سقف کوبیاکس چیست و چه مزایایی را نسبت به دیگر سقف ها دارد

سیستم اجرای کوبیاکس

مفهوم کوبیاکس

اساس طراحی تکنولوژی Cobiax مبنی است بر سقف سازه ای با ویژگی «سقف دال ۲ طرفه» مشابه سقف های بتنی دال ۲ طرفه مرسوم با این تفاوت که هسته بتن مرکزی در محل هایی که کاربرد سازه ای ندارد با گوی های توخالی جایگزین می گردد. (جنس این گوی ها پلی اتیلن بازیافت یا پلی پروپیلن می باشد)

بدین صورت که این گوی ها در حد فاصل مش های میلگردی بالا و پایین قرار می گیرند. با توجه به اینکه در دال های بتنی ۲ طرفه مشکل تحمل نیروی برشی وجود ندارد، مشکل طراحی این نوع سقف بر مبنای حذف قسمتی از بتن میانی و ایفای عملکرد دال ۲ طرفه می باشد.

در فنآوری Cobiax با حذف بار مرده غیرسازه ای خاصیت باربری ۲ محوره همچنان حفظ می گردد. همچنین با شکل گیری غشای بتنی مستحکم در قسمت فوقانی و تحتانی دال به همراه شکل گیری شبکه تیرچه های داخلی در ۲ امتداد در اثر قراردهی گوی ها در سرتا سر فضای میانی دال بتنی می توان باربری مناسبی را برای این دال متصور شد

این سیستم عملاً مثل وافل دوطرفه عمل میکند و با کم کردن بار مرده سقف و اینکه معمولا قطر سقف در این سیستم بیشتراست، با افزایش ارتفاع ، ممان اینرسی با توان 3 افزایش پیدا می کند و می توان دهانه های بزرگتری را ایجاد کرد، عملا سقف مثل خرپاهای دوطرفه عمل میکند.

این حباب ها همان یونلیت هایی هستند که درسقف تیرچه استفاده می شود…با این فرق که علاوه بر این که خیلی سبک تر هست (که باعث دهانه زیاد میشه )به جای آرماتور حرارتی ، مش آرماتور روی سطح بالایی می کشند.

سیستم کوبیاکس

مطالعات در زمینه سبک سازی و حذف بتن ناکارآمد از سال ۱۹۸۵ در دانشگاه های آلمان و مجموعه شرکت های گروه فناوری های کوبیاکس درسال ۱۹۹۷ با همراهی مهندسین و متخصصینی از سوئیس و دیگر کشورهای اتحادیه اروپا پایه ریزی و تآسیس شده است و اکنون تبدیل به یک مجموعه متخصص در مورد اسلب های تخت سبک با بتن مسلح شده است.

مزایای معماری سیستم کوبیاکس عبارتند از:

انعطاف پذیری در پلان معماری ( کاهش عددی ستون ها (

قابلیت پذیرش کاربری های گوناگون

سهولت تغییر کاربری افقی و عمودی

امکان اجرای کنسول تا ۷ متر

امکان ایجاد بازشو در هر شکل و اندازه در سقف

افزایش فضای مفید ( قابلیت اجرای دهانه تا ۱۸ متر بدون اجرای ستون(

صنعتی سازی

  عدم نیاز به سرمایه گذاری زیاد برای احداث کارخانجات مواد اولیه

    عدم نیاز به نیروی کار خیلی متخصص و امکان استفاده از نیروهای موجود

    امکان احداث کارخانجات تولیدی در اقصی نقاط کشور

    سازگاری با مباحث و مقررات ملی ساختمانی کشور

    اقتصادی بودن تکنولوژی و امکان رقابت با سیستم های رایج

    انعطاف پذیری سیستم در ارتباط با مسآله معماری و سازه ای

    تکنولوژی دوستدار محیط زیست

2

اجزای این سیستم عبارتند از:

مدول قفسه ای ( گوی های پلاستیکی به همراه خرپای فولادی (

دال بتن آرمه

سیستم کوبیاکس، به دو روش اجرای درجا و اجرا بصورت پیش ساخته قابل پیاده سازی است

.

الزامات سیستم سقف کوبیاکس (Cobiax)

سیستم سقف کوبیاکس

 

1-      استفاده از این نوع سقف به شرط رعایت ضوابط و محدودیت­های ذکر شده در ذیل و مباحث ششم و نهم مقررات ملی ساختمان ایران، در ساختمانهای دارای دیوار برشی بتن مسلح مجاز است.

2-      این ضوابط تنها برای سقفهای کوبیاکس با گوی­های کروی شکل کاربرد داشته و سقف با گوی با اشکال غیر کروی را شامل نمی­شود.

3-      مجموع بار مرده روی این سقفها شامل پارتیشن، کف­سازی و نازک کاری محدود به 260 کیلوگرم بر مترمربع بوده ضمن آنکه کاربرد این سقف تنها جهت پارکینگ­هایی که محل عبور اتومبیل سواری با حداکثر وزن 5/2 تن بابار متمرکز 1 تن می باشد مجاز است.

4-      لازم است حداقل ضخامت بتن در اطراف گوی­ها شامل بالا ، پائین و مابین دو گوی متوالی حداقل 5 سانتیمتر درنظر گرفته شود.

5-      در طراحی از ظرفیت برشی فولاد مورد استفاده در قفسه گوی­ها صرفنظر شود، با این حال میزان فولاد با امتداد قائم در این قفسه بایستی مطابق بند 9-12-6-3-1 مبحث نهم مقررات ملی ساختمان ایران با فرض bw برابر با حداقل فاصله بین دو گوی متوالی در هر جهت دال تأمین شود.

6-      در طراحی برای برش در هر جهت دال، مقاومت برشی نهایی بتن (Vc) باید حداکثر 50 درصد مقدار محاسبه شده طبقه رابطه 9-12-4 مبحث نهم مقررات ملی ساختمان ایران و با فرض مقطع تمام پر بتنی محاسبه شود. در تمام نقاط دال که نیروی برشی نهایی (Vu) بیش از مقاومت برشی نهایی تأمین شده توسط بتن (Vc) باشد، دال باید به صورت توپر و بدون گوی اجرا شود.

7-      در طراحی و کنترل برش در حالت حدی نهایی برای عملکرد دوطرفه در حوالی بارهای متمرکز و تکیه­گاهها، مقارمت برشی نهایی بتن نباید حداکثر از 50 درصد مقداری که از بند 9-12-17-2-4 مبحث نهم مقررات ملی ساختمان ایران حاصل می­شود بیشتر منظور شود.

8-      طراحی دال برای خمش در هر جهت بنا بر جزئیات اجرایی و با منظور نمودن حفره­ها با مقطع دایره، در ضعیف ترین مقطع دال انجام گیرد.

9-      محاسبات تغییر شکل دال بر پایه بند 9-14-2-6-1 و با محاسبه دقیق ممان اینرسی موثر دال سوراخدار انجام گیرد. اضافه افتادگی درازمدت بر پایه بند 9-14-2-4-3 محاسبه شود.

10-   ایجاد هرگونه بازشو در این نوع دال تابع ضوابط بند 9-15-3-5 مبحث نهم مقررات ملی ساختمان ایران می باشد.

11-   در محل تقاطع دیوارهای برشی و دال کوبیاکس ، انتقال برش ناشی از زلزله از دال به دیوار باید در ضعیف­ترین سطح مقطع دیوار کنترل شده و در صورت نیاز از فولادگذاری برای تسهیل انتقال برش درون صفحه دیافگرام به دیوار بهره برده شود.

12-   پیش بینی المانهای مرزی در اطراف بازشوها و لبه دال حسب مورد مطابق ضوابط طراحی آئین­نامه­ها و مقررات موجود انجام گیرد.

13-   حداکثر دهانه (مرکز ستون به مرکز ستون) برای این نوع سقف در حالت کاربرد به صورت دال تخت به 5/6 متر محدود می شود. در صورت کاربرد این سقف در ترکیب با قاب خمشی بتن آرمه شامل تیر و ستون مجزا که به تفکیک از دال طرح شده باشد، محدودیت فوق­الذکر برای دهانه دال به 8 متر افزایش می یابد.

14-   استفاده از روش پیش دال تنها در حالتی که سقف و گوی­ها در پیش دال درگیر بوده و فولادهای کششی در پیش دال پیش بینی شده باشد مجاز است.

15-   الزامات مربوط به انرژی باید مطابق مبحث نوزدهم مقررات ملی ساختمان ایران با عنوان «صرفه جویی در مصرف انرژی» رعایت شود.

16-   رعایت مبحث سوم مقررات ملی ساختمان ایران با عنوان «حفاظت ساختمانها در مقابل حریق» و همچنین الزامات نشریه شماره 444 مرکز تحیقات ساختمان و مسکن مربوط به مقاومت اجزای ساختمان در مقابل حریق با درنظر گرفتن ابعاد ساختمان، کاربری ووظیفه عملکردی اجزای ساختمانی الزامی است. تطابق شرایط و مشخصات مصالح و نحوه اجرا با مدرک فنی

“P-SAC 02/III-187 General Test Certificate of Building Inspectorate-MFPA Leipzing Gmbh”

نیز ضروری است.

17-   درخصوص عایق بندی بام، عایق پلی استایرن منبسط شده (پلاستوفوم) مورد استفاده، لازم است تا از نوع کندسوز مطابق با استانداردهای معتبر باشد. این عایق پلی استایرن باید به وسیله حداقل 5/1 سانتیمتر اندود یا تخته گچی محافظت شود. اتصال مکانیکی اندود یا تخته به سازه بام ضروری می باشد.

18-   صدا سقف بین طبقات باید مطابق مبحث هجدهم مقررات ملی ساختمان ایران با عنوان «عایق بندی و تنظیم صدا» تأمین شود.

19-   کلیه مصالح و اجزا در این سیستم اعم از معماری و سازه­ای از حیث دوام و مسائل زیست محیطی باید بر مبنای مقررات ملی ساختمان ایران و یا آئین­ نامه­ های معتبر بین­ المللی بکار گرفته شوند.

20-   در شرایط مختلف اقلیمی و محیطهای خورنده ایران ، رعایت تمیهدات لازم از نظر دوام و پایایی اعضای بتنی ضروری است.

21-   اخذ گواهینامه فنی برای محصول تولیدی، پس از راه اندازی خط تولید کارخانه ، از مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن الزامی است.



مطالب مشابه :


جزوه تحلیل و طراحی دال بتنی

- جزوه تحلیل و طراحی دال بتنی - دانلود کتاب تجزیه و تحلیل ساختاری از پوسته ها - راه حل های




طراحی واجرای سقف با تیرچه های بتنی وکرومیت

تجارب مهندسین عمران - طراحی واجرای سقف با تیرچه های بتنی وکرومیت - روش اجرائی سدهای بتنی




سبک سازی دال های بتنی (Cobiax)

اصول طراحی: در فناوری کوبیاکس بار مرده غیرسازه ای در دال سقف حذف و خاصیت مقاومت دو محوره حفظ




سقف کوبیاکس چیست و چه مزایایی را نسبت به دیگر سقف ها دارد

با توجه به اینکه در دال های بتنی ۲ طرفه مشکل تحمل 8- طراحی دال برای خمش در هر جهت




سبک سازی دال های بتنی (Cobiax)

اصول طراحی: در فناوری کوبیاکس بار مرده غیرسازه ای در دال سقف حذف و خاصیت مقاومت دو محوره حفظ




سقف بتنی بدون بلوک | قالب سقف بتنی مهانیت

شرکت های مجری قالب های سقفی مهانیت سقف دال بتنی دوطرفه و سقف های کاذب مجوف طراحی و اجرای




برچسب :