اولين نشست مؤلفان كتب درسي معارف اسلامي دانشگاه‌ها

اولين نشست مؤلفان كتب درسي معارف اسلامي دانشگاه‌ها
مركز برنامه‌ريزي و تدوين متون درسي نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه‌ها اول مهرماه نشست يك روزهمؤلفان كتب درسي را در تهران برگزار نمود.

در اين نشست ابتدا دكتر كلانتري رياست محترم مركز پس از خير مقدم به مدعوين، سياست‌هاي كلّي مركز در ارتباط با سرفصل‌هاي جديد مصوّب شوراي عالي انقلاب فرهنگي و برنامه‏هايي كه گروه‌هاي علمي مركز درصدد اجراي آن هستند از جمله: توجه دادن به كميته علمي ارزيابان كتب در هر يك از گروه‌ها، لزوم برگزاري جلسات نقد و ارزيابي هر يك از متون قبل از انتشار و با حضور مؤلف و صاحبنظران، لزوم تجديدنظر جدّي و تغييرات لازم در هر يك از كتب در دوره‏هاي كوتاه‏مدت رؤس موضوعاتي بود كه متذكر شد.
سخنران بعدي اين نشست حجت‏الاسلام قرائتي بود ايشان به بيان بيش از بيست نكته درباره اصول نگارش كتاب، تدريس و تبليغ، توجه به نياز دانشجو و مخاطبان، توجه به مسائل عاطفي و روحي، شبهات و تمايزات ميان دانشجويان دانشگاه‌ها و رشته‏هاي گوناگون، توجه به زمان، گفتگوي چهره به چهره، گفتگوي مقايسه‏اي، بهره‏گيري از مثال‏ها و ضرب‏المثل‏هاي مناسب و ... پرداخت. اين سخنراني با نقطه نظرات برخي از اساتيد در حاشيه سخنان آقاي قرائتي پايان‏پذيرفت.
سخنران بعدي آقاي دكتر ولايتي بود كه به‏طور مختصر درباره تمدن اسلامي و كتاب درسي‏اي كه در گرايش تمدن اسلامي نوشته‏، اشاره به عناصر اصلي تمدن اسلامي، نشانه‏هاي آشكار پويايي اين تمدن، موضوع بيداري اسلامي و تجديد حيات فرهنگي و تمدني، جهان اسلام برخي از نكات مورد توجه ايشان بود.
حجت‏الاسلام قمي، رياست نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه‌ها سخنران بعدي بود. ايشان طي سخنان كوتاهي ضمن قدرداني از يكايك شركت‏كنندگان در نشست، برخي از اصول مهمي كه لازم است همه گروه‌هاي علمي مركز و مؤلفان طرف قرارداد به آن توجه نمايند را مورد تأكيد قرار داد. اشاره به اهميت و رسالت سرفصل‌هاي جديد، ضرورت‌هايي كه تجديدنظر در سرفصل‌ها را توجيه مي‏كرد، اشاره به امكانات، شرايط و زمينه‏هايي كه مركز تدوين مي‏تواند در اختيار اساتيد و مؤلفان كتب درسي قرار دهد تا هر چه بهتر بتوانند كار تأليف كتب درسي را پي گيرند، بخش ديگري از سخنان ايشان بود.
تريبون آزاد و استماع سخنان اساتيد و مؤلفان كتب، مشكلات آنان و انتظارات از مركز تدوين، مشكلات هر نويسنده نسبت به پروژه تحقيقي خود، برخي از مباحث مورد توجه اين بخش از برنامه‏هاي نشست بود.
سپس خانم دكتر جان‌احمدي نگارنده كتاب تاريخ و تمدن اسلامي، طي سخناني پيشنهاد انتشار نشريه علمي مركز تدوين، لزوم توجه به انتشارات معارف به عنوان ناشر كتب دانشگاهي و واگذاري نگارش كتب به متخصصان امر را مورد توجه قرار داد.
هر يك از مؤلفان ديگر نيز ناظر به مسائل پيش گفته نكاتي را متذكر شدند. در مجموع، اساتيد و مؤلفان شركت كننده در اين نشست از كم‏بودن زمان نگارش و تحويل متن به مركز گلايه داشتند و با توجه به شيوه‏نامه جديد نگارش كتاب كه در همين نشست تقديم شده بود، خواستار تمديد وقت قراردادها شدند. لزوم تكرار اين نشست‌ها به ويژه كارگاه‌هاي علمي يا كميسيون‌هاي تخصصي، قابل اجرا بودن يا نبودن، مفيد بودن يا نبودن برخي از اصول و شيوه‏هايي كه در شيوه‏نامه نگارش پيشنهاد شده بود نيز مورد بحث و بررسي قرار گرفت. به نظر برخي از مؤلفان با توجه به اينكه كتاب براي دانشجوست و سطح معلومات دانشجويان با دانش‏آموزان مقاطع پائين‏تر متفاوت است و با توجه به محدوديت حجم براي دو واحد درسي، ذكر مباحثي كه احتمالاً به يادگيري كمك مي‏كند از جمله خلاصه درس يا فصل، نگارش اهداف كلي و رفتاري ضرورتي نداشته باشد. پس از سخنان مؤلفان و بيان برخي از مشكلات موجود، دكتر كلانتري در يك جمع‏بندي نكاتي را مورد توجه قرار داد؛ اينكه منابع و متون درسي لازم است براي ترم آينده چاپ و منتشر شود، آمادگي مركز براي تهيه كتاب‌هاي مورد نياز و ضروري مؤلفان و مشاوره‏هاي علمي و اجرايي كارگاه‌هاي آموزشي از نكات مورد توجه ايشان بود.
برنامه بعدي نشست، كارگاه درس شيوه نگارش كتب درسي بود كه توسط دكتر حسن ملكي اجرا شد. دكتر ملكي ناظر به شيوه‏نامه‏اي كه مركز برنامه‏ريزي متون درسي تهيه كرده بود، جزوه‏اي را تحت عنوان، دستورالعمل طراحي و تأليف كتب درسي در اين خصوص آماده و در اختيار مؤلفان قرارداد. كارگاه درس دكتر ملكي شامل دو بخش: توجيه دستورالعمل و نظرات اساتيد و مؤلفان در خصوص شيوه‏نامه بود. بر اساس اين شيوه‏نامه و دستورالعمل، هر كتاب، سه بخش عمده دارد كه هر بخش خود داراي زيرمجموعه‏هايي است.
در پايان از حجج اسلام، قمي، قرائتي، الهامي، غفار زاده، عزيزي، شريفي، جعفري، جوان‌آراسته، بهمني، شريفاني دكتر موحدي محب و آقايان دكتر ولايتي، دكتر حسن ملكي، دكتر عباس ملكي، دكتر موسوي، دكتر يثربي، دكتر ملكوتيان، دكتر نجارزادگان، دكتر مرندي، مهدي كريمي، جواد كريمي، سليمي بني و سركار خانم جان احمدي و مديران محترم گروه‌هاي علمي مركز، اساتيد، صاحبنظران، نويسندگان و كليه شركت كنندگان محترم تقدير مي‌نماييم.


مطالب مشابه :


اولين نشست مؤلفان كتب درسي معارف اسلامي دانشگاه‌ها

وبلاگ شخصی دکتر حسن ملکی معرفی سایت. سپس خانم دكتر جان‌احمدي نگارنده كتاب تاريخ و




دانلودکتاب معرفی شده سرکار خانم دکتر پروانه جعفری

سایت شهید آوینی; دفتر (نعیم ملکی) . دانلودکتاب معرفی شده سرکار خانم دکتر پروانه




عامل قصاص ریحانه جباری که بود؟

دیدگاه ها، اندیشه ها و مصاحبه های دکتر بهنام ملکی به وب سایت دکتر بهنام ملکی خانم 22 ساله




مروزی بر طرح جامع شهر قائمشهر-تهیه کننده خانم دکتر ناهید نعمتی

مروزی بر طرح جامع شهر قائمشهر-تهیه کننده خانم دکتر شهری-دکتر ملکی سایت دکتر




اسامی اساتید رشته مطالعات برنامه درسی و رزومه آنها

سایت های علمی،آموزشی جناب آقای دکتر حسن ملکی. سرکار خانم دکتر عفت عباسی .




پاورپوینت مدیریت تطبیقی فرل هدی

مباحث نوین مدیریت مخصوصا دولتی / آقای ملکی. خانم دکتر مدیریت دولتی ایران دکتر




برچسب :