مناطق دیدنی شهر بندر انزلی

مناطق دیدنی شهر بندر انزلی

انزلی از گذشته های دور مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی بوده است و بخصوص سیاحان خارجی در سفرنامه های خود به دیدنیهای انزلی ، درختهای مرکبات ، مرداب ، گلها و ... اشاره کرده اند. قايقراني‌، ماهيگيري و شكار پرندگان روي تالاب انزلي‌، قايقراني در دريا و گردش در پارك و بلوار ساحلي و ديدار از بازار محلي مجموعه اي از خدماتي است كه براي گردشگران تدارك ديده شده است.
1. مرداب انزلی : مهمترين و جالب‌ترين نقطه شهر انزلي‌، تالاب آن است. مرداب بین المللی انزلی، زیباترین و بزرگترین مرداب دنیا است که از نظر زیست محیطی ، سیاحتی و اقتصادی اهمیت دارد. تالاب انزلی سواحلی پوشیده از نیزار و گلهای دریایی رنگارنگ و نیلوفر دارد و قایقرانی و اسکی ، شکار ، ماهیگیری و گردش با قایق از تفریحات رایج در آن است. وسعت آن 280 کیلومتر مربع و با عمق 2/8- 1/2 متر و دارای جزایر متعدد است. در زمستانها هزاران پرنده دریایی بخصوص قوهای زیبا به این محل مهاجرت می کنند. به علت فراوانی گلهای نیلوفر، مرداب به جزیره گلها نیز معروف است. انواع ماهیان و گیاهان در مرداب وجود دارند.
اين تالاب در قسمت جنوبي بندر انزلي قرار دارد و طول متوسط آن در امتداد شرقي - غربي - 3‌كيلومتر و عرض متوسط آن در امتداد شمالي - جنوبي تقريبا 3كيلومتر و وسعت كنوني آن 90كيلومتر مربع است، در حالي كه تالاب انزلي در گذشته با باتلاق‌هاي اطراف آن در وسعتي حدود 400تا 450‌كيلومتر گسترده بوده است. حداكثر عمق آب در بهار 5/2 متر در قسمت غربي و ميزان بارندگي در اين منطقه سالانه 1500 تا 2000 ميلي متر است. تالاب انزلي به دليل ويژگي‌هاي طبيعي و خصوصيات حياتي آن از زيباترين مناظر آبي ايران و جهان است.  گل‌هاي نيلوفر آبي كه غنچه‌ها و برگ‌هاي آن سر از آب برآورده و سطح وسيعي از تالاب را پوشانده اند، در كنار لانه‌هاي پرندگان متعدد، متنوع و زيباي بومي‌‌و مهاجر منطقه‌، انبوه نيزارها و سكوت حاكم بر آنها از جمله زيبايي‌هاي اين تالاب به شمار مي‌‌آيند.  در برخي نقاط تالاب آب چنان تميز و شفاف است كه مسافران قايق سوار، تصوير خود در آسمان آبي بيكران را مشاهده مي‌‌كنند و لذت مي‌‌برند. از ديدني‌هاي ديگر انزلي‌، محوطه فانوس دريايي يا برج ساعت است.
 
  2. دریا کنار : ساحل دریا منطقه آزاد انزلي به طول تقريبي 10 کیلومتر مکان دل انگیزی جهت آب تنی و آفتاب گیری است.  آنچه سواحل انزلي را از سواحل ديگر درياي خزر متمايز مي‌‌سازد، عمومي‌‌بودن سواحل آن است كه در دسترس همگان قرار دارد، در حالي كه ساير سواحل درياي خزر مورد دخل و تصرف بخش خصوصي قرار گرفته و مسافران محترم بايد از پشت ديوارهاي بلند و ويلاهاي اختصاصي به دریا بنگرند. خوشبختانه در تابستان سال 86 با همت مسئولان منطقه آزاد انزلي بخشي از نوار ساحلي محدوده اين منطقه ، آزاد سازي گرديد و طرح ساحلي ويژه اي نيز در اين ناحيه با امكانات 65 آلاچيق سنتي و بتني، طرح شناي برداران و خواهران، زمين واليبال و فوتبال ساحلي، پارکينگ، سرويس بهداشتي، محل استقرار گروه امداد و نجات و ساير امکانات رفاهي براي گردشگران در حدود سه کيلومتر از نوار ساحلي منطقه ايجاد شده است.
3. بلوار : این پارک ساحلی در سال 1307 ساخته شده است. بلوار به وسعت 35000 متر مربع در کنار موج شکن و مشرف به دریا ساخته شده و همراه با گلزار زیبایش دیدنی می باشد.
4. موج شکن ( مول ) : در سال 1895 میلادی جهت ایجاد اسکله و مقاومت در برابر امواج ، زیر نظر دو مهندس روسی ساخته شده و مانند دماغه ای در داخل دریا پیش رفته است. در سالهای اخیر بنای موج شکن توسعه یافته است.
 

 

5. پلهای غازیان و انزلی : به همراه پل انزلی در سال 1316 شمسی ساخته شده است . دریا از روی این پل بزرگ ، جلوه زیبایی دارد. 
6. پل جدید غازیان : دیدن دریا از روی این پل عظیم دیدنی و تماشایی است. 
7. مناره : برج ساعت انزلی واقع در محوطه پشتی بازار سپه ( میدان انزلی ) که قدمت آن به سال 1815 میلادی می رسد ، 28 متر ارتفاع دارد و به منزله فانوس دریایی بوده است که در ساحل انزلي و در دل دريا مشاهده مي‌‌شود. این فانوس در سال 1230تا 1234 هجري قمري در زمان حكومت ناصرالدين شاه توسط خسروخان گرجي حاكم وقت ساخته شده است و با روغن چراغ روشن مي‌‌شده و براي راهنمايي دريانوردان به كار مي‌‌رفته است.  در سال 1307 شمسی پس از مرمت این برج ، ساعتی چهار سو بر فراز آن استوار گردید که بعد از تعویض و تعمیر در سال 1369  ، هم اکنون به درستی کار می کند. 
8. موزه : کاخ میان پشته در سال 1312 شمسی ساخته شده و دارای 11 اتاق و یک سالن پذیرایی و چهار سرویس حمام و دستشویی با نمای بسیار زیباست. این کاخ در حال حاضر موزه نظامی می باشد و انواع سلاحهای گرم و سرد از زمان صفویه تا کنون در معرض دید عموم است.
موزه نظامي بندرانزلي در ساختماني قرار گرفته كه خود موزه‌اي از معماري و هنر است. اين كاخ موزه كه در ميان باغ دلگشايي با درختهاي نارنج و سرو محصور شده از شمال به آبهاي نيلگون خزر نظاره دارد. بناي اين كاخ موزه كه به كاخ ميان پشته معروف است در سال ‪ ۱۳۱۰به دستور رضاخان و به دست مهندسان ايراني ساخته شده است.
از در شمالي به راهروي پهن سرسراي كاخ وارد مي‌شوي كه اكنون ماكتهايي از كشتي‌هاي مختلف و برخي ابزار ديگر دريايي در دو طرف و وسط آن قرار داده شده‌است. بعد از گذر از ميان اين راهرو به محوطه سرسراي كاخ مي‌رسي كه با دو رديف پله متقارن سپيد زيبا تو را به طبقه بالا راهنمايي مي‌كند. ساختمان داراي يك سرسراي وسيع ، ‪ ۱۱اتاق و يك سالن پذيرايي با چهار حمام و دستشويي است. سقف اتاقها از بتون مسلح است و روي آن به شكل زيبايي با دستان هنرمندان گچ بري شده و گوشه‌ها نيزبا تعدادي مجسمه‌هاي كوچك گچي زينت داده شده است.
كاخ ميان پشته از سال ‪ ۱۳۶۷پس از تعميرات اساسي به موزه نيروي دريايي تبديل شد. در حياط كاخ چند اراده تانك و توپ و سلاحهاي سنگين و نيمه سنگين در بين درختان قرار داده شده كه از همان ابتدا نظامي بودن كاخ را به ما يادآوري مي كند.
در طبقه پايين بنا سلاحهاي سبك و ادوات نظامي از زمان زنديه تا دوره رضا خان قرار داده شده‌است. تفنگهاي بزرگ قلعه‌اي، تفنگهاي سنگ چخماق، سپر و كلاهخود و نيزه‌ها سلاحهاي ابتدايي هستند كه جنگاوران كشورمان در قديم از آن استفاده مي‌كردند. طبقه دوم بنا حالت كاخ بودن خود را بيشتر حفظ كرده و در آن از مبلمان مورد استفاده رضاخان و مهمانهايش ، قفسه‌هاي چوبي بسيار خوش ساخت و ظريف و در عين حال مقاوم ، شمعدانها و ساعتهاي برنزي ، ظروف چيني و كريستال كه تعدادي از آنها هداياي سران كشورهاي خارجي به رضا خان است، نگهداري مي شود.
راديو ضبط مبله هديه هيتلر به رضا خان يكي از اين تحفه‌ها است. تابلوي كبك آويز اثر كمال الملك و تابلوي نقاشي كار ناصرالدين شاه از جمله تابلوهاي موجود در كاخ است. يكي ديگر ازآثار زيباي موجود لوستري است كه از چوب يك پارچه تراشيده شده و بر سقف يكي از اتاقها نصب شده‌است. ميزهاي چوبي خوش تراش با طرحهاي بسيار ظريف و زيبا حكايت از سليقه هنرمندانه صنعتگران آن زمان دارد. در همه اتاقها شوميه ديواري تعبيه شده و پنجره‌هاي بزرگ فضاي درون كاخ را به طبيعت زيباي پيرامون پيوند مي‌دهد.
سالانه تعداد قابل توجهي از ايرانگردان و حتي گردشگران خارجي از اين موزه ديدن مي‌كنند. 
9. میدان مالا
10. شنبه بازار :  بازار محلی با قدمت بیش از 100 سال، در روزهای شنبه هر هفته برگزار می شود و محل فروش انواع محصولات و غذاهای محلی است.
11. بازارچه مرزی : بازارهای معروف به بازار روسی عبارتند از گیلار ، کاسپین ، پردیس و سنگاچین
 12. دهکده ساحلی :  مجتمع مسکونی و ویلایی دهکده ساحلی در ورودی شرقی انزلی واقع شده است و دارای 50 سوئیت ، 25 آلاچیق و... با قابلیت اسکان صدها نفر می باشد. این مجتمع دارای رستوران، فروشگاه، پارک ، مسجد ، منطقه شنای برادران و خواهران، زمینهای ورزشی ، ویلاهای ساحلی و ... می باشد.
13. پارک شهر
14. آرامگاه بی بی حوریه
15. امامزاده صالح
16. آرامگاه آقا پیر 
17. ساختمان شهرداری و شهربانی : مشرف به بلوار ساخته شده و محل ترنم موزیک که به حافظیه معروف است در آن واقع است.  بناي شهرداري انزلي يك بناي زيبا و ضمنا از نظر تاريخي قابل توجه است‌، زيرا شهرداري بندر انزلي اولين شهرداري ايران است.  اين بنا در سال 1300 هجري شمسي ساخته شده است. 
18. سینماها : چهار سینمای قدیمی شهر عبارتند از گل سرخ، هلال احمر، ایران و نیروی دریایی 
19. مجتمع تفریحی طرح دریا : مناطق ویژه و مجهز طرح شنا مخصوص خواهران و برادران در خیابان پاسداران ، ساحل قو و نیز جنب هتل سفیدکنار قرار دارد که مجهز به انواع خدمات رفاهی، نجات غریق ، اسکله قایقرانی ،مرکز خرید و غیره می باشند.
20. آرامگاه آقا سید نجفی : آيت الله سيّد محمد نجفي در سال 1257 شمسي در نجف اشرف ( عراق ) ديده به جهان گشود.ايشان از نوادگان امام حسين (ع ) و از سلاسه پاك پيامبر اسلام است. زندگي معنوي و روحاني و جاويد آقا هميشه در قلب عاشقان و مريدانش جا دارد و هرگز فراموش نمي شود. روح بزرگوار و مقام معنوی وی واسطه برآوردن حاجات نیازمندان و متوسلین بسیاری در درگاه الهی بوده است. وي دروس ابتدائي و سطح را نزد پدر بزرگوارش مرحوم آيت الله سيد حسين حسيني بادكوبه اي كه خود از استادان بزرگ و نامي در حوزه علميه نجف اشرف بودند، فرا گرفت. ايشان تا سن 30 سالگي در نجف اشرف اقامت داشت سپس به ايران مهاجرت كرده و در بندرانزلي سكني گزيد و درطول حيات پربارش در اين شهر به تدريس علوم حوزوي و تبليغ امور ديني اشتغال داشت. آيت الله ميلاني يكي از شخصيت هاي بزرگ حوزه هاي علميه در كشور در خصوص شخصيت منحصر به فرد آقا سيد محمد نجفي مي فرمودند: آيت الله سيد محمد نجفي در صورت اقامت در قم در رديف مراجع بزرگ تقليد مطرح مي شدند. آيت الله سيّد محمد نجفي كه در نهايت زهد و سادگي و تواضع در بندر انزلي زندگي مي كرد، سرانجام در روز 16 مهرماه 1358 در سن 82 سالگي به ملكوت اعلي پيوست و پيكر مطهرش در مسجد  « سامانسر» غازيان انزلي كه بعد ها به نام خود وي تغيير نام يافت به خاك سپرده شد.


مطالب مشابه :


كاسه‌اي با نقش ليمو

استفاده از هنر نقاشي روي چيني به ظروف سرويس‌هاي چيني و سطح خارجي




قيمت‌هاي‌کهکشاني‌درلوکس‌فروشي‌ها

سرويس چيني ايتاليايي مارك‌دار 12 نفره حدود 35 ميليون تومان، ظروف سرويس‌هاي غذاخوري




Time Sharing يا مشاركت زماني چيست؟

4- آشپزخانه مجهز به يخچال ،اجاق گاز ،چاي ساز ،ظروف چيني . خارجي. e شرايط سرويس هاي چيني




ضوابط و استانداردهاي ساختماني، تجهيزاتي، خدماتي و درجه بندي سفره خانه هاي سنتي كشور (قسمت دوم)

تهية انواع ظروف چيني تهية ميز بوفه مجهز به انواع ديس و سيني بزرگ استيل دسته دار و ظروف




لباس 4 ميليون تومانی برای مهمانی!

سرويس چيني ايتاليايي مارك‌دار 12 نفره حدود 35 ميليون تومان، ظروف سرويس مبلمان استيل




گزارش از برآورد هزينه هاي بالاي خريد جهيزيه

وسايل چوبي شامل مبلمان پذيرايي، ناهارخوري، بوفه، سرويس سرويس چيني خارجي محصولات را




مناطق دیدنی شهر بندر انزلی

پارکينگ، سرويس بهداشتي برنزي ، ظروف چيني و كريستال كه خارجي از




تمیز کردن آشپزخانه‌

وان حمام، سرويس بهداشتي بدنه داخلي و خارجي يخچال ظروف شيشه‌اي، چيني




برچسب :