ترس از رفتار چند گانه انسان با طبیعت

ترس از رفتار چند گانه انسان با طبیعت

جامعه انسانی متکی  به منابع طبیعی از جهات مادی و معنوی ، پیوسته از اهمیت منابع طبیعی حرف می زند اما در رفتار چند گانه عمل می کند و حتی افرادی از آحاد جامعه کاملا بیگانه عمل می کنند .

اینکه جامعه انسانی بتواند حد تامین نیاز ضروری و اجتناب نا پذیر خود را در بهره برداری از مواهب الهی و طبیعی تجدید شونده با بهره برداری مضاعف ، تحت رفتار آزمندانه و سوداگرانه  مشتبه نکند ، ایفای وظیفه آموزشی و ترویجی و نشر فرهنگ بهره برداری اصولی و بهره وری مطلوب از منابع طبیعی خدا دادی است که بطور جدی باید مورد توجه همه اقشار جامعه قرار گیرد

تاکید بر ضرورت و جدیت اقدامات ترویجی را می توان در بیانات مقام معظم رهبری یافت که فرمودند فرهنگ منابع طبیعی باید به فرهنگ عمومی کشور تبدیل گردد و در سفر استانی به مازندران فرمودند مازندران با داشتن  جنگل و مرتع و دریا ، نباید  فقیر داشته باشد .

با این مقدمه می توان گفت بهره برداری از منابغ طبیعی با رعایت اصل استمرار تولید ، بهره برداری پایداری را در پی خواهد داشت و اساسا این نوع بهره برداری در حیطه اصلاح الگوی مصرف است و اگر با توجه به نیازها و ضرورتهای جامعه به ازای توان تولید منابع به هر دلیلی مصرف نشود ، زمینه هدر رفت سرمایه و اندوخته فراهم می شود که عین تبذیر است و اصراف و تبذیر هر دو صفت رفتاری مذموم و ناپسند هستند .

اما با توجه به تعلق این منابع به نسلها ، آنچه را که می توان تحت مدیریت علمی و فنی از طبیعت بهره برداری نمود ، حتی از منظر برخورداری از مواهب و نعم الهی باید برای ادامه حیات ضروری و از حیث برداشت اجتناب نا پذیر باشد ، تا در نتیجه مصرف معقول ومنطقی تولید فعلی منابع ، موجب افزایش اندوخته و سرمایه برای نسل آینده گردد.

باید باورهای جامعه در مورد خدا دادی بودن منابع طبیعی به اعتقاد رسوخ یافته در جای جای زندگی و ادامه حیات آحاد جامعه تبدیل گردد و این وظیفه بسیار سنگین در عهده آگاهان و مروجان است که نسبت و سطح آگاهی های عمومی جامعه را افزایش داده تا آحاد جامعه از نقطه نظر فنی و تخصصی به نظرات فنی تخصص بخش منابع طبیعی اکتفا کنند و به کفایت نظرات ابرازی کارشناسان مجرب ، همانند پزشک معتمد و یا پزشک معالج برای درمان جامعه گیاهی اعتنا نمایند .

منابع جنگلی در کشور محدود و عموما در دسترس هستند و باید در مصرف آن رفتاری صرفه جویانه داشت و مقتصد بود ومدیریت آنرا با ابزارهای علمی و فنی استمرار داد و این منابع محدود را بحال خود رها نکرد و پایش و ارزیابی در اعمال مدیریت بر منابع  و مقایسه یک سطح از منابع جنگلی تحت مدیریت را با یک سطح از منابع جنگلی  مدیریت نشده را برای آحاد جامعه انجام داد و تفاوت این دو سطح را تحت دو نوع اقدام و نگاه مدیریتی  به جامعه معرفی کرد

منابع طبیعی بستر حیات آحاد  جامعه انسانی  در کشتی نشسته است و اگر بدرستی آنرا مدیریت و حفاظت نکند و اراده ای از سر نا آگاهی و یا آزمندی و سوداگری هدایت این کشتی را با طوفان و دیگر بلایای طبیعی مواجه کند ، همه آحاد جامعه غریقی بیش نخواهند بود ، خواه صاحب مکنت و مال باشند و یا جاه و جلال و جمال وکمال  !

توجه کنیم پیرامون یک سفره رنگین به انواع غذاهای لذیذ در یک سالن غذاخوری دود آلود کسی جمع نمی شود چون نیاز به اکسیژن بیش از نیاز به اهمیت و اولویت داشته و فرار بر قرار ترجیح داده می شود .

جامعه انسانی باید در تبعیت از اصول توسعه پایدار و بهره برداری در حد توان اکولوژیک، رفتاری متناسب با منابع طبیعی متعلق به نسلها داشته باشد . توسعه یک جانبه و یا مغفول ماندن یک بعد از توسعه ، توسعه پایدار تلقی نمی شود . بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی در موارد مربوط به زیر ساخت و توسعه ارائه خدمات زیر بنایی  ، جهش چشمگیری ملاحظه می شود . کشور ما در شرائط بدو انقلاب ، دارای حدود کمتر از 1100 کیلومترآزاد راه و بزرگراه و حدود کمتر از 4500  کیلومتر راه آهن  و حدود کمتر از  3100 کیلومتر شبکه برق بیشتر از 63 کیلو ولت و حدود کمتر از    1870 کیلومتر خط انتقال نفت و حدود کمتر از 100000 انشعاب گازخانگی وحدود کمتر از 20  سد مخزنی و حدود کمتر از 166  معدن فعال ثبت شده بود و حالا در همه خدمات بر شمرده فوق  جهشی چشمگیر داریم و واقعا خدمات برجسته ای ارائه شد و سطح برخورداری تغییر کرد .

 آیا آمار سطوح احیایی دهه هفتاد و هشتاد ، یعنی دوره شتاب سازندگی کشور متناسب و قانع کننده است ؟

اجرای همه این خدمات به بهای تخریب منابع طبیعی انجام شد ، چون اکثر خطوط شبکه خدمات از منابع طبیعی گذشت و مصالح مورد نیاز ایجاد و احداث خطوط خدمات ، از معادن موجود در منابع طبیعی برداشت شد و بی تردید یک اثر تخریبی بر جای گذاشت . با درک این واقعیت ها می توان حرکت رو به توسعه و همه جانبه  داشت ، اگر همه خدمات ارائه شده را ضروری و اجتناب نا پذیر فرض کنیم ، نحوه اجرای پروژه و جبران سطوح تخریب شده و زمان اعاده به وضع سابق و یا ایجاد پوشش جدید جنگلی به ازای سطوح تخریب یافته ، از بدوی ترین و الزامی ترین اقدامات بود .

در گزارش آرشیوی از یک منطقه معدنی ، در امد حاصل ماده خام100 تا 150 دلار  و در آمد فراوری شده حدود420 دلار و گزارش تخریب ناشی از بهره برداری کمتر از سه میلیارد  تومان ، تلخیص شد ، آیا اختلاف دو دستگاه دو مجری قانون دو مدیر اجرایی یکی در تولید و دیگری در تولی گری ، نسبت بهم و یا نسبت به توسعه ویا نسبت به اراده مردم و دولت و نظام و النهایه آیا توقف فعالیت معدنی تطابقی با سیاستهای کلی نظان و سند چشم انداز بعنوان اسناد بالا دستی دارد ؟

غرض این نیست که روی سخن را بسمت علل تخریب سوق دهیم ، بلکه خواستیم تا در این برهه از زمان ، همزمان با میلاد رسول خاتم « ص » وهفته منابع طبیعی و در طلیعه بهار  ، به همه کسانیکه دغدغه رشد و توسعه کشور را دارند ، بعنوان یکی از پیروان امت رسول خدا والا پیامدار جهان خلقت ، از عواقب تخریب منابع طبیعی و پسروی سهم سرانه و نگاه بخشی در سهم بری از اعتبارات مالی کشور و تخصیص منابع درمصداق و مفهوم آیه شریفه « ان انت الا نذیر » سخنی گفته باشیم تا برای دستیابی به توسعه پایدار از توسعه منابع طبیعی غافل نباشند و بدانند ، منابع طبیعی نیز  محتاج جهش در احیا و توسعه است  تا نسبت و سهم سرانه خود را مطابق شاخص های  جهانی بهبود بخشد و با مدیریت علمی و فنی رویش سالیانه موجود منابع طبیعی تجدید شونده را بسمت رویش سالیانه مطلوب سوق دهد و کاهش کمی از سطح منابع را که در نتیجه اجرای پروژه های اجتناب نا پذیر توسعه خدمات زیر بنایی انجام شد با جبرات مافات در خسارت وارده جبران کند تا فرسایش و رسوب و دیگر مخاطرات طبیعی درنتیجه اقدامات فنی و علمی مدیریت منابع کاهش یابد .

امنیت بستر حیات بالاترین امنیت و تهدید کننده ترین نوع تهدیدات و مخاطرات است و بی توجهی به منابع طبیعی و مقتضیات آن  ، تهدید و سلب امنیت حیات است .


مطالب مشابه :


تعریف خودارضایی

جنب شدن در خواب امری کاملا طبیعی است و مربوط نمیکنه و یک عمل طبیعی بدن انسان میباشد




کوچکی بیضه ها

بسیار اندکند پسرهایی که با بیشه های کوچک و غیر طبیعی انسان می شود به عمل ناشایست و




ترس از رفتار چند گانه انسان با طبیعت

منابع طبیعی و امور اراضی - ترس از رفتار چند گانه انسان با طبیعت - مسائل و مشکلات - ظرفیت ها و




چربی سوز های طبیعی بشناسید

☀ دفتـر حیـات انسـان ☀ چربی سوز های طبیعی دارچین نام برد اما این چگونه عمل می‌کند و




انواع رابطه میان عمل و پاداش و کیفر

دین و زندگی - انواع رابطه میان عمل و پاداش و کیفر - سوالات و مطالب و مقالات مرتبط با دین و




{درس انسان طبیعت طراحی1}

هنرهای ترکیبی - {درس انسان طبیعت طراحی1} - دید کلی. نظم جهانی و قوانین طبیعی با قوانینی که




درباره هوش طبیعی انسان

زیبایی بهار - درباره هوش طبیعی انسان ، از اختلالات روانی پيشگيري اوليه به عمل مي آورد




عمر طبیعی انسان چه قدر است؟

منبر سید - عمر طبیعی انسان چه قدر است؟ - اطلاعات ومطالب




س.ک.س و انسانیت

انواعی از س_ک_س که امروزه وجود دارد و یا انواعی که ذهن خلاق انسان عمل انسانی با عمل طبیعی




برچسب :