نامه فرهنگیان به وزیرآموزش و پرورش

متن این نامه به شرح زیر است :

بسمه تعالی

جناب آقای دکتر فانی وزیر محترم وزارت آموزش و پرورش

سلام علیکم

امروز کلیه همکاران شما در خانواده بـزرگ آمـوزش و پـرورش از جنابعـالی کـه سـالیان دراز در مدیریت های مختلف توانمندانه فعالیت نموده اید درخواست دارند با تجارب گرانقدر خویش راهکارهای اجرایی مناسبی برای عملی شدن کامل بندهای مختلف مواد قانون خدمات کشور در سال جدید بـه عنـوان لایحه در هیات محترم دولت و تصویب آن در صحن مجلس ارائه نمایید.

امیدواریم دولت مردانی همچون شما ، با تدبیر خویش و با همکـاری نماینـدگان مجلـس ،امیـد بـه زندگانی را در قشر عظیم فرهنگی افزایش دهید ،باشد روزی که هیچ معلمی به خاطر حقوق کم خویش شرمنده خانواده اش نباشد و به امیـد آن روز که اولین انتخاب شغل در بین نخبگان جامعه ، شغل گران بهای معلمی باشد .

انتظار بھترین رفتارھا و راھکارھا:

ملا محسن فیض کاشانی در شرح این حدیث از رسـول اکـرم(ص) کـه فرمودنـد ” :المـومن مـرآة المومن؛ مومن آینه مومن است” می گوید: همان گونه که با ایستادن در برابر آینه به عیب های آشکار صـورت خود پی می بریم، برادر مومن ما نیز آینه ای است که عیب های ما را نشان مـی دهـد؛ عیـب هـا یی کـه بـه تنهایی نمی توانیم آن ها را ببینیم بنابراین می توان نقد را آینه ای دانست که ما را به خودمان نشان می دهـد و همچنین از نگرش مردم نسبت به خودمان باخبر می سازد. به استناد این حدیث از رسول اکرم(ص) و به گزارش خبرگزاری مهر از حمیدرضـا کفـاش معـاون وزیر آموزش و پرورش در جمع برگزیدگان فرهنگی کرمان اظهارداشت: ” فرهنگیان از خدوم ترین اقشـار جامعه هستند که همیشه انتظار بهترین رفتارها و راهکارها از آنان می رود و انتظار ما نیز این است کـه ایـن قشر مسیرهای صحیح و درست را برای بیان درخواست های خود از مسئولان انتخاب نمایند.”

وی با اشاره در مورد توجه به درخواست های فرهنگیان افزود: باید به گونه ای این درخواسـت هـا بیـان شود که مورد سوء استفاده دشمن قرار نگیرد. از سوی دیگر ما به آزادی به عنوان ودیعه ای که امـام راحـل برای مردم ایران به همراه آورد به عنوان یک موهبت می نگریم و هر فردی می تواند خواسته های بـه حـق خود را پیگیری کند. باید راه صحیح را برای بیان این درخواست ها انتخاب کرد و درخواست های منطقـی و راه های صحیح را همه قبول دارند. راه صحیح بیان خواسته های جمع کثیر فرهنگیان، توسط شما مسـئولین عزیـز در هیـات دولـت و مجلس خواهد بود .

مسئولین محترمی که زحمات هدایت خانواده عظیم فرهنگیان سراسـر کشـور بـر دوش استوارتان می باشد !

انتظار فرهنگیان زحمتکش این است که خواسـته هـای ایـن عزیـزان در راسـتای حـل مشـکلات معشیتی آنان و اجرای صحیح قوانین خدمات کشوری و هماهنگی حقوق دریافتی با سـایر دسـتگاه هـای دیگر اجرایی، عملی گردد.

حجت الاسلام دکتر محی الدین بهرام محمدیان معاون محترم پژوهشی وزارت آمـوزش و پـرورش در حاشیه جلسه علنی پارلمان فرهنگیان در گفت وگو با خبرنگار فارس در مشهد اظهـار داشـت: ” همـواره باید با صبر و آرامش به اجرای امور بپردازیم و معلمان تا به امروز به جامعـه نشـان دادنـد بـا وجـود تمـام مشکلات شان واقعا صبورند. آموزش و پرورش یک سرمایه اجتماعی عظیم است که بایـد بـه مشـکلات آن توجه شود و برای حل آن راهکاری در نظر گرفت.” بنابراین تغییر نگرش مدیران ارشد کشور در ارتباط با صرفه جویی در آموزش و پرورش ، کسـب در آمد در این دستگاه اجرایی ، کثرت نیروی انسانی و… می تواند راهگشای امور و سبب حل بسـیاری از مشکلات کنونی گردد.

تعریف جایگاه معلم در قانون مدیریت خدمات کشوری

ذکر این نکته ضروری است که آموزش و پرورش تنها دستگاه اجرایی است که بـا نیـروی انسـانی کمتر از ۱ میلیون نفر پاسخگوی جامعه دانش آموزی بیش از ۱۴ میلیون نفری در یک روز کاری می باشـد. با کمی تامل می توان حجم کاری این دستگاه را در طول یک سال تحصیلی با سایر دستگاه های اجرایـی و موسسات آموزشی و دانشگاهی مقایسه نمود .

براساس ماده ۶۴ ( نظام پرداخت کارمندان دستگاه های اجرائی براساس ارزشیابی عوامل شغل و شـاغل و سایر ویژگی های مذکور در مواد آتی خواهد بود. امتیاز حاصل از نتایج ارزشیابی عوامل مذکور در این فصل ضرب در ضریب ریالی، مبنای تعیین حقوق و مزایای کارمندان قرار می گیرد.)

فرهنگیان محترم، کارمند دستگاه اجرایی بوده و قوانین حاکم در مدیریت خـدمات کشـوری در کلیـه امـور اداری و حقوق و مزایا شامل این عزیزان می باشد .جناب آقای محمدیان به نکته طلایی اشاره نمود ه انـد : آموزش و پرورش یک سرمایه اجتماعی عظیم است که باید به مشـکلات آن توجـه شـود و بـرای حـل آن راهکاری در نظر گرفت.

راهکار مناسب این است از جایگاه معلم در قانون خدمات کشوری تعریف درست ومنطقی تـدوین گـردد و بهترین تعریف از جایگاه معلم درنظام اداری که در احکام کارگزینی آنان اشاره شده اسـت همـان رسـته ی آموزشی و فرهنگی می باشد، اما متاسفانه در نظام هماهنگ خدمات کشوری ، دیدگاه به سمت معلم نه اداری است نه آموزشـی . آن جـایی که مبنای حقوق پایین ملاک است، سمت معلم را اداری تعریف می کنند مانند ضریب سال (مـثلا در سـال ۹۳ برای کارکنان اداری برابر۱۲۰۷ ریال می باشد و برای موسسات آموزشی و هیـات علمـی ۱۷۱۹۰ ریـال است) ؛ در جایی دیگر که مبنا ،مزایا و امتیازات بالای حقوق است، بیان می شود معلم ماننـد سـایر کارکنـان اداری ساعات اداری را رعایت نمی کند و سمت آن آموزشی است و آموزش و پرورش مانند دیگر دستگاه های اجرایی صرفه جویی ، در آمد ، تولید و … را هم ندارد.

پس امکان اجرای بند هـای ۲،۱ و ۶، ۵ از مـاده ۶۸برای فرهنگیان میسر نیست.

از جناب عالی به عنوان شخصیت فرهنگی و پژوهشی انتظـار داریـم راهکارهـای مناسـب و همـت والای خود را در تعریف جایگاه معلم همان ردیف موسسات آموزشی و هیات علمی در قـوانین خـدمات کشوری به کار برید تا اینکـه واژه فرق بین معلم با دیگر کارکنـان و موسسـات آموزشـی و دانشـگاهی در تدوین قوانین و پرداخت ها مرتفع گردد ،همچنین اعضای محترم هیات دولت و نمایندگان مجلس می بایست توجه داشـته باشـند کـه ایـن سرمایه اجتماعی عظیم فرهنگیان یک اجتماع بزرگ و مولد در تربیت نیروی انسانی کشور در ابعاد مختلـف اقتصادی ، علمی ، سیاسی و… می باشد.

آرزوی دست یافتنی

یک آرزوی دست یافتنی برای فرهنگیان اجرای کامل ماده ۶۸ قانون مـدیریت خـدمات کشـوری است. همان طور که معاون محترم توسعه، مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش بیـان داشـتند نظـام پرداخت هماهنگ دغدغه اصلی معلمان است. با عنایت به اینکه بالاترین مسئول و مدیریت مالی وزارت آموزش و پرورش براین نکته تاکید دارند که : همه دستگاه های اجرایی تابع قانون خدمات کشوری همانند هم حرکت می کنند اما قانون یـک سـری اختیارات را به دستگاه های اجرایی داده که اگر این دستگاه هـا اعتبـاراتی داشـته باشـند، مـی تواننـد آن را عملیاتی کنند این در حالیست که آموزش و پرورش به دلیل آن که با کسری بودجه همیشه مواجه بوده نمی تواند بخشی از این اختیارات را اجرایی کند بنابراین یک فاصله ای بین یک همکار فرهنگـی در آمـوزش و پرورش با یک فرد هم رده در دستگاه های دیگر اتفاق می افتد.

اولین درخواست اصلی و مھم از جناب وزیر در اجرای کامل متن ماده ۶٨ از قانون خدمات کشوری

با عنایت به سخنان جناب آقای بطحائی با توجه به مشخص بودن مشکل اخـتلاف دریـافتی سـایر کارکنان دستگاه های اجرایی با فرهنگیان خواهشمندیم با ارائه ی لایحه ای، اجرای ماده ی ۶۸ و بنـدهای ۱ ،۵، ۲ و ۶ را در احکام فرهنگیان عملی نمایید .

ماده ۶۸: علاوه بر پرداخت های موضوع ماده(۶۵) و تبصره های آن و ماده(۶۶) کـه حقـوق ثابـت تلقی می گردد فوق العاده هایی به شرح زیر به کارمندان قابل پرداخت می باشد:

١- فوقالعاده مناطق کمتر توسعه یافته و بدی آب و هوا برای مشاغل تخصصی که شـاغلین آنهـا دارای مدارک تحصیلی کارشناسی ارشد و بالاتر می باشند تا به میزان بیست و پنج درصد(۲۵%) امتیازحقوق ثابت و برای سایر مشاغل تا بیست درصد(۲۰%) حقوق ثابـت هرکـدام از کارمنـدان واجـد شـرایط پرداخت خواهد شد.

۲- فوق العاده سختی کار و کار در محیط ها ی غیر متعارف نظیر کار با اشعه و مواد شیمیایی ، کاربـا بیماران روانی ، عفونی و در اورژانس و در بخش های سوختگی و مراقبت ها ی ویـژه بیمارسـتانی تـا (۱۰۰۰) امتیاز و در مورد کار با مواد سمی ، آتش زا و منفجره و کار در اعماق دریا، امتیاز یاد شـده با تصویب هیأت وزیران تا سه برابر قابل افزایش خواهد بود ، انتظار براین است راهکارهای اجرایی برای بند یک و دو از مـاده ۶۸ بـا ضـرایبی کـه در دستورالعمل نحوه پرداخت فوق العـاده منـاطق کمتـر توسـعه یافتـه و بـدی آب و هـوا (بخشـنامه ۲۰۰/۴۱۷۲۲ مورخ ۱۳۸۹/۸/۱۱)) هیات دولت برای کلیه فرهنگیان اجرا گردد .

بند ۵ از ماده ۶۸ – فوق العاده شغل برای مشاغل تخصصی، متناسب بـا سـطح تخصـص و مهارت هـا ، پیچیدگی وظایف و مسؤولیت ها و شرایط بازار کار با پیشنهاد سازمان و تصویب هیأت وزیـران بـرای مشــاغل تــا ســطح کــاردانی حــداکثر ( ۷۰۰)امتیــاز و بــرای مشــاغل همســطح کارشناســی حداکثر(۱۵۰۰)امتیاز وبرای مشاغل بالاتر حداکثر (۲۰۰۰)امتیاز تعیین می گردد.. این فـوق العـاده بـا رعایت تبصره این ماده قابل پرداخت می باشد .

تبصره – پرداخت فوق العاده های مذکور در بندهای (۵) و (۶) این ماده در هر کـدام از دسـتگاه ها ی اجرائی، مشروط به اعمال اصلاحات ساختاری، نیروی انسانی ، فنآوری و واگذاری امور بـه بخـش غیردولتی(احکام مذکوردراین قانون) و استفاده ازمنابع حاصل از صرفه جویی های به عمل آمـده ، در سقف اعتبارات مصوب از سال ۱۳۸۷ امکان پذیر می باشد و ایـن فـوق العـاده هـا جـزء دیـون منظـور نمی گردد. انجام اصلاحات مذکور در این تبصره باید به تأیید سازمان برسد.

توضیح معاون محترم توسعه، مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پـرورش در خصـوص بنـد ۵ ماده ۶۸ قانون مدیریت خدمات کشوری:قانون اعمال این ضرایب را مشروط کرده به اینکه دستگاه های اجرایی باید ساختار نیروی انسـانی خود را اصلاح کنند و از محل ساختار نیروی انسانی فوق العاده شغل را پرداخت کنـد کـه بـه ایـن تربیت آموزش و پرورش توانست در سال ۹۳ گام بزرگی را برای اصـلاح سـاختار نیـروی انسـانی بردارد.

بند فراموش شده در آموزش و پرورش بند ۶ از ماده ۶۸ قانون مدیریت خدمات کشور (بند فراموش شـده در آمـوزش و پـرورش )- فـوق العـاده کارایی و عملکرد درچهارچوب ضوابط این بند و تبصره این ماده قابل پرداخت می باشد:

الف – به حداکثر هفتاددرصد(۷۰%) از کارمندان هر دستگاه براساس رتبه بندی نمرات ارزشیابی کارمنـدان، طبق عملکرد کارمندان و باتوجه به امتیازی که از عواملی نظیر رضایت ارباب رجوع ، رشـد و ارتقـاء ، اثـر بخشی و کیفیت و سرعت در اتمام کار کسب می نمایند .

براساس دستورالعملی که سازمان ابلاغ می نماید تا(۲۰%) امتیازات مربوط به حقوق ثابت وی در مقاطع سه ماهه قابل پرداخت می باشد.

ب – میزان بهره مندی کارمندان هر دستگاه از سقف هفتاد(۷۰%)درصد مذکور در این بند متناسب بـا میـزان موفقیت در تحقق تکالیف قانونی و اجراء برنامه ها و ارزیابی عملکرد دستگاه که توسط سـازمان و تصـویب شورای عالی اداری در سه سطح متوسط، خوب و عالی رتبه بندی می گردند بـه ترتیـب( ۵۰ ، %۳۰% و ۷۰%)تعیین می گردد.

ابهامی که در اذهان عمومی فرهنگیان محترم ایجاد شده این است که به استناد این ماده و اجرای قانون نظام هماهنگ حقوق چرا بند پنج و شش از سال ۸۷ تا به امروز ، در احکام فرهنگیان اعمـال نشده است ؟


مطالب مشابه :


دریافت کد سوابق تحصیلی http://dipcode.medu.ir

قابل توجه ادارات آموزش و پرورش ومعرفی منطقه دشتیاری جز با همیاری ومساعدت




نامه فرهنگیان به وزیرآموزش و پرورش

امور اداری و تشکیلات دشتیاری. بند فراموش شده در آموزش و پرورش بند ۶ از ماده ۶۸ قانون




مدارس تا 28 اسفندماه دایرند/اعمال رتبه "خبره" در حکم بازنشستگان فرهنگی

امور اداری و تشکیلات دشتیاری. به گزارش خبرنگار «آموزش و پرورش خبرگزاری دانشجویان ایران




معلمان معلومات خود را به روز کنند

امور اداری و تشکیلات دشتیاری. معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد:




تدوین طرح جدید ارزیابی و رتبه بندی مدارس غیردولتی

امور اداری و تشکیلات دشتیاری. فرهنگیان مدیرکل آموزش و پرورش فارس گفت:




طرح توانمندسازی معلمان اجرا خواهد شد

امور اداری و تشکیلات دشتیاری. معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش، از کیفیت به عنوان




مدارس تا ۲۷ اسفند دایر است/پیک نوروزی فروشی نیست

امور اداری و تشکیلات دشتیاری. تأکید آموزش و پرورش، استفاده حداکثری از ساعت مفید آموزشی




آغاز پرداخت وام 5 میلیونی فرهنگیان

امور اداری و تشکیلات دشتیاری. علی اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش در نشست خبری 14 بهمن سال




برچسب :