کارت گرافیک

کارت گرافیک یکی از عناصر مهم در رایانه است که با توجه به نوع استفاده و نیاز کاربران ، دارای مدل های متفاوت با پتانسیل های مختلف می باشد . کاربران با توجه به امکانات کارت گرافیک قادر به استفاده از بازیها ، برنامه های پیشرفته ، مشاهده فیلم و انجام عملیات حرفه ای نظیر ضبط و ویرایش فیلم می باشند . در زمان استفاده از تصاویر گرافیکی حجیم و یا اکثر بازیهای رایانه ای ، ممکن است تصاویر به صورت منقطع نمایش داده شوند ، ناگهان بازی یا برنامه قطع شود ، برنامه های گرافیکی به کندی اجرا شوند و یا اصلا بازی یا برنامه اجرا نشوند ، در چنین مواردی استفاده از یک کارت گرافیک مطلوب و با سرعت مناسب ، علاوه بر افزایش کارائی سیستم ، امکان پردازش تصویر دو بعدی و سه بعدی استفاده شده در بازی ها و برنامه های رایانه ای را با سرعت بیشتر فراهم می نماید . طراحان و پیاده کنندگان محصولات نرم افزاری با اتکا به پتانسیل های ارائه شده توسط کارت گرافیک ، قادر به تولید محصولات متنوعی نظیر بازیهای پیچیده و با گرافیک بالا می باشند .

شرکت GIGABYTE یکی از بزرگترین تولیدکنندگان تجهیزات و قطعات رایانه ای اعم از مادربورد ، مانیتور ، تجهیزات مولتی مدیا ، انواع Drive ها همچون CD Rom , Combo Drive , Writer , DVD Rom ، انواع کارتهای Modem , LAN . . . ، کیس ، کیبرد ، ماوس و دهها قطعه دیگر در جهان بوده است . یکی از قطعاتی که توسط این شرکت تولید می شود کارت گرافیک است . گیگابایت یکی از شرکتهایی است که هم کارتهایی با هسته گرافیکی ATI و هم با هسته گرافیکی NVIDIA تولید می کند که این امر باعث شده متنوع ترین کارتهای گرافیکی دنیا را ارائه دهد . کارتهای گرافیک شرکت گیگابایت همیشه گوی سبقت را چه از نظر کیفیت ، کارائی ، طراحی و قیمت از رقبا ربوده و همیشه مقامهای نخست را به خود اختصاص داده است و به همین دلیل به عنوان یکی از پرفروشترین کارتهای گرافیک دنیا شناخته شده است .

تشریح مشخصات :

در زمان تهیه یک کارت گرافیک می بایست موارد متعددی همچون هسته گرافیکی ، سرعت پردازنده ، میزان حافظه ، سرعت حافظه ، نوع اینترفیس ها ، تعداد پورت های ورودی و خروجی به دقت بررسی و مشخص گردد . قیمت یک کارت گرافیک با میزان کارائی آن ارتباط مستقیم دارد . کارت های گرافیک از تراشه های ATI یاNVIDIA استفاده می نمایند که دارای کارائی مناسب در ارتباط با نمایش تصاویر سه بعدی می باشند . جایگاه و نقش هسته گرافیکی و Core Clock (سرعت پردازنده) در کارتهای گرافیک بسیار حائز اهمیت بوده و اولویت آنها نسبت به سایر گزینه ها موجود به منظور گزینش یک کارت گرافیک ، بیشتر است . بازیهای گرافیکی پیچیده و گرافیک بالا ، نیازمند استفاده از کارتهای گرافیک با هسته های گرافیکی و سرعت پردازش بالا می باشند .

ویژگیهای مهم :

هسته گرافیکی(Chipset) : از مهمترین بخشهای یک کارت گرافیک هسته گرافیکی آن می باشد که توسط شرکتهای ATI یا NVIDIA در انواع مختلف مانند : RADEON 9200 , 9600 , 9800 , FX 5200 , 5700 , 5950 . . . تولید می شود و در واقع عملکرد اصلی کارت گرافیک به این پردازنده بستگی دارد . این هسته ها در 3 رده متفاوت تولید می گردند که شامل 1- رده High-end که بالاترین رده این پردازنده ها می باشد که کارتهایی همچون
Radeon 9700 , 9800 , FX 5950 , ... در این رده قرار دارند . 2- رده Main stream که رده متوسط پردازنده ها را تشکیل می دهد و کارتهایی همچون
Radeon 9500 , 9600 FX 5500 , 5600 در این رده قرار دارند . 3- رده Low-end که کارتهای سطح پائین تر همچون Radeon 7000 , 9000 , 9200 , FX 5200 , … در این رده قرار دارند . در واقع مشخصه اصلی یک کارت گرافیک را هسته گرافیکی آن تعیین می کند .

سرعت پردازنده(Core Clock) : سرعت پردازنده گرافیکی بعد از هسته گرافیکی ، مهمترین عامل افزایش کارائی یک کارت گرافیک بوده که بیشترین تاثیر را در رابطه با انجام عملیات تصاویر سه بعدی متحرک بطور کامل فراهم شده است . زمانیکه بازیهای رایانه ای با سرعت 60 فریم در ثانیه و یا بیشتر نمایش داده شوند ، وضعیت مطلوبی فراهم و تصاویر فاقد هرگونه لرزشی خواهند بود . ( و در واقع چشم انسان در چنین سرعتی قادر به تشخیص لرزش تصاویر نخواهد بود) . کارتهایی که قادر به تولید فریم ها با سرعت بیشتری باشند ، امکان مشاهده تصاویر و بازیهای رایانه ای درResolution بالاتری را فراهم می سازند .

حافظه(Ram) : در مواردیکه از رایانه به منظور انجام عملیات حجیم گرافیکی نظیر بازی های رایانه ای و یا ویرایش تصاویر ویدئویی استفاده می شود ، اطلاعات مورد نیاز به منظور نمایش تصاویر در حافظه کارت گرافیک ذخیره می گردد . کارتهای گرافیک به منظور انجام مطلوب و سریع اینگونه فعلیتها به حجم بالایی از حافظه نیاز خواهند داشت . به موازات افزایش پیچیدگی بازیهای رایانه ای یا حجم عملیات گرافیکی به حافظه بیشتری نیاز خواهد بود . برای بازیهای قدیمی ، حافظه ای به میزان 32 MB کافی بوده ولی کیفیت و سرعت انتقال تصاویر در آنان نسبت به بازیهای جدید خصوصاً در Resolution : 1200 * 1600 مطلوب نخواهد بود . به منظور استفاده از بازیهای گرافیکی پیشرفته می بایست از کارتهای گرافیکی که دارای حداقل 128MB حافظه می باشند ، استفاده کرد

Memory BUS : پهنای مسیر انترفیس حافظه می باشد . به عبارت دیگر به عرض مسیر حرکت دیتا در حافظه گفته می شود . این گزینه نقش مهمی در کیفیت و راندمان کارت گرافیکی بازی می کند . هر چه این عرض بیشتر باشد (256Bit , 128Bit , 64Bit) سرعت جریان دیتا در حافظه بالاتر بوده و به طبع قدرت کارت بالاتر رفته و برنامه ها و بازی ها روانتر اجرا می شوند .

Memory Clock : به فرکانس حافظه کارت گرافیک گفته می شود . این گزینه نیز نقش مهمی در کارت گرافیک بازی می کند .

AGP : این درگاه مسئولیت ارسال دیتا به کارت گرافیک را دارد . تقریباً تمامی سیستمهای جدید دارای یک اسلات AGP به منظور اتصال کارت گرافیکی می باشند . سیستمهایی که طول عمر آنها بیش از 4 سال بوده و یا بعضی از سیستمهایی که دارای کارت گرافیک به صورت onboard می باشند ، ممکن است این اسلات در آنها وجود نداشته باشد . کارتهای گرافیکی که از اسلات AGP استفاده می کنند قادر به حمایت از سرعتی بالغ بر 4x تا 8x می باشند . در صورتیکه سیستمی دارای اسلات AGP با سرعت 2x یا 1x باشد ، امکان استفاده از کارت های گرافیکی با سرعت 4x یا 8x وجود نخواهد داشت .

DirectX : این تکنولوژی پس از گذشت مدت زمانی اندک به یک تکنولوژی فراگیر در بازی های رایانه ای جدید تبدیل شده است . این برنامه در حقیقت رابط بین برنامه با بازی و کارت گرافیک است می باشد در واقع DirectX بین نرم افزار با بازی و سخت افزار گرافیکی رابط می شود . هم اینک کارتهایی ارائه شده است که از DirectX9 پشتیبانی و استفاده می نمایند . در صورتیکه تصمیم به استفاده از جدیدترین بازی های رایانه ای دارید. می بایست کارت گرافیکی انتخاب گردد که قادر به سازگاری با DirectX9 باشد .

خروجی DVI : با استفاده از اینترفیس DVI امکان اتصال کارتهای گرافیک به انواع مانیتورهای دیجیتال ، آنالوگ و دستگاههایی که سیگنال دیجیتال دریافت می کنند فراهم می گردد . به منظور اتصال رایانه به دو مانیتور و یک تلویزیون ( مشاهده دو تصویر متصل و یا حتی سه تصویر جداگانه) می توان از این پورت استفاده کرد . همچنین با استفاده از تبدیل DVI to VGA می توان امکان اتصال همزمان به دو مانیتور آنالوگ را فراهم آورد .

خروجی S-Video : این پورت امکان ارسال سیگنالهای ویدئویی را به تلویزیون ، VCR ، و سایر دستگاههایی که سیگنال ویدئویی دریافت می کنند را فراهم می سازد .

لازم به ذکر است که رنگ بورد کارت گرافیک هیچ نقشی در کیفیت آن ندارد و فقط برای تشخیص ظاهری کارت می باشد .

Overclocking: اجرای پردازنده موجود بر روی يک کارت گرافيک سريعتر از سرعت مشخص شده توسط توليد کننده ، به امری متداول توسط برخی بازی های کامپيوتری تبديل شده است . وضعيت فوق ، باعث فشار بيش از حد مجاز به کارت گرافيکی در ارتباط با توليد خروجی شده و در نهايت می تواند سوختن كارت گرافیكی را بدنبال داشته باشد .برخی از تولید كنندگان نظير ATI,NVIDIA ، كارت هایی را ارائه نموده اند كه دارای ويژگی Overclocking می باشند . برخی ديگر از توليد کنندگان نرم افزارهای Overlocking را بهمراه کارت گرافيکی خود عرضه نموده قبل از فعال نمودن ويژگی Overlocking می بايست دستورالعمل های ارائه شده توسط توليدکنندگان مربوطه به دقت مطالعه گردد .


:کانکتورهای نمایشگر
حداقل : یك کانکتور VGA برای نمایشگر CRT
پیشنهادی : یك یا دو کانکتور VGA برای نمایشگرهای CRT
حداکثر : یك یا دو کانکتور VGA یا یك خروجی دیجیتال اضافه برای نمایشگرهای تخت
بمنظور استفاده از کارت گرافيکی ، می بايست کارت گرافيکی دارای کانکتورهای لازم بمنظور ارتباط با مانيتور باشد . كارت های گرافیك ، حداقل دارای یك پورت VGA بمنظور اتصال مانیتورآنالوگ به كامپیوتر می باشند (مانیتورهای فوق در زمره مانیتورهای CRT یا LCD آنالوگ تخت محسوب می گردند ) . كارت هایی كه دارای يک کانکتور می باشند ، امکان استفاده از چندين تصوير و بالطبع چندين عمليات را فراهم می نمايند مثلا" می توان بر روی یك صفحه برنامه حسابداری را فعال و بر روی صفحه دیگر برنامه Word را فعال نمود.

:پورت های ورودی و خروجی
حداقل : موجود نیست پیشنهادی : S-Video یا مركب حداکثر : تنوع اينترفيس ها
در صورتيکه قصد ويرايش تصاویر ویدئویی وجود داشته باشد و يا بخواهيم از کامپيوتر بمنظور ذخيره تصاوير ویدئويی استفاده نمائيم و يا تمايل به استفاده از تلویزیون برای انجام بازی های كامپیوتری وجود را داشته باشيم ، می توان از يک کارت گرافيک پيشرفته که دارای مجموعه ای از پورت های ورودی ، خروجی و يا يک TV Tuner است ، استفاده نمود.

:Anti-aliasing

در گرافیك كامپیوتری به هموار نمودن ( صاف و يکدست ) ظاهر ناهموار و پلکانی اشكالی چون خطوط مورب،‌منحنی ها و دوایر اطلاق می گردد . استفاده از ويژگی فوق در موارديکه دارای يک Resolution پائين می باشيم ، مفيد خواهد بود. علت بروز اين ناصافی ها ، به دلیل پایین بودن كیفیت تفكیك پذیری بوده و می توان بمنظور برخورد با مشکل فوق ، از امکانات سخت افزاری و يا نرم افزاری خاصی استفاده نمود . برخی از کارت های گرافيک جديد از ويژگی فوق حمايت می نمايند.در صورت فعال نمودن ويژگی فوق ، سرعت نمایش فريم ها در يک ثانيه كاهش خواهد يافت .بنابراین استفاده کنندگان بازی های کامپيوتری ، می بايست بین نمایش سریعتر و استفاده از تصاویر هموار، یكی را انتخاب نمايند .


(Turbo Cache)و عرضه کارت گرافیک جدید NVIDIA

شرکت Nvidia که از پیشتازان ساخت پردازنده‌های چند رسانه‌ای و کارت‌های گرافیک مورد استفاده در کامپیوتر به شمار می‌رود به تازگی پردازنده گرافیکی جدیدی موسوم به Geforce 6200 را به بازار عرضه کرده است.

به گزارش بخش خبر ، در این کارت گرافیکی که از فناوری جدیدی موسوم به Turbocache استفاده شده که امکان برقراری مستقیم ارتباط بین آن و حافظه سیستم را فراهم می‌آورد. در حالی‌که تا پیش از این از یک حافظه محلی که بر روی کارت گرافیک نصب می‌شد، استفاده می‌شد.متخصصان این شرکت معتقدند که محصول جدید از عملکرد و قابلیت‌های بهتری برخوردار است و به خصوص برای طرح‌های سه بعدی از انعطاف فوق‌العاده برخوردار خواهد بود.انتظار می‌رود که عرضه عمومی Geforce 6200 از ژانویه سال 2005 میلادی آغاز شود.



اگر می خواهید مشخصات کارت گرافیک خود را مشاهده کنید می توانید از روشهای زیر استفاده نمایید :

روش اول : روی صفحه کار (Desktop) خود راست کلیک کنید و از این منو گزینه Properties را انتخاب کنید . سپس به برگه Settings رفته و دکمه Advanced را انتخاب کنید . پنجره جدیدی با نام کارت گرافیک شما باز می شود که می توانید در برگه Adapter مشخصات کارت خود را مشاهده نمایید .

روش دوم : روی منوی Start کلیک کرده به منوی Programs می رویم و از منوی Accessories کزینه System Tools و سپس روی System Information کلیک می کنیم . برنامه System Information اجرا می شود که در آن مشخصات کامل و کلی خود را مشاهده می نمایید . به منوی Tools رفته و گزینه Dire ctX Diagnostic Tool را انتخاب می کنیم . این برنامه اجرا شده و در ابتدا سیستم شما را بررسی می کند . در این برنامه می توانید شما از وضعیت Display , Network , Input , Music , Sound (نمایشگر و کارت گرافیک ) خود مطلع شوید . برگه Displayرا انتخاب کرده و مشخصات کامل کارت گرافیک خود را در قسمت Device مشاهده می نمایید . همچنین می توانید از مشخصات درایور خود در قسمت Driver اطلاع حاصل فرمائید . در بخش DirectX features شما می توانید قابلیتهایی همچون DirectDraw (قابلیت شتاب در ترسیم تصاویر) ، Direct3D (قابلیت ترسیم تساویر سه بعدی) ، AGP Texture قابلیت شتاب در ارسال و بافندگی دیتا ، و حذف قسمتهای نامشهود در اجسام سه بعدی ) را فعال یا غیر فعال نمایید ضمناً می توانید تستهایی را هم از این قابلیتها بعمل آورید . در قسمت Notes می توانید گزارشی از وضعیت تستهای انجام شده مشاهده نمایید .

تست کارت گرافیک :

بهترین برنامه برای تست کارت گرافیک برنامه 3Dmark می باشد . این برنامه محصول شرکت Feuturemark بوده و آخرین نسخه آن مربوط به سال 2003 می باشد . این برنامه از تمام جوانب کارت شما را بررسی و تست می کند و به کارت شما امتیاز می دهد. شما می توانید این عمل را روی کارتهای مختلف انجام داده و به نسبت امتیاز داده شده آنها را با هم مقایسه نمایید . همچنین می توانید کارت خود را از طریق اینترنت با کارتهای دیگر موجود در جهان مقایسه نمایید .
 

كارت گرافيك:

سه وسيله در يك كارت ويديويي:

كارت گرافيك شما به اندازه صفحه نمايش شما مهم است و بيشتر مواقع ناديده گرفته مي شود در طول سالهاي 1999 تا كنون كيفيت كلي كارتهاي گرافيكي ارتقا يافته است قبل از آن توليدات كم قابليتي در بازار بود اين مقاله را دنبال كنيد تا در مورد كارتهاي گرافيك كامپيوتر خود بيشتر بدانيد يك كارت گرافيك اصولاً يك رابط يا يك كارت قابل تعويض يا قابل توسعه در كامپيوتر شما است بنابراين مي تواند با يك كارت ديگر جايگزين شود ( مادر برد بايد داراي اسلات AGP باشد ) كارت گرافيك همچنين مي تواند به صورت onboard باشد كه در كامپيوترهاي شخصي lap top يا مادربردهاي عمومي تر استفاده مي شود كه قابل تعويض نيستند. بنده يك دليل روشن براي يك كارت گرافيك قابل تعويض در كامپيوتر خود دارم هر چند يك مادربرد مدرن مي تواند داراي يك چيپ ست گرافيكي عالي باشد شما فقط بايد بدانيد كدام يك!

بدون توجه به اينكه آيا كارت گرافيكي onboard يا قابل تعويض است رابط گرافيكي از سه قسمت تشكيل شده است:

  • يك چيپ ست گرافيكي با ماركهاي معتبر ( ATI , Matrox , Nivadia , S3 , Intel نامهاي شناخته شده در زمينه هستند ) چيپ ست گرافيكي سيگنلهايي را كه مانيتور بايد از يك تصوير دريافت كند مي سازد.
  • انواعي از RAM ( كه انواع معمول آنها مانند: EDO , SGRAM يا VRAM هستند) حافظه RAM براي اينكه بتواند تصوير كامل صفحه نمايش را در هر لحظه بخاطر بياورد لازم است. كارت گرافيك ممكن است از حافظه اصلي مادر برد استفاده كند.
  • يك RAMDAC چيپي كه سيگنالهاي ديجيتال را به آنالوگ تبديل مي كند اگر شما از مانيتورههاي FLAT PANEL ديجيتال استفاده مي كنيد احتياجي به تابع RAMDAC نداريد

كارت گرافيكي CPU  را پشتيباني مي كند:

كارت گرافيك يك تابع پشتيباني براي CPU دارد و آن پروسسوري مانند CPU  است. اگر چه اين پروسسور اختصاصاً براي كنترل تصوير صفحه نمايش ساخته شده است.

 

G1.gif

 

شما مي توانيد كامپيوتري بسازيد كه چيپ كنترل گرافيكي را نداشته باشد و وظيفه آن را به عهده CPU بگذاريد. ولي CPU دائماً اشغال خواهد شد و نرم افزاري را اجرا مي كند كه بايد تصوير مانيتور را توليد كند.

رم در كارت گرافيك :

كارتهاي گرافيك معمولاً مقدار معيني RAM دارند كه به آن فريم بافر هم گفته مي شود امروزه كارتهاي گرافيك مقدار زيادي رم دارند اما قبل از آن مهم است كه بدانيم:

  • چه ميزان RAM ؟ اين براي عمق رنگ در رزولوشن بالا اهميت دارد.
  • چه نوع RAM ? اين براي سرعت بالا لازم است

رم گرافيكي براي نگهداري تصوير بزرگ مانيتور در حافظه لازم است. CPU اطلاعاتش را به كارت گرافيك مي فرستد. پروسسور كارت گرافيك يك تصوير براي مانيتور مي سازد و آن را در RAM گرافيك ذخيره مي كند. اين تصوير يك bitmap بزرگ است. براي update مداوم تصوير مانيتور استباده مي شود

مقدار RAM:

كارت گرافيكهاي قديمي تر معمولاً داراي 1و 2و4 مگابايت حافظه يا بيشتر بودند. واقعاً چقدر حافظه لازم است؟ حداقل احتياج ميزان رزولوشني است كه روي مانيتورتان مي خواهيد. براي يك استفاده دو بعدي معمولي رنگهاي 16 بيت كافي است. اجازه بدهيد نگاهي به ميزان RAM لازم براي رزولوشنهاي مختلف بيندازيم:

 

Resolution

Bit map size with 16 bit colors

Necessary RAM on the video card

640 x 480

614,400 bytes

1 MB

800 x 600

960,000 bytes

1.5 MB

1024 x 768

1,572,864 bytes

2 MB

1152 x 864

1,990,656 bytes

2.5 MB

1280 x 1024

2,621,440 bytes

3 MB

1600 x 1200

3,840,000 bytes

4 MB

توجه داشته باشيد كه 100 درصد RAM گرافيكي براي ذخيره Bitmap استفاده نمي شود بنابراين يك مگا بايت براي نشان دادن يك تصوير 800 در 600 با عمق رنگهاي ( تعداد رنگ ) 16 بيت كافي نيست. همانطور كه در محاسبات بالا اين نشان داده شده است بنابراين اگر شما رم گرافيكي بالاتري از ميزان متناظر با رزولوشن مورد نظر ( در جدول بالا ) داشته باشيد افزايش سرعت را مشاهده خواهيد كرد مثلاً اگر از يك رم گرافيكي 4 مگابايت به جاي 2 مگابايت براي رزولوشن 800 در 600 استفاده كنيد افزايش سرعت را حس خواهيد كرد در اين حالت اطلاعات مي توانند به طور همزمان از روي رم خوانده شوند و روي آن نوشته شوند كه براي هر كدام از cell هاي متفاوت رم گرافيكي استفاده مي شود.

استفادهاي سه بعدي:

براي پاسخ به تقاضاي زيادي كه براي كيفيت بالاي تصوير سه بعدي وجود داشت كارتهاي گرافيكي با رم گرافيكي 16 و 32 مگابايت وارد بازار شدند و آنها از اينترفيس ( اسلات ) AGP براي پهناي باند بيشتر دسترسي به حافظه اصلي استفاده كردند.

VRAM:

به طور خلاصه همه انواع رمهاي معمول مي توانند در كارتهاي گرافيكي استفاده شوند. اكثر كارتهاي گرافيكي از انواع خيلي سريع رمهاي معمولي استفاده مي كنند بعضي كارتهاي حرفه اي ( مانند Maxtor Millennium 2 ) در گذشته از چيپ هاي اختصاصي VRAM يا Video Ram) استفاده مي كردند. اين يك نوع رم بود كه فقط روي كارتهي گرافيكي استفاده مي شد در اصل يك VRAM از دو سلول رم معمولي ساخته شده است كه به يكديگر متصل شده اند. بنابراين شما از رم دو برابر استفاده مي كنيد. همچنين قيمت VRAM دو برابر انواع ديگر است. ويژگي برتر سلول دوتايي اين است كه به Video processor اجازه مي دهد كه به طور همزمان  كه اطلاعات قديمي را مي خواند اطلاعات جديد را در همان آدرس بنويسد. بنابراين VRAMدو دروازه دارد كه مي تواند در يك زمان فعال شود و به طور چشمگيري سريعتر كار مي كند.

UMA و DVMT:

در مادر برد هاي قديمي تر كنترلر گرافيكي به صورت on board بود. از SMBA كه مخفف ( Shared Memory Buffer Architecture ) يا UMA كه مخفف ( Unified Memory Architecture ) مي باشند قسمتي از رم سيستم كه براي استفاده به عنوان رم گرافيكي اختصاص يافته و استفاده مي شد اما اشتراك گذاشتن حافظه خيلي كند بود و استانداردهاي آن جالب توجه عموم نبود. يك ويرايش جديد از اين نوع در اينتل ساخته شد كه چيپ ست 810 نام داشت و بهتر از آن 815 بود. كه كنترل گرافيكي را در خود داشت و قسمتي از رم سيستم را به عنوان رم گرافيكي استفاده مي كرد اين سيستم به نام D.V.M.T كه مخفف (Dynamic Video Memory Tecbology ) بود، شناخته شد.

 

RAMDAC:

همه كارتهاي گرافيكي قديمي يك چيپ RAMDAC داشتند كه سيگنالها را از ديجيتال به آنالوگ تبديل مي كرد. مانيتورهاي CRT با سيگنال آنالوگ كار مي كنند كامپيوتر شما با اطلاعات ديجيتال ( صفر و يك ) كه به رابط گرافيكي فرستاده مي شود كار مي كند قبل از اينكه اين سيگنالها براي مانيتور فرستاده شوند بايد تبديل به آنالوگ شوند كه اين عمل در خروجي كارت بوسيله RAMDAC انجام مي گيرد.

g2.gif

 

توصيه ما براي يك RAMDAC خوب به قرار زير است:

  • يك چيپ خارجي كه داخل چيپ VGA نباشد.
  • clock speed برابر 250-360 مگا هرتز

انتقال حجم سنگين اطلاعات:

در گذشته كارتهاي گرافيكي بودند كه flat بودند اين كارتها هوشمند نبودند. آنها اطلاعات و سيگنالها را از CPU دريافت مي كردند و آنها را به مانيتور انتقال مي داند و كار ديگري انجام نمي دادند. CPU بايد همه محاسبات لازم را براي خلق تصوير مانيتور انجام مي داد.

با توجه به اينكه هر تصوير صفحه نمايش يك Bitmap بزرگ بود CPU بايد مقدار زيادي اطلاعات را براي هر تصوير جديد از RAM به كارت گرافيك انتقال مي داد.

به زودي اينترفيسهاي گرافيكي مانند ويندوز محبوبيت پيدا كردند و با اين كارتها كامپيوترهاي شخصي بسيار كند بودند زمانيكه CPU انرژي زيادي براي توليد تصوير صفحه نمايش بكار مي برد اين طبيعي بود. ميتوان حجم اطلاعات لازم را محاسبه كرد يك تصوير با رزولوشن 1024 در 768 با عمق رنگ 16 بيت يك Bitmap با حجم 1.5 مگابايت است كه به صورت زير محاسبه ميشود:

1024x768x2 byte

با هر تعويض تصوير ( با فركانس مثلاً 75 هرتز در هر ثانيه 75 تصوير خواهيم داشت ) احتياج به انتقال 1.5 مگا بايت تصوير هست و اين انرژي كامپيوتر را هدر ميدهد به خصوص زمانيكه در حال اجراي يك بازي ( game ) هستيد ولي در كارتهاي گرافيك امروزي اين  محاسبات در كارت گرافيك انجام مي شود.

 

 


مطالب مشابه :


لیست قیمت انواع کارت گرافیک

خرید,فروش,کامپیوتر,لپ تاپ - لیست قیمت انواع کارت گرافیک - کلیه خدمات در زمینه کامپیوتر - خرید




کارت گرافیک

امپراطوری آموزش کامپیوتر - کارت گرافیک Writer , COMBODrive ) CDRom انواع کارتهای PCI (مودم ، لن )




کارت گرافیک

کارت گرافیک در کامپیوتر اطلاعات دیجیتال تولید شده توسط کامپیوتر ( cup ) را اخذ و آنها را بگونه




کارت گرافیک

کارت گرافیک یکی از عناصر مهم در رایانه است که با توجه به نوع استفاده و نیاز کاربران ، دارای




کارت گرافیک

سرعت انتقال از طریق PCI Express x16 که برای کارت گرافیک طراحی کننده ها انواع کارت ها و




کارت گرافیک چیست ؟|وظيفه ي کارت گرافیک چیست|کارت گرافیک چیست و چگونه کار می کند؟

علم و فن آوری - کارت گرافیک چیست ؟ •انواعی از ram ( که انواع معمول آنها مانند: edo ,




قیمت کارت گرافیک

کارت گرافیک . قیمت / تومان Sparkle - GeForce 7600 GS . 119.000 ASUS - Extreme N7300 GS . 75.000 Sparkle - GeForce 7200 GS




آشنایی با کارت گرافیکی

از مهمترین ویژگی های مرتبط با کارت گرافیک ، می توان به موارد زیر قیمت روز انواع سخت




برچسب :