هفت نکته مهم هنگام خرید دوربین دیجیتال

هفت نکته مهم هنگام خرید دوربین دیجیتال

 1ـ کیفیت و قیمت دوربین:

بدون تردید اولین مساله.ای که شما را در انتخاب یک دوربین محدود می.کند میزان بودجه.ای است که برای اینکار کنار گذاشته.اید. شاید مدت.هاست که از خود سوال می.کنید با این پولی که پس.انداز کرده.ام واقعا چه دوربین و چه کیفیتی را به.دست می.آورم؟

اولین نکته.ای که در رابطه با قیمت دوربین.های دیجیتال باید بدانید اینست که مقایسه آنها با قیمت دوربین.های آنالوگ (فیلم) به هیچ وجه کار درستی نیست. اگر با تفکری مبتنی بر قیمت دوربین.های فیلم به بازار دوربین دیجیتال مراجعه کنید حتما مایوس خواهید شد چون طیف قیمت.های دوربین دیجیتال اصولا خیلی بالاتر از دوربین.های فیلم است. یک دوربین عکاسی خیلی خوب آنالوگ را می.توان حتی با 300 الی 400 هزار تومان نیز فراهم کرد در حالی که با این مبلغ فقط می.توانید یک دوربین دیجیتال مخصوص مصارف خانگی تهیه کنید. دلیل این تفاوت هم خیلی ساده است: فناوری به.کاررفته در دوربین.ها دیجیتال خیلی پیچیده.تر و گرانتر است. اما شما می.توانید اینطور تصور کنید که اگرچه دوربین فیلم به نسبت ارزان.تر است اما در عوض هزینه ظهور و چاپ عکس هزینه تمام شده شما را در دراز مدت خیلی بالا می.برد در حالی که هزینه عکاسی دیجیتال نسبتا پایین است هرچند که خود دوربین دیجیتال گران. است.

در حال حاضر شما می.توانید دوربین.های بازار را از نظر قیمت به سه دسته تقسیم کنید. دسته اول که بین 200 الی 400 هزار تومان قیمت دارند برای مصارف خانگی و خانوادگی مناسبند. دوربین.هایی که قیمت.شان بین 400 الی 800 هزار تومان است در طیف دوربین.های نیمه حرفه.ای قرار می.گیرند و دوربین.هایی با قیمت بالاتر را می.توان در خانواده دوربین.های حرفه.ای قرار داد. البته خود دوربین.های حرفه.ای چه از نظر امکانات و چه از نظر قیمت تفاوت.های بسیاری ممکن است با هم داشته باشند چنانکه شما می.توانید با دو سه میلیون تومان هم یک دوربین حرفه.ای خیلی خوب بخرید.

توجه کنید که تفاوت قیمت دوربین.های یک رده بیشتر به معنی تفاوت در قابلیت.های جزئی آنهاست و نه کیفیت عکاسی. اگر دنبال کیفیت بهتری هستید باید به قیمت.های رده بعدی جهش کنید.

2ـ مگاپیکسل

اغلب مردم وقتی می.بینند دوست یا بستگانشان دوربین دیجیتال خریده.اند اولین چیزی که می.پرسند اینست که رزولوشن دوربین چند مگاپیکسل است. این در واقع معیار مناسبی برای سنجش کیفیت عکس.هایی که یک دوربین می.گیرد نیست. مگاپیکسل بیشتر هرگز به معنی کیفیت بیشتر نیست، بلکه در اغلب اوقات صرفا به این معنی است که عکس بزرگتری می.توان گرفت. بنابراین می.توان دوربین هایی را یافت که علی.رغم مگاپیکسل پایین.تر عکس.های زیباتری می.گیرند. یک نکته مهم تعیین کننده در کیفیت عکس، قدرت لنز دوربین است.

3ـ لنز دوربین و زوم دیجیتال

لنز دوربین اهیمت بسیار زیادی دارد. توجه کنید که فقط زوم اپتیکال (نوری) مهم است و هرچه بیشتر باشد بهتر است. زوم دیجیتال عملا هیچ ارزشی ندارد جز اینکه بتوانید از فواصل خیلی دور که خارج از قدرت بزرگنمایی لنز است، تصویری ثبت کنید. این تصاویر به دلیل ماهیت زوم دیجیتال حتما کیفیت بسیار پایینی خواهند داشت ولی به هرحال قابل تحمل هستند.
در عین حال هنگام بررسی لنز معیار قضاوت خود را صرفا این نکته که لنز دوربین تا چه مسافت دورتری را میتواند رصد کند و قدرت بزرگنمایی آن چقدر است قرار ندهید. یک نکته مهم دیگر اینست که این لنز در یک فاصله معین چه عرض تصویری را می.تواند رصد کند.

اصولا در عکاسی معمولی سه نوع لنز وجود دارد: یکی لنز معمولی که روی خود دوربین سوار است. دو مدل دیگر عبارتند از لنز تله و واید. لنز تله برای مواقعی که می.خواهیم عکسی بگیریم که پنهای وسیعتری را پوشش دهد سودمند است. لنز تله برعکس، هنگامی استفاده می شود که می.خواهیم از فواصل دورتری عکس بگیریم و نیاز به بزرگنمایی بیشتر داریم. البته یک نوع خاص از این نوع لنزها نیز وجود دارد که کلوز آپ نام دارند و برای بزرگنمایی خیلی زیاد در فواصل نزدیک هستند. مثلا شاید بخواهید دوربین را به یک شاخه گل نزدیک کنید تا یک عکس خیلی بزرگ و دقیق از یک زنبور عسل بگیرید.

علاوه براین تقسیم بندی، در دوربین.های دیجیتالی سه نوع دیگر لنز نیز به.کار برده می.شود که معیار تقسیم بندی آنها متفاوت است. یکی .لنز.های زوم ثابت و فوکوس ثابت که معمولا در دوربین.های ارزان قیمت استفاده می.شوند و بسیاری از گوشی.های موبایل و دوربین.های ساده وب.کم از این لنزهای ثابت استفاده می کنند. دیگری .لنز.های زوم اپتیکال با فوکوس اتوماتیک هستند که در دوربین.های فیلم.برداری معمولی استفاده می.شوند. این لنزها می.توانند تاحدودی از قابلیت تله و واید.کردن عکس بهره بگیرند. و دسته سوم .لنز.های قابل تعویض هستند که خود به دو دسته اصلی واید و تله تقسیم می.شوند.

زوم اپتیکال چیست؟

زوم اپتیکال خیلی ساده یعنی بزرگنمایی تصویر از طریق چند عدسی. وقتی که چند عدسی پشت سرهم داخل لنز قرار می.گیرند، به نوبت تصویر دریافت شده از دیگر را بزرگتر می.کنند. به این ترتیب حاصل کار برروی سنسور دوربین واقعا چند برابر بزرگتر می.شود. اما در زوم دیجیتال ابعاد عکس گرفته شده چند برابر بزرگتر می.شود که افت کیفیت تصویر را به دنبال دارد. این قابلیت ارزش اندکی دارد زیرا کاریست که خود شما نیز می.توانید در کامپیوتر به کمک فتوشاپ و نرم.افزارهای مشابه آن انجام دهید.

لرزه.گیر تصویر چیست؟

وقتی که شرایط عکاسی ایجاب می.کند که سرعت شاتر دوربین پایین باشد، اگر هنگام عکاسی دوربین را با دست نگه دارید احتمالا عکس تار می.شود. این وضعیت بخصوص در مواقعی که نور کافی برای روشن کردن سوژه وجود ندارد اتفاق می.افتد. علت تار شدن تصویر لرزش میلیمتری دست شما در لحظه عکاسی است. به همین دلیل است که بنا به عادت، هنگام عکاسی از فلاش استفاده می.کنیم.

فلاش نور صحنه را زیاد می.کند و دوربین مجبور نیست در سرعت پایین عکس بگیرد بنابراین وقتی دست شما بلرزد، سرعت شاتر آنقدر بالا است که دوربین مدت زمان کمتری تحت تاثیر لرزش دست شما قرار می.گیرد و تصویر واضح و درخشان ثبت می.شود. راه. برطرف کردن این مشکل، ا.ستفاده ازسه.پایه یا قراردادن دوربین برروی مکانی ثابت است ولی مشکل اینجاست که این امکان همه جا وجود ندارد و حمل کردن سه پایه نیز شاید چندان راحت نباشد.

سازندگان دوربین.های دیجیتال پیشرفته برای حل این معضل از سیستم لرزه.گیر یا Image Stabilizer استفاده می.کنند. این تکنیک با بهره.گیری از سنسورهای حساس به نیروی گرانش می.تواند لرزش.های ریز دست را تا اندازه.ای خنثی کند و عکس.های بهتری تولید کند اما دامنه تاثیر گذاری آن محدود است و نمی.توانید زیاد روی آن حساب کنید.


گاهی اوقات لازم می.شود که خریدار به امکان نصب لنزهای اضافی روی دوربین توجه کند. مثلا اگر قصد دارید از دوربین.تان برای عکس.برداری از صحنه.های عریض استفاده کنید به یک لنز واید نیاز خواهید داشت. اگر یک دوربین دیجیتالی SLR که قابلیت تعویض لنز دارد می.خرید حتما از موجود بودن لنز آن در بازار اطمینان حاصل کنید تا بعدا پشیمان نشوید.

یک نکته دیگر را هم درباره قابلیت بزرگنمایی تصویر در دوربین فراموش نکنید. اگر یک دوربین دارای قابلیت فوکوس ماکرو باشد (اصطلاحا بتواند تصاویر ماکرو بگیرد) این امکان در اختیار شما هست که از سوژه.هایی با فاصله خیلی نزدیک مثلا چهره یک انسان یا تصویر یک گل عکس.های بسیار زیبایی بگیرد.

4ـ مساله باتری

مساله باتری یک موضوع مهم است ولی زیاد جای نگرانی نیست. بعضی از دوربین.ها علی.رغم تمام محاسنی که دارند باتری زیادی مصرف می.کنند. در این صورت اگر شارژر و باتری قابل شارژ استفاده نکنید، ممکن است ورشکست شوید! ولی خوشبختانه دوربین.های دیجیتال میانه خوبی با باتری.های قابل شارژ دارند. بهتر است دوربینی را انتخاب کنید که با باطری.های قلمی معمولی (AA size) کار می.کنند.

این روزها باطری.های قابل شارژ خیلی خوبی به بازار آمده.اند که تا چند صد بار می.توانند دوباره شارژ شوند. به هرحال تهیه یکی دو بسته باتری قابل شارژ و یک شارژر حدود 30 الی 50 هزار تومان به هزینه شما اضافه می.کند. اگر این موضوع برایتان مهم است قبلا درمورد کم مصرف بودن دوربین اطمینان حاصل کنید.

5 – حافظه

اغلب دوربین.های دیجیتال هنگامی که به فروش می.رسند مقدار حافظه خیلی کمی همراه خود دارند. از این موضوع ناراحت یا شوکه نشوید. این رسم بازار است. معمولا باید پول بیشتری خرج کنید و حافظه جانبی بخرید. این یکی از خریدهایی است که هیچگاه از بابت آن پشیمان نخواهید شد. پیشنهاد ما اینست که اگر دوربینی می.خرید که امکان تعویض و افزایش حافظه را در اختیارتان قرار می.دهد، حداقل 512 مگابایت رم بخرید.

6- قابلیت فیلمبرداری

هرگز دنبال قابلیت هایی به غیر از عکاسی خوب در یک دوربین دیجیتال نباشید. البته خیلی خوب است که یک دوربین عکاسی دیجیتال ، فیلم هم بگیرد ولی فراموش نکنید که دوربین عکاسی برای فیلمبرداری ساخته نشده است و این بیشتر جنبه سرگرمی و تفریحی دارد و یک قابلیت جدی در دوربین.های عکاسی محسوب نمی.شود. دوربین.های فیلم.برداری که عکس می..گیرند نیز هیچگاه جای یک دوربین عکاسی دیجیتال را نمی.گیرند. اگر یک از دوستانتان به شما گفت من دوربینی می.شناسم که هم عکس خیلی خوب می.گیرد هم فیلم، با دیده تردید به این موضوع نگاه کنید. توجه کنید که دوربین.های WebCam و بعضی مدلهای گوشی.های موبایل هم می.توانند عکس بگیرند ولی اگر واقعا کیفیت عکس برایتان مهم است، فقط دنبال دوربین عکاسی دیجیتال باشید و سایر گزینه.ها را فراموش کنید.

7- ابعاد دوربین و بدنه دوربین

این روزها دوربین.های خیلی خوبی به بازار آمده.اند که علی.رغم جثه کوچک.شان خیلی عالی عکس می.گیرند. بنابراین، این فرضیه قدیمی که دوربین.های بهتر از نظر ابعاد بزرگتر و حجیم.ترند، به تدریج اعتبارش را از دست می.دهد. فقط به قابلیت.ها ذکر شده در مشخصات دوربین و اعتبار مارک آن توجه کنید و نه هیکل و حجم دوربین. بدیهی است که با این پیش فرض دوربینی که کوچکتر و کم حجم.تر باشد ارجحیت دارد.

اما جنس بدنه دوربین موضوع دیگری است. بعضی از دوربین.ها دقیقا به دلیل داشتن بدنه قوی.تر گرانترند و این موضوع درباره دوربین.های آنالوگ نیز صادق است. بعضی دوربین.ها بدنه فلزی دارند و دوربین را در برابر ضربه ، خراش و صدمات احتمالی محافظت می.کنند. به همین دلیل بدنه دوربین.های حرفه.ای خبرنگاری از آلیاژهای فلزی مخصوص ساخته می.شوند تا از محتویات دوربین محافظت کنند.

 


مطالب مشابه :


قیمت روز انواع دوربین عکاسی و فیلمبرداری دیجیتال

ZoOM - قیمت روز انواع دوربین عکاسی و فیلمبرداری دیجیتال - عکاس باشی - ZoOM




دوربین عکاسی دیجیتال نیکون ایران | Nikon Iran

نمایندگی دوربین کانن در ایران - قیمت ها - دوربین عکاسی دیجیتال نیکون ایران | Nikon Iran - نمایندگی




قیمت روز دوربین های عکاسی دیجیتال canon موجود در ایران

هنر عکاسی در نگاه من - قیمت روز دوربین های عکاسی دیجیتال canon موجود در ایران - عکاسی دیجیتال و




نمایندگی انحصاری کانن

اطلس ای مارکت قیمت دوربین عکاسی خانگی کانن در www.atlasEmarket.com و یا با شماره 04115555128 تماس بگیرید .




قیمت دوربین

آتلیه عکس وفیلم شبهای طلایی - قیمت دوربین یمت انواع دوربینهای عکاسی. کانن ای او اس ام/ Canon EOS M:




معرفی دوربین عکاسی کامپکت سوپرزوم Canon PowerShot SX60HS

ایرج فوتوگرافی - معرفی دوربین عکاسی کامپکت سوپرزوم Canon PowerShot SX60HS - فعالیت در زمینه عکاسی




جدیدترین دوربین عکاسی سونی

نمایندگی دوربین کانن در ایران - قیمت ها - جدیدترین دوربین عکاسی سونی - نمایندگی رسمی دوربین




هفت نکته مهم هنگام خرید دوربین دیجیتال

تتیس فیلم ساری - عکاسی و فیلمبرداری - هفت نکته مهم هنگام خرید دوربین دیجیتال - جعفر جعفری




برچسب :