20 نکته اساسی در آزمون کارشناسی ارشد مشاوره (ازمجموعه نکات مشاوره ای)

 

۲۰ نکته اساسی در آزمون کارشناسی ارشد مشاوره

1- منابع معرفی شده بر اساس اولویت و اهمیت آنها در 10 سال اخیر کنکور سراسری و آزاد فهرست شده است بنابراین پیشنهاد می گردد بر اساس ترتیب ارائه شده مطالعه گردد.    

 2- ضرورتی ندارد که تمام منابع فهرست شده مورد مطالعه قرار گیرد. این کار صرفا جهت اطلاع از منابع مطرح 10 سال اخیر بوده است و معمولا مطالعه دقیق، نکته برداری و مرور سه منبع نخست می تواند کمک کننده باشد.

3- برای داوطلبان غیرمرتبط ضرورت دارد که در کلاس های حضوری شرکت کنند به ویژه نظریه های مشاوره و روان شناسی شخصیت که فهم این دو منبع تنها با مطالعه شخصی بسیار دشوار است. در مورد سه منبع دیگر تخصصی با مطالعه اولیه و مستقل می توان تصمیم بر شرکت یا عدم شرکت در کلاس را اتخاذ کرد.

4- " کتاب 4000 نکته مبانی، فنون و نظریه های مشاوره" و "بانک سئوالات مبانی، فنون و نظریه های مشاوره" (مولف: میرسعیدجعفری) جهت تسلط بر سه منبع نامبرده می تواند بسیار کمک کننده باشد. بنابراین پیشنهاد می شود با مطالعه "اولین" منابع معرفی شده "مبانی و فنون مشاوره" به این کتاب های پرداخت تا زمان صرفه جویی شده، برای " زبان" و " آمار و روش های تحقیق" اختصاص یابد.

5- اهمیت منابع رشته مشاوره به ترتیب عبارتند از: زبان، نظریه های مشاوره، آمار و روشهای تحقیق، فنون مشاوره، روان شناسی شخصیت، کاربرد آزمون های روانی و در نهایت مبانی مشاوره که البته میانگین سالیانه داوطلبان در آن تعیین کننده است. یعنی امکان دارد اولویت آنها در اثر دشواری یا آسانی تغییر پیدا کند. 

6- ضرائب هر یک از منابع در کنار آنها قید شده است که در نتیجه سه درس با ضریب 3 و چهاردرس با ضریب 2 برای رشته مشاوره وجود دارد.

7- منابع فهرست شده زبان تخصصی، آمار و روش های تحقیق و منابع تخصصی مشاوره را می توان بطور کامل از انتشارات ساوالان واقع در خیابان انقلاب، روبروی درب اصلی دانشگاه تهران، پاساژ فروزنده که ویژه کتاب های روان شناسی است خریداری نمود. همچنین کتب عمومی زبان را می توان از انتشارات جنگل یا رهنما تهیه کرد.

8- پیشنهاد می شود جهت استفاده بهینه از زمان از فلش کارت ها و نرم افزارهای منابع که حتی قابل استفاده در گوشی های همراه است و در برخی موسسات آموزشی مانند مدرسان شریف موجود است استفاده گردد.

9- برنامه ریزی و نظارت مداوم توسط یک مشاور می تواند باعث تمرکز و رفع اشکالات احتمالی گردد. بنابراین پیشنهاد می شود از مشاوران موسسات آموزشی ای که بطور منظم و هفتگی است جهت رشد فرایند مطالعه استفاده گردد.

10- یکی از مشکلات و اشتباهات شایع بین داوطلبان تغییر دادن مشاور آموزشی و استفاده از منابع پیشنهادی توسط افراد متعدد است. این کار باعث تشدید سردرگمی و افزایش اضطراب بین آنان می شود. بنابراین بهتر است در هر رشته از مشاوران، مدرسان و قبول شدگان ترجیحا همان سال استفاده گردد.

11- مطالعه کتب "شرح دروس"، "10 سال اخیر کنکور سراسری و آزاد"، "بانک سئوالات" و "کتب ویژه موسسات آموزشی" می تواند مکمل کلاس باشد. البته در نحوه و میزان استفاده از آن عواملی چون زمان فارغ التحصیلی، زمان آزاد برای مطالعه، مرتبط بودن یا نبودن رشته تحصیلی با آزمون ارشد نیز نقش دارد که توصیه می گردد با نظر مشاور اقدام به استفاده از آنها شود.

12- معمولا در موسسات آموزشی سه ترم تابستان، پاییز و زمستان برای کلاس های حضوری تعریف شده است که ترم سوم ویژه آزمون دانشگاه آزاد اسلامی می باشد. همچنین زمان شرکت در کلاس های حضوری باید با نظر مشاور باشد زیرا عوامل متعددی چون نوع شغل، زمان آزاد، مرتبط بودن یا نبودن رشته کارشناسی با آزمون ارشد در آن موثر است.

13- رشته مشاوره از گروه علوم تربیتی2 و رشته روان شناسی بالینی در گروه روان شناسی متمرکز بر درمان هستند. یعنی پیشنهاد می شود افرادی مبادرت به انتخاب این دو رشته کنند که می خواهند در آینده درمانگر شوند. تفاوت این دو در این است که در مشاوره سروکار با افراد بهنجار و دارای مشکلات موقعیتی است که دچار شرایط بی تصمیمی یا سردرگمی شده اند اما در روان شناسی بالینی دانشجویان برای کار با اختلالات روانی چون: افسردگی، اضطراب، وسواس و... تربیت می شوند. علاوه بر این رشته های روان شناسی و مشاوره با گرایش های مختلف راه را برای دانشجو جهت کار تدریس، آموزش های عمومی، کارشناسی برنامه های صدا و سیما، نویسندگی مقالات و... باز نگه می دارد که این امر بستگی به علاقه، خلاقیت، استعداد و پیگیری خود فرد دارد.  

14- از آنجایی که سرعت و شیوه مطالعه در داوطلبان متفاوت است پیشنهاد می شود فرایند آن زیر نظر یک مشاور طی شود زیرا زمان تست زنی، مرور، خلاصه خوانی و شرکت در آزمون های آزمایشی نقش مهمی در موفقیت دارد.

15- در برخی موارد شیوه تدریس اساتید موسسات آموزشی تفاوتهای اساسی با هم دارد. نحوه بیان، نوع ارتباط با دانشجو، تاکید بر منابع، نظم و سابقه کار از این جمله اند که از این بابت بررسی دقیق درباره مدرس خود امری مهم به شمار می آید.

16- رقابت بین داوطلبان رشته مشاوره و روان شناسی بالینی نسبت به سایر رشته ها و گرایش های روان شناسی شدیدتر و نزدیک تر است بنابراین قبولی در این دو نیاز به تمرکز، نظارت و پیگیری بیشتری دارد. داوطلبان این دو رشته طیفی از رشته های گروه علوم انسانی، فنی - مهندسی و علوم پایه هستند که معمولا میان دانشجویان کلاسهای حضوری وجود دانشجویانی از رشته های فلسفه، فیزیک، برق، الهیات، حسابداری، زبان انگلیسی، مدیریت، پرستاری، علوم اجتماعی، ادبیات فارسی، مطالعات خانواده و... امری بدیهی است....

17- فارغ التحصیلان رشته زبان انگلیسی معمولا جزء قبول شدگان و حتی رتبه های یک رقمی رشته مشاوره محسوب می شوند زیرا از یک سو همانند سایر داوطلبان انگیزه زیادی برای مشاور شدن دارند یعنی آنرا آگاهانه انتخاب می کنند و از سویی دیگر با نمره بالا در منبع زبان که عموما بالای 60% است جایگاه خودشان را تثبیت می کنند.

18- پیشنهاد می شود تمام منابع بطور جدی و با دقت مورد مطالعه قرار گیرد و اصطلاحا با کتاب ها آشتی شود زیرا عدم علاقه باعث عدم تمرکز می شود و این خود سبب فراموشی زودهنگام و بازده پایین می گردد.

19- پیشنهاد می شود که روند مطالعه با یک برنامه ریزی پلکانی انجام شود. یعنی اگر تیرماه زمان شروع انتخاب شد با حداقل4 ساعت و در ماه های بعدی به ترتیب بین 30 تا 60 دقیقه به زمان آن اضافه گردد. اما برای کسانی که از مهر ماه شروع می کنند و در عین حال غیرمرتبط هم هستند برنامه کمی سخت گیرانه تر می باشد و به نظر می رسد بایستی از 6 ساعت شروع و در دی ماه و دو هفته بهمن ماه به 10 تا 11 ساعت هم برسد.

20- هیچ چیزی بهتر از ثبات در مطالعه و رفع اشکالات برنامه مطالعه توسط مشاور و نظارت بر آن به نتیجه گیری کمک نمی کند. همچنین جهت تسلط بر منابع تخصصی مشاوره بهتر است که از همان ابتدا با یک فرد مطالعه را بصورت پرسش و پاسخ و مشارکتی اداره کرد. این کار را می توان با اختصاص حداقل یک زمان ثابت هفتگی انجام داد.

 

کاری از:

- میرسعید جعفری: دانشجوی دکترای مشاوره، مدرس منابع تخصصی در موسسات آموزش عالی و مشاور آموزشی جهاد دانشگاهی تهران.

-  فرزانه زمانیان: رتبه 13 کنکور ارشد مشاوره90 و مشاور آموزشی جهاد دانشگاهی تهران.

- فاطمه رادفر: رتبه 16 کنکور ارشد مشاوره90 و مشاور آموزشی جهاد دانشگاهی تهران.

 

 

با آرزوی موفقیت...

 

 


مطالب مشابه :


کارشناسی ارشد

سایت رسمی مدرسان شریف www.modaresanesharif.ac.ir.




توضیحی در مورد بسته های آموزشی موسسه مدرسان شریف

مدرسان شریف نمایندگی بوکان سایت رسمی مدرسان شریف www.modaresanesharif.ac.ir.




منابع کنکور دکتری حسابداری

سایت جامعه حسابداران رسمی کتاب استعداد های تحصیلی مدرسان شریف. سایر




منابع کنکور کاردانی به کارشناسی برق

فیزیک: کتاب مدرسان شریف(فرمولاشو حفظ کن سوال میاد) ریاضی: متلب فا(سایت جدید و رسمی ما)




تقدیر از آقای اخشابی( موسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی )

مؤسسه عالی مدرسان شریف. نایب سایت رسمی ارتباط مستقیم مجید اخشابی و




20 نکته اساسی در آزمون کارشناسی ارشد مشاوره (ازمجموعه نکات مشاوره ای)

قابل استفاده در گوشی های همراه است و در برخی موسسات آموزشی مانند مدرسان شریف سایت رسمی




مجید اخشابی در برنامه سیمای خانواده در روز مادر

سایت رسمی ارتباط مستقیم مجید اخشابی و مردم مؤسسه عالی مدرسان شریف




بو گونلَر تراختور اولوب مدرسان شریف کیمین

بو گونلَر تراختور اولوب مدرسان شریف نیست و ما مسئول محتوای سایت های سایت رسمی




برچسب :