چالش های صادرات به عراق

گزارش در روابط عمومی

در گفتگو با مسوولان ودست اندرکاران صنعت و بازرگانی استان تشریح شد

چالش های صادرات به عراق

همانطور که در شماره های پیشین روزنامه جام جم به مخاطبین وعده داده شد تا مشکلات و معضلات تجار و بازرگانان استان را پیگیری نماییم و همچنین پیگیری قولها و وعده های رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان کرمانشاه درخصوص رفع مشکلات و تنگناهای موجود بر سر راه صادرات و بازرگانی در این شماره با چند تن از کارشناسان امر به گفتگو نشسته ایم.

کیوان کاشفی رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان کرمانشاه در مصاحبه های اختصاصی با جام جم که در تا ریخهای 4 و 11 تیرماه سال گذشته و همچنین چندین مصاحبه اختصاصی دیگر بر ایجاد زیرساختهای مناسب در بحث تجارت تاکید و از ایجاد تسهیلات مناسب جهت جذب سرمایه گذار خبر داده بود.

وی همچنین معرفی توانمندی های استان در دو اقلیم کردنشین وعرب نشین  عراق بوسیله برگزاری نمایشگاه را از دیگر اقدامات خود معرفی کرد . یافتن راهکارهای مناسب تبلیغاتی و تقویت آنها بویژه در استانهای شمالی عراق و همچنین تجمیع کلیه خدمات در یک مکان به منظور تسهیل در امور بازرگانان و تجار و ارتباط هرچه بیشتر صنعت و دانشگاه از دیگر وعده هایی بود که کاشفی از انجام آنها خبر داده بود که با توجه به مشکلات عدیده ای که تجار و صادرکنندگان کرمانشاهی بر آن اذعان دارند گویا هنوز اقدام مطلوبی در این زمینه ها انجام نشده است.

خرمشاهی عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در گفتگوی اختصاصی با جام جم با اشاره به عدم وضعیت مطلوب صادرات استان کرمانشاه به کشور عراق و بویژه اقلیم کردستان این کشور با توجه به وجود اشتراکات فراوان مردم این استان با مردم کرد عراق، یکی از مشکلات موجود دراین راستا را عدم تمایل تجار و بازرگانان در امر صادرات دانست وگفت: برای حل این مشکل باید آسیب شناسی جدی، علمی و به دور از هیاهو و آمارهای غیر واقعی انجام شود.

رئیس کمیسیون حقوقی، قضایی و مالکیت فکری اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی ایران می گوید: یکی از مشکلات اساسی و پیش روی تجار، بازرگانان و پیله وران ایرانی و به تبع آن کرمانشاهی درخصوص عدم تمایل صادرات به عراق عدم حمایت قضایی دادگاههای عراق از این افراد است.

وی می افزاید: رویکرد دادگاههای عراق صرفاً نگاه یک جانبه و حمایت از عراقی هاست و این دادگاهها به هیچ عنوان منافع تجار ایرانی را در نظر نمی گیرند و این موضوع باعث می شود که بازرگانان، تجار و پیله وران ایرانی در صورت بروز مشکل با طرف عراقی آن را پیگیری قضایی نکنند چون نمی خواهند متحمل هزینه های فراوان ، اتلاف وقت و عدم نتیجه گیری مناسب شدند. به گفته خرمشاهی وکلای تجار ایرانی در عراق هم با لحاظ کردن مسئله قومیت گرایی علیه موکلان ایرانی خود موضع  گیری می کنند و این رفتارها به دغدغه آزار دهنده ای برای تجار ایرانی تبدیل شده است.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: دولت عراق به منظور افزایش سطح امنیت روانی تجار ایرانی و کرمانشاهی باید یک سیستم صحیح قضایی با یک دادگاه تخصصی تجاری بی طرف را حاکم کند.

خرمشاهی همچنین اظهار داشت: یکی دیگر از موانع موجود بر سر راه صادرات ایران به عراق به منظور عدم اعتبار سنجی است و اتاق های بازرگانی باید با اعتبار سنجی مناسب افراد مطمئن را به تجار ما معرفی کنند .

وی این را هم گفت که ممکن است این مشکل برای طرف عراقی هم وجود داشته باشد، از این رو ما حاضریم درصورت پیشگام شدن مسوولان اتاق بازرگانی اقلیم کردستان عراق، نشستهایی در کنسولگری ایران با اتاق بازرگانی کردستان عراق برگزار و این مشکل را مرتفع کنیم.

وی در ادامه گریزی هم به این موضوع زد که متاسفانه در حال حاضر بازار کردستان عراق در دست ایران به طور عام و کرمانشاه به طور خاص نیست و باید عوامل موثر در بروز این مشکل را بررسی و رفع کرد.

رئیس کمیسیون حقوقی، قضایی و مالکیت فکری اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی ایران همچنین خاطرنشان کرد: در برهه زمانی کنونی دیگر دوران برپایی نمایشگاههای بازرگانی برای معرفی کالا و خدمات، به سرآمده است چرا که این کار مشکلاتی نظیر رفت و آمدهای فراوان و اتلاف زمان را به وجود می آورد و این کار در دنیای امروزی جایگاهی ندارد.

خرمشاهی می گوید: باید به سمت برگزاری نمایشگاههای دایمی مجازی برویم چون امروزه با ارائه مختصات فنی و دقیق کالاها و خدمات دیگر نیازی به ارائه و عرضه خود کالا نیست و تجارت الکترونیکی در دنیا ریشه دوانده است.

وی در پایان یکی دیگر از مشکلات در امر صادرات به عراق و اقلیم کردستان را عدم تعامل مناسب بین دستگاههای مربوطه مانند اتاق تعاون و اتاق بازرگانی دانستو ابراز امیداوری کرد روزی محصولات ایران محصول بازار عراق بخصوص کردستان باشد.

رئیس خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه نیز در گفتگوی اختصاصی با جام جم با اشاره به مشکلات بی شمار تجار و بازرگانان استان که در بازار عراق فعالیت می نمایند توقف طولانی کامیونها در مبادی خروجی، مقررات دست و پاگیر و محدودکننده از طرف مسوولین حریم کردستان عراق، عدم پرداخت تسهیلات به صادرکنندگان وعدم اهدای جوایز صادراتی را از مهمترین این مشکلات برشمرد و خواهان توجه هرچه بیشتر دستگاههای ذیربط بویژه اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان شد.

معراج محرابی گریزی هم به بحث برگزاری نمایشگاههای کرمانشاه در اقلیم کردستان عراق که انتقاد زیادی از سوی تجار بر آنها وارد است زد و تصریح کرد: برگزاری نمایشگاه فی نفسه ارزشمند است و اتاق بازرگانی می بایست به منظور تسلط و حضور هرچه بیشتر در بازار عراق حداقل هر 6 ماه یکبار نسبت به برگزاری نمایشگاه اقدام نماید.

وی با اشاره به اینکه در مجموع جای فعالیت در حوزه نمایشگاهها زیاد است وعملکرد و فعالیت اتاق بازرگانی در بازار عراق کافی نیست افزود: نمایشگاههایی که در گذشته برگزار شد حواشی زیادی داشتند و برگزارکنندگان را دلسرد کرده است.

محرابی  گفت: زمانی که من تصدی ریاست اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان را برعهده داشتم اقتصاد استان رونق داشت و هر ساله حداقل 400 تا 500 بازرگان برای حضور هرچه بهتر و قوی تر در بازار عراق انتخاب می شدند.

رئیس خانه صنعت و معدن استان در ادامه با اشاره به عدم اشراف به بازار عراق افزود: با توجه به اینکه نیازهای بازار عراق هرلحظه تغییر می کند و به سرعت در حال عوض شدن است دستگاههای مسوول می بایست حداقل هر 3 ماه یکبار بازار عراق را تجزیه و تحلیل نمایند.

وی برگزاری همایشها و جلسات بررسی بازار و جمع آوری اطلاعات به روز از بازارچه های مرزی ترکیه و سوریه که رقبای کرمانشاه در بازار عراق هستند را یکی از راهکارهایی دانست که اتاق بازرگانی می تواند با پرداختن به آن به وضعیت موجود تجار و بازرگانان استان سروسامان دهد. این مسوول با بیان اینکه اتاق بازرگانی بای خیلی جدی تر در مقوله صادرات وارد شود گفت: نداشتن سایت منظم و به روز تبلیغاتی یکی از خلأهای فعلی است و می طلبد هرچه سریعتر نسبت به راه اندازی آن اقدام شود چرا که درحال حاضر ما یک گزارش مکتوب و به روز از بازار عراق نداریم که با این وضعیت بروز چنین مشکلاتی برای تجار و صادرکنندگان طبیعی به نظر می رسد. محرابی ارائه محصول با کیفیت بالا، ترویج فرهنگ صادراتی، ایجاد ساختارهای مناسب در بازار عراق، استفاده از کارشناسان و نیروهای مجرب در بازار مقصد برای تجزیه و تحلیل بازار هدف، برگزاریی نمایشگاه تولیدات استان به صورت ویژه در داخل و خارج کرمانشاه، شناسایی عوامل محدود کننده، مقررات زدایی در رابطه با صادرات کالا بین دو کشور و پیش بینی اجلاسهای سالیانه به صورت حداقل 2 بار در سال بین تجار و بازرگانان عراق و کرمانشاه را از مهمترین راهکارهای برون رفت از وضعیت کنونی دانست .

وی گفت: در حال حاضر 99 درصد از کامیونهای عراقی که در امر جابجایی و ترانزیت کالا و خدمات فعالیت دارند از جاده های استان کرمانشاه تردد می نمایند و با توجه به تحمیل هزینه های فراوان از جمله استهلاک جاده ها هیچ هزینه ای نمی پردازند این در حالی است اقلیم کردستان اجازه ورود کامیونهای ایرانی به عراق را نمی دهد که این امر غیرمنطقی به نظر می رسد. چرا که از این راه هزینه تخلیه و بارگیری در مبادی مرزی هم به صادرکنندگان ما تحمیل شده است که ضرورت دارد مسوولین حداقل برای کامیونهای مواد غذایی و فاسد شدنی و سیمان تسهیلاتی را فراهم نمایند .

رئیس خانه صنعت و معدن ادامه داد، اثرات حضور در بازار عراق بسیار چشمگیر است و ما نباید از بازار این  کشور غافل باشیم و اتاق بازرگانی باید به این مقوله توجه ویژه نماید که تاکنون کمتر توجه کرده است.

محرابی در پایان سخنان خود خاطرنشان ساخت: سازمان صنعت، معدن و تجارت و همچنین اتاق بازرگانی و صنایع و معادن کرمانشاه می توانند به منظور تسهیل در امر صادرات از طرفهای ایرانی و عراقی بخواهند در مرزها، دفاتر نمایندگی جهت تسریع در امور، تاسیس نمایند تا از فشار زیاد وارده بر شرکتها و صادر کنندگان کاسته شود.

سید سعید حیدری طیب نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی نیز در گفتگوی اختصاصی با جام جم با اشاره به اینکه بخش زیادی از واحدهای صنعتی استان تعطیل و با مشکل سرمایه در گردش مواجه هستند گفت: در این خصوص به وزیرصنعت، معدن و تجارت تذکر و اخطار داده ایم که وزیر پاسخی ارائه نکرده و درخواست مهلت نموده اند. وی با استناد به بندهای 2، 6 ، 7 ، 8 و 9 اصل 43 قانون اساسی و فرمایشات مقام معظم رهبری درخصوص تولید ملی و سرمایه گذاری ایرانی تصریح کرد: معظم له تاکید فراوانی بر سرمایه گذاری و رشد اقتصادی کشور دارند و شعار امسال نیز دال بر این مهم است اما متاسفانه در طرف مقابل می بینیم که صنعت و تولید استان کرمانشاه به شدت در رکود به سر می برد.

حیدری طیب افزود: استان کرمانشاه سهم عمده ای در بازار عراق ندارد و تعطیلی روز به روز صنایع بر این مشکل افزوده است که جا دارد مسوولین امر چاره ای بیندیشند.


مطالب مشابه :


تماس با شرکت صنعت پویا رسام

مجوز صادرات به عراق - تماس با شرکت صنعت پویا بی وی bv جهت صادرات کالا به عراق و کردستان




توصیه هایی در مورد سفر به کردستان عراق

با توجه به رشد خیره کننده صنعت توریسم در کردستان عراق و بخصوص شهرهای زیبای سلیمانیه و اربیل




اقلیم کردستان عراق باید به گردشگری بیشتر از نفت توجه کند

رایزن بازرگانی ایران در عراق - اقلیم کردستان عراق باید به گردشگری بیشتر از نفت توجه کند




حضور شرکت جابون در نمایشگاه انرزی و پروزه اربیل عراق

آشنایی با صنعت تابلو سازی وزیر برق کردستان عراق با حضور در پاویون ایران به بازدید از




اقلیم کردستان عراق از حضور صنعتگران و سرمایه گذاران اصفهان استقبال می‌کند

حاج احمد کلاری: اقلیم کردستان عراق از حضور صنعتگران و سرمایه گذاران اصفهان استقبال می‌کند




چالش های صادرات به عراق

وی در ادامه گریزی هم به این موضوع زد که متاسفانه در حال حاضر بازار کردستان عراق صنعت و




هتل‌های مشهور جهان در اربیل عراق Erbil Hotel Newsاستان اربیل در عراق، با بهره‌گیری از امنیت نسبی و

اربیل، مرکز کردستان عراق، به دلیل حضور گروه‌های گوناگون تجاری مرتبط با صنعت نفت




صادرات نفت کردستان عراق از طریق ایران

به گزارش فارس، منطقه کردستان عراق در حال صادرات نفت خود از طریق ایران است.رویترز مدعی شده




هتل‌های مشهور جهان در اربیل عراق Erbil Hotel News استان اربیل در عراق، با بهره‌گیری از امنیت نسبی و

کار در اربیل - هتل‌های مشهور جهان در اربیل عراق Erbil Hotel News استان اربیل در عراق، با بهره‌گیری




ترکیه بدنبال تسخیر بازار عراق

بر طبق اعلام وزارت تجارت و صنعت کردستان عراق، 60 درصد هزار و 217 شرکت خارجی که در این منطقه به




برچسب :