ماورای بنفش اتمسفر پلوتون را اندازه‌گیری خواهد کرد و نقشه‌هایی با کیفیت بالا حاوی جزئیات سطح از پلوتون و کارون (قمر پلوتون) تهیه می‌کند. کاوشگر سپس "روی تاریک" این منظومه را برای بررسی سطح آنها مطالعه خواهد کرد. حتی آن زمان نیز این ماموریت 650 میلیون دلاری پایان نخواهد یافت، کاوشگر با هدایت ناسا برای انجام مطالعات بیشتر به سوی یکی از اجرام کمربند کویپر به حرکت در خواهد آمد.

افق‌های نو در راه لبه منظومه شمسی

اهداف و ماموریت هایی که این فضاپیما در طول سفر خود باید انجام دهد :

**تماس با دانشمندان ناسا را حفظ کند

**ذرات گریخته از اتمسفر پلوتون را اندازه گیرد

**کنش و واکنش پلوتون با بادهای خورشیدی را اندازه ‌گیرد 

**ذرات غبار تصادم کرده در کمربند کویپر را ردیابی کند

**از پلوتون، اقمار آن و اجرام کمربند کویپر نقشه‌برداری‌کند

**ترکیب و ساختار اتمسفر پلوتون را کاوش کند

**فشار و دمای اتمسفر این سیاره را اندازه ‌گیرد

افق‌های نو در راه لبه منظومه شمسی

با رفتن به این لینک  می توانید از محل قرار گیری روز به روز فضاپیمای افق های نو در منظومه شمسی اطلاع پیدا کنید. همچنین تماشای این فیلم می تواند شما را با گوشه ای از ماموریت این فضاپما آشنا سازد.

در این صفحه  نیز می تواند شاهد تعداد روزهای سپری شده از لحظه پرتاب "افق های نو" تا اکنون و مقدار زمان باقیمانده تا رسیدن به پلوتو باشید.

لازم به ذکر است که پلوتون چند سالی هست که در دایره تعریف سیارات جایی ندارد و به آن سیاره کوتوله اطلاق می شود. با ترک پلوتوم از ردیف سیارات منظومه شمسی و پیوستن آن به گروه سیارات کوتوله، تعداد سیارات ما به هشت کاهش یافت.

 منبع : http://www.tebyan.net/


مطالب مشابه :


سامانه سرويس دهيADSL شركت مخابرات پلوتون

سامانه سرويس دهيADSL شركت مخابرات پلوتون. مشترکین محترم adsl شرکت مخابرات اصفهان از طریق روند




سامانه‌های اینترنتی و اینترانتی شركت مخابرات استان اصفهان (ویژه كارمندان)

TCE.Blogfa.Com - سامانه‌های اینترنتی و اینترانتی شركت مخابرات استان اصفهان (ویژه كارمندان) - .عشق




افق‌های نو در راه لبه منظومه شمسی

مخابرات - افق‌های دانشگاه اصفهان. نیم دیگر به سیاره کوتوله پلوتون می رسد و این در حالی




برنامه محاسبه اقساط و سود وامهای بانکی

استخدام در استان اصفهان. تست سرعت مخابرات. سامانه پلوتون.




جملات زیبا و کوتاه از ویلیام شکسپیر

استخدام در استان اصفهان. تست سرعت مخابرات. سامانه پلوتون.




علل وقوع زلزله

زلزله را خشم خدایان بر بشر یا خشم پلوتون می سامانه 118 مخابرات مدرسین هنر استان اصفهان




افزايش سرعت اينترنت

مقالات مخابرات , کار اصفهان اورانوس، نپتون، پلوتون، راه شيري، منظومه ي




برچسب :