توقف عملیات احداث ایستگاه راه‌آهن سراسری بندر ماهشهر

مراکز و امکانات حمل و نقل موجود در منطقه ماهشهر:
- حمل و نقل هوایی: تنها فرودگاه موجود در ماهشهر وشهرهای اطراف آن فرودگاه ماهشهرمیباشد که بیشتر ظرفیت آن در اختیار شرکتهای نفت و پتروشیمی بوده و بدلیل محدودیت در ارائه خدمات پروازی و نیز هزینه بالای بلیط (تازه درصورت مازاد شدن باقیمانده ظرفیت خطوط پروازی از طرف پتروشیمی) و نیز محدودیت در پوشش کلی مسیرها،نمیتواند بعنوان یک نقطه اتکای قابل اطمینان برای حمل و نقل مسافر و کالا درنظر گرفته شود؛ که البته درصورت تحقق وعده قبلی مسئولین در جهت بین المللی نمودن فرودگاه ماهشهر و بالابردن ظرفیت خدمات پروازی، بخش عمده ای از مشکلات حمل و نقل مسافر در این منطقه برطرف میگردید.
-حمل ونقل جاده ای : دكر اين نكته ضروريست كه جاده های ماهشهر و بندرامام يكي از پرترددترين جاده های كشور بوده و تا پیش از راه اندازی آزادراه خلیج فارس، عمده بار ترافیکی حمل و نقل ماهشهر به مرکز استان از طریق جاده قدیمی اهواز-ماهشهر انجام میگرفت که بدلیل دوطرفه بودن این جاده، دائما به یکی از مراکز پرتلفات جانی و مالی کشور محسوب میشد.جاده ماهشهر به هندیجان نیز كه باتوجه به اينكه مسير ارتباط‍ی شهرهای جنوب غربی به ديلم و گناوه و بوشهرمی‌باشد، دارای اهميت خاص بوده و درحال تبدیل به دوبانده شدن میباشد و بخش عمدۀ زيرسازی آن انجام گردیده است و اميدست روند اين پروسه شتاب بيشتری پيداكند و البته جادۀ ماهشهر-اميديه نيز شرايطی مشابه را دارد.
آزادراه خلیج فارس که درواقع بهترین و جدیدترین جاده زمینی موجود در منطقه میباشد که نقش بسزایی در تحمل بارترافیکی منطقه بعهده گرفته است و باوجود اینکه جاده نسبتا جدید میباشد ولی موقعیت خاصی در منطقه پیداکرده است.جاده معروف آبادان-ماهشهر (جاده مرگ)که یکی از قدیمیترین جاده های استان میباشد و بيش از به هشتادسال از ساخت آن میگذرد بدلیل اتصال دو مرکز بسیار مهم صنعتی یعنی ماهشهر و آبادان همیشه پررفت وآمد بوده و بدلیل عرض کم آن، همچنان یکی از خونبارترین جاده های کشور محسوب میگردد که این خود ضرورت تسریع در تکمیل و بهره برداری از اتوبان جدید آبادان-ماهشهر را را نشان میدهد؛ امری که باگذشت سالها متاسفانه هنوز محقق نگردیده است.
-حمل و نقل دریایی: با وجود سابقۀ تاريخی حمل و نقل دريایی در گذشته ماهشهر، بدلایل مشخص تقریبا همۀ سواحل در منطقه ماهشهر(ماهشهر-هندیجان-بندرامام) به امور تجارت کالا و صنایع نفت و گاز و پتروشیمی اختصاص یافته و میتوان گفت که حمل و نقل دریایی نقشی در جابجایی مسافر در سطح منطقه ندارد.كه البته در صورت برنامه‌ريزی صحيح و وجود اراده لازم ميتوان از اين پتانسيل به نحو احسن بهره برد.
-حمل و نقل ریلی:خطوط ریلی یکی از امنترین، مطمئن ترین ، ارزانترین و توانمندترین وسیله حمل و نقل کالا و مسافر میباشد و باوجود پیشرفتهای بسیار در دیگر بخشهای حمل و نقل حتی در كشورهای صنعتی ميزان استفاده از آن روز بروز گشترش يافته و همچنان مقبولیت بیشتری در بین دیگر وسایل نقلیه دارد. قدیمیترین خط آهن کشور در منطقه ماهشهر قراردارد(خط آهن بندرشاهپور قدیم) که در بدو ساخت توسط مستشاران انگلیسی بیشتر برای اهداف صنعتی و نظامی درنظر گرفته شده بود و به گواهی تاریخ، یک سر پل پیروزی متفقین در جنگ جهانی دوم، همین خط آهن بندرشاهپور میباشدو این خود اهمیت خط آهن را به اثبات میرساند.درحال حاضر دو ایستگاه یکی در سربندر و دیگری در ماهشهر مستقر میباشند.ایستگاه موجود در ماهشهر بلحاظ کارایی اهمیت چندانی ندارد و فقط ایستگاه سربندر را میتوان یک ایستگاه فعال دانست که آنهم باتوجه به مشترک بودن خط ریلی آن با واگنهای ویژه حمل محصولات صنعتی و نفتی و پتروشيمی و نیز محدود شدن خط سیر آن به ایستگاه کارون اهواز نتوانسته است همه نیازهای مربوط به حمل و نقل مسافرین را تامین کند. نتیجه اینکه باوجود همه موارد گفته شده متاسفانه این منطقه با همه ظرفیتهای موجود و نیز ضرورت وجود یک سیستم حمل و نقل جامع و برغم برخوردار بودن از قدیمیترین سیستم ریلی کشور و وجود مراکز بزرگ دانشگاهی(دو دانشگاه پیام نور در ماهشهر و بندرامام-دانشگاه ازاد ماهشهر-دانشگاه امیرکبیر ماهشهر) و نیز استقرار بزرگترین صنایع پتروشیمی،نفت وگاز و بنادر و گمرکات و وفولاد و دیگر صنایع وابسته به آن و نیز حجم بالای مهاجرت از سراسر نقاط کشور به این منطقه برای ادامه تحصیل و یا یافتن کار و درآمد بیشتر ... و در نتیجه جوابگو نبودن امکانات حمل و نقل موجود در منطقه، ماهشهر و مناطق اطراف آن از داشتن یک سیستم حمل و نقل ریلی سراسری محروم بوده تا اینکه با زمزمه تصویب طرح اولیه احداث ایستگاه راه آهن سراسری ماهشهر به تهران و مشهد باهمکاری فرمانداری ماهشهر-راه آهن جنوب و صنایع پتروشیمی ماهشهر و نیز پیگیریهای نماینده وقت ماهشهر(آقای دانشیار)در سال 1385 بارقه های امید را در دل مردم منطقه روشن کرد و از همان آغاز برای تسهیل در اجرای این طرح، زمین موردنیاز ایستگاه راه آهن با همکاری شهرداری و فرمانداری وقت  بندرماهشهر بطور رایگان زیرسازی ودر اختیار اداره کل راه آهن جنوب قرار گرفت و سرانجام طی کش و قوسهای فراوان در سال 1388 احداث آن عملا آغاز گردید و برای تامین هزینه پنج میلیارد تومانی آن نیز مقرر گردید مشترکا توسط صنایع پتروشیمی ماهشهر(شامل شرکت عملیات غیر صنعتی ماهشهر و منطقه ویژه پتروشیمی ماهشهر) و راه آهن جنوب پرداخت گردد که سهم صنایع پتروشیمی ماهشهر یک و نیم میلیارد و سهم راه اهن سه و نیم میلیارد تومان توافق شده بود وهمه این عوامل باعث ایجاد امید در دل مردم صبور و نجیب منطقه برای داشتن یک ایستگاه قطار درخور شان شان گردیدبویژه اینکه مسیر نهایی این ایستگاه به مشهد مقدس ختم میشد.ولی این خود تازه سرآغاز مشکلات بود و باگذشت زمان و اتلاف وقت و سرمایه های ملی و عدم پیشرفت پیش بینی شده در روند احداث ساختمان ایستگاه، پروژه بصورت نیمه تمام بحال خود رها گردید و اگر هم کاری انجام میشد بصورت کژدارومریض صورت میگرفت بطوریکه از بدو کار، صدای انتقاد برخی از مسئولین محلی ماهشهر شنیده میشد.


تاریخچه احداث راه آهن ماهشهر بگواهی رسانه ها:
 
انتقاد فرماندار بندر ماهشهر از مسوولان راه‌آهن- 14/08/85
ایسکانیوز – مهندس مریدی فرماندار بندر ماهشهر از مسوولان راه‌آهن استان خوزستان و برخی از مسوولان ذیربط به خاطر کندی در روند طرح ایجاد و ساخت ایستگاه راه‌آهن ماهشهر به اهواز انتقاد کرد.
به گزارش خبرنگار سرویس اقتصادی ایسکانیوز، وی از مسوولان ذیصلاح خواست با توجه به صنعتی بودن شهرستان و رفت و آمد جمع کثیری از شهرستان به اهواز در این رابطه تلاش کنند و آرزوی مردم ماهشهر تحقق یابد.(خبرگزاری اسكای نيوز)
 
http://www.iscanews.ir/fa/ShowNewsItem.aspx?NewsItemID=67591



عمليات احداث خط آهن ماهشهر سرعت مي‌‌گيرد-24/06/87
خبرگزاري فارس: به منظور تسريع در عمليات اتصال راه‌آهن ماهشهر به خط سراسري شمال- جنوب، كارگروه احداث ايستگاه راه‌آهن ماهشهر، شركت پتروشيمي را موظف كرد ظرف مدت 10 روز در مرحله اول 25 درصد تعهدات خود را در اين زمينه پرداخت كند.
به گزارش خبرگزاري فارس از ماهشهر، فرماندار ماهشهر پيش از ظهر امروز در دومين جلسه كارگروه احداث ايستگاه راه‌آهن ماهشهر و اتصال اين خط به راه‌آهن سراسري كشور اظهار داشت: همچنين مقرر شده است حساب بانكي مشترك دولتي با دو امضاي راه آهن و فرمانداري افتتاح شود تا در تأمين اعتبار اين پروه تسريع شود. بهنام مريدي يكي از نيازهاي اساسي و آرزوهاي ديرينه مردم ماهشهر را راه‌اندازي خط آهن ماهشهر و اتصال آن به خط سراسري عنوان كرد و افزود: 3 سال پيش مكان ايستگاه آماده و كلنگ آن زده شد و مقرر شد شهرداري بندر ماهشهر كار آماده‌سازي را انجام و هزينه ساخت ايستگاه توسط دولت و شركت صنايع ملي پتروشيمي تقسيم شود. وي افزود: بودجه اوليه مورد نياز براي احداث ايستگاه راه آهن ماهشهر 3ميليارد تومان برآورد شده و شركت صنايع ملي پتروشيمي يك ميليارد تومان آن را در هيئت مديره به تصويب رساند. مريدي تصريح كرد: در جلسه‌اي كه با حضور مدير عامل شركت صنايع ملي پتروشيمي انجام شد، مقرر شد ايستگاه خط آهن ماهشهر به اجرا در آيد و پتروشيمي نيز در اين زمينه همكاري كند. مدير عامل سازمان منطقه آزاد پتروشيمي ماهشهر نيز در اين جلسه گفت: كار احداث ايستگاه راه‌آهن هرچند پيشرفت فيزيكي نداشته، اما كارهاي زيادي در اين خصوص صورت گرفته است. سيد محسن تسلطي ادامه داد: نقشه‌هاي پروژه آماده شده و آماده برگزاري مناقصه هستيم. در ادامه اين جلسه مقرر شد حساب بانكي مشترك دولتي با دو امضا توسط راه‌آهن و فرمانداري افتتاح و شركت پتروشيمي موظف شد ظرف مدت 10 روز در مرحله اول 25 درصد تعهدات مالي خود را براي احداث ايستگاه راه‌آهن سراسري ماهشهر پرداخت كند. انتهاي پيام/ ف
(خبرگزاری فارس 24/06/87)
http://www.farsnews.com/printable.php?nn=8706240860
 


مشارکت منطقه آزاد پتروشیمی ماهشهر در احداث خط آهن 14/07/87
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد پتروشیمی ماهشهر گفت: این سازمان در احداث ایستگاه راه آهن ماهشهر و اتصال آن به خط راه آهن سراسری کشور مشارکت می کند. سید محسن تسلطی در گفتگو با خبرنگار مانا افزود:در نشست اخیر هیئت مدیره این شرکت مبلغ 10 میلیارد ریال اعتبار برای مشارکت در احداث ایستگاه راه آهن بندر ماهشهر به تصویب رسیده است. وی گفت: نقشه های پروژ یاد شده آماده شده و بزودی به مناقصه خواهد رفت. وی هزینه احداث ایستگاه راه آهن بندر ماهشهر را 30 میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: با احداث این راه آهن تحول اقتصادی مهمی در منطقه شکل خواهد گرفت.
سایت مانا 14/07/1387
http://www.mana.ir/news/?uiq=4367


 كلنگ ايستگاه راه‌آهن بندر ماهشهر به زمين زده شد-  17/11/87
به گزارش خبرگزاري فارس از ماهشهر، امروز در آيين كلنگ‌زني احداث ايستگاه راه‌آهن بندر ماهشهر مشاور مدير عامل راه‌آهن جمهوري اسلامي ايران، امام جمعه، فرماندار و تعدادي از مسئولان محلي اين شهر حضور داشتند. مشاور مدير عامل و مدير كل دفتر ارزيابي عملكرد و پاسخگويي به شكايات راه‌آهن كشور در اين آيين گفت: با توجه به ساختار صنعتي و اقتصادي شهر بندري ماهشهر وجود يك ايستگاه راه‌آهن در اين شهر ضروري است. صمدالله شكري افزود: ايستگاه بندر ماهشهر در زمين به مساحت 4 هزار مترمربع با زيربنايي افزون بر 2 هزار و 700 مترمربع احداث مي‌شود كه مي‌تواند ضمن جابجايي مسافر در حمل كالا مورد استفاده قرار گيرد. وي هزينه احداث اين ايستگاه را بالغ بر 50 ميليارد ريال ذكر كرد و اظهار داشت: هزينه ساخت اين ايستگاه به طور كامل از محل اعتبارات راه‌آهن جمهوري اسلامي ايران تامين خواهد شد. مشاور مدير عامل و مدير كل دفتر ارزيابي عملكرد و پاسخگويي به شكايات راه‌آهن كشور در ادامه خاطرنشان كرد: با راه‌اندازي اين ايستگاه مشكل تردد اهالي ماهشهر و بعضي از شركت‌هاي فعال در اين شهر بندري حل خواهد شد. شكري مدت زمان پيش‌بيني شده براي تكميل اين پروژه را حداكثر 18 ماه عنوان كرد و افزود: اميدواريم با توجه به ضروريت احداث اين ايستگاه، احداث اين پروژه از شتاب خوبي برخوردار باشد. انتهاي پيام/ر30
خبرگزاری فارس 17/11/87
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8711170776


 شروع عمليات اجرايي ايستگاه راه آهن بندر ماهشهر -20بهمن 1387
عمليات اجرايي احداث ايستگاه راه آهن بندر ماهشهر با حضور مشاور مديرعامل راه آهن كشور آغاز شد. به گزارش مانا،ايستگاه راه آهن بندر ماهشهر در زميني به مساحت 4 هزار متر مربع و زيربناي 2700 مترمربع احداث مي‌شود كه با بهره‌برداري از آن طي دو سال آينده مي‌تواند در جابجايي مسافر و حمل و نقل كالا ترانزيتي مورد استفاده قرار گيرد. بهنام مريدي فرماندار ماهشهر هزينه احداث اين ايستگاه را بالغ بر 50 ميليارد ريال عنوان كرد و گفت: هزينه ساخت اين ايستگاه كامل از محل اعتبارات راه آهن جمهوري اسلامي ايران تأمين خواهد شد. وي گفت: اتصال بندر ماهشهر به شبكه ريلي جنوب سبب رونق اقتصادي و ايجاد اشتغال در منطقه خواهد شد.
منبع:تلکس اخبار سرمایه گزاری دریایی 20/11/87 


 كلنگ ايستگاه راه‌آهن بندر ماهشهر به زمين زده شد!
آغاز احداث ایستگاه راه آهن ماهشهر  (چهارشنبه ۲۳ بهمن ۱۳۸۷)
به گزارش دفتر خبری ماهشهر نیپنا، مهندس احتشامی مدیر کل راه آهن جنوب گفت : به دلیل علاقه مندی منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی و با پیگیری های فرمانداری ، این مدیریت مصمم شد که با جدیت موضوع تاسیس راه آهن ماهشهر را پیگیری و اجرا کند. ‌در این پروژه صنایع پتروشیمی ، فرمانداری ، اداره کل راه آهن جنوب مشارکت دارند و ادارات برق و شهرداری منطقه نیز کار برق رسانی و خدمات جانبی را به عهده گرفته اند . هزینه های احداث ایستگاه راه آهن ماهشهر حدود 2 میلیارد تومان است که سازمان  منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی حدود یک میلیارد تومان آن را تقبل کرده است.‌
خبرگزاری نیپنا 23/12/87
http://www.nipna.ir/2897-fa.html 


با پايان عمليات ساخت ايستگاه راه‌آهن ماهشهر؛
قطار ماهشهر ـ مشهد و ماهشهر ـ تهران به‌زودي راه‌اندازي مي‌شود- 03/05/88
به گزارش خبرگزاري فارس از ماهشهر، بهنام مريدي صبح امروز در جلسه شوراي اداري اين شهرستان افزود: ماهشهر يكي از شهرستان‌هاي بزرگ و مهم استان به‌شمار مي‌رود و داراي شهرهاي مهمي چون بندر امام و شهرك طالقاني بوده كه در مجموع بافت جمعتي بيش از بيش از 258 هزار نفر را دارد. مريدي تصريح كرد: يكي از مهم‌ترين انتظارات و خواسته‌هاي مردم ماهشهر تكميل بيمارستان 200 تخت‌خوابي تامين اجتماعي است كه حدود 14 سال عمليات ساخت و تكميل آن معطل مانده بود. وي اضافه كرد: با اختصاص اعتبار لازم براي اجراي اين طرح عمليات تكميل اين بيمارستان هم‌اكنون با اعتباري بالغ بر 8 ميليارد تومان و با 80 درصد پيشرفت فيزيكي در حال ساخت است. فرماندار ماهشهر ادامه داد: يكي ديگر از دغدغه‌هاي مردم، خور ماهشهر بود كه با استفاده از اعتبارات مصوب دور اول سفرهاي استاني هيئت دولت و با تلاش شهردار در حال انجام است. مريدي گفت: ايستگاه راه‌آهن ماهشهر نيز با اعتباري بيش از 5/2 ميليارد تومان در حال احداث است و با پايان عمليات ساخت آن به‌زودي قطار ماهشهر به مشهد مقدس و ماهشهر به تهران راه‌اندازي خواهد شد.
خبرگزاری فارس 03/05/88
http://www.farsnews.com/printable.php?nn=8805030427


 اظهارات احسان احتشامی مديركل راه‌آهن جنوب - 12/7/88
ساخت ايستگاه مسافري ماهشهر با 25ميليارد ريال كه با مشاركت راه‌آهن، منطقه ويژه پتروشيمي ماهشهر و فرمانداري اين شهرستان در حال انجام است. عمليات اجرايي پروژه ساخت اين ايستگاه در مرحله بتن‌ريزي‌و احداث ساختمان قراردارد. وي در خصوص ايجاد سرويس‌هاي جديد گفت: يكي از برنامه‌هاي چشم‌انداز راه‌آهن جنوب ايجاد سرويس‌هاي جديد از جمله در مسيرهاي ماهشهر ـ مشهد، خرمشهر ـ مشهد و شوشتر ـ مشهد است.
منبع : سایت اطلاع رسانی مرکز توسعه مهندسی و کارآفرینی عمران ایران


 مديركل راه‌‌آهن جنوب:
عمليات اجرايي راه‌آهن بندر ماهشهر 30 درصد پيشرفت فيزيكي دارد- 22/06/89
خبرگزاري فارس: مديركل راه آهن جنوب گفت: عمليات اجرايي راه‌آهن بندر ماهشهر 30 درصد پيشرفت فيزيكي دارد. علي‌رضا احتشامي امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در ماهشهر اظهار داشت: باتوجه به كوچك بودن ايستگاه راه‌آهن فعلي و نياز شهروندان به ايستگاه بزرگ‌تر، احداث اين ايستگاه اهميت بسزايي دارد. وي خاطرنشان كرد: در حال حاضر پروژه ايستگاه راه آهن بندر ماهشهر با 30درصد پيشرفت فيزيكي در حال اجرا است. مديركل راه‌آهن جنوب افزود: پروژه احداث ايستگاه راه آهن بندر ماهشهر با مشاركت منطقه ويژه پتروشيمي و راه آهن جنوب با صرف اعتباري بالغ بر 20ميليارد ريال اجرا مي‌شود و اميدواريم تا پايان امسال اين پروژه به بهره‌برداري برسد. وي ادامه داد: عمليات ريل‌گذاري و و ساخت سكوي اين ايستگاه با اعتباري بالغ بر 30ميليارد ريال توسط راه آهن در حال انجام است. احتشامي تصريح كرد: اتصال شبكه ريلي بندر امام و ماهشهر سبب شكوفايي اقتصادي منطقه، افزايش ترانزيت و جابه‌جايي كالا خواهد شد. وي در ادامه گفت: عمليات ساخت ايستگاه راه‌آهن ماهشهر سال گذشته آغاز شد و در صورتي كه منطقه ويژه پتروشيمي به تعهدات خود عمل كند تا پايان سال‌جاري شاهد بهره‌برداري از اين پروژه خواهيم بود. مديركل راه‌آهن جنوب اضافه كرد: خط آهن بندر امام ـ اهواز كه از كنار بندر ماهشهر عبور مي‌كند زير بار ترافيك سنگين باري و مسافري قرار دارد. وي اظهار داشت: با بهره‌برداري از اين ايستگاه راه‌آهن امكان افزايش قطارهاي مسافري فراهم مي‌شود. احتشامي خاطرنشان كرد: با بهره‌برداري از اين ايستگاه راه‌آهن امكان راه‌اندازي قطارهاي مسافري به مشهد و تهران به‌صورت مستقيم فراهم خواهد شد. وي در پايان افزود: در همين راستا اميدواريم با همكاري ساير مسئولان شاهد بهره‌برداري از اين پروژه بزرگ باشيم. انتهاي پيام/م30/ك  
خبرگزاری فارس(22/06/89)
http://www.farsnews.com/printable.php?nn=8906220476


 مديركل راه آهن جنوب خبر داد: پيشرفت50 درصدي ساخت ايستگاه راه‌آهن ماهشهر راه‌اندازي قطارهای ماهشهر به مشهد و تهران با بهره‌برداري از اين ايستگاه  - ۷ دی ماه ۱۳۸۹
مديركل راه آهن جنوب با بيان اينكه هم اكنون عمليات ساخت ايستگاه راه آهن ماهشهر50 درصد پيشرفت فيزيكي دارد، گفت: اميدواريم كه ايستگاه راه آهن شهرستان ماهشهر تا پايان سال آينده به بهره‌برداري برسد. عليرضا احتشامي در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا، با بيان اين مطلب اظهار كرد: تاكنون2 ميليارد تومان اعتبار براي ساخت اين ايستگاه اختصاص يافته است. وي افزود: پروژه ساخت ايستگاه راه آهن ماهشهر از ابتداي سال گذشته آغاز شده است.احتشامي تصريح كرد: اعتبار اين پروژه از محل مشاركت‌هاي منطقه ويژه پتروشيمي، راه‌آهن و استانداري خوزستان تامين شده است. وي عنوان‌كرد: پس از تكميل ايستگاه راه آهن ماهشهر، راه‌اندازي قطارهاي ماهشهر ـ تهران و ماهشهر ـ مشهد در دستور كار قرار خواهد گرفت. احتشامي با اشاره به اينكه زمين مورد نياز اين ايستگاه از طريق فرمانداري و شهرداري ماهشهر به صورت رايگان در اختيار راه آهن قرار گرفته است، گفت: اجراي اين طرح نمونه خوبي از همكاري راه آهن، منطقه ويژه پتروشيمي و فرمانداري ماهشهر است. وي ادامه داد: ايستگاه راه آهن ماهشهر در زميني به مساحت5000 متر مربع و با زير بناي2000 متر مربع ساخته مي‌شود. تمام امكانات رفاهي در درون ساختمان اين ايستگاه از جمله وسايل برودتي، سايبان و سكوي مناسب و استاندارد براي توقف قطارهاي مسافري در نظر گرفته شده است. احتشامي افزود: راه آهن علاوه بر مشاركت در ساخت ساختمان ايستگاه، تمام هزينه‌ي خطوط و سكوي اين ايستگاه كه حدود40 ميليارد ريال است را تقبل كرده است. وي عنوان كرد: افزايش پتانسيل حمل مسافر در استان به ويژه در شهرستان ماهشهر، امكان اعزام قطار ريل باس به ايستگاه ماهشهر و افزايش ظرفيت پذيرش مسافر از مزيت‌هاي احداث ساخت اين ايستگاه است. احتشامي گفت: همچنين فراهم شدن زمينه راه‌اندازي قطار ماهشهر به مشهد يكي از مهمترين اهداف ساخت ايستگاه راه آهن در اين شهرستان است.
پایگاه خبری سبدنیوز 07/10/89 


 بهره برداری از ایستگاه راه آهن بندر ماهشهر در سال 90
مدیرکل راه آهن جنوب از افتتاح و اتمام ساخت ایستگاه راه آهن بندر ماهشهر تا پایان سال 90 خبر داد. "علیرضا احتشامی " در گفتگو با خبرنگار مانا افزود:هم اکنون عملیات ساخت ایستگاه راه آهن بندر ماهشهر 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و امید است تا تخصیص اعتبار لازم و بالابردن سرعت کار این پروژه تا پایان سال 1390 به بهره برداری برسد. مدیر کل راه آهن جنوب افزود:با بهره برداری از این ایستگاه راه آهن شهرها و بنادر جنوبی خوزستان همچون هندیجان، بندر امام ،شادگان و دیلم از مزایای آن بهره مندخواهند شد. وی گفت: تاکنون 20 میلیارد ریال برای ساخت ایستگاه راه آهن ماهشهر از محل همیاری استانداری ، راه آهن و منطقه ویژه پتروشیمی بندر امام هزینه شده است. احتشامی افزود:با تکمیل ایستگاه راه آهن ماهشهر که عملیات ساخت آن از ابتدای سال 88 شروع شد راه‌اندازی قطارهای ماهشهر - تهران - مشهد و بالعکس در دستور کار قرار خواهد گرفت. ایستگاه راه آهن ماهشهر در زمینی به مساحت پنج هزار متر مربع و با زیربنای دو هزار متر مربع در مسیر راه آهن بندر امام - اهواز ساخته می شود.
(سایت مانا 12/10/89)
http://www.mana.ir/news/?uiq=17535 


 توقف عملیات احداث ایستگاه راه‌آهن بندر ماهشهر - ۱۵آبان ۱۳۹۰
ایران 4 راه - داخلی - مدیركل راه‌آهن جنوب گفت: در حال حاضر عملیات اجرای ساخت ایستگاه راه‌آهن بندر‌ماهشهر به دلیل نبود اعتبارات لازم عملا متوقف است.خسرو رشیدی در گفت ‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه خوزستان، با بیان اینكه عملیات اجرایی احداث این ایستگاه از اواسط سال 88 آغاز شده بود، اظهار كرد: قرار بود اعتبارات مورد نیاز پروژه ساخت ایستگاه راه‌آهن ماهشهر از محل اعتبارات همیاری استانداری، راه‌آهن و منطقه ویژه پتروشیمی بندرامام تامین شود، اما متاسفانه تاكنون تنها راه‌آهن به تمام تعهدات خود در تامین اعتبارات عمل كرده است.
وی با اشاره به اینكه اعتبار اولیه مورد نیاز این پروژه حدود 2 میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود، افزود: منطقه ویژه پتروشیمی بندرامام نیز تاكنون به 75 درصد از تعهدات خود در تامین اعتبارات عمل كرده است و در مجموع حدود یك میلیارد و250 میلیون تومان از میزان اعتبارات اولیه تزریق شده است. رشیدی تصریح كرد: در حال حاضر كار ساخت ایستگاه راه‌آهن بندر ماهشهر با 53 درصد پیشرفت فیزیكی عملا متوقف شده و بكارگیری مجدد عملیات اجرایی نیازمند اعتبار است. وی ادامه داد: نشست‌های متعددی با مسوولین و استاندار خوزستان در زمینه جذب اعتبارات برگزار شد و قرار است در آینده نزدیك اقداماتی صورت گیرد. مدیركل راه‌آهن جنوب در مورد این ایستگاه راه‌آهن بندر ماهشهر كه قرار بود تا پایان سال جاری افتتاح شود، بیان كرد: مطمئنا با توجه به وضعیت كنونی عملیات اجرایی كار این پروژه تا پایان سال به اتمام نخواهد رسید. به گزارش ایسنا ایستگاه راه‌آهن بندر ماهشهر قرار است در زمینی به مساحت پنچ هزار مترمربع و با زیربنای 2 هزار مترمربع در مسیر راه‌آهن بندرامام–اهواز احداث شود و با بهره‌برداری از این ایستگاه راه‌آهن، شهرها و بنادر جنوبی خوزستان همانند هندیجان، بندرامام، شادگان و دیلم از مزایای آن بهره‌مند خواهند شد.
پایگاه اطلاع رسانی صنعت حمل و نقل ایران ۱۵ آبان ۱۳۹۰


جوابيه منطقه ويژه پتروشيمي ماهشهر به راه‌آهن جنوب - 25آبان 1390
روابط عمومي منطقه ويژه اقتصادي پتروشيمي ماهشهر در پاسخ به خبر با تيتر " توقف عمليات احداث ايستگاه راه‌آهن بندرماهشهر" در گفت‌وگو با خسرو رشيدي، مديركل راه‌آهن جنوب، كه در تاريخ 15 آبان 90 بر روي سايت خبرگزاري ايسناي خوزستان منتشر شد و در آن خبر از عدم انجام تعهدات مالي منطقه ويژه اقتصادي پتروشميي و استاندار خوزستان در ساخت ايستگاه راه‌آهن ماهشهر داده‌اند، توضيح داد.
 به گزارش ايسناي خوزستان در متن خبر، مديركل راه آهن جنوب آمده بود" قرار بود اعتبارات مورد نياز پروژه سايت ايستگاه راه‌آهن بندر ماهشهر از محل اعتبارات همياري استانداري، راه‌آهن و منطقه ويژه پتروشيمي تامين شود، اما متاسفانه تاكنون تنها راه‌آهن به تمام تعهدات خود در تامين اعتبارات عمل كرده است".
 با مراجعه به اسناد و مدارك موجود در امور مهندسي سازمان منطقه ويژه و گفت‌وگو با رييس آن مجموعه مشخص شد كه براساس توافق به عمل آمده در تاريخ 18 شهريورماه 87 مقرر شده بود كه يك‌ميليارد تومان از مجموع 2 ميليارد تومان اعتبار پيش‌بيني شده جهت ساخت اين ايستگاه توسط منطقه ويژه پرداخت شود. روش پرداخت منطقه ويژه طبق توافقنامه به اين صورت بوده است كه كل يك ميليارد تومان در 4 قسط 250 ميليون توماني در 4 مقطع زماني ابتدا بلافاصله پس از امضاي توافقنامه، دوم بعد از تجهيز كارگاه پيمانكار طرح، سوم پس از پايان اسكلت ساختمان و در پايان پس از پايان سفت‌كاري بنا كه تاكنون براساس درخواست راه‌آهن و تاييد مشاورين طرح سه قسط آن تماما پرداخت شده است.
 چندي پيش نيز با توجه به تكميل نسبي مرحله سفت‌كاري، راه‌آهن جنوب درخواست قسط چهارم را از منطقه ويژه نموده است كه آن هم با تاييد مشاورين امور مهندسي سازمان منطقه ويژه، درخواست راه‌آهن به همراه تاييده پرداخت جهت انجام روال پرداخت به شوراي راهبردي عمليات غيرصنعتي ارجاع شده است و براساس پيگيري‌هاي به عمل آمده به‌زودي پرداخت مي‌شود.
 با توجه به موارد فوق تمام پرداخت‌هاي منطقه ويژه اقتصادي پتروشيمي مطابق با مصوبات و در موعد مقرر انجام گرفته و از طرفي منطقه ويژه اقتصادي پتروشميي با توجه به جديت در اجراي اين پروژه تمام هزينه‌هاي اوليه از جمله مطالعات مهندسي و انتخاب پيمانكار طراحي را پرداخت كرده است.
انتهاي پیام
خبرگزاری دانشجویان ایران 25/08/90(ایسنا)

http://khouzestan.isna.ir/Default.aspx?NSID=5&SSLID=46&NID=19742


 مديركل راه‌آهن جنوب:اعتبار اختصاص يافته به پروژه ايستگاه راه آهن بندرماهشهر كافي نيست -18/10/90
مديركل راه‌آهن جنوب گفت: اعتبار پيش‌بيني شده براي پروژه ايستگاه راه آهن بندر ماهشهر 2 ميليارد تومان است كه براي اتمام و تكميل اين پروژه كافي نيست. 
خسرو رشيدي در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در خوزستان، اظهار كرد: اعتبار مورد نياز براي تكميل اين پروژه 5/4 ميليارد تومان است. 
وي بابيان اين اين‌كه قرار بود اعتبارات مورد نياز اين پروژه از محل اعتبارات همياري استانداري و منطقه ويژه پتروشيمي بندرامام تامين شود، افزود: از اين ميزان اعتبار فقط منطقه ويژه پتروشيمي 750 ميليون تومان از يك ميليارد توماني كه قرار بود براي تكميل اين پروژه بدهند، پرداخت كرده و اعتباري كه قرار بود استانداري به اين پروژه بدهند، هنوز اختصاص نيافته است. 
مديركل راه‌آهن جنوب تصريح كرد: براي تامين اعتبار باقي‌مانده لازم، در حال پيگيري از طريق اعتبارات استاني و اعتبارات سفر هيات دولت هستيم تا ادامه كار با مشكل روبه رو نشود و پروژه هر چه سريع‌تر به بهره‌برداري برسد.
 به گزارش ايسنا، ايستگاه راه‌آهن بندر ماهشهر كه بايد تا پايان سال جاري افتتاح شود، قراراست در زميني به مساحت پنچ هزار مترمربع و با زيربناي 2 هزار مترمربع در مسيرراه‌آهن بندرامام–اهواز احداث شود و با بهره‌برداري از اين ايستگاه راه‌آهن، شهرهاو بنادر جنوبي خوزستان همانند هنديجان، بندرامام، شادگان و ديلم از مزاياي آنبهره‌مند خواهند شد.
انتهاي پیام
خبرگزاری دانشجویان ایران 18/10/90 (ایسنا)
نمایی معنادار از ایستگاه نیمه کارۀ راه آهن ماهشهر كه قرار بود تحولی بزرگ در جنوب خوزستان و حتی استانهای همجوار ايجاد نمايد و امروز به بايگانی اذهان پيوسته!



بهرروی آنچه که مندرج گردید اخبار مستندیست در شرح حال پروژۀ نیمه کارۀ ایستگاه خط آهن سراسری ماهشهر-تهران-مشهد که بمانند بسياری از طرحهای نیمه تمام منطقه ماهشهربحال خود رها گردیده است وشاید طرحهایی مانند خط آهن و ساماندهی خور و احداث بیمارستان جدید ماهشهر نیز بایستی بمانند بیمارستان بیمه یک چرخه 20ساله را بگذرانند تا شاید روزی به سرانجامی نيم بند برسند!!

باید پرسيد که درآمد شهرستان بندرماهشهر از کدامیک از شهرهای ایران عزیزمان کمتر است که اینگونه بایستی مورد بی مهری و كم لطفی قرار می گیرد؟!
شهرستانی كه پايتخت پتروشيمی و بنادر و گمركات ايران لقب گرفته بايد اينگونه در حسرت داشتن يك ايستگاه قطار بماند؟؟؟!!!
و آيا منطقه‌ای كه خود مهد صنعت ريلی در كشور می‌باشد شايستۀ داشتن يك ايستگاه راه‌آهن نيست؟؟!!!! پس اشكال كار چيست؟؟! پول؟امكانات؟زيرساخت؟مديريت؟
سكوت و بی‌تفاوتی برخی مسئولين ماهشهر در قبال اين ظلم نشانۀ چيست؟؟!!
احداث ایستگاه سراسری ماهشهر بگفتۀ همه مسئولین استانی و کشوری و طبق نظر كارشناسان میتواند تحول بزرگی در ماهشهر و حتی شهرها و استانهای همجوار ایجاد کند علاوه بر بازگشت سرمايه و صرفۀ اقتصادی، باعث رفاه مردم منطقه در نتيجه بالا رفتن جايگاه و اعتبار استان و  ایجاد اشتغال و رونق پايدار هرچه بیشتر در سطح منطقه خواهد شد وهمۀ اینها جدای از مزایای زیست محیطی و صرفه جویی در مصرف انرژی و چندین و چند مزیت دیگر میباشد پس مشکل کجاست؟؟ مگر نه اینست که همه مسئولین استانی به دستاوردهای ناشی از راه اندازی ایستگاه راه آهن ماهشهر امید دارند و خواستار بهره برداری هرچه زودتر از این طرح میباشند؟ پس کجای کار ایراد دارد که پس از گذشت4سال این طرح همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد؟؟! چرا مراکز صنعتی مستقردر منطقه ماهشهر و دیگر دستگاههای استانی بجای تعامل سازنده در جهت سازندگی منطقه‌ای همچون ماهشهر، یکدیگر را به عدم اجرای تعهداتشان متهم میکنند و دیگری قضیه را منکر میگردد؟؟؟! آيا بهتر نيست علاوه بر طرح شكواييه و صدور جوابيه اقدامی عملی برای انجام اين پروژه صورت پذيرد؟؟؟!!
بهرحال سالها از پی هم میگذرندو فرصت خدمت کمتر و امیدست در سال جدید که مزین به  سال حمایت از کار و سرمایه ایرانی میباشد، مسئولین شهرستان ماهشهر و استان در خصوص این مهم اهتمام بیشتری ورزیده و انشاءالله  با حمایتها و پیگیریهای نماینده منتخب و دلسوز و شورای شهر بندرماهشهر و ديگر مسئولين استانی، این گونه طرحها که خود نیز بنوعی حاصل کار و سرمایه ملی میباشد و بهره برداری از آن نیز به رونق کار و سرمایه ایرانی کمک شایانی میکند، به سرانجام نیک منجر گردد.انشاءالله


مطالب مشابه :


دکوراسیون داخلی هتل .رستوران .تالار.کافی شاپ درایران09121490154

شعبه 15 ماهشهر هتل بانک اطلاعات يگاه ملي دادهه هاي علوم زمين سيستمهاي دانشگاه




عكسهاي قديم ماهشهر(8)

عكسبرداري احتمالا باغ ملي ماهشهر. دانشگاه اميركبير ماهشهر بانک ملی ایران شعبه




معرفی بندرماهشهر معاصر

و سربندر و شعبه‌ای از دانشگاه صنعتی دانشگاه اميركبير ماهشهر. ماهشهر بانک ملی




شرایط انتقالی و مهمان گرفتن دانشجویان دانشگاه آزاد

شرایط انتقالی و مهمان گرفتن دانشجویان دانشگاه ماهشهر - مهاباد نزد بانک ملي ايران




ایران شف اولین بانک اطلاعات مرجع هتل.رستوران.تالار.فست فود و کافی شاپ در ایران

شعبه 15 ماهشهر هتل بانک اطلاعات يگاه ملي دادهه هاي علوم زمين سيستمهاي دانشگاه




coffee shop کافی شاپ صدف

شعبه 15 ماهشهر هتل بانک اطلاعات يگاه ملي دادهه هاي علوم زمين سيستمهاي دانشگاه




آموزش کافی شاپ با ایران شف

شعبه 15 ماهشهر هتل بانک اطلاعات يگاه ملي دادهه هاي علوم زمين سيستمهاي دانشگاه




معرفي فرودگاه بندرماهشهر

مصوبه شوراي امنيت ملي و دستور دانشگاه اميركبير ماهشهر بانک ملی ایران شعبه




توقف عملیات احداث ایستگاه راه‌آهن سراسری بندر ماهشهر

دانشگاه ازاد ماهشهر-دانشگاه و شركت صنايع ملي بانک ملی ایران شعبه




جاده مرگ(آبادان-ماهشهر)

در سال همت مضاعف و كار مضاعف بايد پروژه‌هاي ملي دانشگاه اميركبير ماهشهر ماهشهر بانک




برچسب :