نقاشی روی پارچه

 

مطمئنا برای شما هم اتفاق افتاده است که برای خرید لباسی با طرح زیبا و دلخواهتان زمان زیادی را صرف کنید و در نهایت نیز نتوانید آنچه را که به طور کامل مطابق با سلیقه ی شماست بیابید.اما تا به حال فکر کرده اید که لباس ها یا سطوح پارچه ای را خودتان نقاشی و تزئین کنید.

 

در حال حاضر بسیارس از طراحان لباس در سراسر دنیا پارچه های مورد نیازشان را خود نقاشی و تزئین می کنند تا نتیجه ای کاملا منحصر به فرد، شخصی و غیر معمول بیافرینند.در این نوشته از بین روش های بسیار متنوع نقاشی روی پارچه همچون چاپ باتیک، استنسیل، سیلک اسکرین و تکنیک های گره چینی، ماسکه کردن، آفتابی و ... به توضیح بعضی از آن ها می پردازیم.به یاد داشته باشید که استفاده از رنگ های اکرلیک ممکن است در ظاهر نتیجه ای همچون رنگهای پارچه داشته باشند، اما مسلما هیچگاه قابل تثبیت و شستشو نیستند.

 

نکاتی کلی در خصوص تکنیک های پارچه

 

آماده سازی پارچه:همیشه پارچه ی خود را قبل از استفاده بشویید تا هرگونه تغییر سایز و یا آهار آن از بین برود و سپس پارچه را اتو کنید.تغییر سایز در پارچه اجازه نمی دهد تا رنگ شما به طور کامل در بین الیاف نفوذ کند و پایدار شود.قبل از شروع کار، زیر پارچه یک ورقه پلاستیکی،مقوای ضخیم و یا روزنامه قرار دهید تا سطح زیر کارتان در اثر عبور رنگ کثیف نشود.

 

نوع قلم مو:بهتر است از قلم موهایی با موی مصنوعی یا نایلونی با سر پهن یا گرد(متناسب با تکنیک اجرایی) استفاده کنید.

 

معرفی رنگ های پارچه pebeo

 

ستاکالر مات(setacolor opaque)

 

با تنوع 40 رنگ.پایه ی این رنگ ها آب است و قابل ترکیب با یکدیگر می باشند.به علت غلظت و پوشانندگی این رنگ ها، جهت استفاده روی پارچه های تیره یا روشن، ضخیم یا ظریف قابل استفاده می باشد.

 

ستاکالر شفاف (setacolor transparent)

 

با تنوع 30 رنگ. پایه ی این رنگ ها آب است و قابل ترکیب با یکدیگر می باشند.این رنگ ها نسبت به ستاکالر مات رقیق تر هستند و جهت استفاده روی پارچه های روشن و اجرای تکنیک های منحصر به فرد مناسب می باشند.

 

تکنیک اول:نقاشی روی پارچه

 

وسایل مورد نیاز:پارچه روشن یا تیره، قلم مو، رنگ های ستاکالر مات، مداد سیاه، کارت تلفن یا یک جسم نوک تیز،گچ پاستل سفید

 

اولین و ساده ترین راه نقاشی روی پارچه با ایده های ذهنی و شخصی شما بدون استفاده از پیش طرح است.این کار مهارت شما را افزایش می دهد.اما اگر تمایل دارید طرحی یا عکسی را روی پارچه منتقل کنید؛ اگر پارچه ی شما روشن است طرح را زیر آن قرار داده و به وسیله سوزن ته گرد ثابت کنید.سپس از این سمت پارچه طرح را بکشید.در صورت تیره بودن پارچه، پشت طرح را با گچ پاستل سفید رنگ کنید و آن را روی پارچه ثابت کنید و با یک جسم نوک تیز مثل کارت تلفن روی طرح را بکشید تا به صورت خط های سفید روی پارچه منتقل شود.حالا پارچه شما آماده است و می توانید طرح را با قلم مو و رنگ مناسب رنگ کنید.

 

تکنیک دوم:گره چینی

 

وسایل مورد نیاز:پارچه روشن، رنگ های ستاکالر شفاف، نخ، قلم موی سر پهن

 

برای اجرای این تکنیک پارچه روشن نخی (ترجیحا سفید) بهترین نتیجه را خواهد داشت.ابتدا پارچه را کمی نمدار کنید تا رنگ ها راحت تر به داخل یکدیگر بروند.برای اجرا تکنیک گره چینی می باید از رنگ هایی که نسبتا رقیق هستند استفاده کنید.اجرای این تکنیک به دو روش امکان پذیر است:

 

روش اول:پارچه ی خود را به حالت زیگزاک تا بزنید و با آن یک گره بزرگ درست کنید و سپس به وسیله رنگ های دلخواهتان و قلم موی پهن پارچه خود را رنگ کنید.

 

روش دوم:قسمتهایی از پارچه خود را جمع کنید و با نخ ببندید.این کار را در چند قسمت از پارچه تکرار کنید تا روی پارچه چین و چروک ایجاد شود.سپس به وسیله رنگ های  دلخواهتان و قلم موی پهن قسمت های مختلف پارچه را رنگ کنید.ویژگی برجسته تکنیک گره چینی این است که پس از باز کردن گره پارچه و یا نخ قسمت های جمع شده یا چروک خورده ی پارچه، که در تماس با رنگ نیستند به رنگ اصلی پارچه باقی می مانند.

 

نکته 1:در هر یک از دو روش ذکر شده در بالا، بهتر است از چند رنگ متنوع جهت قسمت های مختلف استفاده کنید تا جلوه ای زیباتر و رنگین تر داشته باشید.

 

نکته 2:جهت رقیق تر کردن رنگ های خود می توانید از مقدار کمی آب و جهت روشن تر کردن آن ها از مدیوم روشن کننده (lightener)در گروه محصولات جانبی این رنگ ها استفاده کنید.

 

تکنیک سوم:چاپ استنسیل

 

وسایل مورد نیاز:پارچه روشن یا تیره، شابلون، رنگ های ستاکالر مات، پالت رنگ، کاتر، قلم موی استنسیل، اسفنج، دور گیر پارچه یا ماژیک های خمیری تاچ.

 

تکنیک استنسیل جلوه ای بسیار زیبا و منحصر به فرد دارد و نیز به جهت آسان بودن اجرای آن برای کسانی که تازه شروع به نقاشی روی پارچه کرده اند مناسب می باشد.ویژگی اصلی این تکنیک عبور رنگ از قسمتهای منفی شابلون می باشد.برای اجرای این تکنیک می توانید از پارچه های تیره یا روشن استفاده کنید.ابتدا شابلون خود را (که میتوانید از بازار تهیه کنید یا خودتان آن را بسازید) روی پارچه قرار دهید.مقداری از رنگ های ستاکالر مات را داخل پالت بریزید.سپس اسفنج یا قلم موی خود را به رنگ آغشته کنید و به صورت ضربه ای به قسمت های خالی شابلونتان بزنید.با این کار رنگ از قسمتهای منفی شابلون عبور میکند و طرح به راحتی منتقل می شود.

 

نکته 1:پس از اجرای طرح جهت تزئین آن می توانید از دور گیر های پارچه (gutta)  و یا ماژیک های خمیری(touch)  استفاده کنید.

 

نکته 2:رنگ های ستاکالر مات به علت غلظت و پوشانندگی بالا جهت تکنیک استنسیل بسیار مناسب هستند.در صورتی که تمایل دارید رنگ خود را غلیظ تر کنید می توانید از مدیوم غلیظ کننده  (thickener)در گروه محصولات جانبی این رنگ ها استفاده کنید.

 

شیوه تثبیت رنگ ها:زمان لازم جهت خشک شدن این رنگ ها یک ساعت می باشد.بعد از خشک شدن جهت تثبیت رنگ، پارچه را از قسمت پشت آن با اتویی که روی درجه کتان گذاشته شده است به مدت 5 دقیقه اتو کنید.این پارچه را میتوانید پارچه را با آب 40 درجه سانتیگراد در ماشین لباسشویی و یا با دست بشویید.

چند نمونه از نقاشی روی پارچه با تکنیک های مختلف

 

 

 


مطالب مشابه :


نقاشی روی پارچه

مطمئنا برای شما هم اتفاق افتاده است که برای خرید لباسی با طرح زیبا و دلخواهتان زمان ... در این نوشته از بین روش های بسیار متنوع نقاشی روی پارچه همچون چاپ باتیک،




تکنیکهای نقاشی آبرنگ

در نقاشی های آبرنگ نحوه کار نسبت به نقاشی های رنگ روغن کاملاً متفاوت است به این ... گاهی اوقات نیاز است که قسمت هایی از طرح نقاشی بدون رنگ باقی بماند و بقیه




نقاشی های سیاه قلم حرفه ای

فتوعکستاپ - نقاشی های سیاه قلم حرفه ای - زیباترین مجموعه عکس های جالب و هنری - فتوعکستاپ. ... طرح های مد روز · بهداشت و زیبایی · جملات زیبا · بدون شرح.




شال حریر ( نقاشی روی پارچه )

24 آوريل 2013 ... آموزش روبان دوزی، قلاب بافی، نقاشی روی پارچه ، شمع سازی و سایر صنایع ... اول اینکه پارچه رو به کارگاه میکشید که برای طرح های بزرگ میتونین از




نقاشی ساختمان|نقاشی ساختمان تهران|نقاشی ، مولتی کالر، نقاش، نقاشی خانه، نقاشی خونه، نقاشی ساختمان گل

نمنونه کارشده سنگ آنتیک همراه با نور پردازی از زاویه های مختلف ... 8 - قیمت کاغذدیواری اجرا نصب هر رول 8000 تومان الی طرح دار 12000 تومان بالای. 35 رول.کاغذ ایرانی




برچسب :