تجربیات مدون شده معاونین آموزشگاه در سال تحصیلی ۹۰ - ۱۳۸۹

تجربیات مدون شده معاونین آموزشگاه در سال تحصیلی ۹۰ - ۱۳۸۹

مقدمه

 باید بپذیریم وقتی که یک نظام آموزشی بر پایه تفکر مهندسی آموزش استوار گردد آسان تر می توانیم به آمال و اهداف آموزشی دست یابیم.

باید بپذیریم مسئولیت اولیای مدرسه بخصوص معاونین مسئولیتی بسیار خطیری می باشد. معاونین مسئول تغییر و اصلاح رفتارهای ناسازگار و تامین بلوغ عاطفی و سلامت روانی کودکان و نوجوانان هستند و مدرسه محلی است که درآن هر دانش آموز به منظور ارضای نیازهای خویش و براساس تجربه های قبلی رفتارهای متفاوتی از خود نشان می دهد.

 مثلاً یک دانش آموزی پرخاشگر و بی انضباط است و دیگری فعالیت و پشتکار دارد، سومی رهبری می کند و آن یکی دلقک پیشه است و لودگی پیش می گیرد. بنابراین ما باید مدرسه را به محیطی تبدیل کنیم که در آن هر دانش آموزی بتواند دوست داشتن و دوست داشته شدن و احساس با ارزش بودن را تجربه کند. بخصوص که مدرسه ما از جمله مدارس استثنایی بوده و همین امر موجب می گردد که این کودکان بی پناه در بیشتر موارد از داشتن فرصت های کافی و یا برابر با سایر دانش آموزان هم سن و سال خود محروم بوده و نتوانند تجارب اخلاقی و رفتاری درستی را در جهت اجتماعی شدن کسب نمایند. هرچند سن و سال این دانش آموزان به طور معمول حداقل سه تا پنج سال بیشتر از سایر دانش آموزان هم پایه خویش است اما چون در بسیاری از خانواده ها نشان دادن این کودکان را برای خود عیب دانسته و گاها آن ها را پنهان می کنند، این کودکان معمولا فقط در فضای داخلی خانه ها بزرگ شده و قادر نیستند ضمن داشتن یک رابطه و تعامل سالم با دیگران رفتارهای صحیح اجتماعی را فراگیرند و بتوانند درگروه های مختلف اجتماعی شرکت کرده، هویت اجتماعی خویش را بهتر بیابند.

 تجارب در حیطه های مختلف:

برنامه آغازین:

با توجه به نقش برنامه آغازین در منسجم ساختن فعالیت های روزانه و با در نظر گرفتن توانایی های محدود این دانش آموزان در این آموزشگاه معمولا مراسم های زیر گنجانده می شود:

1 – تلاوت قرآن به یکی از روش های زیر:

الف) تلاوت قرآن توسط معاون آموزشگاه.

ب) تلاوت قرآن توسط معاون و تکرار توسط دانش آوزان.

پ) پخش نوار قرآن سه بار تکرار از بلندگو و تکرار توسط دانش آموزان به منظور حفظ کردن و آموختن سوره های کوچک قرآنی.

ت) تلاوت قرآن توسط یکی از دانش آموزان.

2 – پخش سرود ملی جمهوری اسلامی در روزهای شنبه.

3 - قرائت دعای صبحگاه بوسیله معاون یا یکی از دانش آموزان.

4 – قرائت دعای امام زمان توسط معاون یا یکی از شاگردان.

5 -  قرائت ذکر روز و پنج بار تکرار آن.

6 – انجام حرکت ورزشی با هدایت معاون و نظارت سایر مربیان و پخش هم زمان آهنگ های ورزشی شاد در محیط آموزشگاه.

7- سخنرانی توسط معاون آموزشگاه در مورد موضوعات خاص.

8- تشویق شاگردان ممتاز در روزهای شنبه.

 نظارت بر امر آموزش همکاران:

نظارت بر تدریس همکاران  یکی ازمهمترین وظایف مدیران ومعاونین آموزشگاها می باشد که در مدارس استثنایی این وظیفه به طور خاص به عهده سرپرست آموزشی و در کنار آن بعهده مدیر و معاون قرار دارد. چون در حال حاضر پست سرپرست آموزشی در آموزشگاه ما خالی است ، هم اکنون مدیر و معاون هستند که به کلاس ها سرکشی کرده و همه چیز را تحت نظر دارند. متاسفانه گاه پیش می آید که برخی از همکاران این بازدیدها را به دید دخالت در امر آموزش خود می بینند لذا برای اجتناب از این امر ابتدا در جلسه شورای مدرسه در مورد علت فلسفه این بازدیدها صحبت کرده و بعد توضیح می دادم که هدف فقط انتقال تجربیات از یک همکار به همکار دیگر است. سپس وقتی در کلاس حاضر می شدم  عملکرد خوب مربیان را تشویق و در صورت دیدن اشکالی در کار در گوشه ای تنها ایراد کار را به او می گفتم ، گاهی نیز از مربی اجازه می خواستم و می گفتم که من تدریس این قسمت را خیلی دوست دارم اجازه می دهید من هم یکبار این فصل را تدریس کنم ( تذکر آن که به لطف خدا تدریس من معمولا با نمایش های کمدی، تقلید صدا، شکلک درآوردن و ... همراه است که موجب می شود دانش آموز با شوخی و خنده درس را بهتر یاد بگیرد چرا که آستانه توجه دانش آموزان استثنایی از افراد عادی کمتر بوده و زودتر خسته می شوند ) جالب آن که گاه خود همکاران از من می خواهند تا در تدریس به آن ها کمک کنم. به طریق نه تنها من نظارت خود را انجام داده ام بلکه به یادگیری و افزایش شور و نشاط در کلاس نیز افزوده ام.

برگزاری جلسات آموزش خانواده:

از آنجا که ارتباط بین اولیاء و دانش آموزان با اولیاء مدرسه نقش بسیار زیادی در افزایش راندمان آموزشی و تربیتی آموزش و پرورش دارد به همین دلیل در مدرسه ما تصمیم گرفته شد که به صورت ماهانه جلساتی با خانواده ها در مدرسه تشکیل شود . این جلسات به صورت دوره ای برگزار می شوند. به این صورت که یک بار در کلاس درس و به صورت پایه ای بوده و در آن والدین و مربیان ضمن صحبت با یکدیگر تغییرات و رفتارهای یک ماهه دانش آموز را بررسی می کنند. در جلسه بعد نیز به صورت گروهی بوده و یک سخنران برای همه خانواده ها سخنرانی می کند. تا بدین طریق نه تنها ارتباط خانه و مدرسه روز به روز قوی تر شود بعلاوه خانواده ها نیز ضمن آگاهی یافتن هر چه بیشتر از وضعیت درسی فرزند خود با آخرین یافته های علمی و روانشناختی که توسط روانشناسان بیان می گردند نیز آشنا شده و قادر خواهند بود با چشمی باز با مشکلات فرزندان خود روبرو گردند.

اما باز در این زمان یک مشکل پیش می آمد و آن این بود که بسیاری از خانواده ها تمایلی برای شرکت در این کلاس ها نداشتند بنابراین به دو طریق به خانواده ها جهت شرکت در جلسات انگیزه داده شد.

الف) از سخنرانان درخواست شد تا در پایان سخنرانی خود یک سوال از متن مطالب گفته شده طرح کنند. سپس والدین می بایست بلافاصله پاسخ صحیح را به همراه نام و مشخصات خود نوشته و تحویل می دادند . در جلسه بعد نیز به قید قرعه به یک یا چند خانواده که پاسخ صحیح را ارائه داده باشند به شرط حضور در جلسه قرعه کشی هدیه ای تعلق می گیرد. نکته قابل توجه این است که در این جریان خانواده مجبور است  برای دریافت هدیه خود در دو جلسه حاضر شود. یکبار جلسه ای که در آن سخنرانی شده و دوم جلسه ای که در آن قرار است قرعه کشی صورت گیرد.

ب) معمولا خانم ها خیلی در مورد خوراکی ها و خواص و تاثیرات آن ها بر بدن کنجکاو بوده و دوست دارند بدانند هر غذا چه تاثیری بر بدن ما می گذارد . لذا در مورد فواید، مضررات، تاثیرات، نتایج و عواقب مصرف خوراکی های متداول تحقیقاتی را انجام داده و در هر جلسه در مورد یک یا چند ماده غذایی صحبت می کردم. از جمله موادی که خیلی در مورد مضررات آن ها صحبت شد می توان تنقلات ناسالمی همچون چیپس، پفک، لواشک و... را نام برد . جالب آن که اگر خانواده ای نمی توانست در جلسه حاضر شود در اولین فرصتی که می توانست به آموزشگاه مراجعه می نمود تا بفهمد موضوع طرح شده در جلسه قبل چه بوده است!

بالا بردن اطلاعات عمومی پزشکی خانواده ها :

مهمترین عامل بروز اختلال در دانش آموزان استثنایی ازدواج های فامیلی است. بعلاوه بسیاری از این خانواده ها به علت فقر مالی کم سواد و یا حتی بی سواد می باشند به همین دلیل یکی از موضوعاتی که در جلسات از آن استفاده می شد راه های کنترل جمعیت و همچنین بررسی عوامل ایجاد اختلال در فرزندان است تا ضمن آموزش هر چه بهتر آن ها از تولد کودکان معلول بیشتری جلوگیری گردد.

گرد آوری آخرین اطلاعات در مورد دانش آموزان :

با توجه به فقر نسبی موجود در خانواده های استثنایی معمولا بیشتر این خانواده ها اجاره نشین بوده و هر ساله با جابجایی منازل آن ها روبرو هستیم. از طرف دیگر چون ازدواج های فامیلی در بین آن ها رواج فروانی دارد بسیاری از خانواده ها بیش از یک فرزند استثنایی دارند. لذا فرمی را طراحی کرده و در ابتدای هر سال در اختیار خانواده ها قرار دادم تا با تکمیل آن آخرین اطلاعات مورد نیاز من را آماده نمایند. سپس این فرم ها را بصورت یک کتابچه درآوردم و در مواقعی که نیاز بود از آن استفاده می کردم. این فرم به گونه ای راحی شده است که تمامی اطلاعات شناسنامه ای، خانوادگی، بیماری های خاص و آدرس و تلفن منزل و محل کار والدین را مشخص می کند. با توجه به لزوم تکمیل مشخصات دانش آموزان در جاهای مختلف بخصوص سایت بگفا و نرم افزارهای ابتدایی و راهنمایی دوره استثنایی وجود این دفتر تاثیر فراوانی بر سرعت کار ما داشته و از مراجعه های مکرر ما به پرونده دانش آموزان جلوگیری می کرد.

برگزاری جلسات مشاوره گروهی با دانش آموزان:

ما در مدارس استثنایی با کودکان و نوجوانان و یا به قولی با انسان ها روبرو هستیم آن هم افرادی درمانده که برخی از آن ها حتی از خانواده خود نیز ترد شده اند و صرفا بدین دلیل به مدرسه می آیند تا خانواده ها بتوانند ساعتی را در خلوت بوده و به قول خود آرامش داشته باشند! . بنابراین نباید این حق را به خودمان بدهیم که شاگردی را به دلیل اینکه یک نسل از ما دیرتر به دنیا آمده و یا چند سال ازما کوچکتر است پذیرنده ی همه حرفهایمان بدانیم. ما باید به همه دانش آموزان توجه داشته باشیم  بخصوص در دوره راهنمایی که به اقتضای سن و سال خود به توجه بیشتر ما نیاز دارند و دوست دارند به اظهار نظرهای آنان توجه کرده ، آن ها را طرف مشورت خود قرار دهیم. چه بسیار سوال هایی که ذهن این کودکان معصوم را آغشته کرده و سبب در خود فرو رفتگی دانش آموزان بزرگ تر می شوند. چون در مدرسه ما مشاور نبود برای حل این مشکل تصمیم گرفتیم تا در یکی از ساعت هایی که دانش آموزان x"" داشتند  ساعتی را با عنوان گفتگوی آزاد قرار دادیم. طبق قرار من به کلاس مراجعه کرده و دانش آموزان آزاد بودند تا سوالات خود را مطرح کنند. طرح موضوع در این زنگ هیچ محدودیتی نداشته و با هماهنگی قبلی قرار بر این بود که از مطالب مطرح نشده هیچ چیزی به بیرون درز نکند. نتیجه این کار آن بود که شاگردان کسی را به دست آوردند تا بتوانند با او آزادانه درد دل کنند. ناگفته های خود را طرح کرده و بدون غرض خود به سوالات یکدیگر پاسخ می دادند من نیز همانند یک مشاور موضوع را هدایت می کردم تا به پاسخ دلخواه خود برسم. بعد از این کلاس بود که انس و الفت من با شاگردان نوجوان دوره راهنمایی بیشتر شده و به سنگ صبور آن ها تبدیل شوم. همین موضوع سبب شد تا بتدریج مشکلات رفتاری شاگردان کاهش یافته و حتی از نظر ظاهری نیز با پوششی مناسب تر در سطح شهر تردد نمایند.

شیوه های مختلف تشویق دانش آموزان :

1 -  ارائه ژتون به دانش آموزانی که عملکرد بهتری دارند:

دانش آموزان همیشه عاشق جایزه بوده و دوست دارند تا هر از چند گاهی مورد توجه قرار گیرند. بنابراین برای تشویق شاگردان از چند روش متفاوت بهره گرفته شد:

الف) کپی هایی از اسکناس های مختلف پنجاه تومانی، صد تومانی، دویست تومانی، پانصد تومانی،هزار تومانی و دو هزار تومانی تهیه شده و در اختیار مربیان قرار گرفت (تشویق ژتونی). سپس از مربیان درخواست شد تا برای فعالیت های مختلف کلاسی، تکالیف درسی،  آزمون ها و پرسش ها، فعالیت ها و حتی تغییرات مثبت اخلاقی آن ها را مورد تشویق قرار داده و متناسب با نوع کار انجام شده جایزه ای به او داده شود. از طرف دیگر یک کمد پر از اسباب بازی و لوازم تحریر نیز در سالن و مقابل چشم آن ها قرار گرفت تا همواره جوایز را دیده و روز به روز برای دریافت آن وسایل انگیزه قوی تری دریافت کنند. برای هر یک از این وسایل نیز قیمتی در نظر گرفته شده و در یک لیست کنار کمد نصب شده بود. دانش آموزان موظف بودند تا ضمن جمع آوری پول های جایزه از مربیان خود آن ها تمیز نگه داشته و حتی بر روی آن ها خط نکشیده و آن ها را پاره ننمایند، چرا که این کار آن ها سبب کاهش ارزش پول های جایزه و کم شدن پول آن ها می شود. این برنامه چند حسن داشت:

-          اول این که چون این دانش آموزان تعامل زیادی با دیگران ندارند فرصتی کسب می کنند تا خرید کردن را بیاموزند.

-          یاد می گیرند از پول مراقبت کنند و آن را تمیز نگه دارند.

-          به ارزش پول واقف شده و در حفظ و نگهداری آن بکوشند.

-          با فرهنگ پس انداز کردن آشنا شده و یاد می گیرند تا برای رسیدن به یک خواسته بزرگ تر از خواسته های کوچک تر خویش بگذرند.

-          از کمد جوایز چیزی را دریافت می کنند که خود دوست دارند.

-     چون دانش آموزان استثنایی از نظر درک و فهم عقب تر از سایر دانش آموزان هستند هدف مشخصی را پیش روی خود دیده و با انگیزه ی بیشتری برای رسیدن به آن تلاش می کنند .

2 -  معرفی دانش آموزان برتر اخلاقی و درسی:

در هر هفته براساس نظرسنجی که قبلا از همکاران محترم شده است از هر کلاس یک دانش آموز را بعنوان برتر از نظر درسی و یا اخلاقی انتخاب نموده و به آن ها درصف صبحگاه آن هم در حضور دیگر دانش آموزان جایزه و یا ژتون  اهدا می کردم تا سبب  بالا بردن انگیزه و یادگیری بهتر مطالب درسی آن ها شوم.

3 – دادن مسئولیت به دانش آموزان مشکل دار:

4 – تعریف کردن از ظاهر دانش آموزان خوش لباس:

متاسفانه برخی از خانواده ها بخصوص در دانش آموزان مقطع ابتدایی به دلیل داشتن مشغله کاری فراموش می کنند تا به ظاهر دانش آموزان رسیدگی کنند و در برخی موارد می دیدم که لباس آن ها پاره، کثیف و یا حتی به هم ریخته است. حتی یکی از شاگردان پسر حاضر نبود صبح ها صورت خود راشسته و موهای خود را شانه بزند! همواره چشمانی پف کرده و ظاهری ژولیده داشت. من هم در روزهای اول از او می خواستم تا صورت خود را شسته و بعد به کلاس برود. بعد از آن هر وقت او را مرتب می دیدم از او تعریف می کردم تا روحیه او را تقویت کنم . بتدریج ظاهر او بهتر شد بنابراین او را به عنوان بهداشتیار معرفی کرده و با دادن مسئولیت متناسب با مشکل خودش ظاهر او را تغییر دادم.

فعالیت های زنگ تفریح :

1-انتخاب تعدادی از دانش آموزان بعنوان انتظامات از گروه های گوناگون و تفویض اختیار کارهای مربوط به زنگ تفریح به آنان همانند کنترل درب سالن مدرسه، درب ورودی آموزشگاه، کنترل نظافت مدرسه و...

2-پخش سرودهای شاد و موسیقی های گوشنواز و روح بخش در زنگ های تفریح(با در نظر گرفتن مناسبت هاو...).

3-حضور مستمر معاونان در حیاط و نظارت مستقیم آنها بر دانش آموزان با حضور در حیاط مدرسه.
4-آزاد گذاشتن دانش آموزان جهت تخلیه انرژی البته با نظارت وکنترل 

5- نصب وسایل مختلف بازی در حیاط به منظور سرگرم کردن دانش آموزان

6- طراحی بازی های همچون لی لی و زمینی مدرج شده برای تمرین پرش طول در حیاط آموزشگاه

7- برگزاری مسابقاتی همچون مسابقه دو در بین دانش آموزان البته متناسب با توانایی های بدنی و قدرت جسمانی آن ها بگونه ای که دانش آموزان همواره فرصت برنده شدن را بدست آورند و دائما یک یا چند شخص خاص برنده نباشند.

8 – تلاش در جهت شخصیت دادن به دانش آموزان.

کنترل غیبت ها :

بدین منظور دو دفتر را در دفتر آموزشگاه قرار داده ام تا همکاران روزانه غیبت ها در آن بنویسند. بعد آن دفتر را بررسی کرده و غیبت های دانش آموزان را بررسی می کنم.

مناسبت ها :

داشتن برنامه هایی متناسب با مناسبت ها به عنوان مثال :

1 - جشن بادبادک ها و انتخاب زیباترین بادبادک و بادبادکی که بیشتر از بقیه بادبادک ها بالا می رود.

2 – برگزاری مراسم و گنجاندن فعالیت های مختلفی چون نمایش، سرود، مسابقه و ... در آن.

3 – برپایی نمایشگاه از آثار دانش آموزان و همکاران.

4 – دعوت از مدارس عادی جهت بازدید از نمایشگاه آثار دانش آموزان.

5- گرفتن جشن تولد برای دانش آموزان.

6 - .....

 نتیجه گیری :

به نظر من مهمترین عامل موفقیت این است که در مدارس نوعی فرهنگ مشارکتی بوجود آوریم و برای کمک به بهبود رفتار آن ها گرد همایی ها و کارهای گروهی انجام داده برای آگاه سازی دانش آموزان از روشهای مسالمت آمیز حل اختلاف در مدرسه و تقویت تفاهم و همبستگی میان دانش آموزان به عنوان مؤثرترین برنامه ها در بهبود رفتار دانش آموزان استفاده کنیم چرا که آن ها معمولا به هنگام مواجه شدن به یک مشکل به گوشه ای خلوت پناه برده، از دیگران کمک خواسته و یا از خواسته خویش می گذرند و این رفتار قطعا جلو پیشرفت فکری و اجتماعی آن هارا خواهد گرفت. ما معاونین باید حل و فصل مسائل انضباطی را از وظایف خود دانسته و به آنچه که انجام می دهیم اعتقاد داشته باشیم و برای تحقق آن وقت و انرژی زیادی صرف نماییم. به جای اینکه با مسائل دانش آموزان به صورت تنبیه برخورد نماییم محیطی در مدرسه ایجاد کنیم که به هدایت رفتار مطلوب بیانجامد.

برای نیل به چنین هدفی باید با دانش آموزان و خانواده های آنها ارتباط داشته باشیم. به دانش آموزان مشکل دار مسئولیت بدهیم. از پیش داوری بپرهیزیم و حتی الامکان از نظرات دانش آموزان استفاده بهینه را بنماییم.

 پیشنهادات :

1-  بهتر است درابتدا اهداف برنامه نظارت برای همکاران به صورت خصوصی یا درجلسات شورای معلمان مطرح گردند. برای نمونه به صورت زیر :

1-همکاری با مربیان  در جهت اصلاح فرایند آموزش.

2-تاکید بر اینکه پیشرفت در امر تدریس نتیجه و حاصل تشریک مساعی معلم و مسئولین آموزشگاه می باشد.

3-احساس مسئولیت مسئولین آموزشگاه در مقابل خداوند و خود و همکار و دانش آموزان.

4-بررسی وضعیت عملکرد دانش آموزان ضمن تدریس همکاران.

5-کمک به همکاران در ارزشیابی از تدریس خود.

6-مشاهده شیوه تدریس همکاران و ارایه شیوه های برتر همکاران  به سایر هم رشته ی ها در جلسات شورای معلمان.

7-بیان شیوه تدریس همکاران وانتظارات آنها از دانش آموزان جهت والدینی که پی گیر این امر می باشند.

8-همفکری  با همکاران علاقه مند جهت ایجاد شیوه های کنترل نظم در کلاس جهت رسیدن به نتایج مطلوبتر.

9-ثبت نقاط قوت وابتکاری همکاران در پرونده ارزشیابی آنها .

10 – اختصاص موضوع جلسات معلمان به موضوعاتی همچون راه کارهای ایجاد نظم در کلاس و گفت و شنود کردن به نظرات همکاران در مورد تجربیات و ایده های یکدیگر.

2-  می توان تصاویر دانش آموزان نمونه را از نظر اخلاقی و درسی انتخاب کرده و در تابلویی با نام "تابلو ستاره ها" نصب کرد.

3-  شیوه برخورد با مسایل انضباطی حتما به تناسب جرم انجام گرفته صورت بگیرد.مثلا در صورت عدم رعایت بهداشت کمک به پاکیزه نمودن محیط ویا در صورت وارد کردن خسارت مجبور نمودن دانش آموز یا اولیاء وی به جبران آن.

4-  سعی شود در آموزش مفاهیم نماز و تلاوت قرآن به میزان توانایی های بچه ها توجه ویژه گردد.

5-  در آموزش، به تفاوتهای فردی بچه ها التفات ویژه شود.

6-  از دانش آموزان بخواهیم جهت قدردانی از خدای احد و واحد اقامه نماز نمایند نه لاغیر.

7-  از سلامت و عافیت جسم دانش آموزان در جهت تثبیت اعتقادات استفاده نمائیم.

8-  تشویق لازم است فراموش نشود.

9-  از دبیران و سایر عواملی که در آموزش مسائل اعتقادی تلاش می کنند تشکر شود

10 - در جلسات مدیران حداقل یکی از معاونین مدرسه حضور داشته باشد تا از تجارب آنها نیز استفاده گردد.

11 – برگزاری جلسات احیای مشاوره و جلسات اجتماعی و آسیب شناسی و دعوت از اساتید متخصص در این امر و همچنین برگزاری جلسات پرسش و پاسخ.

7-     برگزاری ضمن خدمت با موضوعات جدید و علم روز جهت معاونین بخصوص دوره هایی برای آشنایی بیشتر با کامپیوتر ، وبلاگ نویسی ، راه کارهای مناسب برخورد با دانش آموزان و حتی شناخت مواد مخدر تا ما معاونین خود با جدیدترین مخدرهای صنعتی روز آشنا باشیم.

«ومن الله التوفیق»

آقای تجویدیان و خانم بسی وند

 


مطالب مشابه :


مقاله: تجربیات مدون یک معلم از رفتار دانش آموزان در ارزشیابی

ریاضی 20 ----- reyazi20 - مقاله: تجربیات مدون یک معلم از رفتار دانش آموزان در ارزشیابی - درسی و




قابل توجه كليه همكاران آموزشي و اداري

رتبه شغلي. نمره ارزشيابي. سوابق تجربي. دوره آموزشي. تجربيات مدون. پايه . 60 درصد ارزشيابي




تجربیات مدون شده معاونین آموزشگاه در سال تحصیلی ۹۰ - ۱۳۸۹

تجربیات مدون شده معاونین آموزشگاه در سال تحصیلی ۹۰ - ۱۳۸۹. مقدمه باید بپذیریم وقتی که یک




بخشنامه رتبه شغلی آموزش و پرورش استان فارس

مقالات ارتقا رتبه و تجربیات مدون همکاران - بخشنامه رتبه شغلی آموزش و پرورش استان فارس




یک تجربه موفق از معاونین مدرسه راهنمایی ابرار خانم باباخانیها

بسم الله الرحمن الرحیم هدف از ساخت اين وبلاگ ثبت تجربيات معاونين مدارس راهنمايي ناحيه يك




تجربیات مدون شده مدیر آموزشگاه استثنایی اندیشه سال تحصیلی ۹۰ - ۸۹

تجربیات مدون شده اين وبلاگ جايي براي معرفي فعاليت ها و نيز انتشار نوشته ها، تجربيات و




بخشنامه : درخواست تجربیات مدون شده (فرهنگیان دارای رتبه خبره و عالی)

تجربيات مدون متوالي با پنج سال متناوب حداقل 85 درصد باشد، در معرفي به دوره‌هاي آموزشي




نقش و اهميت زبان و ادبيات فارسي

از تكنولوژي آموزشي رسم الخط مدون، جامع و مانع به تجربيات بيست مساله




تجربه اموزشی ادبیات راهنمایی

درمدرسه ما - تجربه اموزشی ادبیات راهنمایی - آموزشي، پرورشي ،نمونه سوالات، سرگرمي،دانش




فرم خبره و عالی

4- عناوين دوره هاي آموزشي مرتبط با شغل : » خبره 200 ساعت عنوان مستندات تجربيات مدون :




برچسب :