کشکول کودکانه شماره ۴۴ [به مناسبت روز جهانی کودک و تلویزیون]

کشکول کودکانه شماره ۴۴

[به مناسبت روز جهانی کودک و تلویزیون]

319923_orig.jpg

کشکول کودکانه

روز جهانی کودک و تلویزیون

 sssssaghi.jpg تهیه و تنظیم:

مصطفی سلیمانی

فيلم هاي مربوط به بزرگ سالان  
کودک در دنياي خاص خود زندگي مي کند و تا زماني که کودک است، بايد در اين فضا قرار داشته باشد. طبيعي است که اگر فضاي بزرگ سالان جايگزين دنياي کودک گردد، کودک را دچار تعرض دروني و «از خودبيگانگي» مي کند.
کودکان بيشتر زمان تماشاي تلويزيون خود را صرف مشاهده ي برنامه هاي بزرگ سالان مي کنند.[زهره سعادتمند، «اثرات تلويزيون بر کودکان و نوجوانان»، فصلنامه ي آموزش، ش 5 (پاييز 1376)، ص 38] برخي از روان شناسان و روان کاوان احساس مي کنند مواجهه ي دايمي با اين سرگرمي ها مي تواند به نحوي غيرطبيعي تأثير محيط زندگي بزرگ سالان را بر کودک تسريع بخشد و او را به اجبار به نوعي بلوغ زودرس بکشاند؛ بلوغي که ويژگي هاي آن سردرگمي، عدم اعتماد به بزرگ سالان، رويکرد سطحي به مسائل بزرگ سالان و حتي عدم تمايل به بزرگ شدن است.
وقتي کودک در وضعيت هايي که گاه توسط تلويزيون بر وي تحميل شده است قرار مي گيرد، به بزرگ سالان واقعي متعلق به اولين گروه تماس با خود متوسل مي شود. در اين موقع، بيشتر آنها را ناتوان مي يابد. تأثير اين عدم توانايي بزرگ سالان واقعي بر کودک مي تواند به اندازه ي تأثير عدم اطمينان به بزرگ سالان به روايت تلويزيون يا بيش از آن باشد.

تلویزیون و کُند ذهنی
طبق گفته دانشمندان و متخصصان آمریکایی مرکز بهداشتی واشنگتن، بررسی ها بر روی 329 نفر از کودکان و نوزادان از دو ماهه تا 4 ساله نشان می دهد که دیدن تلویزیون به صورت مداوم توانایی های گفتاری کودکان را تضعیف کرده و زمان انجام محاورات روزمره میان افراد نگهدارنده کودک و کودک را کاهش می دهد که این امر تاثیر منفی زیادی بر ذهن کودکان دارد.
در نتیجه این سری تحقیقات آمده است به ازای هر ساعت تماشای تلویزیون کودک با مشکلات بیشتری به لحاظ گفتاری و تلفظ کلمات روبروست و کودکی که یک ساعت بیشتر از کودک همسن خود تلویزیون نگاه می کند به طور متوسط 770 کلمه کمتر بلد است.
طبق گفته متخصصان این مرکز نتیجه این تحقیق می توان ارتباط میان تماشای تلویزیون و تاخیر کودکان در حرف زدن را آشکار سازد.

تلويزيون و سلامت
تلويزيون بر سلامت کودکان نيز تاثير جدي دارد. قبل از هر چيز، بچه ها اطلاعات زيادي در مورد سلامت از تلويزيون کسب مي کنند؛ البته بيشتر از راه تبليغات. تبليغات نيز به طور کلي اطلاعاتي واقعي يا متعادل در مورد زندگي سالم و انتخاب مواد غذايي در اختيار آنها نمي گذارد. اکثريت کودکاني که به تماشاي تلويزيون مي نشينند آنچه که تبليغات مي گويند را باور دارند.
مشکل دوم اين است که تماشاي بيش از حد تلويزيون مي تواند منجر به چاقي و اضافه وزن شود.
بچه هايي که در زمان هاي طولاني به تماشاي تلويزيون مي نشينند، بيشتر احتمال دارد که فعاليت بدني کمي داشته و هنگام تماشاي تلويزيون از تنقلات استفاده کنند.
در ضمن بسياري از تبليغات تلويزيوني، خوراکي ها و نوشيدني هاي ناسالم را تبليغ مي کنند. متخصصان و کارشناسان از دير باز ارتباطي ميان تماشاي بيش از حد تلويزيون و چاقي يافته اند.
در نهايت، تلويزيون مي تواند رفتارهاي مخاطره آميز را تشويق کند و از اين طريق بر سلامت کودکان در سنين مختلف اثر بگذارد.

کودک، تلویزیون، رفتار با والدین
کودکانی که وقت بیش‌تری به مطالعه و انجام تکالیف مدرسه اختصاص می‌دهند از سلامت بهتری برخوردارند و رابطه قوی‌تری با والدین خود دارند.
براساس مطالعه انجام شده در کشور نیوزیلند کودکانی که بیش از اندازه به تماشای تلویزیون می‌نشینند و یا وقت زیادی را به کار با رایانه اختصاص می‌دهند به احتمال در قیاس با همسالان خود رابطه ضعیف‌تری با والدین خود دارند.
نتایج مطالعه روی 3043 کودک 14 و 15 ساله نشان می‌دهد که بابت هر ساعت تماشای تلویزیون به میزان چهار درصد از رابطه کودک با والدین او کاسته می‌شود. این میزان در کار با رایانه به پنج درصد می‌رسد.
براساس گزارش شورت نیوز، از سوی دیگر، کودکانی که وقت بیش‌تری به مطالعه و انجام تکالیف مدرسه اختصاص می‌دهند از سلامت بهتری برخوردارند و رابطه قوی‌تری با والدین خود دارند.

تلويزيون و ترس بچه ها
ديدن خواب هاي بد، احساس اضطراب، ترس از تنها بودن و کناره گيري از جمع دوستان از جمله علائم و نشانه هاي وحشت يا ناراحت بودن کودکان است. مطالعات نشان داده اند اين نوع ترس ها بيشتر از طريق فيلم ها به بچه ها منتقل مي شود و ترس ناشي از تلويزيون مي تواند باعث مشکلات خواب در کودکان شود. موجودات ترسناکي مانند هيولا يا چيزهاي عجيب و غريب بخصوص کودکان ۲ تا ۷ ساله را مي ترساند. محققان معتقدند اگر به بچه ها بگوييد که اين تصاوير واقعي نيستند نيز کمکي به آنها نکرده ايد، زيرا بچه هاي زير ۸ سال نمي توانند تفاوت ميان واقعيت و خيالپردازي را درک کنند.

چگونگی انتخاب فیلم مناسب کودکان
فیلم مناسب کودک باید شرایط ذیل را داشته باشد:
1- رعایت اصول کلّی روانشناسی کودک در طرح مسایل رفتاری کودکان.
۲- پرهیز از به کارگیری زبانِ استعاری و پُر راز و رمز.
۳- سادگی بیان و پرهیز از نمایش صحنه ها و نماهای نمادین.
۴- تأکید بر تخیّل سازنده و مثبت، به گونه ای که نشانگر برآورده شدن آرزوهای قلبی کودکان باشد.
۵- برآورده شدن آرزوهای مثبت و انسانی خاصّی که در دنیای واقع، کم تر امکان تحقّق خواهد داشت.
6- استفاده دقیق از نقش تخیّل «جان بخشِ» کودکان در رویارویی با اشیاء، درختان و دیگر ساخته های بی جانِ مصنوعی و عناصر طبیعی.
۷- رعایت زمانِ مناسب و طول فیلم ها، با توجّه به میزان قدرت تمرکز کودکان.
۸- به کارگیری جاذبه های تصویری و «دیداری شنیداری» مناسب اعم از: رنگ، نور، صدا، موسیقی، سایه روشن های دلنواز در کنار جذابیّت هایی چون: خوش آوایی و هماهنگی های شنیداری و موسیقایی و کلام متناسب و به کارگیری آواهای طبیعی.


مطالب مشابه :


دکلمه و سرود برای امام زمان

اطلاعات عمومي - دکلمه و سرود برای امام زمان - دمی که بی تو سر آید خدا کند که نیاید




دکلمه

دنیای کودکانه کیهان - دکلمه - - دنیای کودکانه کیهان مامان نوشت : ارتباط برقرار کردن کیهان




34 دکلمه در وصف معلم

همیار مدیر دوره ی ابتدایی - 34 دکلمه در وصف معلم - اداری- آموزشی- تربیتی راجع به مدیریت دردوره




کشکول کودکانه شماره ۴۴ [به مناسبت روز جهانی کودک و تلویزیون]

آپاندیسِ قلم[مصطفی سلیمانی] - کشکول کودکانه شماره ۴۴ [به مناسبت روز جهانی کودک و تلویزیون




آب از آب تکان نخورد (دکلمه از پرویز پرستویی

دکلمه های عمو خسرو دلی که میمیرد برای لحن کودکانه ی او لحنی شبیه مریمی های پرپر




دانلود نی

سلطان صدا - دانلود نی - دکلمه و شعر و آهنگهای بیکلام و با کلام(علی صالحی)




دانلود مستقیم آهنگ "شب بخیر کوچولو"

نگاه کودکانه - دانلود مستقیم آهنگ "شب بخیر کوچولو" آنشرلی با موهای قرمز"دانلود دکلمه آنه"




جشن تولد

نگاه کودکانه. انتقاد اجتماعی و طنز از دید یک آنشرلی با موهای قرمز"دانلود دکلمه آنه"




جملاتی زیبا در مورد روز جهانی کودک

دنیای کودکانه، صمیمی ترین دنیایی است که هر لحظه بارها آرزو می کنیم تا کاش می شد یک بار دیگر




برچسب :