تاریخچه حضور ایران در المپیك(2)

 وزنه برداری: محمد نصیری در  52 کیلوگرم برنز گرفت تا تنها مدال آور ایران در این رشته باشد. وی با مجموع 235 کیلوگرم پائین تر الکساندرورونین (شوروی) و گیورگی کوسزگی (مجارستان) قرار گرفت. در 56 کیلوگرم فضل الله دهخدا هشتم و فضل الله ناصری دهم شدند. داود ملکی در 60 کیلوگرم ششم شد. در 75 کیلوگرم مهدی عطار اشرفی سیزدهم شد و در 110 کیلوگرم هوشنگ کارگرنژاد در جایگاه هفدهم قرار گرفت و علی والی هم حذف شد. 

- كشتی فرنگی: تیم ایران با هفت نفر در کشتی فرنگی حضور داشت اما تنها یک امتیاز از عنوان ششم مرادعلی شیرانی در وزن 52 کیلوگرم برای تیم ما کسب شد. خلیل رشید محمد زاده (48 کیلوگرم)، مرادعلی شیرانی (52 کیلوگرم)، غلامرضا قصاب (62 کیلوگرم)، جعفرعلیزاده (68 کیلوگرم)، منتظر ظهور (82 کیلوگرم)، هاشم کلاهی (90 کیلوگرم) و بهرام مشتقامی (90 کیلوگرم) تیم کشتی فرنگی ایران را در آن مسابقه ها تشکیل دادند.

- فوتبال:  تیم ایران در دور نخست این مسابقه های، كوبا را با تك گل غلامحسین مظلومی شكست داد و برابر لهستان 3بر 2 شكست خورد و به دور دوم راه یافت و با نتیجه 2 بر یک از شوروی شكست خورد و از گردونه رقابت ها کنار رفت.

 

1980 مسکو و 1984 لس آنجلس:

المپیک مسکو

ایران بازی های 1980 مسكو و 1984 لس آنجلس را تحریم كرد تا 12 سال از بازی های المپیك به دور باشد.

البته آمریکا هم در ادامه جنگ سرد و تشدید آن، بازی های مسكو را تحریم كرد. شكایت های شوروی به كمیته بین المللی المپیك در این باره تاثیری نداشت. امریكا به هیچ نامه یا تقاضای شوروی و كمیته بین المللی المپیك اعتنا نكرد و هیچ پاسخی نداد. در تحریم شوروی نسبت به بازی های لس آنجلس نیز مسائل سیاسی دخالت داشت.

شوروی دو بهانه برای تحریم بازی های 1984 داشت: 1- تحریم بازی های مسكو از سوی واشنگتن و دیگر مسئله جنگ های آسیای جنوب شرقی میان آمریكا و برخی از كشورهای منطقه.

همراه با شوروی بسیاری از كشورها بازی های لس آنجلس را تحریم كردند كه عبارت بودند از:اروپا: بلغارستان، آلمان شرقی، چكسلواكی، مجارستان و لهستان. آسیا: ایران، ویتنام، لائوس، افغانستان، مغولستان، كره شمالی و یمن جنوبی.آفریقا: اتیوپی، آنگولا و قاره آمریكا: كوبا

كسی كه در آرام كردن شرایط جهانی و المپیكی از همه بیشتر تاتیر داشت، خوان آنتونینو سامارانش، سیاستمدار اسپانیائی بود كه پیش از آن سفیر اسپانیا در شوروی و آمریكا بود و همچنین دارای مقام عالی در كمیته بین المللی المپیك بود.

 

1988 سئول:

کشتی، عسگری محمدیان

کاروان ایران تنها در کشتی  آزاد و توسط عسكری محمدیان به مدال نقره دست یافت تا در رده چهلم قرار بگیرد.

نفرات کاروان ایران: ناصر زینل نیا، مجید ترکان، عسکری محمدیان، اکبر فلاح، امیررضا خادم ، آیت واگذاری، احمد افغان و محمدرضا توپچی( کشتی آزاد)، رضا سیم خواه، عبدالکریم کاکاجی، احد پازاج، احد جوان صالح، مسعود قدیمی، رضا اندوز و مهدی مرادی گنجی(کشتی فرنگی)، ایرج امیرآخوری، سیامک صفرزاده، محمدرضا باجل، مصطفی چایچی، عباس اسماعیلی، مهرداد صفر زاده، سیامک صفر زاده، جلیل افتخاری(دوچرخه سواری)، فریبرز دانش، فیصل دانش، حسن زاهدی و منصور باهری(تکواندو) و  ناصر باباپور(دوومیدانی)

- کشتی آزاد: ناصر زینل نیا در 48 کیلوگرم(هشتم)، مجید ترکان در 52 کیلوگرم(به علت آسیب دیدگی حذف شد)، در 57 کیلوگرم، عسکری محمدیان(دوم)، در 62 کیلو گرم(چهارم)، در 68 کیلو گرم امیررضا خادم (حذف شد)، 74 کیلو گرم آیت واگذاری (ششم)، در 82 کیلوگرم احمد فغان(حذف شد) و در 90 کیلوگرم محمدرضا توپچی (حذف شد). تیم ایران در 100 و 130 کیلوگرم شرکت کننده ای نداشت. اما عسگری محمدیان در دور نخست با خالتما باتول از مغولستان را ضربه فنی کرد. وی در کشتی های بعدی کیمانی از کنیا را 15 بر صفر،  یونگ لیانگ چن از چین را با ضربه فنی، کیونگ سان نو از کره جنوبی را 16 بر یک و والنتین یوردانف را 5 بر 4 شکست داد و به دیدار پایانی رسید. در دیدار نهایی، محمدیان با سرگئی بلوگلازوف کشتی گرفت و  5 بر یک بازنده شد اما عمل جوانمردانه وی که بعد از پایان این دیدار بلوگلازوف را روی دست بلند كرد و دور تشك چرخاند به یکی از تاریخی ترین صحنه های المپیک مبدل شد زیرا پیش از این وی چنین اتفاقی در تاریخ المپیك رخ نداده بود.

کشتی فرنگی: مجید سیم خواه (48 کیلوگرم)،عبدالکریم کاکاجی (52  کیلوگرم)، احد پازاج (57 کیلوگرم)، احد جوان صالح (62 کیلوگرم)، مسعود قدیمی (68 کیلوگرم)، رضا اندوز (74 کیلوگرم)، و مهدی مرادی گنجی (82 کیلوگرم) اعضای این تیم را تشکیل می دادند که در 16 مسابقه خود تنها 2 پیروزی توسط احد جوان صالح و مسعود قدیمی بدست آوردند و با تلخترین نتیجه تاریخ خود به ایران بازگشتند.

 

1992 بارسلونا:

کشتی، عسکری محمدیان

کاروان ایران در  کشتی توسط عسكری محمدیان به مدال نقره و امیررضا خادم و رسول خادم به مدال برنز دست یافت تا با تکیه بر این یک نقره و دو برنز در جای چهل و هفتم المپیک قرار بگیرد.

نفرات کاروان ایران: نادر رحمتی، مجید ترکان، اویس ملاح، عسکری محمدیان، علی اکبرنژاد، امیر خادم، رسول خادم، ایوب بنی نصرت و علیرضا سلیمانی( کشتی آزاد)، مجید سیم خواه، مجید جهاندیده، احد پازاج، عبدالله چمن گلی، احد جوان صالح و حسن بابک (کشتی فرنگی)، ابراهیم علیدخت( تنیس روی میز)، مهرداد افشاریان، نیما ابراهیم نژاد، مجید ناصری خرم، خسرو قمری، محمدرضا بنا، حسین اسلامی و حسین محمودی(دوچرخه سواری)، کاظم پنجوی، عباس طالبی، علیرضا آذرپناهی، عبدالله فاطمی ریکا، مظفر اجلی و هدایت نصرالله دهنوی(وزنه برداری)، انوشیروان نوریان، یوسف خاطری، سیامک ورزیده، علی اصغر کاظمی، مرتضی شیری و ایرج کیارستمی(بوکس)، حمید سجادی و حسین شایان(دوومیدانی) و فریبرز عسگری،‌رضا مهماندوست و منصور باقری( تکواندو)

کشتی آزاد: نادر رحمتی در 48 كیلوگرم (یازدهم)، مجید تركان در 52 كیلوگرم(هفتم)، اویس ملاح در 57 كیلوگرم(چهارم)، عسكری محمدیان در 62 كیلوگرم(دوم)، علی اكبرنژاد در 68 كیلوگرم(چهارم)، امیررضا خادم در 74 كیلوگرم(سوم)، رسول خادم در 82 كیلوگرم(سوم)، ایوب بنی‌نصرت در 90 كیلوگرم(پنجم)، كاظم غلامی در 100 كیلوگرم(نهم) و علیرضا سلیمانی در 130 كیلوگرم(ششم) نمایندگان کشورمان در این مسابقه ها بودند.

عسکری محمدیان نایب قهرمان المپیک سئول یک بار دیگر این عنوان را تکرار کرد. وی با برتری برابر مارتین مولر از سوئیس، زوکووس از لتونی، واسیلیف از بلغارستان و موسی الحان از استرالیا  به دیدار پایانی راه یافت اما در آن دیدار به جان اسمیت از ایالات متحده باخت و مدال نقره گرفت.  همچنین امیررضا خادم سه کشتی اول خود را با پیروزی پشت سر گذاشت ولی در مسابقه سرگروهی به پارک سون از کره جنوبی باخت و پس از پیروزی بر محمدسلام کادژیف به مدال برنز دست یافت. رسول خادم هم با چهار پیروزی پیاپی المپیک را شروع کرد ولی در دیدار سرگروهی به کوین جکسون باخت. خادم در دیدار رده بندی با پیروزی بر کشتی گیر آلمانی بر سکوی سوم المپیک ایستاد.

- دوومیدانی: حمید سجادی و حسین شایان به موفقیتی دست نیافتند.

 

کشتی، خادم

کشتی فرنگی: در وزن 62 کیلوگرم احد پازاج با پیروزی بر حریفی از هند رقابت ها را شروع کرد ولی در دور دوم می بایست مقابل حریفی از رژیم اسرائیل قرار می گرفت که حاضر به مبارزه نشد و از دور مسابقات حذف شد، حرکتی که  جنبه معنوی آن بسیار با ارزش تر از مدال المپیک بود. حسن بابك در 90 كیلوگرم پس از سه پیروزی پیاپی مغلوب کشتی گیری از آلمان (قهرمان سه دوره جهان) شد و در کشتی پنجم هم مغلوب حریفی از سوئد شد تا از مدال دور ماند. بابک با پیروزی بر کشتی گیری از آمریکا به مقام پنجم المپیک رسید. در اوزان 48 و 68 كیلوگرم رضا سیم‌خواه و عبداله چمن‌گلی به رده ششم دست یافتند. جهاندیده در 52 کیلو گرم و جوان صالح در وزن 74 کیلو گرم هم با دو باخت متوالی حذف شدند.

- وزنه برداری: تیم ایران متشکل از کاظم پنجوی (5/67 کیلو)، عباس طالبی (75 کیلو)، علیرضا آذرپناهی (5/82 کیلو)، عبدالله فاطمی ریکا (100 کیلو)، مظفر اجلی (110 کیلو) با هدایت نصرالله دهنوی به هیچ عنوانی دست نیافتند.

- تنیس روی میز: ابراهیم علیدخت تنها نماینده پینگ پنگ ایران در آن المپیک بود که با شکست برابر حریفی از بلژیک حذف شد. محمدباقر پسران مربی نماینده تنیس روی میز ایران بود.

- دوچرخه سواری: تیم 4 نفره ایران متشکل از ابراهیم نژاد، اسلامی، قمری و محمودی در 100 کیلومتر تایم تریل تیمی با زمان 2 ساعت و 24 دقیقه و 44 ثانیه در میان 29 کشور شرکت کننده در مکان بیست و یکم قرار گرفت. در رشته 4 کیلومتر پیست مقدماتی افشاریان بیست و پنجم شد. بنا در یک کیلومتر پیست در بین 30 ورزشکار بیست و پنجم شد. در مسابقه دوچرخه سواری امتیازی هم مجید ناصری در بین 20 رکابزن گروه دوم حضور داشت که مسابقه را به پایان نبرد.

- بوکس: در وزن 5/63 کیلوگرم انوشیروان نوریان برابر میشل پیچی ریلو از ایتالیا، در وزن 67 کیلوگرم یوسف خاطری با برابر حریفی از تایلند، در وزن 75 کیلوگرم سیامک ورزیده برابر ماکوئی آسانگولا از تانزانیا، در 91 کیلوگرم مرتضی شیری برابر حریف نیجریه ای و در وزن 91+ کیلوگرم ایرج کیارستمی برابر جری ینمان از هلند شکست خورده و حذف شدند.

اما در وزن 81 کیلوگرم علی اصغر کاظمی در دور اول در مقابل مشتی زنی از پاکستان بدون دستکش، محافظ و کلاه بر روی رینگ حاضر شد و حذف شد تا شگفت انگیزترین حذف یک ورزشکار ایرانی در المپیک رقم بخورد. وسایل این مشت زن در ساک مربیش بود که دیر به محل مسابقه رسید.

- تکواندو: برای دومین بار تکواندو بصورت رقابت غیررسمی و نمایشی در برنامه المپیک برگزار شد و تیم ایران با سه تکواندوکار شامل فریبرز عسگری،‌ رضا مهماندوست و منصور باقری در آن رقابت ها شرکت کرد که عسگری به مدال نقره و مهماندوست به مدال برنز دست یافتند.

 

1996 آتلانتا:

کشتی، رسول خادم

کاروان ایران در 100 سالگی المپیک در کشتی توسط رسول خادم به مدال طلا، عباس جدید به مدال نقره و امیررضا خادم به مدال برنز دست یافت تا با اتکا به این سه مدال طلا، نقره و برنز در رده چهل و سوم قرار بگیرد.

نفرات کاروان ایران: غلامرضا محمدی، محمد طلایی، عباس حاج کناری، اکبر فلاح، عیسی مومنی، امیر رضا خادم، رسول خادم، عباس جدیدی و ابراهیم مهربان(کشتی آزاد)، احد پازاج (کشتی فرنگی)، لیدا فریمان (تیراندازی بانوان)، بابک مقیمی، کوروش مولایی، ایوب پور تقی قوشچی و محمدرضا محمدی(بوکس)، امیررضا قمی(جودو)، حمید سجادی(دوومیدانی) و حامد رضاخانی(شنا) 

- کشتی فرنگی: احد پازاج در 62 کیلوگرم تنها نماینده ایران در آن مسابقه ها بود که در دور اول مغلوب لوئیس مارن دلیس از کوبا شد، در دور دوم استراحت کرد و در دور سوم با ضربه فنی بر ایگورپترنسکو از بلاروس غلبه کرد. پازاج در آخرین کشتی خود مغلوب عاکف پریم از ترکیه شد و از دور رقابت ها منار رفت.

- کشتی آزاد: غلامرضا محمدی در 52 کیلوگرم پنجم شد، محمد طلایی در 57 کیلوگرم ششم شد، در 62 کیلوگرم عباس حاج کناری حذف شد، در 68 کیلوگرم اکبر فلاح دهم شد، در 74 کیلوگرم عیسی مومنی حذف شد و در 130 کیلوگرم ابراهیم مهربان حذف شد.

امیر خادم در 82 کیلوگرم با برتری برابر گوگوشویلی از گرجستان و کینچاکف از ازبکستان، در دور سوم مغلوب مراد ماگمدوف روس شد و با دو پیروزی برابر ابراهیم اف از آذربایجان و  اوز ترک از ترکیه به مدال برنز المپیک دست یافت.

رسول خادم اما در 90 کیلوگرم با برتری برابر ویکتورگودی از نیجریه، اسلام بایرام کوف از قزاقستان، استراحت در دور سوم و پیروزی بر تدیف از اوکراین به دیدار فینال راه یافت. وی در دیدار نهایی با پیروزی مقتدرانه 3 بر صفر بر مخاربک خادارتسف دارنده هفت مدال طلای جهان و المپیک به مقام قهرمانی رسید. رسول در این مبارزه مرد رویایی و پرافتخار روس ها را با فن «بز کش» معروفش، شکست داد تا مدال طلای المپیک را بعد از 28 سال برای ایران به ارمغان آورد.

کشتی، جدیدی

در وزن 100 کیلوگرم عباس جدیدی پس از پیروزی بر ماگمدوف از آذربایجان، لری خابه لوف دارنده 6 مدال طلای جهان و المپیک از روسیه با ضربه فنی و گارمولوویچ قهرمان اروپا در دیدار پایانی با ناداوری به کرت انگل آمریکایی که به مراتب ضعیف تر از خودش بود بازنده شد. جدیدی پس از اعلام نتیجه به تندی با داوران سخن گفت به طوریكه می رفت كه كار به مشاجره بكشد كه مربیان ایران پادر میانی كرده و او را سوی سكو، راهنمائی كردند ولی جدیدی آنجا نیز آرام نگرفت. كرت انجل، نیز از تصمیم داوران حیرت زده بود و حتی تماشاگران هم در اقدامی جالب توجه جدید را تشویق کردند.

- تیراندازی بانوان: لیدا فریمان که پرچمدار کاروان ایران در افتتاحیه بازیها بود درتیراندازی با تفنگ بادی از فاصله 10 متر، در میان 49 شرکت کننده به مقام چهل و ششم رسید.

- بوکس: در 5/63 کیلوگرم بابک مقیمی در اولین مبارزه با امتیاز 11 بر 3 بر رادوسلاوسوسلکوف از بلغارستان غلبه کرد ولی در دور دوم شکست خورد و حذف شد. در 75 کیلوگرم کوروش مولایی برابر ولس از آمریکا، در 81 کیلوگرم ایوب پور تقی برابر ژان لولی ماندنگو از فرانسه و در 91 کیلوگرم محمدرضا محمدی با شکست در گام نخست، حذف شدند.

- جودو: امیررضا قمی در وزن 71 کیلوگرم در دور اول نونزا از کاستاریکا را مغلوب کرد. در دور دوم با قرعه استراحت روبرو شد. سپس در دور سوم برابر دائه سونگ از کره جنوبی با ضربه فنی باخت. قمی در دور چهارم دیوید کواس از ساحل عاج را شکست داد و در دور پنجم با شکست مقابل اشتوربابین از ازبکستان از دور مسابقات حذف شد. البته قرار بود علیرضا طلوعی و عباس عبدی هم به آتلانتا اعزام شوند که به علت مثبت بودن تست دوپینگ از مسافرت بازماندند.

- دوومیدانی: حمید سجادی تنها شرکت کننده ایران در دو میدانی بود که در 3 هزار متر با مانع، 5 هزار متر و 10 هزار متر شرکت کرد. سجادی هر چند در المپیک موفقیتی کسب نکرد و در دور مقدماتی حذف شد ولی در دوی 10هزار متر با کسب زمان 22/65-29 دقیقه رکورد ایران را به میزان 20 ثانیه بهبود بخشید.

- شنا: حامد رضاخانی تنها شناگر اعزامی در دور مقدماتی حذف شد.

 

2000 سیدنی:

المپیک، وزنه برداری، توکلی

کاروان ایران در وزنه برداری با درخشش غیر قابل باور حسین رضازاده و حسین توكلی به 2 مدال طلای ارزشمند دست یافت، تا با توجه به دو مدال طلای کشتی علیرضا دبیر در کشتی و برنز هادی ساعی در تکواندو هادی ساعی جایگاه بیست و هفتم المپیک را از آن خود کند.

نفرات کاروان ایران: بهمن طیبی، علیرضا دبیر، محمد طلایی، امیر توکلیان، پژمان درستکار، امیررضا خادم، علیرضا حیدری و عباس جدیدی(کشتی آزاد)، حسن رنگرز، علی اشکانی و پرویز زیدوند(کشتی فرنگی)، سیدمهدی پانزوان،محمدحسین برخواه، شاهین نصیری نیا، کوروش باقری، حسین توکلی و  حسین رضازاده(وزنه برداری)، علی نیلفروشان(سوارکاری)، محمدرحیم رحیمی، بیژن باتمانی، انوشیروان نوریان، بابک مقیمی و سید روح الله حسینی(بوکس)، آرش میراسماعیلی، کاظم ساریخانی و محمود میران(جودو)، مجید احتشام زاده (تنیس روی میز)، منیژه کاظمی(تیراندازی بانوان)، حمیدرضا مبرز(شنا)، هادی ساعی و مجید افلاکی(تکواندو)، نادر عیوضی(قایقرانی)، مهدی جلودارزاده(دوومیدانی) و حسین عسگری و احد کاظمی(دوچرخه سواری)

- کشتی آزاد: بهمن طیبی در 54 کیلو گرم (حذف شد)، محمد طلایی در 63 کیلوگرم (چهارم)، امیر توکلیان در 69 کیلوگرم(حذف شد)، پژمان درستکار در 76 کیلوگرم(حذف شد)، امیررضا خادم در 85 کیلوگرم (چهارم)، علیرضا حیدری در 97 کیلوگرم (ششم) و عباس جدیدی در 130 کیلوگرم(چهارم) نتایج ناامید کننده 7 کشتی گیر این رشته پرطرفدار بود اما در وزن 58 کیلوگرم علیرضا دبیر با پیروزی در هر پنج مبارزه خود به نشان طلا دست یافت تا تسکینی بر نتیجه نگرفتن سایر آزادکاران باشد. وی پس از پیروزی بر حریفانی از گینه بیسائو، کانادا و مغولستان، با نتیجه 6 بر 4 تری براندز از آمریکا را شکست داد و در دیدار پایانی هم با پیروزی 3 بر صفر بر یوگن بوسلویچ از اوکراین بر سکوی نخست المپیک قرار گرفت.

المپیک، کشتی، دبیر

- کشتی فرنگی: حسن رنگرز در 54 کیلوگرم حذف شد. علی اشکانی در 58 کیلوگرم پس از دو پیروزی به حریفی از کره جنوبی باخت و با پیروزی بر کشتی گیری از آمریکا در رده پنجم قرار گرفت. پرویز زیدوند هم در وزن 69 کیلو گرم حذف شد.

- وزنه برداری: در 62 کیلوگرم سیدمهدی پانزوان با مجموع 5/302 کیلوگرم ششم شد. در 77 کیلوگرم محمدحسین برخواه در حرکت یکضرب موفق به مهار وزنه نشد و از دور مسابقات کنار رفت. در 85 کیلوگرم شاهین نصیری نیا در حرکت یک ضرب مصدوم شد و از ادامه رقابت ها بازماند. در 94 کیلوگرم کوروش باقری با مجموع 5/402 کیلوگرم و به علت 120 گرم اضافه وزن نسبت به نفر سوم که رکوردی برابر با وی داشت، چهارم شد.

در دسته 105 کیلوگرم حسین توکلی با مجموع 425 کیلوگرم (190+235) بالاتر از آلان تساگایف از بلغارستان و سیف سعید اسد از قطر به مدال طلا دست یافت. در وزن 105+ کیلوگرم حسین رضازاده با مجموع 5/472 کیلوگرم (260+5/212) ضمن برپایی رکوردی جدید، به مدال طلا دست یافت.

- سوارکاری: علی نیلفروشان تنها سوارکار ایران در المپیک سیدنی بود که در رشته پرش با اسب با کسب رده 57 مرحله اول به دور دوم راه یافت. در این مرحله که 72 سوارکار حضور داشتند، موفقیتی کسب نکرد و حذف شد.

- بوکس: در 51 کیلوگرم محمدرحیم رحیمی به علت استفاده از مواد نیروزا محروم شد. در 57 کیلوگرم بیژن باتمانی در اولین مبارزه ضربه فنی شد و از دور رقابت ها کنار رفت. در 5/63 کیلوگرم انوشیروان نوریان به علت مثبت بودن آزمایش دوپینگ محروم شد. در وزن 67 کیلوگرم بابک مقیمی با شکست در مبارزه اول حذف شد و در وزن 91 کیلوگرم سید روح الله حسینی با شکست در دور اول از دو مسابقات کنار رفت.

المپیک، تکواندو، ساعی

- تکواندو: در وزن منفی 68 کیلو هادی ساعی با شکست (با ناداوری) در مرحله نیمه پایانی برابر حریفی از کره جنوبی، پس از غلبه بر تکواندوکاری از استرالیا به مدال برنز رسید. در وزن منفی 80 کیلوگرم هم مجید افلاکی حذف شد.

- قایقرانی: نادر عیوضی تنها شرکت کننده ایران به موفقیتی دست نیافت.

- دوومیدانی: مهدی جلودارزاده تنها شرکت کننده ایران: در ماده 800 متر در گروه خود ششم شد و حذف گردید.

- دوچرخه سواری: تیم دوچرخه سواری ایران متشکل از حسین عسگری و احد کاظمی به موفقیتی دست نیافت. دوچرخه سواران ایران در رقابت های جاده که 70 دوچرخه سوار در آن حضور داشت از خط پایان نگذشتند.

- تنیس روی میز: مجید احتشام زاده تنها نماینده ایران پس از قبول دو شکست حذف شد.

- تیراندازی بانوان: منیژه کاظمی تنها ورزشکاران ایران در المپیک سیدنی در بین 45 شرکت کننده در رقابت های تیراندازی کلت بادی 10 متر در رده چهل و سوم قرار گرفت.

- شنا: حمیدرضا مبرز تنها شناگر ایران در مرحله مقدماتی 100 متر آزاد با زمان 54 ثانیه و 12 صدم ثانیه در مکان شصت و پنجم قرار گرفت.

- جودو: در 66 کیلوگرم آرش میراسماعیلی پس از کسب چهار پیروزی با قبول شکست برابر جودوکاری از ایتالیا از صعود به نیمه نهایی بازماند و در مکان پنجم قرار گرفت. در وزن 81 کیلوگرم کاظم ساریخانی با سه پیروزی و دو شکست در مکان هفتم قرار گرفت. در وزن 100+ کیلوگرم هم محمود میران در دور اول به جودوکاری از آلمان باخت و حذف شد.

 

2004 آتن:

المپیک، رضازاده

کاروان ایران در وزنه برداری توسط حسین رضازاده به مدال طلا دست یافت، در تکواندو هادی ساعی مدال طلا و یوسف کرمی مدال برنز گرفتند و در کشتی مسعود مصطفی جوكار و علیرضا رضایی به مدال نقره و علیرضا حیدری به مدال برنز دست یافتند تا ایران با کسب دو طلا، دو نقره و دو برنز در رده بیست و نهم االمپیک قرار بگیرد.

نفرات کاروان ایران: سجاد مرادی و عباس صمیمی(دوومیدانی)، محمد عاشری(بوکس)، امیر زرگری، حسین عسگری، مهدی سهرابی و عباس سعیدی تنها(دوچرخه سواری)، مسعود حاجی آخوندزاده، آرش میراسماعیلی، حامد ملک محمدی، رضا چاه خندق، عباس فلاح، مسعود خسروی نژاد و محمود میران(جودو)، نسیم حسن پور(تیراندازی بانوان)، بابک فرهودی(شنا)، محمدرضا اخلاق پسند(تنیس روی میز)، هادی ساعی و یوسف کرمی(تکواندو)، مهدی پانزوان، محمدحسین برخواه، شاهین نصیری نیا، اصغر ابراهیمی، محسن بیرانوند، حسین رضازاده(وزنه برداری)، بابک نورزاد، مسعود مصطفی جوکار، علیرضا دبیر، مهدی حاجی زاده، مجید خدایی، علیرضا حیدری، علیرضا رضایی(کشتی آزاد)، حسن رنگرز، علی اشکانی، پرویز زیدوند، بهروز جمشیدی، مسعود هاشم زاده و سجاد بزری(کشتی فرنگی)

- وزنه برداری: در دسته 69 کیلوگرم سیدمهدی پانزوان در نخستین حرکت یک‌ ضرب وزنه 5/147 کیلوگرم را بالای سر برد و در 5 مرتبه بعدی از مهار وزنه‌های انتخابی بازماند و حذف شد. در دسته 77 کیلوگرم محمدحسین برخواه با مجموع 5/357 ششم شد. در دسته 94 کیلوگرم شاهین نصیری‌نیا از در یک ضرب 5/172 کیلوگرم را بالای سر برد و نهم شد اما در دوضرب با مهار 220 کیلوگرم و مجموع 5/392 کیلوگرم چهارم شد. در این وزن اصغر ابراهیمی با 22 سال سن دیگر شرکت‌ کننده ایران بود که در گروه B حضور داشت و با مجموع 355 کیلوگرم شانزدهم شد. در دسته 105 کیلوگرم محسن بیرانوند در هر سه حرکت یک ضرب خود از پس وزنه 180 کیلوگرم برنیامد و در همان دور اول حذف شد.

المپیک، حیدری

اما در دسته 105+ کیلوگرم حسین رضا‌زاده از ایران همانند سیدنی درخششی فوق‌العاده داشت و رقابت‌های وزنه‌بردرای المپیک را کاملاً تحت‌الشعاع خود قرار داد. او با مجموع 5/473 کیلوگرم (210+5/263 کیلوگرم) هم قهرمان بلامنازع این وزن شد و هم با زدن وزنه 5/263 در حرکت دوضرب، بار دیگر رکورد جهان و المپیک را که متعلق به خودش بود، شکست.

- تکواندو: هادی ساعی در وزن 68 کیلوگرم با 3 پیروزی برابر مولفتا از ایتالیا، سیلوا از برزیل(8 بر6) و سونگ میونگ سئوب از کره جنوبی(9 بر 9) به دیدار نهایی راه یافت و در آن مسابقه هم با پیروزی برابر هسیونگ از تایلند مدال طلای این وزن را از آن خود کرد. یوسف کرمی هم در وزن 80 کیلوگرم پس از برتری برابر نویکیود از تایلند(16 بر12) و ترنتون از استرالیا(7 بر6)، برابر لوپز آمریکایی با بی عدالتی داوران 7 بر 6 شکست خورد تا از صعود به دیدار نهایی باز ماند. البته وی در گروه بازنده ها با غلبه بر همدونی از تونس(12 بر4) و احمدوف از اذربایجان(9 بر8) مدال برنز این مسابقات را از آن خود کرد.

کشتی آزاد: بابک نورزاد در وزن 55 کیلوگرم حذف شد. علیرضا دبیر مصدوم با دو شکست برابر مرتضی علی اف از روسیه و تاوکازاکوف از ازبکستان وداع تلخی با این رقابت ها داشت. مهدی حاجی زاده در 74 کیلوگرم پس از پیروزی برابر ساگیراشویلی از گرجستان با شکست برابر جو ویلیامز  آمریکایی از دور مسابقات کنار رفت. مجید خدایی در 84 کیلوگرم پس از پیروزی برابر کومار از هند و یوکویاما از ژاپن برابر ساندرسون آمریکایی شکست خورد و پس از برتری برابر لوزیدیس یونانی به مقام پنجم مسابقات دست یافت.

مسعود مصطفی جوکار پس از استراحت در دور نخست، پریزنی از آلبانی و آسلاناسویلی از یونان را شکست داد و با پیروزی برابر اینوئه از ژاپن راهی دیدار پایانی شد اما در آن مسابقه با برابر کوئینتا، کشتی گیر قدرتمند کوبایی تن به شکست داده و به مدال نقره این دوره از المپیک دست یافت.

المپیک، ساعی

علیرضا حیدری در 96 کیلوگرم، پس از استراحت در دور نخست، الدار کورتانادزه کشتی گیر مطرح و قدرتمند گرجستانی را شکست داد و با پیروزی برابر  جائوده از برزیل و اگایف از آذربایجان راهی دیدار نیمه نهایی شد. البته وی در این دیدار اسیر ناداوری شد تا در عین شایستگی مغلوب ابراهیموف ازبکستانی شود. اشک های وی بعد از آن مسابقه هرگز فراموش نمی شود. حیدری در دیدار رده بندی دانیل کورمیر از آمریکا را هم شکست داد و به مدال برنز دست یافت.

علیرضا رضایی در وزن 120 کیلوگرم با 4 پیروزی مقتدرانه برابر بویادزی اف از بلغارستان، گلگجامتس از مولداوی، باریس از بلاروس و موتالیموف از قزاقستان راهی دیدار نهایی شد اما در آن مسابقه با شکست برابر آرتور تایمازوف کشتی گیر مطرح ازبکستانی، به مدال نقره بسنده کرد.

- دوومیدانی: سجاد مرادی در 800 متر با زمان یک دقیقه و 49 ثانیه و 5 صدم ثانیه در گروه خود هفتم شد و از راهیابی به مرحله بعد بازماند. وی در رده بندی کلی شصت و یکم شد. عباس صمیمی هم با پرتاب 57متر و 57 سانتی متر در رده بیست و هشتم پرتاب دیسک قرار گرفت.

- بوکس: محمد عاشری پس از استراحت در دور نخست در دور دوم برابر دومنیکو والنتینو از ایتالیا با نتیجه 37 بر 18 شکست خورد و از دور رقابت ها کنار رفت.

کشتی فرنگی: حسن رنگرز در وزن 55 کیلوگرم که شانس اصلی کسب مدال طلا در این وزن بود، با شکست برابر ریواس از کوبا در دو نخست و پیروزی مقابل سمیر از الجزایر به عنوان نهم دست یافت. علی اشکانی در 60 کیلوگرم یازدهم شد، پرویز زیدوند در 66 کیلوگرم حذف شد، بهروز جمشیدی در 84 کیلوگرم نهم شد و مسعود هاشم زاده در 96 کیلوگرم حذف شد اما سجاد بزری با سه پیروزی برابر حریفانی از مجارستان، فنلاند و فرانسه راهی دیدار نیمه نهایی شد اما با دو شکست برابر بارویف از روسیه و گاردنر از آمریکا به مقام چهارم دست یافت.

المپیک، میراسماعیلی

- جودو: آرش میراسماعیلی ورزشکار جوانمرد کشورمان که مدعی اصلی وزن 66 کیلوگرم بود و می توانست مدال طلای این وزن را از آن خود کند، در دور اول با ورزشکار رژیم اشغالگر قدس همگروه شد اما در دفاع از مردم مظلوم فلسطین از روبرویی با این ورزشکار امتناع ورزید تا از دور رقابت ها کنار برود.

مسعود حاجی آخوندزاده در وزن 60 کیلوگرم پس از 3 پیروزی برابر کلوده از کامرون، نازاریان از ارمنستان و زینتریدیس از یونان، با دو شکست برابر خرگیانی از گرجستان و مین هو از کره جنوبی به رتبه پنجم دست یافت. حامد ملک محمدی در وزن 73 کیلوگرم، رضا چاه خندق در وزن 81 کیلوگرم، عباس فلاح در وزن 90 کیلوگرم و مسعود خسروی نژاد در وزن 100 کیلوگرم با قبول شکست برابر حریفان خود حذف شدند. محمود میران هم پس از 3 پیروزی برابر برتوس از هائیتی، سلیم از ترکیه، پپیک از استرالیا، با قبول 2 شکست برابر تمنوف از روسیه و گست از هلند به مقام پنجم دست یافت.

- دوچرخه سواری: امیر زرگری و عباس سعیدی تنها در رقابت های جاده به خط پایان نرسیدند. حسین عسگری در دور تعقیبی انفرادی با ثبت زمان 4 دقیقه و 39 ثانیه و 302 صدم ثانیه در جایگاه پانزدهم قرار گرفت. مهدی سهرابی هم در جاده به خط پایان نرسید.

- تیراندازی بانوان:  نسیم حسن پور با کسب 376 امتیاز در جایگاه بیست و هشتم قرار گرفت.

- شنا: بابک فرهودی در 100 متر آزاد با ثبت زمان 56 ثانیه و 42 صدم ثانیه در جایگاه شصت و یکم قرار گرفت.

- تنیس روی میز: محمدرضا اخلاق پسند در دور اول برابر مونتریو از برزیل شکست خورد و حذف شد.


مطالب مشابه :


رقابت مسیه جنوب ایران در روزهای 22 و 23 شهریور 1389 به میزبانی آباده برگزار شد.

مصطفی محمدی. کبری محمد نیلفروشان. ماهان خزرایی




چه کسی می خواهد من و تو ما نشویم خانه اش ویران باد

حاجی میری- سیروس حسن پور- فرج حیدری- اکبر خامین- اسحاق خانزادی- مصطفی مهتا نیلفروشان




حمایت بیش از 800 هنرمند از میرحسین موسوی

رجبی- لادن رحمتی- مازیار رزاقی- حسین رزاقی- عباس رستگارپور- دکتر مصطفی مهتا نیلفروشان




اسامی 800 هنرمند حامی میرحسین موسوی

مصطفی عبداللهی- سید محمدرضا عطایی فر- محمدسرور عظیمی- مهتا نیلفروشان- پریناز هاشمی-




آیا دیگر برای احمدی نژاد کسی باقی مانده است!؟

مصطفی عبداللهی- سید محمدرضا عطایی فر مهتا نیلفروشان- پریناز هاشمی- روح الله




نامه ۱۱۱۱ نفر از طلاب اصفهانی به رئیس جمهور/ می‌گویند هر زمان که بخواهیم فعالیت خود را از سر می‌گیری

عبرت - نامه ۱۱۱۱ نفر از طلاب اصفهانی به رئیس جمهور/ می‌گویند هر زمان که بخواهیم فعالیت خود




کارآفرینان موفق

کارآفرینی به شیوه نیلفروشان بنیانگذار کارآفرینی به شیوه مهندس مصطفی ضابطیان بنیانگذار




مراسم شب و روز اربعین با آزادگان در مسجد گل محمدی اصفهان

و مداحان اهلبیت اصفهان استفاده شده است از جمله حجچ اسلام علی رهبر نیلفروشان مصطفی خان




گزارش هشتمین ماراتن مسیه

سید مصطفی امام: مدرس نجوم، داور دوره های پیشین رقابت مسیه و رقابت محمد نیلفروشان:




تاریخچه حضور ایران در المپیك(2)

، علی نیلفروشان مسعود مصطفی جوکار پس از استراحت در دور نخست، پریزنی از آلبانی و




برچسب :