/نشست خبری رئیس فدراسیون سوارکاری

نشست خبری رئیس فدراسیون سوارکاری

/

نشست خبری مسابقات بین‌المللی سوارکاری نوجوانان و جوانان با حضور مسعود خلیلی، رئیس فدراسیون سوارکاری، سیروس تابش، مدیر باشگاه سوارکاری بام و کاظمیان دبیر فدراسیون در مجموعه سوارکاری بام برگزار شد.

  به گزارش سایت صنعت اسب به نقل از تسنیم، خلیلی رییس فدراسیون سوارکاری در آغاز این نشست خبری که به سبب برگزاری رقابت‌های بین‌المللی دُرساژ برگزار شد، اظهار داشت: شاید جزو آرزوهای هر سوارکاری در ایران باشد که بتواند روزی در بازی‌های آسیایی و المپیک شرکت کند.

ما برای اینکه به این امر دست پیدا کنیم باید تمام مولفه‌ها را در نظر بگیریم.

یکی از این مولفه‌ها داشتن یک باشگاه استاندارد در کشور است که خدا را شکر با همت دوستان‌مان در مجموعه بام چنین ساختار و زیربنایی لحاظ شده است و ما شاهد نخستین مانش استاندارد در کشور هستیم، متاسفانه طی سالیان دراز یکی از دلایلی که سوارکاران ما با مشکل روبه‌رو می‌شدند عدم وجود ساختار مناسب بود.

رئیس فدراسیون سوارکاری ادامه داد: در اردیبهشت سال جاری چند مسابقه خوب در کشور برگزار خواهیم کرد. برای نخستین‌بار مسابقات درساژ با مجوز رسمی فدراسیون جهانی را میزبانی خواهیم کرد که در این رقابت ورزشکاران مختلف کشورهای گوناگون به ایران خواهند آمد. قضاوت این مسابقات برعهده داوران بین‌المللی است و در حاشیه این مسابقات کلاس‌هایی را هم تحت عنوان آموزش و داوری برگزار خواهیم کرد. در واقع این رویداد علاوه بر جنبه مسابقه بحث آموزش را هم پوشش خواهد داد.

خلیلی خاطرنشان کرد: علاوه بر رقابت‌های درساژ مسابقات CSI  نوجوانان را هم پیگیری می‌کنیم. این مسابقات 4 اردیبهشت‌ماه و در رده نوجوانان خواهد بود. در این رقابت‌ها هم شاهد حضور ورزشکاران خارجی هستیم. در سالیان گذشته وقتی رقابت‌های رده سنی نوجوانان و جوانان را برگزار می‌کردیم، تعداد بسیار محدودی برای حضور اعلام آمادگی می‌کردند در شرایطی که وقتی برای رده سنی بزرگسالان این کار را می‌کردیم چندین و چند برابر رده سنی نوجوانان و جوانان برای شرکت در مسابقات اعلام آمادگی می‌کردند که این گواه از وجود ضعفی بزرگ در سوارکاری کشور است.

وی گفت: علاوه بر اینکه در حال برگزاری رویدادهای بین‌المللی در داخل کشور هستیم، سوارکاران کشورمان هم در خارج از مرزهای ایران در حال رقابت هستند. یک تیم 3 نفره در کره‌جنوبی داریم که به زودی در رقابت‌های معتبر شرکت خواهند کرد. اسب‌های این ورزشکاران در قرنطینه حضور دارند و به زودی این ورزشکاران با حرف‌های‌شان در رویدادهای مختلف خارج از کشور شرکت خواهند کرد.

رئیس فدراسیون سوارکاری در خصوص شرایط اقتصادی و دستاوردهایی که در حوزه اقتصادی با توجه به آن چیزی که در سوارکاری جهان در حال رخ دادن است، خاطرنشان کرد: وقتی می‌گوییم صنعت اسب و سوارکاری کاملا همه چیز واضح است که گروه‌های مختلف در این موضوع دخیل هستند و سوارکاری یک تجارت است، سالیان سال است که اسب‌هایی به کشور وارد می‌شوند اما صادراتی صورت نمی‌گیرد. ما یک سند راهبردی را در فدراسیون سوارکاری تنظیم کردیم و به خوبی می‌دانیم اگر زیرساخت نباشد به جایی نمی‌رسیم. زیرساخت و دانش باید به صورت هم‌عرض جلو بروند، اگر اسب خوب نداشته باشیم، اگر بیمارستان تخصصی اسب نداشته باشیم و در رویدادهای بین‌المللی شرکت نکنیم نمی‌توانیم پروسه این صنعت را به درستی انجام دهیم.

خلیلی گفت: 7 سال طول می‌کشد که یک اسب در رشته‌ درساژ بار دهد و در آن بتواند نمایش اجرا کند. با توجه به شرایط موجود چه کسی حاضر است چنین ریسکی را بکند؟ وقتی که یک اسب با یک بیماری ساده از بین می‌رود چگونه می‌توان در رشته‌ای مثل درساژ سرمایه‌گذاری کرد؟ ما در سوارکاری کشور چند گلوگاه داریم، ابتدا سوارکاران‌مان باید به رقابت‌های مختلف بروند و سطح توانایی آنها و اسب‌های‌شان مشخص شود. یکی از الزامات همین مسابقات بین‌المللی است که باید این روند ادامه پیدا کند.

وی یادآور شد: به دنبال این هستیم که با همکاری شهرداری منطقه 22 نخستین بیمارستان فوق تخصصی اسب را راه‌اندازی کنیم. با توجه به اطلاعاتی که ما داریم منطقه چیتگر تهران به نوعی تبدیل به قطب باشگاه‌های سوارکاری در ایران شده است. ما از یک تیم دامپزشکی، علاقمندان به اسب و افرادی که در زمینه پرورش اسب تخصص دارند دعوت کرده‌ایم تا در این زمینه با ما همکاری کنند. اساسنامه‌ای را هم نوشته‌ایم و از یک گروه بین‌المللی که در چندین کشور معتبر جهان بیمارستان تخصصی اسب را احداث کرده‌اند دعوت کرده‌ایم تا ما را در این زمینه کمک کرده و ارزیابی‌های خود را در این راستا اعلام کنیم.

رئیس فدراسیون سوارکاری یادآور شد: یکی دیگر از برنامه‌های ما سازمان حراج اسب است، مثل تمام دنیا باید یک محل مطمئن و معتبر برای خرید و فروش اسب وجود داشته باشد که مردم با خاطری آسان و راحت این کار را انجام بدهند. گاهی خیلی از مردم پول هنگفتی را برای خرید اسب پرداخت می‌کنند و آن حیوان با یک بیماری ساده جان خود را از دست می‌دهند و مشکلاتی برای آن خریدار ایجاد می‌شود. ما نمی‌خواهیم چیز جدیدی را اختراع کنیم و می‌خواهیم همان کارهایی که در دنیا انجام شده است را پیگیری و تکرار کنیم، امیدواریم اولین حراج اسب در روز عید فطر انجام شود.

خلیلی گفت: پرورش اسب در حال حاضر مانند پرورش زنبور و یا گاوداری نیست که سودده باشد. این یک فاجعه است که یک فرد در راه پرورش و تولید اسب از جیب خود هزینه می‌کند و ضررهای هنگفتی می‌دهد. ما باید یک سیستم و سیکل اقتصادی را فعال کنیم تا وارد صنعت اسب شویم، سوارکاری نه تنها یک حرفه است بلکه در کنارش هم درآمدزاست. متاسفانه تعداد اسب‌های درساژ کشور از انگشتان 2 دست هم کمتر است. پرورش اسب درساژ هزینه می‌خواهد، تلاش و ممارست می‌خواهد. باید در این مسائل فعال شویم.

وی اظهار داشت: متاسفانه در مورد تجارت اسب یک تابلوی یک‌طرفه واردات در سالیان اخیر بوده است. ما برخی نژادها را بیش از حد داریم. به طور مثال در حال حاضر 4،5 هزار اسب زیبای عربی داریم که روز به روز هم در حال زیاد شدن هستند. اگر اجازه ندهیم آنها در مسابقات شرکت کنند، چگونه می‌توانیم آنها را به نمایش بگذاریم و وارد این صادرات شویم. در حال حاضر توافق‌نامه‌ای با قطر صورت گرفته است مبنی بر اینکه سوارکاران ما بدون انجام پروسه قرنطینه می‌توانند در رقابت‌های قطر که امروز کانون بزرگی برای برخی از مسابقات شده شرکت کنند. به دوستانی که اسب زیبای عرب را دارند، اعلام کرده‌ایم که خودتان را آماده کنید تا انشاءالله در سال 94 در مسابقات مختلف شرکت کنید، تکرار می‌کنم اگر اسبی در رقابتی‌ شرکت نکند خریدار هم ندارد.

رئیس فدراسیون سوارکاری افزود: 11 سال بود که آیین‌نامه اسب‌دوانی کشور تغییر نکرده بود و ما آن را دست‌خوش تغییراتی کردیم، دو مورد در این تغییرات به شدت به چشم می‌خورد یکی افزایش جرایم دوپینگ است و موضوع دیگر اسب‌های دوخون. متاسفانه در آیین‌نامه قبلی شرایط به گونه‌ای بود که مالکان اسب را به انجام دوپینگ تشویق می‌کرد، آن زمان محرومیت یک جلسه‌ای و یک میلیون ‌تومانی برای اسبی که دوپینگ کرده بود در نظر گرفته می‌شود اما ما آن را تغییرات زیادی دادیم، وظیفه ما مبارزه با دوپینگ اسب است. پدیده‌ای دیگر هم مدتی است که در سوارکاری داخل شده، به نام اسب‌های دوخون، اسب‌های یکه در مسابقات شرکت می‌کنند باید شجره‌نامه داشته باشند، البته ما در این مورد با هجمه‌ای مواجه هستیم و امیدوارم که دوستان در این راستا و رفع این مشکل با ما همکاری کنند.

خلیلی خاطرنشان کرد: برای برگزاری این 2 رویداد بین‌المللی که قرار است در کشور برگزار شود، سعی کرده‌ایم از سفیران کشورهایی که در زمینه عکس رونق دارند دعوت کنیم تا زمینه‌های لازم برای فروش اسب فراهم شود.

وی در خصوص بحث حق مشکل قرنطینه اسب گفت: با تشکیل کمیته‌های مختلف مشکل قرنطینه رفع نمی‌شود، قرنطنه اسب ضوابطی بین‌المللی دارد اما یک راه‌حل در این راستا هست که می‌تواند کمک شایانی به ما کمک کند. متعاقب اعلام سازمان بهداشت جهانی هر کشوری می‌تواند مناطقی عاری بیماری‌های تک سُمبی داشته باشد و می‌تواند آن مناطق را معرفی کند. وقتی چنین مناطقی ایجاد شود اسب‌ها می‌توانند با حضور در آنها و گرفتن تایید به سلامت از کشوری به کشور دیگر بروند، در حال حاضر 4 منطقه در کشور ما برای این کار مورد پذیرش واقع شده است و ما امیدواریم با همکاری سازمان نظام پزشکی این امر را عملی کنیم.

رئیس فدراسیون سوارکاری در خصوص بحث شرطی‌بندی در سوارکاری خاطرنشان کرد: ما حساسیت زیادی به این واژه داریم به همین دلیل از کلمه پیش‌بینی استفاده می‌کنیم. از برخی علمای قم در این راستا خواهش کردیم که نظرات خود را به ما اعلام کنند، البته این کار هم‌اکنون در خفا صورت می‌گیرد و ارگان‌های ذیصلاح و ذیربط هم می‌دانند که قطعا اگر مشکلی هم داشته باشد، جلویش را می‌گیرند اما یکسری از افراد مخالف این کار هستند و باید چنین وضعی رفع شود و مشخص شود که این کار شرعی است یا غیر شرعی.

جلیلی درباره هزینه سوارکاری و قیمت‌های آموزشی آن گفت: در باشگاه‌های مختلف ما جنبه آموزشی و همگانی سوارکاری با مبلغ 30 تا 40 هزار تومان برای 45 دقیقه تا یک ساعت در حال انجام است، یعنی یک فرد که بخواهد سوارکاری کند و آموزش سوارکاری ببیند با استفاده اسب‌هایی که برای آموزش هستند می‌توانند دوره مقدماتی را با مبلغ 35 تا 40 هزار تومان برای هر جلسه‌ یک‌ساعته انجام دهد. فکر نمی‌کنم این مبلغ زیادی باشد چرا که هزینه یک جلسه شنا، تنیس و یا رشته‌های دیگر به همین اندازه است حتی در بعضی از شهرستان‌های ما این مبالغ ارزان‌تر است. یک مربی با یک اسب که جنبه آموزش همگانی دارد با چنین مبالغی در کشور فعالیت می‌کند اما وقتی صحبت از بُعد حرفه‌ای می‌کنیم بحث کمی متفاوت می‌شود. خیلی از رشته‌ها هستند مانند اسکی، قایقرانی و ... که وقتی جنبه حرفه‌ای و قهرمانی می‌شود لوازم هم حرفه‌ای می‌شود که بالطبع باید مبالغ بیشتری را صرف کرد. وقتی که قرار است یک سوارکار به صورت حرفه‌ای عمل کند باید در یک زمین حرفه‌ای تمرین کند و باید یک اسب حرفه‌ای را سوار شود. در هیچ جای دنیا هم چنین نیست. به طور مثال مگر می‌شود درساژ را همگانی کرد؟ در ثروتمندترین کشورهای دنیا هم درساژ همگانی نیست.

 


مطالب مشابه :


اسب‌ های یک‌ میلیارد تومانی در تهران!

" دي نيوز "_ ورزش اسب‌سواری یا سوارکاری همیشه به قیمت 100میلیون برگزاری کلاس‌ها و




باشگاه سوارکاری زاگرس شهرکرد

باشگاه سوارکاری زاگرس دوربین مداربسته قیمت. شرایط کلاسها در مطلب کلاس سوارکاری هست.




خرید اسب

فعالیت های ورزشی زیاد نیستند، اما چون آرام هستند برای آموزش در کلاس های سوارکاری قیمت




اسب حیوان نجیبی است

شما می توانید بدون داشتن اسب، تجهیزات گران قیمت و صرف هزینه ای کلاس های سوارکاری به چند




نطفه اسب، 6 میلیون تومان!

صاحب یکی از سوارکاری‌های حومه اصیل و گران‌قیمت با پرواز فرست‌کلاس که بعد از آن




مصاحبه با ملیکا غروی، مدیر باشگاه سوارکاری آزمون

او در همین حال، مدیریت باشگاه سوارکاری آزمون که نگرفتم و کلاس و قیمت ها هم به




برنامه استقرار سیلمیها در فصل کشش 93

هزینه کلاس های سوارکاری کمتر از پول یک قیمت هر کشش او 800 هزار باشگاه سوارکاری




علیرضا خوشدل (سوارکار)

شروع سوارکاری: رفته بود و به خاطر علاقه ای که پیدا کرد در همان باشگاه در کلاس قیمت روز




/نشست خبری رئیس فدراسیون سوارکاری

√هنر و ورزش - /نشست خبری رئیس فدراسیون سوارکاری - روابط عمومی ، چوگان ، اسب ، شمشیر بازی




برچسب :