ختم و سو گواری

هر  روزه  در  سرتاسر  کره  خاکی  تعداد  زیادی  مراسم  به مناسبتهای   مختلف برگزار میگردد؛که بعضی از آنها ضروری و بعضی غیر ضروریست ؛ بعضی آموزنده و بعضی دیگر  منحرف کننده؛ بعضی  در  جایگاه  خود  برگزار   نمیشود  و  در  بعضی  اسرافهای زیادی انجام میشود ؛ در بعضی هدفهای برگزاری را بیش از حد بالا برده و در بعضی دیگر هدفها بشدت  سقوط میکنند.... . باید دانست هدف از برگزاری یک مراسم دراجتماع چیست؟و  چه  نتیجه ای  باید  گرفته  شود؟ وچه گرفته می شود؟ 

ختم و سو گواری : 

در تمام کشورهای جهان مراسم  تشیع جنازه ؛دفن ؛و سوگواری اموات بر اساس نوع نگرش آن جوامع به مذهب و آداب وسنن حاکم بر آن جامعه بر گزار می شود. ،در بعضی کشورهای آسیای جنوب شرقی و مر کزی بعد از تشیع جنازه  متوفی را می سوزانند؛در بعضی کشورهای افریقای متاثر ازفرهنگ بی پایه واساس جاهلی اعضای خانواده ؛بعضی از قسمتهای بدن مرده را می خورند و در کشورهای اروپای و امریکای با توجه به نگرش مذهبی و اجتماعی وسنتی خود مراسمی را در هنگام تشیع جنازه و بعد از دفن برگزار می کنند. در کشورهای اسلامی نیز با توجه به اعتقادات مذهبی و با توجه به فرهنگ و سنت جوامع  مراسم تشیع جنازه و دفن میت تقریبا بصورت مشابه انجام می گردد. 

در همه کشورهای اسلامی آنچه با ید بعد از مرگ متوفی صورت بگیرد و واجب است؛

۱ـ غسل ۲ـ حنوط ۳ـ کفن کردن ۴ـ نماز بر میت ۵ـ دفن میت است.که برای همه اموات در هر جایگاه اجتماعی و علمی و سیاسی به یک صورت انجام میگیرد . آنچه در این نوع مراسم بصورتهای مختلف انجام می گیرد ؛عمدتا نوع برگزاری مراسم جانبی آنست؛ مانند نوع تشیع جنازه؛نوع مراسم ختم ....  . 

در کشور ایران آنچه برگزار می شود ؛بعد از واجبات چیزی نیست مگر مکرو هات و محرمات. 

برگزاری مراسم سنگین سوگواری؛تهیه تعداد زیادی تاج گل ؛نسب تعداد زیادی حجله  حتی  برای افراد میان سال و کهنسال؛نسب تعداد زیادی پرچم سیاه؛دخالتهای زیاد افراد فامیل در تصمیم گیری ها؛ چشم و هم چشمی در برگزاری مراسم بین افراد فامیل و آشنا؛.....اینها همه بصورت خواسته یا نا خواسته به خانواده معزا تحمیل شده ؛یا آنها را بسختی و زحمت می اندازد؛ یا الگوی نادرست برای دیگران می شود.  

در هر صورت هیچ سودی برای میت ویا خانواده او ندارد. فقط بازارگرمیست برای گل فروشان ؛ ظروفچی ها یا مداحان بی سواد معاصر واز این قبیل.حال باید دید روش وسنت درست در برگزاری یک مراسم ختم و سوگواری برای عزیز از دست داده چیست؟وچگونه باید با یک خانواده سوگوار همدردی کرد وبار مصیبت وارده را از دوششان کاسته واز همه مهمتر  چگونه می توان به فرد سفر کرده از این دنیا کمک کرد ؟ 

وقتی شخصی از دنیا میرود: 

بهترین راه و روش برای همدردی با صاحبان عزا حضور در جمع خانواده معزاست ؛تا غم و اندوه وارده را از دوش آنها کاسته و بین دوستان و بستگان تقسیم کنند .باید سعی شود این حضور باعث تحمیل هزینه ای به خانواده داغدیده نشود.افرادی که دست اندر کار اجرای مراسم تشیع جنازه تا مراحل پایانی کار هستند باید سعی کنند تمام  مراحل بصورت عقلانی انجام بپذیرد  نه بصورت احساسی و هیجانی .ضمن در نظر گرفتن تمام جوانب کار باید سعی کنند از بدعتهای غیر اخلاقی  جدا خود داری کنند . اگر صاحبان عزا از خانواده های ثروتمند هم هستند ؛ بهتر است مراسم را بصورت ساده برگزار کنند واز خرجهای  اضافی جدا خوداری کرده ؛مقداری از آن هزینه ها را در کارهای خیر  مانند: ساخت مسجد ـحسینیه ـ مدرسه ـ تهیه وسایل ازدواج  جوانان ـ کمک به بیماران و ...سرمایه گذاری کنند .(تا سرمایه خوبی برای فردی باشد که از این دنیا رفته ودر آن دنیا به خیلی چیز ها محتاج است .)


مطالب مشابه :


ساماندهی مراسم ختم اموات

الیگودرز – خبرنگار جام جم: جلسه ای با هدف آسیب شناسی چگونگی برگزاری مراسم ختم اموات و




بررسي يك حديث رايج در منبرها و مجالس ترحيم و مراسم ختم اموات

وبلاگ اسلام ملکی معاف - بررسي يك حديث رايج در منبرها و مجالس ترحيم و مراسم ختم اموات - مطالب




مراسم ترحیم برای اموات یا برای افراد

مراسم ترحیم برای اموات یا وقتی من مردم به جای اینکه چیزی بیاوری برایم ختم قرآن




آداب مراسم ختم و ترحیم

مجالس عزاداری اموات و مردگان دارای انسان میان شرکت در مراسم ختم و یا یک مهمانی مردد




ختم و سو گواری

پاتوق جامعه شناسی - ختم و سو گواری - ذهن مانند چتر نجات است، فقط وقتی عمل می کند که باز شده باشد!!




برچسب :