موثرترین راه های درمان کبد چرب

وی از کبد چرب غیر الکلی به عنوان دومین دسته از کبد چرب نام برد و افزود:« این نوع در جامعه ما شیوع بیشتری دارد، عوامل زیادی که بسیاری از آنها جنبه ژنتیکی دارند در بروز این نوع کبد چرب موثرند، مطالعات نشان داده عوامل زمینه ساز دیابت و بیماریهای قلبی و برخی بیماریهای متابولیسم با بروز کبد چرب غیر الکلی در رابطه است.»این عضو هیات علمی دانشگاه ایران تصریح کرد:« در بین این عوامل دیابت یک علت مهم و شناخته شده در ایجاد کبد چرب می‌باشد و هر چه طول مدت ابتلا به دیابت طولانی باشد و یا درمان آن ناقص انجام گیرد احتمال ابتلا به کبد چرب در این افراد بیشتر است و در آنها ابتلا به  التهاب ناشی از کبد چرب بیشتر از افراد عادی است.»وی افزود:« ‌چاقی به تنهایی می‌تواند زمینه ساز کبد چرب باشد و عوامل ژنتیکی در کنار دیگر عوامل در ایجاد کبد چرب غیرالکلی دخیل است، در برخی بیماران افزایش چربی خون جزء LDL کلسترول در بیماران مبتلا رویت می‌شود که در درمان این افراد کم کردن LDL نقش موثری خواهد داشت. برخی افراد هستند که در آنها بیماریهای زمینه منجر به ابتلای آنها به کبد چرب غیر الکلی می‌شود مثل اختلال در متابولیسم و برخی هپاتیتهای مزمن هم ممکن است همرا با کبد چرب دیده شود مثل هپاتیت Bو C.»دکتر آگاه یادآور شد:« آسیب مزمن کبدی در  بیمارانی که کبد چرب آنها همراه با التهاب باقی بماند دیده نمی‌شود، اما در عده ای که کبد چرب آنها همراه با التهابات است باعث آسیب مزمن به کبد آنها می‌شود و در برخی بیماران التهابات می تواند پیش رونده بوده و منجر به سیروز کبدی در فرد شود که سیروز کبدی معمولا در افرادی که چاقی مفرط دارند دیده می‌شود و حتی در برخی موارد عامل سیروز کبدی ناشناخته باقی می‌ماند، مثل کشور آمریکا.»این فوق تخصص بیماریهای کبد و گوارش درباره راههای تشخیص کبد چرب اظهار داشت:‌« یکی از ساده ترین و ارزانترین روش تشخیص کبد چرب روش تصویربرداری می‌باشد که می تواند به تشخیص کبد چرب در بیماران کمک کند و در کنار آن انجام آزمایش‌ها برای آنزیم‌های کبدی در تشخیص التهاب ناشی از کبد چرب به ما کمک می‌کند و در موارد کمتر سی تی اسکن یا سایر روش تصویربرداری هم در تشخیص این بیماری استفاده می‌شود.»
 
وی برای درمان کبد چرب به درمان علت زمینه ساز چه در مرحله التهاب کبد و چه غیر التهاب آن اشاره کرد و گفت:«‌ اگر بیماری زمینه عامل بروز کبد چرب در فرد باشد با درمان آن به درمان کبد چرب کمک می‌کنیم.»
این استاد دانشگاه،  رژیم غذایی ، کاهش وزن و ورزش را موثرترین راه های درمان کبد چرب ناشی از بیماری زمینه اعلام و خاطر نشان کرد:«‌عملا شناخته شده‌ترین روش برای درمان کبد چرب ورزش همراه با کاهش وزن است و حتی دیده شده در بیمارانی که کاهش وزن نداشته‌اند، ورزش نقش مهمی در بهبود کبد چرب را داشته است و در آخر استفاده از داروهای کاهنده قند خون در بیماران دیابتی و استفاده از داروهای کاهنده LDL در بیماران مبتلا به کلسترول از  راه‌های مفید در کنار ورزش و کاهش وزن برای درمان کبد چرب است.» منبع: سیمرغ   

درمان کبد چرب با طب سنتی


کبد چرب اختلال مزمن و بدون علامت کبدی است که علت آن تجمع چربی و التهاب در کبد است.
طب سنتی

 

کبد چرب به دلیل کاهش تحرک و تغذیه ناصحیح از مشکلات پزشکی رو به گسترش در جهان صنعتی امروز است. کبد چرب اختلال مزمن و بدون علامت کبدی است که علت آن تجمع چربی و التهاب در کبد است.

شایع‌ترین علل کبد چرب در ایران چاقی، دیابت، سوءتغذیه و بالا بودن چربی خون است. در کشورهای دیگر دنیا مصرف بالای الکل از شایع‌ترین علت‌ها محسوب می‌شود.

از دیگر علل کبد چرب می‌توان به کاهش وزن ناگهانی، اختلالات مادرزادی، سوء جذب چربی، تغذیه ناصحیح و مصرف بیش از حد چربی و کربوهیدرات، گرسنگی طولانی مدت و تغذیه وریدی طولانی مدت، اشاره کرد.

تحقیقات و بررسی ها همچنین نشان داده است داروهایی مانند کورتون ها، هورمون‌های استروژن، قرص‌های ضدبارداری، داروهای تقویت جنسی و استرس از عوامل زمینه‌ساز این مشکل است.

کبد چرب بدون علامت است و در بعضی افراد ممکن است احساس پری شکم و درد خفیف ناحیه راست شکم را ایجاد کند، این مشکل معمولاً به صورت اتفاقی در حین بررسی‌های آزمایشگاهی یا سونوگرافی مشخص می‌شود.

این مشکل به ویژه در مراحل اولیه قابل درمان است، اما در تعدادی از بیماران در صورت درمان نشدن ممکن است به فیبروز کبدی یا در نهایت سیروز کبدی منجر شود که در این صورت درمان آن بسیار دشوار خواهد بود، در اینجا به روش‌های طبیعی برای درمان این مشکل اشاره می‌کنیم که می‌تواند بسیار اثربخش باشد.

مصرف روزانه یک لیوان سرکه انگبین تأثیرات شفابخشی در درمان کبد چرب

دارد و عرق کاسنی، عرق خارشتر، عرق بید و عرق شاه تره نیز مفید است

اولین توصیه اصلاح تغذیه و شیوه زندگی است. کاهش مصرف گوشت، چربی و مواد قندی و مصرف بیشتر میوه و سبزیجاتتوصیه کلی بسیار مفید است.

جایگزینی گوشت با سویا، جایگزینی شام با سالادی شامل هویج، کلم، کاهو، ترب، تربچه، سرکه سیب، آب غوره، پرهیز از آب خوردن بین غذا، استفاده بیشتر از سیر، پیاز، سبزیجات تازه، لیموترش و سیب در رژیم غذایی روزانه بسیار مفید است.

زنجبیل و زردچوبه تأثیر مفیدی بر روند بهبود کبد چرب دارد.

مصرف مقطعی و کوتاه مدت ویتامین E می‌تواند مفید باشد.

مصرف روزانه یک لیوان سرکه انگبین تأثیرات شفابخشی در درمان کبد چرب دارد و عرق کاسنی، عرق خارشتر، عرق بید و عرق شاه تره نیز مفید است.

نوشیدن دم کرده گل مریم نیز اثربخش است.

کاهش تدریجی وزن و ورزش روزانه می‌تواند به گونه چشمگیری در درمان کبد چرب مفید باشد. البته توجه داشته باشید کاهش ناگهانی وزن ممکن است این مشکل را تشدید کند.

طب سنتی تدابیر خوبی برای درمان کبد چرب دارد، البته برای درمان آن حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنید، زیرا نوع گیاهان و درمان تجویز شده بر اساس شرایط و مزاج فرد متفاوت است.

بخش تغذیه و آشپزی تبیان   

کبد چرب و راه های درمان آن به روش طب سنتی و اسلامی

کبد چرب و راه های درمان آن به روش طب سنتی و اسلامی :

افزایش مصرف غـذاهای چـرب وآمـاده ((فست­ فـودها و مواد غذایی حـاوی نگهدارنده))و عدم تحرک و افزایش استرس با گسترش زندگی ماشینی بیماری­ های مختلفی به همراه آورده است .

بیماری کبد چرب یکی از این نوع بیماری­ ها است که در جهان از جمله ایران شایع شده و روبه افزایش است.

این بیماری شایعترین بیماری کبدی درزمان حاضراست . و شیوع آن رو به ازدیاد است . اهمیت بالینی کبد چرب به شیوع آن در جامعه و سیرآن بستگی دارد، و با توجه به گسترش زندگی ماشینی و تغییر در الگو مصرف مواد غذایی که منجر به شیوع این بیماری در سطح جهان و مرگ و میر ناشی از آن شده است ؛ لذا باید برنامه­ های درمانی و آموزشی مناسب در جهت پیشگیری و درمان این بیماری تدارک دید.

کبد ( جگر ) پالایشگاه بدن :

کبد عضو بسیار حیاتی برای بدن است . این عضو کارهای بسیاری انجام می­دهد که مهمترین وظیفه آن سوخت و ساز کربوهیدرات ، چربی­ ها و پروتیئن­ ها است ؛ کبد همچنین عمل ذخیره ­سازی و فعال­ سازی ویتامین­ ها و مواد معدنی را انجام می­دهد ، تولید صفرا می کند که برای کمک به هضم و جذب چربی­ ها لازم است ؛ آمونیاک را که بسیار سمی است (( با تبدیل به اوره ))از خون پاک می­کند ، اکثر پروتئین­ ها و فاکتورهای انعقادی در کبد ساخته می­شود.

کبد چرب چیست ؟

منظور از کبد چرب، رسوب چربی ((عمدتاً از چربی­ های خنثی مثل تری­ گلسیرید درسلول های کبدی است)) که پیدایش آن در ((مصرف کنندگان مشروبات الکلی ))  افراد چاق ، کم تحرک ، مبتلایان بـه دیابت ، چربی خـون بـالا شخصیت­ های اضطرابی ((افراد پراسترس )) و مصرف کنندگان طولانی مدت غذاهای دارای مواد نگه­دارنده همچون فست فـودها و نوشابه ­های گازدار بیشتر دیـده می­شود، تجمع چربی در کبد می­تواند به مرور زمان ایجاد التهاب و تشکیل باندهای فیبروز نماید، در صورت عدم درمان و بهبودی ،کبد چرب می­تواند به سمت  نارسائی کبد و سیروزکبدی (( تشکیل بافت فیبروز درکبد)) پیشروی نماید.

 

 انواع کبد چرب (( کبد چرب الکلی و کبد چرب غیره الکلی ))

1-چنانچه عامل اصلی به وجود آورنده این بیماری مصرف الکل باشد به آن بیماری کبد چرب الکلی (alcoholic fatiy liver)گویند.

2- و در صورتی که بدون مصرف الکل بوجود آمده باشد به آن بیماری کبد چرب غیره الکلیNon alcoholic fatiy) liver)می­گویند.

همانطور که چربی در کبد رسوب می­کند می­تواند در جداره عروق دیگر بدن از جمله عروق قلبی ، مغزی و کلیوی هم رسوب کند و باعث آسیب به این اعضاء شود.

علائم بیماری کبد چرب :

 

 در بیشتر موارد این عارضه بدون علامت است و پزشک در بررسی آزمایشگاهی یا سونوگرافی یا سی­تی ­اسکن  بطور اتفاقی آن کشف می­کند.فرد به ندرت از ضعف و بیحالی ، خستگی دائمی و احساس فشار و درد مبهم در ناحیه فوقانی و راست شکم شاکی است . بخصوص این علائم در مواردی که کبد چرب سریع ایجاد شده باشد بیشتر بروز می­کند.

اقدامات تشخیص :

اگر چه در خیلی از موارد علائم قابل توجهی در این بیماری وجود ندارد ، با مشاهده بالا بودن آنزیم­ های کبدی(ALT) (SGPT) یا گاما گلو تأمین ترانس پیتیداز((GGT))و نیز تصاویر سونوگرافی تشخیص این بیماری ثابت می­گردد.

اختلالات آزمایشی در کبد چرب معمولاً ضعیف است و در اکثر موارد افزایش خفیفی درآمینـو ترانسفـرازهای سـرمـی((AST))((ALT))یـا گاما گولو تأمین ترانسـی پیپتدار((GGT))دیده می­شود.

آمینوترانسفرازهای سرمی((AST))((ALT))معیارهای جهت ارزیابی آسیب سلول های کبدی به شمارمی­روند و به علت آنکه میزان آنزیم((ALT))به بالاترین مقدار در کبد وجود دارد اختصاص­ ترین آزمایش دال برضایعه کبدی است .

در کبد چرب الکلی به طور اختصاصی میزان افزایش آنزیم((AST))بیش از آنزیم((ALT))است ولی در کبـد چـرب غیـره الکلی میزان افزایش((ALT))  بیش از((AST))است .

انفیلتراسیون چربی در کبد با سونوگرافی یا سی­تی ­اسکن تشخیص داده می­شود. در سونوگرافی میزان اکو پارانشیم کبد افزایش می­یابد ، میزان حساسیت سونوگرافی حـدود (70) درصد است .

لازم به ذکراست طبق تحقیقات انجام شده در 20 درصد افراد مبتلا به کبد چرب آنزیم های کبد ، نرمال بوده ، که این امر انجام سونوگرافی از کبد را در مورد مشکوک توصیه می­نماید.

شیوع بیماری :

کبد چرب با افزایش سن سیرصعودی می­یابد ، شیوع این بیماری در آقایان دو برابر خانم های می­باشد که با افزایش سن میزان شیوع در خانم ها به آقایان نزدیک می­شود ، به ویژه پس از یائسگی ؛ بیماری کبد چرب در خانم ها سیرفزاینده­ای دارد.

در بررسی ­های انجام شده روی بیش از 120 بیمار مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی مهمترین عوامل بروز این بیماری به ترتیب عبارتنداز:

1-عادات بد غذائی (( مصرف غذاهای دارای مواد نگهدارنده و عدم رعایت موازین بهداشتی در غذا خوردن ))

2- استرس ((اضطراب یا افسردگی ))

3-عدم تحرک کافی ((نداشتن فعالیت بدنی مناسب همانند ورزش روزانه ))

سیر بیماری :

  از آنجایی که این بیماری سیرپیش رونده دارد می­تواند در مراحله اولیه بدون علامت باشد که با پیشرفت بیماری و درگیری بیشتر کبد تأثیرات منفی برعملکرد کبد بصورت احساس ضعف خستگی و کاهش وزن بروز می­کند. در30 درصد موارد افراد مبتلا به کبد چرب  دچار التهاب دربافت کبد(NASH)

(NON ALCOHOLIC Steatohepatits)می­شوند که 15درصد ازاین افراد دچار سیروز کبدی(sirros)شده و منجر به از کارافتادن کبد می­شود.

alt

نکته:اگر کبد چرب همراه با افزایش آهن سرم ، سن بالای 45 ، چاقی ، دیابت ، فشارخون باشد نشانه شدت بیماری است .

افرادی که دارای کبد چرب هستند ممکن است 10 سال قبل از بروز این بیماری دچار عـوارض قلبی عروقی و کلیـوی آن شوند. درصد ابتلا به سکته­ های قلبی و مغزی و بیماری­ های همچون دیابت قندی ، هیپرلیپیدمی (( افزایش چربی خون )) و ... دراین گروه از افراد بیشتر است .

همانطور که چربی در کبد رسوب می­کند می­تواند در جداره عروق دیگر بدن از جمله عروق قلبی ، مغزی ، و کلیوی رسوب کرده و باعث آسیب به این عضو شود.

کبد چرب و بیماری های همراه آن :

الکل و کبد چرب :

  کبد جرب به طور شایع به دنبال مصرف مقادیر اندک یا زیاد الکل حتی برای مدت زمان کوتاهی دیده می­شود، انفیلتراسیون (( تجمع )) شدید چربی می­تواند با خستگی ، ضعف ، بی اشتهایی ، تهوع ، احساس ناخوشی در شکم و هپاتومگالی دردناک همراه باشد. اولین قدم در درمان کبد چرب الکلی حذف کامل مصرف مشروبات الکلی میباشد.

چاقی و کبد چرب :

alt

کبد چرب در افراد چاق شایع است و به شدت چاقی ارتباط دارد، بویژه چاقی شکمی نقش مهمی در افزایش خطر ابتلا به کبد چرب دارد.

دیابت قندی ، هیپرتری گلیسیریدمی((افزایشTGخون ))در افراد چاق شایع است .

دیابت و کبد چرب:

کبد چرب در نیمی از مبتلایان به دیابت قندی نوع دو دیده می شود ممکن یکی از علل آن افزایش اسیدهای چرب با منشاء غذائی و متابولیسم کربو هیدرات ها و تبدیل آن به اسیدهای چرب باشد.

نکتـه :

بیماری استئاتوهپاتیت غیره الکلی((NASH))((تجمع چربی و سلول های التهابی در سلول های کبد ))که نشان دهند پیشرفت بیماری کبد چرب به سمت سیروز و نارسایی کبدی است ؛ بطور شایع با چاقی دیابت قندی و هیپرلیپیدمی همراه است ، این مراحله از بیماری در خانم ها شایعتر و اغلب بدون علامت است

داروها و کبد :

alt

   آمیودارون ، نیفیدیپین ، دیلتیازوم ، کلوروکین ، ترکیبات کورتیکو استروئیدی، تتراساکلین داروهای هستند که مصرف آن می­توان با ایجاد کبد چرب همراه شود.

راه های پیشگیری :

  برای جلوگیری از بروز بیماری کبد چرب نکات زیر را فراموش نکنید:

alt

1-رژیم غذائی سـالـم  مثـل میوه ­ها ، سبزی های خام ، غلات سبوس­دار و چربی های مفید ( روغن زیتون ، کنجد ) برای خود انتخاب کنید.

2-انجام ورزش و فعالیت بدنی منظم ((چاقی بویژه چاقی شکمی نقش مهمی در افزایش خطر ابتلاء به کبد چرب دارد )) از جمله پیاده روی به میزان حداقل 30 الـی 60 دقیقه در روز توصیه می شود.

3-از مصرف الکل جداً پرهیز نمائید.

4-ازمنابع غذای دارای پتاسیم بیشتر استفاده کنید مثل موز، کشمش ، آلو، بادام ، انواع سبزی ها

مواد غذایی مفید برای کبد :

الف –مواد غذایی که فرآیند سم ­زدای و تصفیه کبد را افزایش می­دهند.

ب –مواد غذایی غنی از آنتی اکسیدان که طی فرآیند سم ­زدایی از کبد محافظت می­کنند. (در فرآیند سم ­زادیی یا تصفیه کبد تعـداد زیادی رادیکال آزاد تولید می­شود که برای کبد مضر هستند، آنتی اکسیدان­ ها از کبد در برابر رادیکال های آزاد محافظت می­نمایند).

1-سیرو پیاز خام :

حاوی آنتی اکسیدان است و برای سم ­زادیی بهتر کبد لازم است ، همچنین به کبد کمک می­کند تا بدن را از آلودگی جیوه و بعضی مواد افزودنی موجود در غذاها و هورمون استروژن پاک کند.

2-کلم ( انواع کلم )

کلم دارای خاصیت سم ­زدایی قـوی برای کبد است .

3-لیموترش

آب لیموترش همراه آب و لرم صبح ناشتا سم ­زدایی کبد را افزایش می­دهد.

4-سیب

دفع فلزات سنگین از بدن را افزایش می­دهد.

5-میوه­ های غنی از آنتی اکسیدان

آلو، پرتقال ، کشمش ، طالبی ، سیب با پوست ، شاتوت ،گریب فوروت ، زرشک . انار، خرما

مواد غذایی که بهتراست کمتر مصرف شود:

چای ، قهوه ، نان­ های بدون سبوس (( نان­ های ماشینی ، فانتزی و نان لواش )) سرخ کردنی­ ها ، غذاهای چرب و پرکالری ، تنقلات شور، غذاهای دارای مواد نگه­دارنده ، گوشت قرمز،

کبد چرب با طب اسلامی قابل درمان است :

درمـان : ((با تلاش گروهی از پزشکان در مراکز طب اسلامی تعداد زیادی از بیماران مبتلا به کبـد چـرب تحت درمـان قرارگرفته و بهبود یافته ­اند ؛ درصورت مبتلا بودن به بیماری کبـد چـرب می­توانید از طریق طب اسلامی سلامتی خودتان را باز یابید انشاء ا...  )

 دکتر محمد جواد اسلامی پور

منبع: غذا بهترین دارو   

 عوامل ایجاد کننده کبد چرب

 

1-     آب خوردن بین غذا

2-     استرس درونی و نهفته

3-     داروی تقویت جنسی خود سرانه

4-    مصرف دارو بیش از حد معمول – مصرف لووستاتین ها

5-    غذا ها ی فست فودی ( سوسیس ، کالباس ، سس، پیتزا و...)

(خوردن غذا بلافاصله بعد از غذای هضم نشده قبلی زیانبارترین چیزها برای کبد است و خوردن آب بلافاصله بعد از غذا مخصوصا بعد از نهار آن هم به طور یک دفعه سر کشیدن آزار دهنده کبد است .ابن سینا)

 

اصلاح

1-     به هیچ وجه وسط غذا آب نخورید این مورد خیلی مهم است به هیچ وجه .

2-     همه روغنها ممنوع میباشند بغیر از روغن کنجد ، زیتون، روغن محلی 

3-     در غذا های سرخ کردنی از روغن کنجد استفاده کنید و حتی یکبار هم غذایی را که با غیر روغن های ذکر شده تهیه شده باشد استفاده نکنید

4-     از آبی که به وسیله یخ خنک شود استفاده نکنید برای سرد شدن آب پارچ را در یخچال قرار  دهید

5-     خوردن مقداری نمک دریا قبل و بعد از غذا

6-     سیگار کم یا ترک شود

 

درمان

1-  سرکه انگبین  روزی یک لیوان (طرز تهیه سکنجبین عرق نعناع  دو واحد .  سرکه طبیعی    یک واحد.عسل  دو واحد)

2-             حجامت عام  دو تا سه  نوبت در ایام پر فشار (فواصل بین حجامت 25 روز یکبار) 

 3-سالادی مخلوط از :        - کلم               - هویج              - روغن زیتون بودار            -  آبغوره

4-میوه سیب با پوست - صبح ناشتا و شب 

 

اگر دوست داشتین دستورات زیر جهت تسریع در درمان توصیه میشود اگر هم مصرف نشود ، درمان حاصل میشود

 

5-عرق کاسنی و شاطره یک لیوان با عسل 

 

6-یک قاشق خاکشیر + یک قاشق  ترنجبین در آب گرم یک  لیوان

 

 نسخه مرکب داروی گیاهی - ضد دیابت و مرض قند


نسخه هاي تك دارويي 
نسخه شماره 1-  

                       دارو :  تخم یا تمام گیاه شنبلیله ( Trigonella foenum - graecum  ) 

مقدار مصرف : 1 تا 2 گرم 

طرز تهیه  : مقدر فوق را که قبلا کوبیده شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف كرده روزی سه بار هر بار یک فنجان میل کنید. 

نسخه شماره 2-  

                       دارو :  ریزم بید گیاه (مرغ( Agropyron repens )

مقدار مصرف : 5 تا 10 گرم 

طرز تهیه  : مقدر فوق را که قبلا کوبیده شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف كرده روزی سه بار هر بار یک فنجان میل کنید. 

نسخه شماره 3-  
                       دارو :  برگ توت سیاه ( Morus nigra  )

مقدار مصرف : 3 تا 6 گرم 

طرز تهیه  : مقدر فوق را که قبلا کوبیده شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف كرده روزی سه بار هر بار یک فنجان میل کنید. 

نسخه شماره 4-  
                       دارو :  برگ  اوکالیپتوس ( Eucalyptus globulus )

مقدارمصرف : 5 تا 10 گرم 

طرز تهیه  : مقدر فوق را که قبلا کوبیده شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف كرده روزی سه بار هر بار یک فنجان میل کنید. 

نسخه شماره 5-  

                       دارو : پوست دانه لوبیا ( Phasseolus vulgaris )

مقدارمصرف : 7 تا 250 گرم 

طرز تهیه  : مقدر فوق را که قبلا کوبیده شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف كرده روزی سه بار هر بار یک فنجان میل کنید. 

نسخه شماره 6-

                       دارو : برگ درخت گردو ( Juglans regia )

مقدارمصرف : 3تا 7 گرم 

طرز تهیه  : مقدر فوق را که قبلا کوبیده شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف كرده روزی سه بار هر بار یک فنجان میل کنید. 

نسخه شماره 7-

                       دارو :سیر ( Allium sativum ) 

مقدارمصرف : 3 یا 6 عدد سیر تازه را همراه با غذا میل کنید . 

طرز تهیه  : 12 تا 18 گرم از سیر خشک شده را در یک لیوان آب جوش ریخته مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف كرده و همراه غذا میل کنید . 

نسخه شماره 8-

                       دارو :پیاز ( Allium cepa)

مقدارمصرف : 150 گرم همراه غذا میل کنید .

نسخه شماره9 -
                       دارو : ریشه بابا آدم ( Arctium lappa )

مقدارمصرف : روزانه 5 تا 10 گرم 

طرز تهیه : مقدر فوق را که قبلا کوبیده شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف كرده روزی سه بار هر بار یک فنجان میل کنید. 

نسخه شماره10-                       دارو : برگ گزنه ( Urtica urens ) 

مقدارمصرف : روزانه 5 تا 10 گرم 

طرز تهیه : مقدر فوق را که قبلا کوبیده شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف كرده روزی سه بار هر بار یک فنجان میل کنید

منبع: بندگز


مطالب مشابه :


کبد چرب

طب سنتی 90 - کبد چرب - طب سنتی؛درمان:بالاغذیه، بالادویه، بالید (حجامت، زالو، فصد،ماساژ) - طب




کبد چرب و راه های درمان آن به روش طب سنتی و اسلامی

غذابهترین دارو - کبد چرب و راه های درمان آن به روش طب سنتی و اسلامی موسسه تحقیفات حجامت




درمان کبد چرب به روش طب سنتی

طب سنتی ایران - درمان کبد چرب به روش طب سنتی - احیای طب ایرانی و شناخت گیاهان دارویی ایرانی




درمان کبد چرب

جنبش احیای طب سنتی و اسلامی ایران - درمان کبد چرب (فواصل بین حجامت 25 روز یکبار)




کبد چرب

پرستاری - کبد چرب 2- حجامت عام دو تا سه نوبت در ایام پر فشار (فواصل بین حجامت 25 روز یکبار)




کبد چرب با نگاهی به طب سنتی چیست

تجارب طب سنتی - کبد چرب با نگاهی به طب سنتی چیست - تجارب طب سنتی 1- مصرف زیادغذاهای چرب




درمان کبد چرب با طب جامع اسلامی سنتی

شوریدگی - درمان کبد چرب با طب جامع اسلامی سنتی (فواصل بین حجامت 25 روز یکبار)




موثرترین راه های درمان کبد چرب

«طب اسلامی و ایرانی» - موثرترین راه های درمان کبد چرب - طب اسلامی یعنی فقط آن چیزی که از




برچسب :