راهنمایی انتخاب رشته تربیت بدنی

  معرفی واحدها و دروس رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی

و اما در مورد دروسی که توی این رشته باید پاس کنید ۳۶ واحد عملی اجباری دارید که با احتساب واحدهای عملی اختیاری تقریبا ترمی ۶ واحد دروس عملی پاس میکنید و بقیه ی واحدها تئوری هستن.

واحدهای عملی همه ی رشته های معمول و رایج ورزشی هستن که معمولا یه دو واحد عمومی و یه دو واحد تخصصی به هر رشته اختصاص داده میشه.بعضی از درس های تئوری هم اینها هستن:فیزیک عمومی،شیمی عمومی،آناتومی،فیزیولوژی انسان،فیزیولوژی ورزشی ۱ و ۲،تغذیه،آسیب شناسی،مدیریت و طرز اجرای مسابقات،حرکت شناسی،حرکات اصلاحی،رشد حرکتی،یادگیری حرکتی،مدیریت سازمان های ورزشی،سنجش و اندازه گیری ، بیومکانیک و  … .(چارت کامل دروس رو از سایت های مختلف مثلا سایت دانشکده تربیت بدنی دانشگاه شهید بهشتی میتونید ببینید)

با خوندن درس های گروه فیزیو لوژی با بدن انسان و مکانیسم های آن هنگام ورزش آشنا می شید و درس های گروه رفتار حرکتی شما را را رفتار و واکنش های انسان هنگام یادگیری در مقاطع سنی مختلف آشنا میکنه. درسهای گروه مدیریت هم که برای مدیریت سازمان ها،سرپرستی تیم ها و انواع کارهای مدیریتی دیگه مفید هستن.

این دروسی که نوشتم تقریبا دروس اصلی هستن که برای گرایش های مختلف کنکور ارشد کاربرد دارن.

درسای یکی دو ترم اولش یه جورایی سختن،یعنی درسای عملیش آمادگی جسمانی ۱و ۲ ،دو و میدانی ۱ و ۲ و شنای ۱و ۲ هستن که جزء سخت ترین درسای عملی هستن، از بین درسای تئوری هم همونایی که بالا نوشتم جزء درسای سختش محسوب میشن.

 

ردیف نام درس ردیف نام درس
۱ آزمایشگاه ۲ آسیب شناسی ورزشی
۳ آشنایی با کامپیوتر ۴ آمادگی جسمانی ۱
۵ آمادگی جسمانی ۲ ۶ آناتومی انسانی
۷ اخلاق و تربیت اسلامی ۱ و ۲ ۸ اردوهای تربیتی
۹ اسکی ۱۰ اصول و فلسفه آموزش و پرورش
۱۱ اصول و فنون مشاوره و راهنمایی ۱۲ اصول و مبانی تربیت بدنی
۱۳ انقلاب اسلامی و ریشه‌های آن از قرن سیزدهم ۱۴ بدمینتون ۱
۱۵ بدمینتونَ ۲ ۱۶ بسکتبال ۱
۱۷ بسکتبال ۲ ۱۸ بهداشت و ورزش
۱۹ تاریخ اسلام ۲۰ تاریخ تربیت بدنی
۲۱ تربیت بدنی ۲ ۲۲ تربیت بدنی تطبیقی
۲۳ تربیت بدنی در مدارس ۲۴ تربیت بدنی و ورزش معلولین
۲۵ تغذیه و ورزش ۲۶ تمرین دبیری ۱
۲۷ تمرین دبیری ۲ ۲۸ تنیس
۲۹ تنیس روی میز ۱ ۳۰ تنیس روی میز ۲
۳۱ تولید و کاربرد مواد آموزشی ۳۲ حرکات اصلاحی
۳۳ حرکت درمانی ۳۴ حرکت شناسی ورزشی
۳۵ حقوق ورزشی ۳۶ دو و میدانی ۱
۳۷ دو و میدانی ۲ ۳۸ دوچرخه سواری
۳۹ رشد و تکامل حرکتی ۴۰ روانشناسی تربیتی
۴۱ روانشناسی کودکی و نوجوانی ۴۲ روشها و فنون تدریس
۴۳ ریاضیات پایه و مقدمات آمار ۴۴ زبان خارجی ۱
۴۵ زبان خارجی ۲ ۴۶ زیست‌شناسی
۴۷ ژیمناستیک ۱ ۴۸ ژیمناستیک ۲
۴۹ سنجش و اندازه گیری در تربیت بدنی ۵۰ سنجش و اندازه‌گیری
۵۱ شطرنج ۵۲ شنا ۱
۵۳ شنا ۲ ۵۴ شیرجه
۵۵ ؟؟ ۵۶ علم تمرین
۵۷ فارسی ۱ ۵۸ فارسی ۲
۵۹ فوتبال ۱ ۶۰ فوتبال ۲
۶۱ فیزیوتراپی ۶۲ فیزیولوژی انسانی
۶۳ فیزیولوژی ورزشی ۱ ۶۴ فیزیولوژی ورزشی ۲
۶۵ فیزیک ۶۶ مبانی برنامه‌ریزی آموزش متوسطه
۶۷ مبانی روانی و اجتماعی تربیت بدنی ۶۸ متون اسلامی
۶۹ متون خارجی تخصصی ۷۰ مدیریت آموزشی
۷۱ مدیریت سازمانهای ورزشی ۷۲ مدیریت و طرز اجرای مسابقات
۷۳ معارف اسلام ۷۴ مقدمات بیومکانیک ورزشی
۷۵ نجات غریق ۷۶ هاکی
۷۷ هندبال ۱ ۷۸ هندبال ۲
۷۹ والیبال ۱ ۸۰ والیبال ۲
۸۱ ورزش تخصصی (اجتماعی) ۸۲ ورزش تخصصی (انفرادی)
۸۳ ورزشهای بومی و سنتی ۸۴ ورزشهای رزمی
۸۵ وزنه برداری ۸۶ یادگیری حرکتی
۸۷ کشتی ۱ ۸۸ کشتی ۲
۸۹ کمکهای اولیه ۹۰ کوهنوردی

 

لیست دروسی که در رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی گذرانده میشه (گرایش عمومی) – همانطور که می‌بینید دروس این رشته به خاطر اینکه اکثرا دو واحدی هستن، تعداد بیشتری نسبت به رشته‌های دیگه داره – جدول از رشد

                                          1295_sport21.gif

 

                                      

روایت های غلط درباره این رشته

بعضی جاها توی نت وقتی خواستن این رشته رو معرفی کنن گفتن حتما باید ورزشکار باشین وگرنه نمیتونین ادامه بدین اما من توی این ۴ سال دیدم کسایی رو که حتی در دوران مدرسه یه معلم ورزش درست و حسابی نداشتن و از مقدماتی ترین کارها چیزی نمیدونستن اما تونستن با موفقیت لیسانسشونو بگیرن(ناگفته نمونه که این نمونه ای که من دیدم پشتکار خیلی زیادی داشت و همیشه مشغول تمرین بود).

              

  بزرگترین رویداد جهان یک رویداد ورزشی است.

در جاهایی در اینترنت توضیحات خیلی غلطی دیده شده. مثلا جایی گفته شده بود باید حتما دیپلم تربیت بدنی داشته باشید برای ورود به این رشته که کاملا غلطه و شما با دیپلم‌های نظری (ریاضی، تجربی و انسانی) می‌تونید وارد این رشته شوید. یا درباره گرایش‌ها به اشتباه اصلا به گرایشات مدیریت، فیزیولوژی و رفتار حرکتی اشاره‌ای نشده بود. پس در مورد انتخاب این رشته کاملا دقت کنید و سعی کنید با فارغ التحصیل‌های این رشته ارتباط برقرار کنید.

تربیت بدنی دیگر فقط ورزش کردن نیست. در دنیای امروز ورزش یکی از تأثیرگذارتین رسانه های عمومی به شمار می رود. بطور مثال در جریان جام جهانی فوتبال آفریقای جنوبی ۲۰۱۰، رئیس جمهور اسپانیا (تیم قهرمان) گفت: «هیچ چیز در دنیا وجود نداشت که بتواند به این سرعت مردم اسپانیا را خوشحال کند و آنها را از ناراحتی بحران اقتصادی دور کند.» این مسئله قدرت تأثیرگذاری ورزش صنعتی را در دنیا نشان می دهد. 

یا بطور مثال رویداد بزرگی مثل المپیک تابستانی که بزرگترین رویداد در دنیا محسوب می شود، هر چهار سال یکبار (البته با احتساب المپیک زمستانی و جوانان این مسئله به دو سال یکبار تقلیل می یابد) توجه میلیاردها نفر در دنیا را به خود جلب می کند که این مسئله شایان توجه است. گردش مالی این رویدادها به صدها میلیارد دلار می رسد و بطور مثال همین مسئله باعث شده ورزش جزو ده صنعت برتر ایالات متحده باشد.

پس باید این دید نسبت به رشته تربیت بدنی تغییر کرده و با نگاهی صنعتی و با برنامه از ورزشی سنتی به ورزشی صنعتی توجه کنیم و معیارهای ابتدایی ورزش کشور را تغییر دهیم که این مهم بدون کمک اساتید، کارشناسان و دانشجویان با استعداد و خلاق امکان پذیر نمی باشد.

                                        

نکته‌ی مهم درباره گرایشهای این رشته

گرایشها:  مدیریت ورزشی – فیزیولوژی – رفتار حرکتی – حرکات اصلاحی – آسیب شناسی

توی بعضی از دانشگاه ها تریبیت بدنی از مقطع کارشناسی گرایشی شده یعنی اینکه شما از همین اول میتونین با گرایشی که دوست دارید وارد بشین که این گرایشها شامل مدیریت ورزشی،فیزیولوژی ورزشی و رفتار حرکتی هستن. ۴ سال پیش فقط دو تا دانشگاه الزهراء و بابلسر اینطوری بودن الان اگه دانشگاه دیگه ای اضافه شده باشه توی دفترچه مشخص میشه.

نکته ای که هست اینکه توی این گرایشها چون تعداد درسای تخصصی تئوری بیشتر میشن از تعداد عملی ها کم میشه.

                       

موقعیت شغلی و کاری در ایران

در مورد بازار کار این رشته باید بگم اگه کسی زرنگ باشه بیکار نمیمونه، ساده ترین کار اینه که با کارت های مربیگری که بدست میارید میتونید توی انواع باشگاه ها مشغول به کار بشیدو یا اینکه کارشناس تربیت بدنی ارگان‌ها و سازمان های مختلف بشید. (کارشناس تربیت بدنی همه ی کارهای مربوط به حوزه ی تربیت بدنی در سازمان ها رو انجام میده) و یا میتونید معلم ورزش مدارس بشید و یا توی بخش های مدیریتی باشگاه های مختلف مشغول به کار بشید یا اصلا خودتون یه باشگاه راه‌اندازی کنید و یا اینکه مربی و یا حتی روانشناس ورزشی یک تیم بشید.

یه نکته ای که هست اینکه جای خالی که کار نشده باشه زیاد داره و میتونید به تناسب علاقتون توی حوزه ای که دوست دارید واسه خودتون جا باز کنید البته باید خیلی زرنگ باشید چون شروع کارهای جدید سختی های خودشو داره.

 

 فارغ التحصیل تربیت بدنی می تواند به عنوان مربی و مسوول ورزش در وزارتخانه ها و بعضی از وزارتخانه ها که بخش تربیت بدنی دارند، فعالیت کند. همچنین می تواند در ساخت وسایل و البسه ورزشی مشاور یک طراح باشد. چون نظرات یک کارشناس ورزشی نقش موثری در بهبود وسایل ورزشی دارد. در کل فارغ التحصیل این رشته اگر فرد فعالی باشد، هیچ وقت بیکار نمی ماند چون می تواند به  عنوان مربی در باشگاههای ورزشی آزاد فعالیت کند و یا به عنوان مربی، کارشناس یا مربی بدنسازی جذب سازمان تربیت بدنی شود. [گزینه۲]

 

در مورد بازار کار گرایش های مختلف باید بگم که در حد کارشناسی توی کشور ما چندان تفاوتی نداره و این گرایشی بودن بیشتر به نظر من توی کنکور کارشناشی ارشد(فوق لیسانس) میتونه مفید باشه مگر اینکه در شرایط خاصی سازمانی نیاز به کارشناس(لیسانس) تربیت بدنی با گرایش خاص داشته باشه.

      پرطرفدارترین رشته ورزشی دنیا؛ در این رشته ورزشی سالانه ده ها میلیارد دلار گردش مالی صورت میگیرد که در نوع خود بینظیر است- تیم اسپانیا قهرمان جام جهانی ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی

چند نکته در زمان انتخاب رشته و بعد از آن

۱) تربیت بدنی یکی از اون رشته هاییه که شما از هر کدوم از رشته ها ریاضی، تجربی و انسانی میتونید واردش بشید یعنی میان رشته اییه.

۲) تربیت بدنی یه رشته ی نیمه متمرکزه، یعنی شما باید یه امتحان عملی هم بدید و در صورت قبولی در آزمون عملی، بهمن ماه ترم اول شما خواهد بود. پس دقت کنید ممکنه حدود پنج – شش ماه در خونه بمونید تا نتیجه نهایی کنکور شما مشخص بشه. مراحل اعلام اسم شما به این صورته که در اواخر شهریور مثل بقیه رشته‌ها شما بصورت اولیه اسمتون اعلام میشه (البته حدود دو هفته بعد از اعلام اسامی افراد پذیرفته شده در رشته‌های متمرکز). بعد شما باید طبق دستورالعمل سازمان سنجش و بر اساس اینکه چه دانشگاهی رو انتخاب کرده‌اید، به یکی از محل‌هایی که کدرشته‌اش به عنوان قبولی برای شما اعلام شده (چون برای سهولت در انتخاب، اسم شما در دو کدرشته که شرایطش رو از لحاظ رتبه‌ای داشته باشید اعلام میشه و شما حق انتخاب دارید) مراجعه و برای آزمون عملی و مصاحبه تعیین نوبت میشید. حتما به دستورالعمل دفترچه انتخاب رشته مراجعه کنید و دقیق اون رو بخونید تا مشکلی پیش نیاد.

۳) اینکه بعضی‌ها میگن شما فقط می تونید دو انتخاب نیمه متمرکز داشته باشید کاملا غلطه!!! شما می تونید هرچندتا انتخاب نیمه متمرکز که می خواهید (طبیعتا حداکثر تا ۱۰۰ کدرشته!) داشته باشید. اما اصل اینه که باید این کدرشته‌ها رو قبل از متمرکزها وارد کنید. علت هم این است که رایانه سازمان سنجش پس از اینکه اسم شما رو در یک رشته متمرکز قبول شده ببینه، دیگه به بررسی کدرشته‌های بعدی ادامه نمیده، اما اگر ببینه در نیمه‌متمرکز قبول شدید، علاوه بر اعلام اون کدرشته، باز هم کدرشته‌های دیگه رو بررسی میکنه تا به یک رشته متمرکز برسه.

پس: شما می‌تونید در یک کدرشته متمرکز و دو کدرشته نیمه‌متمرکز هم‌زمان قبول اعلام بشید.

نکته بسیار مهم: در مورد نیمه‌متمرکزها همیشه تشکیک هست که خوب اگر ما در آزمون به هر دلیل رد بشیم، [اگر یک رشته متمرکز (مثل روزانه، شبانه، پیام‌نور، غیرانتفایی و...) قبول شده باشید] تکلیف رشته متمرکزمون چی میشه؟ در جواب باید گفت شما اگر یک رشته متمرکز پذیرفته شده اعلام بشید می‌تونید برید ثبت نام و اول مهر برید سر کلاس، اما اگر برید و برای شرکت در آزمون مصاحبه ثبت‌نام کنید، باید حتما به آزمون برید؛ اگر در آزمون پذیرفته شدید قبولی متمرکز شما باطل اعلام شده و باید برید بهمن سر کلاس رشته نیمه‌متمرکز؛ اما اگر پذیرفته نشید در آزمون (نخواستید یه وقت می‌تونید به عمد خودتون آزمون رو خراب کنید!) قبولی متمرکز شما محفوظه و می‌تونید ادامه بدید اون رشته رو.

آزمون عملی(برای دانشگاههای دولتی)

در مورد امتحان عملی هم باید بگم که یه امتحان کلی آمادگی جسمانیه، یعنی یه سری از ایستگاه ها مثل بارفیکس، دراز و نشست،دریبل، عبور از چوب موازنه، پرتاب توپ و در آخر یه دو سرعت ۲۰۰ متر (شایدم ۱۵۰ متر) داره که باید در کوتاه ترین زمان طی کنید. پیشنهاد میشه قبل از آزمون عملی (که اواخر آبان تا اوایل آذر برگزار میشه) یک سری تمرینات آمادگی جسمانی رو انجام بدید، تأثیرش در آزمون برای شما فوق العاده خواهد بود.

سوال یک بازدید کننده:
با چه رتبه ای تو کنکور میشه دانشگاه دولتی تهران رشته تربیت بدنی
رو قبول شد؟و حداقل رتبه برای قبولی تو رشته تربیت بدنی دانشکده تربیت
بدنی دانشگاه تهران چند هست؟

[پاسخ:]

با سلام،

البته تخمین رتبه برای رشته تربیت بدنی با توجه به تغییرات ظرفیت های هر
سال کمی دشوار است ولی بصورت تخمینی برای قبولی در رشته-محل مربوطه رتبه
زیر 7الی 8 هزار مورد نیاز است.دوست عزیز رتبه قبولی در رشته کارشناسی
تربیت بدنی چندان اهمیت به سزای ندارد. بیشترین چیزی که در آزمون تربیت
بدنی مهم است نتیجه شما در آزمون عملی چند برابر ظرفیت در اوایل سال
تحصیلی جاری است. این آزمون در مقر دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران
واقع در خیابان امیر آباد شمالی روبروی کوی دانشگاه تهران برگزار میشود.
برای این آزمون شما باید آمادگی جسمانی کافی و شرایط روانی مناسب را
داشته باشید. تستهای عمومی این آزمون شامل دو استقامت، دراز و نشست و
تستهایی از این دست است. تناسب اندام شما و توانایی جسمانی شما نیز برای
مربیان برگزار کننده جزو شروط اساسی است. این مربیان عموما خود از
ورزشکاران با سابقه کشور هستند. نکته بسیار اساسی تر ورزش تخصصی خود
شماست. در صورتی که شما در یک رشته تخصصی ورزشی بخصوص رشته های عمومی تر
و پرطرفدارتری مشغول به ورزش باشید و سابقه قهرمانی یا مدال آوری نیز
داشته باشید به شما در قبولی در آزمون بسیار کمک خواهد کرد. یادتان باشد
در صورتی که شما حتی رتبه 1 باشید اما نتوانید از پس آزمون سخت عملی
برآیید هیچ امیدی به قبولی نباید داشته باشید. بدین ترتیب باید از هم
اکنون خود را برای آزمون عملی آماده کنید. موفق و پیروز باشید


مطالب مشابه :


شرایط و نحوه ثبت نام برای مراکز تربیت معلم و دانشگاه فرهنگیان در کنکور سراسری سال 91ویژه داوطلبان آز

حدسها وتخمین ها در مورد رتبه برای مراکز تربیت معلم و معلم مورد مربوط را در




تربیت معلم در ایران

برای قبولی در تربیت معلم و ترین رتبه به مراکز تربیت معلم مورد نیاز معلم




تعدادی از رتبه ها و قبولی های آزمون کارشناسی ارشد عمران سال 87

تعدادی از رتبه ها و قبولی های با رتبه مورد نیاز برای قبولی گرایش تربیت معلم




*شیوه نامه رتبه بندی معلمان*

باید گواهی نامه قبولی در آزمون علمی مورد نیاز برای در رتبه استاد معلم)




حدود رتبه لازم برای قبولی در کنکور سراسری به تفکیک رشته و شهر رشته انسانی

بومی گزینی، رتبه لازم برای قبولی در یک رشته تربیت معلم تهران مورد نیاز




موضوع رتبه بندي حرفه اي معلمان

باید گواهی نامه قبولی در آزمون علمی مورد نیاز برای در رتبه استاد معلم)




شیوه نامه رتبه بندی حرفه ای معلمان/در کدام رتبه قرار میگیرید ؟؟؟

باید گواهی نامه قبولی در آزمون مورد نیاز برای در رتبه استاد معلم)




راهنمایی انتخاب رشته تربیت بدنی

البته تخمین رتبه برای رشته تربیت بدنی تخمینی برای قبولی در مورد نیاز است




شیوه نامه رتبه بندی حرفه ای معلمان

گواهی نامه قبولی در مورد نیاز برای عملکرد در رتبه استادیار معلم، به شرط




توصیه هایی برای انتخاب رشته کنکور سراسر سال 91

ارائه مشاوره مورد نیاز به رشته های تربیت معلم اون رتبه چند نفر با قبولی در رشته




برچسب :