در آرزوی دیدار عسلویه!

با توجه به این‌که دانشجوها مرتب در رابطه با استخدام در صنعت از من سؤال می‌پرسن، از مدت‌ها قبل تصمیم گرفته بودم که هر از چند گاهی از دوستان هم‌رشته‌ای که در صنعت مشغول به کار شدن درخواست کنم در رابطه با شرایط شغلی خودشون برای وبلاگ مطلب بنویسن.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

تا حالا سه چهار مورد از مطالب این مدلی تو وبلاگ داشتیم که استقبال خوبی هم ازشون شده. این بار رفتیم سراغ یکی دیگه از بچه‌های فارغ‌التحصیل دانشگاه خلیج فارس. صحبت‌های مفصل رو از زبون خودش بخونید!

سلام. امیدوارم حال همگی‌تون خوب باشه. سلمان رفیعی هستم. فارغ‌التحصیل رشته مهندسی شیمی ورودی ۸۵ دانشگاه خلیج فارس بوشهر. سال ۸۹ فارغ‌التحصیل شدم و سال ۹۰ آزمون استخدامی دادم و الان بیش‌تر از یک سال می‌شه که تو شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی (SPGC) استخدام شدم.

اول یه مختصری از آزمون استخدامی بگم. این آزمون شامل مراحل زیر می‌شه:

مرحله ۱) آزمون کتبی

این آزمون شامل دروس عمومی ادبیات فارسی، زبان انگلیسی، دانش کامپیو‌تر می‌شه. سؤالات این بخش سخت نیست و یه چیزی تو مایه‌های کنکوری هست که برای لیسانس دادیم شایدم آسون‌تر.

مرحله ۲) آزمون روان‌شناختی و تست هوش

بعد از این‌که آزمون کتبی رو قبول شدید (تعداد ۲٫۵ برابر افرادی که قراره استخدام بشن قبول می‌شن) یه تست روان‌شناختی که شامل سؤالات کلی از روحیات و اخلاقیات‌تون هست، ازتون گرفته می‌شه و بعدم یه تست هوش که نمونه سؤالاتش تو بازار به وفور پیدا می‌شه. تو این مرحله کسی کنار گذاشته نمی‌شه و فقط جنبه شناخت نسبت به افراد رو داره.

مرحله ۳) مصاحبه علمی

تو این مرحله چند نفر از اعضای شرکت مربوطه با رشته مرتبط، یه سری سؤال تخصصی می‌پرسن. توی همین مرحله تقریباً نیرو‌ها انتخاب و بقیه حذف می‌شن. نمونه سؤالات رو می‌تونید توی این «لینک» ببینید.

مرحله ۴) طب صنعتی

هدف از انجام طب صنعتی اینه که ببینن فرد استخدامی با توجه به سلامت فیزیکی حال حاضرش آیا توانایی کار توی سمتی که براش در نظر گرفتن رو داره یا نه؟ تو این مرحله هم امکان داره اونایی که مشکل خاصی دارن حذف بشن. (مشکل شنوایی با درصد خاصی، ضعف چشم با درصد خاصی، چربی خون، مشکل کبد، پا و...)

یه مورد خاص که خیلی‌ها می‌خوان در موردش بدونن (و خودم هم باهاش مواجه شدم) ضعیفی چشم هست. افرادی که نمره ضعیفی چشم‌شون کم‌تر یا مساوی ۵ هست بدون هیچ مشکلی تو طب صنعتی (برای سمت بهره‌برداری که بعداً این سمت رو بیش‌تر توضیح می‌دم) قبول می‌شن و افرادی که نمره ضعیفی چشم‌شون بیش‌تر از ۵ هست باید منتظر تغییر سمت از بهره‌برداری به مهندسی ایمنی، آزمایشگاه و ... باشن. البته همیشه هم اینطوری نیست و این مرحله بستگی به کـرَم شرکت مربوطه داره که بخواد این کار رو انجام بده یا نه! اگر تغییر سمت انجام شد که ممنون شرکت باشید وگرنه عذرتون رو می‌خوان. من خودم این مشکل رو داشتم و از بهره‌برداری سمتم به آزمایشگاه تغییر کرد. من مدت ۳ ماه تو بهره‌برداری (واحدهای Fuel Gas، Flare، MEG Recovery، Sour Water) بودم و بعد اومدم آزمایشگاه و الان هم از کارم تو آزمایشگاه خیلی راضی هستم.

مرحله ۵) مصاحبه عقیدتی - سیاسی

هر کسی که قراره تو وزارت نفت استخدام بشه دیر یا زود باید این مرحله رو بگذرونه. یه عده همون اول، قبل از شروع به کار گزینش می‌شن و یه عده بعد از مشغول شدن به کار.

با تموم شدن این پنج مرحله و بعد از انجام مواردی مثل تحقیق محلی، کمیته انضباطی دانشگاه، استعلام مدرک، عدم سوءپیشینه و... استخدام فرد قطعی می‌شه. بعد از اون فرد مورد نظر رو برای آموزش قبل از کار اعزام می‌کنن.

مرحله آموزش قبل از کار خودش شامل چهار مرحله می‌شه. لازم به ذکره که این توضیحات مربوط به شرکت ملی گاز هستش و ممکنه با شرکت ملی نفت و شرکت ملی پتروشیمی کمی فرق داشته باشه.

۱) دوره دروس عمومی (آشنایی با پمپ، توربین، کمپرسور و...)

۲) دوره دروس تخصصی (آشنایی با اطلاعات شرکت مربوطه مثل خوندن PFD، P&ID و...)

۳) آموزش در سایت (این دوره مثل همون کارآموزیه که تو دانشگاه پاس می‌کنیم.)

۴) آموزش در حین کار (تو این دوره باید تو اون سمتی که در آینده توش کار می‌کنی، قرار بگیری ولی مسئولیتی به عهده‌ات نیست.)

بعد از اتمام این مراحل که یک سال طول می‌کشه، شما رسماً یک مهندس تمام و کمال می‌شی و از این‌جا به بعد مسئولیت و کار و زحمت شروع می‌شه.

برای مهندسای شیمی تو صنعت سمت‌های مختلفی در نظر می‌گیرن که در ادامه اونا رو توضیح می‌دم. بازم به این نکته باید اشاره کنم که این توضیحات مربوط به شرکت ملی گاز هستش و ممکنه با شرکت ملی نفت و شرکت ملی پتروشیمی کمی فرق داشته باشه.

۱) بهره‌بردار

سیر صعودی سمت‌گیری تو سمت بهره‌برداری به این ترتیبه: اپراتور محوطه، اپراتور ارشد سایت، اپراتور ارشد اتاق کنترل، سوپروایزر بهره‌برداری، رئیس شیفت، رئیس واحد، رئیس بهره‌برداری، رئیس پالایش، رئیس پالایشگاه

۲) مهندسی فرایند یا مهندسی پالایش

تو این سمت وظیفه مهندس شیمی تحلیل و بررسی سیستم و ایجاد تغییر و پیدا کردن راه حل مناسب جهت افزایش و بهبودی تولید و فراینده.

۳) مهندسی ایمنی

که همون HSE خودمونه و در ارتباط با جنبه‌های ایمنی فراینده.

یه سری از افراد هم هستن که همه مراحل استخدامی رو طی کردن و فقط طب صنعتی به‌شون گیر داده که این گروه از مهندسای شیمی می‌رن تو آزمایشگاه. تو آزمایشگاه کارها به دو بخش تقسیم می‌شن: کار تو آزمایشگاه فرایند و کار تو آزمایشگاه یوتیلیتی (Utility). به واحدهای تأمین آب، برق و بخار، واحد Utility گفته می‌شه. در ادامه بعضی از آزمایش‌هایی که تو این دو تا آزمایشگاه انجام می‌شن رو اسم می‌برم.

آزمایشگاه یوتیلیتی:

- تعیین میزان اسیدی و بازی بودن نمونه‌های آبی

- تعیین میزان هدایت الکتریکی نمونه‌های آبی

- تعیین میزان باکتری‌های هوازی و اکسیژن لازم برای زنده موندن باکتری‌های نمونه‌های آبی

- تعیین میزان سختی دائم و موقت آب

- تعیین میزان فسفات، کلراید و نیتریت آب

آزمایشگاه فرایند:

- تعیین میزان H2S در گاز و LPG و میعانات گازی

- تعیین میزان کل گوگرد موجود در نمونه‌های گازی

- تعیین میزان آب موجود در نمونه‌های میعانات گازی

- تعیین مقدار فشار بخار و نقطه شبنم

حالا می‌ریم سراغ زندگی تو عسلویه و شرایط کار. مدل‌های مختلفی برای کار کردن هست که به‌صورت خلاصه براتون شرح می‌دم:

- اقماری شیفتی (یک هفته روزکار، یک هفته شب‌کار، دو هفته تعطیل)

- اقماری روزکار (دو هفته روزکار، دو هفته تعطیل)

- اقماری ساکن (یک هفته روزکار، یک هفته تعطیل، یک هفته شب‌کار، یک هفته تعطیل)

- ساکن روزکار (از شنبه تا چهارشنبه کار و پنجشنبه و جمعه تعطیل)

این برنامه روزانه کسی هست که روزکاره: ساعت ۵:۳۰ صبح بیدار می‌شیم. دوش می‌گیریم. صبحونه می‌خوریم. ساعت ۶:۳۰ سرویس میاد دنبال‌مون و ساعت ۷صبح می‌رسیم شرکت و تا ساعت ۷بعد از ظهر سر کار هستیم. ساعت ۷:۳۰ بعد از ظهر می‌رسیم خوابگاه (الان هم می‌شه دوش گرفت!) و می‌ریم شام می‌خوریم و ساعت ۸:۳۰ شب برمی‌گردیم اتاق و تازه الان می‌خوایم مثل بقیه زندگی کنیم ولی با این تفاوت که باید دوباره ساعت ۱۰ شب بخوابیم تا بتونیم ۵:۳۰ صبح بیدار بشیم. یعنی تو طول روز فقط ۲ یا ۳ ساعت وقت برای زندگی عادی هست.

در مورد شیفت شب هم دیگه برنامه رو خودتون شبیه‌سازی کنید!

خب دیگه بریم سراغ قسمت شیرینش یعنی پول!

برای یه نفر که تو سال ۱۳۹۱تو وزارت نفت استخدام می‌شه پایه حقوقی معادل با ۳۹۸هزار تومن در نظر می‌گیرن که این مقدار در یه ضریبی ضرب می‌شه. پارس جنوبی به خاطر سختی کار و آلودگی و... بیش‌ترین ضریب رو تو کشور داره که بین ۵ تا ۵٫۵هست. یعنی حقوق ماهیانه تقریباً ۲میلیون تومن می‌شه. البته اینایی که گفتم برای کار‌شناسی هست و برای کار‌شناسی ارشد بیش‌تر و برای رشته‌های علوم پایه کم‌تره. هر ماه هم علاوه بر حقوق، مبلغ ۱۵۰هزار تومن کارت خرید براتون می‌ریزن به حساب.

کمی هم از امکانات جانبی این‌جا بگم. از وزارت نفت و عسلویه نترسید! خوابگاه با تمام امکانات در اختیارتونه. لباساتون رو می‌شورن. ظرفا رو خودشون می‌شورن. اینترنت، سالن فوتبال، زمین چمن، استخر، میز بیلیارد، میز تنیس، دوچرخه، غذاها و میوه‌های خوب، عزت و احترام و... خلاصه امکانات توپ!

امیدوارم نوشته‌هام مورد استفاده‌تون قرار بگیره. اگه سؤال خاص دیگه‌ای هم داشتید در خدمتم و تو نظرات راجع بهش صحبت می‌کنیم.


مطالب مشابه :


استخدام مهندس شیمی

بازار کار - استخدام مهندس شیمی - بازار کار پایگاه اطلاع رسانی استخدام و اشتغال ایرانیان




مصاحبه‌های استخدامی

دوستان زیادی تا حالا در مورد مصاحبه‌های استخدامی مهندسی شیمی و نوع سؤالاتی که در این




دانلود رایگان آزمون های استخدامی مهندسی شیمی

وبلاگ مهندسی شیمی - دانلود رایگان آزمون های استخدامی مهندسی شیمی - Chemical Engineering Professional Weblog




استخدامی شرکت پتروشیمی ایلام

رشته صنایع شیمیایی ومهندسی شیمی - استخدامی شرکت پتروشیمی ایلام - اینجا سعی شده همه چیز در




سوالات آزمون استخدامی شرکت ملی گاز

مرجع تخصصی مهندسی شیمی - سوالات آزمون استخدامی شرکت ملی گاز - دانلود كتاب هاي مهندسي شيمي




در آرزوی دیدار عسلویه!

سال ۸۹ فارغ‌التحصیل شدم و سال ۹۰ آزمون استخدامی دادم و الان بیش‌تر از یک لینک مهندسی شیمی :




دانلود سوالات استخدامی رشته شیمی شرکت نفت

dljp - دانلود سوالات استخدامی رشته شیمی شرکت نفت - برترین مرکز تخصصی کنکور - پروژه های دانشگاهی




نمونه سؤالات آزمون استخدامی شركت ملی گاز

نمونه سؤالات آزمون‌های استخدامی شركت ملی گاز رشته مهندسی شیمی رو می‌تونيد از لینک‌ زير




سوالات استخدامی مهندسی شیمی به همراه پاسخ

دانلود نمونه سوالات تخصصی آزمون استخدامی، مهندسی شیمی. یک فایل پی دی اف حاوی سوالات زیر به




برچسب :