ساخت سکو پرتاب

  ساده و بي نقص است.

براي داشتن يک سکوي پرتاب خوب 

شما نياز به يک سکوي پرتاب لوله اي داريدو براي ساخت اين سکو نياز به چسب و لوله هاي چسبناک نخواهيد داشت.و اين سکو مانند پيستون حجم زيادي از پيشران موشک را در آغاز حرکت  تحمل مي کند.

 

image002.jpg

 

(شکل يک)

 بزرگترين مشکلي که در زمان ساخت اين سکو وجود دارد آب بندي کردن لوله مي باشد.که اين مشکل به راحتي با استفاده از يک واشر حل مي شود.(همانطور که در شکل 2 مي بينيد ) اين راهي است که شما صاحب يک سکوي پرتاب آب بندي شده مي شويد .

همچنين با استفاده از يک پمپ هوا يا تلمه باد که مجهز به يک فشار سنج است مي توانيد ميزان فشار هواي داخل موشک را بسنجيد تا در حد ايده آل، آن را پرتاب کنيد.و در آخر با استفاده از يک سوپاپ تيوپ ماشين که در انتهاي لوله قرار گرفته هوا را وارد موشک کنيد.

 

نگهدارنده موشک

پيش از آنکه فشار هواي داخل موشک به حد ايده آل برسد ممکن است موشک از سکوي پرتاب خارج شود به همين منظور شما نياز به مکانيزمي براي نگه داشتن موشک در پايين داريد. راه هاي زيادي براي نگه داشتن موشک هست اما ما با استفاده از يک لوله بزرگتر که قابلت جوشکاري سيمي را داشته  و به ضخامت 3mmباشد استفاده می کنيم که مناسب براي نگه داشتن محل خروج آب باشد . پيش از آنکه از تلمبه استفاده کنيد بايد محل خروج آب از موشک را با استفاده از دو سيم نزديک به هم(يک سيم بزرگ خميده شده) که روي لبه زايد بطري قرار مي گيرد نگه داريد.  اين لوله هاي متصل به يکديگر که با استفاده از جوش به هم و با پيچ به لوله اصلي متصل شده اند از حرکت موشک جلوگيري مي کنند. بعد از اينکه فشار هواي داخل موشک برابر با زمان پرتاب آن شد شما مي توانيد با کشيدن نخي که به سيم خميده شده رو ي دهانه بطري، بطري را آزاد و شاهد حرکت آن به سمت بالا باشيد.(شکل دو)

image003.gif

(شکل دو)

 نصب سکوي پرتات

 

image004.gif

سکوي پرتاب شبيه به يک خيمه نصب مي شود که با استفاده از سيم هاي محکم به زمين وصل شده اند ؛ نگهدارنده اين سيم ها روي زمين ميخ هاي خميه مورد استفاده در چادر ها هستند. اين راه  محکم و استواري براي نصب سکوي پرتاب است. بعد از اينکه شما شيلنگ هوا را به انتهاي لوله سکو اضافه کنيدآماده هستيد تا موشک خود را از روي سکو، پرتاب کنيد.

حال سکوي پرتاب شما آماده است و مي توانيد موشک خود را باد کنيد و با کشيدن ضامن(سيم خميده) شاهد پرتاب جالبي باشيد.

 چگونه و با چه چيزي بسازيم؟

در شکل مقابل تمام قسمت هايي را که شما براي ساخت سکوي پرتاب نياز داريم مشاهده می کنيد. بستگي به جايي که شما زندگي مي کنيد مي توانيد در اطراف خود لوله هاي pvc با اندازه هاي متفاوت بيابيد. اما ما در اين مقاله از لوله هاي با قطر 19 ميليمتري و يا 16 ميليمتري استفاده مي کنيم . اما اگر شما بتوانيد لوله اي را بيابيد که هم اندازه گلوگاه بطري باشد کار به خوبي انجام مي شود.

 

image005.gif

a – لوله پرتاب (با اندازه 19 ميليمتر)

(بسته به اندازه موشک  تغيير مي کند.)

b – پايه دروني ( که اندازه آن بستگي به اندازه سکوي پرتاب که 90 سانتيمتر است دارد  )

c- موشک

d- نگهدارنده واشر (2.5 ساتي متر از ابتدا که بستگي به لوله دارد)

e- واشر (22 ميليمتر  که روي لوله دروني قرار مي گيرد.)

f- قسمت بالاي نگهدارنده: باقطر 40 ميليمتر  براي نگه داشتن موشک

g- نگهدارنده هاي لوله

h- قفل کننده لوله

i- قسمت پايين نگهدارنده

j- قلاب هاي نصب سکو

k- پايه بيروني

l- انتهاي اتصالات

m- در پوش انتهايي (ازجنس مس و لي مي توانيد از cpvc  نيز استفاده کنيد)

n-لوله هوا

o- سوپاپ باد تيوپ چرخ ماشين

p- تلمبه باد دوچرخه مجهز به فشار سنج

q- ضامن : سيم خميده شده 200 ميليمتر

r- سيم : به جهت نصب بر روي زمين (4 متر)

  اولين جايي را که بايد بسازيد انتهاي اتصالات است. اگر شما مي توانيد يک cpvc بگيريداستفاده و نصب آن خيلي ساده تر است. لوله pvc  (l)  که به چسب آغشته شده است را در داخل در پوش انتهايي قرار دهيد. ( مي توانيد از درب نوشابه براي اين کار استفاده کنيد) ممکن است که کاملا انتهاي لوله کيپ نشده باشد که مي توانيد باکمي شن ريز يا خاک نرم اين مشکل را حل کنيد.

حالا نوبت به اندازه سکوي پرتاب مي رسد که اگر موشک شما زياد بلند نباشد (يک بطري يا دوبطري) مي توانيد يک سکوي يک متري بسازيد.اين راهي است که موشک شما به راحتي ارتفاع ، پر، وصل و رها مي شود.

اگر موشک هاي شما خيلي بلند هستند مي توان در زماني که با آب پر مي شوند نماي لوله را مشاهده و سنگيني که باعث خميدگي کم در لوله شده است را ببينيد.که با کم کردن ارتفاع لوله  سکوي پرتاب محکمتري خواهيد داشت.به عنوان مثال مي توانيد لوله بيروني(k) را 15-20 سانتيمتر کوتاهتر از لوله دروني(b) در نظر بگيريد.

حالا درپوش اتصالات(l/m) و لوله دروني(b) را داخل لوله بيروني(k) قرار دهيد.يک نشانه روي جايي که لوله دروني از لوله بيروني خارج شده است بگذاريد؛ مطمئن تر است اگر شما با استفاده از شن ريز و يا خاک نرم و يک ماده چسبنده لوله دروني را به لوله بيروني متصل کنيد.بهتر است در بسته شدن بالا و پايين بين لوله ها دقت کنيد دقت بيشتر کنيد.

 

image007.jpg

 

(شکل سه)

 حال اگر محلول بين دو لوله سفت و خشک شده است نوبت به واشر نگهدارند(d) ميرسد. شما حتما بايد براي قرار دادن اين قطعه که بهتر است کمي هم بزرگتر از قطر لوله دروني و ضخيم تر باشد؛شکافي در فاصله مناسب با اندازه موشک ايجاد مي کنيد ؛ اگر اندازه عمق شکاف مناسب باشد با چسباندن واشر سکوي پرتاب آب بندي شده اي خواهيد داشت. اين کار اصلي سکوي پرتاب است و حال ساختن مکانيزم نگهدارنده مي ماند.

اولين کار در ساخت اين مکانيسم ايجاد دو شکاف در حدود 5 ميليمتر وعمقي حدود 15 ميليمتر در وسط قسمت بالاي نگهدارنده (f) است. اين بهترين راه براي نگه داشتن انواع مختلف بطري است، عمق و اندازه هر کدام از شکاف ها و همچنين جاي آنها بايد دقيق باشد.

بعد از اين نوبت قسمت پايين نگهدارنده(i) است وساختن قسمت هايي براي پيچ کردن نگهدارنده به آنها . اين قسمت ها بايد در حدود 15 ميليمتر از کناره هاي لوله فاصله داشته و محلي رزوه دار را براي پيچ کردن در آنها در نظر بگيريد.حال دلر را برداريد و در قسمت پايين نگهدارنده سوراخهايي با مته 5 ميليمتر به صورت مستقيم ايجاد کنيد.بعد از آن با استفاده از پيچ هاي ضربه اي 6 ميليمتري (قطر)  نگهدارنده را به سکوي پرتاب محکم کنيد در ضمن زمان پيچ کردن بصورت دوتا يکي عمل کنيد تا لوله در وسط نگهدارنده قرار بگيرد.(انجام اين مرحله ها بشرط احتياط و با کمک کسي است.)

حالا بايد قسمت بالاي نگهدارنده (f)را به قسمت پايين نگهدارنده(i) جوش دهيد.يک سيم ضخيم را به عنوان ضامن(q) تهيه و سيم را از وسط يک دور به دور يک لوله بچرخانيد و دو سر سيم را به موازات هم قرار دهيد تا شباهت بيشتري به يک ضامن داشته باشد.

 قلاب هاي نصب سکو را نيز با حتياط  همانند پيچ ها به سکوي پرتاب متصل کنيد.براي اتصال لوله هوا که سوپاپ هوا به آن متصل شده بايد با احتياط سوراخ مناسبي هم از نظر ارتفاع با زمين  و هم از نظر تناسب با لوله هوا  ايجاد کنيد و با استفاده از چسب آن را آب بنده کنيد .

هم اکنون سکوي پرتاب شما آماده است .


مطالب مشابه :


موشک آبی

دو روش برای ایمن سازی پرتاب موشک آبی وجود دارد: دو نوع سکوی پرتاب متداول وجود دارد که شکل




جشنواره پرتاب موشک آبی

قسمت های مختلف موشک آبی : موشک ها فقط توسط سکوی پرتاب موشک باید پرتاب شود. 13




ساخت سکو پرتاب

ساخت موشک آبی ; موشک آبی ; سکو پرتاب; آبی و سکوی پرتاب آن است موشک از سکوي پرتاب خارج




چگونه یک موشک آبی ساده بسازیم؟

در این قسمت سعی میکنم طرز ساخت یک موشک آبی ایده آل رو براتون توضیح بدم که از (سکوی پرتاب)




طرز ساخت موشک آبی

مهمترین وسخت ترین قسمت ساخت یک موشک آبی سکوی پرتاب آن است.




اموزش ساخت موشک ابی

اموزش ساخت موشک ابی - سکوی پرتاب : 1 . ساخت سکوی پرتاب راکت مدل بسیار ساده است فقط




آیین نامه مسابقات طراحی و ساخت موشک های آبی

آیین نامه مسابقات طراحی و ساخت موشک های آبی. الف: بیشترین مسافت (برد): سکوی پرتاب کننده (لانچر




آموزش ساخت موشک آبی

» برگزاری اولین دوره مسابقات پرتابموشک های آبی” در شهرستان سکوی پرتاب.




طریقه ساخت موشک آبی

دو روش برای ایمن سازی پرتاب موشک آبی قرار بگیرد و باید حتما یک سکوی پرتاب برای این




آموزش ساخت موشک آبی

وبلاگ شخصی حجت سیفی - آموزش ساخت موشک آبی - - وبلاگ شخصی حجت سکوی پرتاب : 1 .




برچسب :