انتقال دانش در سرمایه گذاری مشترک بین المللی تجربه چین

اطلاعات جدید شرکای غربی نیازمند یک تفاوت اصلی با تفکر چینی است در نتیجه ممکن است شرکای سرمایه گذاری موفقیت خود را از نقطه نظر کاملا متفاوت با منبع داوری کنند. این هدفهای متفاوت خود به خود باعث نارضایتی سرمایه گذاران مشترک نیست و لزوما تفاوت ها نباید حذف شوند بلکه بهتر است خصوصیات و نیازهای میزبان سرمایه گذاری و شرکا به صورت مداوم مطالعه و بررسی شود تا تعیین شود چه موقع باید میزبان منابع پراهمیت خود را مصرف کند تا به اهداف بدست آوردن دانش نائل شود

در زمانی که این تخصیص ها غیر کارآمد و بی حاصل باشند کاربرد مدل اقتضایی یاد شده برای کسب دانش موثر است و سرانجام باعث افزایش رضایت در طی سرمایه گذاری مشترک می شود

سرمایه گذاری بین المللی کلید استراتژی بین المللی بسیاری از شرکت هاست و این وضعیت در چین نیز مشهود است . رشد اقتصادی در چین از سال 1979 به بیش از 8 درصد افزایش یافته است که یکی از سریعترین ها در جهان است و انتظار می رود در آینده نیز همینگونه باشد زیرا چین خانه 25 درصد از جمعیت دنیاست و بسیاری از شرکت های غربی این کشور را به عنوان یک بازار هدف اصلی می دانند.

اگر چه چین به عنوان فعالترین میزبان سرمایه گذاری مشترک است ولی نارضایتی ها از سرمایه گذاری مشترک در این کشور در حال افزایش است

عایدی کلی در متمرکز شدن به نارضایتی غربی ها در سرمایه گذاری مشترک چینی-غربی است . البته این می تواند صرفا یک پیامد شراکت باشد .

"فقدان فهم از نیازهای دانشی شرکا می تواند ریشه و اساس مشکلات سرمایه گذاران باشد"

تحقیقات بین المللی در زمینه سرمایه گذاری مشترک در اقتصادهای دارای ثبات نشان می دهد که یکی از عوامل انگیزشی در انجام مشارکت و یکی از معیارهایی که موفقیت آن داوری می شود انتقال دانش بین گروههاست و سینرژی که به سرمایه گذاری مشترک اهدا می کند  

این انتقال دانش به خصوص در چین خیلی مهم است که در آن شرکت های غربی سعی در شناخت بازار چین دارند و اینکه چگونه می توانند در آن رقابت کنند و شرکت های چینی نیز تمایل به داشتن دانش درباره تکنولوژی مناسب یا روشهای مدیریتی دارند

اگر فهم و ادراک چین بالا برود و همکاری و ارتباطات گروهها در جهت کسب دانش افزایش یابد نتیجه این عملکرد تجاری سرمایه گذاری های مشترک بین المللی بهتر و قابل قبول تر است.

ولی شرکت ها نباید کسب دانش را به صورت جدی قبل از ارزیابی اینکه آیا منابع بر هزینه ها اولویت دارد یا خیر دنبال کنند که این منابع شامل زمان و منابع اولیه است

 

 

محیط چین

قبل از سال 1979 اقتصاد چین یک سیستم سنتی کمونیستی با کنترل های قوی مرکزی درباره همه تصمیمات اقتصادی بود

از آن زمان به بعد کشور به دنبال حرکت به سوی یک بازار اقتصادی بود و در حال حاضر به عنوان یک اقتصاد سوسیالست با خصوصیات بازاری شناخته می شود .

این تغییر و انتقال سریع غذایی بود برای شرکت های گرسنه چینی درباره تکنولوژی های جدید و

روش های مدیریتی .

اقتصاد چین قبل از تبدیل شدن به یک اقتصاد ایبرال برای شرکت های غربی از هر محیطی که تا آن زمان با آن روبه رو شده بودند دورتر و پیچیده تر بود با یک توانایی بالقوه گیج کنندگی از مونتاژ کلاسهای تجاری که هر کدام توسط قوانین جداگانه ای تنظیم شده بود

 

تعداد زیادی تجارت ایالتی وجود داشت که بیشتر غربی ها با دولت کمونیست داد و ستد می کردند اگر چه بخشی از اقتصاد که خروجی صنعتی بهتری داشت توسط غربی ها درک نشد .

نه تنها قوانین مختلفی درباره سرمایه گذاری مشترک خارجی و سرمایه گذاری بومی وجود داشت بلکه قوانین مختلفی درباره اینکه طرف چینی یک شرکت بزرگ ایالتی باشد یا یک شرکت کوچک محلی وجود داشت و نیز قوانین حکومتی درباره اینکه چه کسی کنترل را در اختیار داشته باشد و چه سرمایه ای توسط کدام طرف تامین شود تفاوت می کرد .

سیستم حقوقی چین یک سیستم کاربردی استوار برای تشخیص صحیح و غلط نیست بلکه به صورت سرفصل های زیادی است که یک قضاوت شخصی را در باره صحیح و غلط می دهد از این گذشته دولت محلی ممکن است قانونی را برای ممنوعیت فروش محصولاتی که در آن ناحیه تولید نشده است را تنظیم کند  بنابراین شرکای غربی سرمایه گذاری مشترک خیلی دوست دارند که تاکید بیشتری را در کسب دانش در چین داشته باشند.

با وجود رشد انفجاری چین دانش سرمایه گذاری مشترک هنوز محدود مانده است .

قوانین سرمایه گذاری مشترک در سال 1979 باعث اتحاد شد که مفهوم اصلی آن ورود خارجی ها بود به بازار چین. از سال 1989 و حادثه میدان Tiananmen تعداد سرمایه گذاری های مشترک تصویب شده 500 درصد رشد داشت ولی تا کنون صرف نظر از معیار های اندازه گیری استفاده شده نارضایتی عملکرد بین شرکای غیر چینی افزایش یافته است.

کسب دانش

اهداف سرمایه گذاری مشترک بسیار فراتر از کسب سود اقتصادی است

" دانش " مدیریت و کسب آن یک مسئله حیاتی است که مدیریت ارشد با آن روبه روست. شرکت ها به صورت گسترده ای بر تجربه های قبلی سرمایه گذاری مشترک خود اتکا ذارند و از آنها در سرمایه کذاری های حال و آینده خود استفاده می کنند.

کسب دانش و یاد گیری برای شرکت های بین المللی سرمایه گذار در چین یک امر حیاتی است ولی هدفهای شخصی طرفین قرارداد هنوز تبعیین نشده است .همچنین فرض اینکه اهداف طرفین قرارداد به صورت از پیش تعیین شده متفاوت است تعریف نشده است

در یک مصاحبه سازمانی با 5 گروه متمرکز, 10 هدف اصلی سرمایه گذاری مشترک طرفین قرارداد در چین مشخص شد که در جدول شماره 1 قابل مشاهده است که به طور خلاصه به تحصیل دانش در اقتصاد بالغ شناسایی می شود و در 3 رده مختلف شناسایی می شود

1: دانش موضوعات دولتی 2: دانش فرهنگی 3: دانش خصوصیات بازار

برای فهم بیشتر که طرفین قرارداد یک سرمایه گذاری مشترک میزان اهمیت این عوامل را به صورت کاملا متفاوت ارزیابی می کنند 125 شرکت چینی-غربی که هر کدام حداقل 50 عضو و 1 سال سابقه در زمینه کاری خود بودند به صورت تصادفی در شانگهای انتخاب شدند .

یک مدیر چینی و یک مدیر غربی از هر شرکت گزینش شدند . جوابهای 78 مدیر چینی و 69 مدیر غربی به دبیر خانه رسید.

52 درصد این جوابها از روسا و قائم مقام های شرکتها بود و 48 درصد از مدیران میانی .خلاصه این جوابها در جدول B  خلاصه شده است.

جواب مصاحبه نشان داد که تاکید دو گروه بر اهداف به صورت قابل توجهی با هم متفاوت است .مدیران چینی بر اهدافی پافشاری داشتند که هنوز بر آنها به اندازه کافی مهارت نداشتند مانند تکنولوژی , مهارت های مدیریتی و درک سرمایه . مدیران غربی نیز بر کمبود های خود تاکید داشتند مانند شناسایی بازارهای محلی , سیاست های دولت و سیستم های سیاسی.

 

 

مورد تاثیر گذار بر هدفهای دانش

موارد تاثیر گذار بر سرمایه گذاری مشترک در چین را می توان به سه دسته زیر تقسیم نمود

- وجود کلاسهای مختلف کسب و کار در صنایع یکسان

- تفاوت بنیادی سیستم های قانونی با کشور های غربی

- قدرت قوی تاثیر گذار حاصل از روابط شخصی

یک شرکت با تجربه قبلی کار در چین ممکن است بدون توسعه منابع و تنها با ساختن روابط و دانش داخلی بتواند بر این مشکلات غلبه کند.

وقتی شرکای غربی و چینی از صنعت یکسانی باشند یک نیروی بالقوه قوی و میل باطنی برای کسب دانش از یکدیگر وجود دارد . همچنین اتحاد شرکای سرمایه گذار از صنایع مختلف نیز در چین وضعیت مشابهی دارد و حکومت مرکزی و ایالتی نیز ترغیب کننده همکاری بین شرکت های چینی و غربی هستند که زمینه کاری یکسانی ندارند .

شرکتهای چینی ممکن است منابع مهم حیاتی را به اشتراک گذارند مانند مواد خام اولیه . اگر چه در مواردی که اشتراکها بین شرکاء محدود باشد میل و نیروی کمتری برای توسعه منابع و دسترسی به هدفهای دانشی وجود دارد.

طبیعت فنی سرمایه گذاری مشترک بر هدفهای دانش تاثیر گذار است. اگر شرکتی از تکنولوژی بالا (high tech) در مراحل تولید خود استفاده کند ارتباط قوی بین قسمت ها و شرکا برای عمکرد کارا و موثر یک امر ضروری است.همچنین ماشین آلات در محیط تکنولوژی بالا پیچیده هستند و بدون ارتباطات خوب امکان بروز خطا در تولید و نگهداری وجود دارد.

انتخاب بازار برای خروجی های سرمایه گذاری مشترک نیز یک امر حیاتی است اگر کالاها فقط برای صادرات تولید شده باشند احتیاج برای کسب دانش کمتر است زیرا احتیاج بالقوه برای حمایت دولت کمتر می شود . سرمایه گذاران کارگران چینی را با دستمزد های بالا استخدام می کنند و با شرکتهای محلی نیز رقابت نمی کنند . در نتیجه شرکتهای غربی نیاز به کسب دانش کمتری درباره قوانین محیط محلی از شریک چینی خود دارند .

احتیاج برای حمایت دولت وقتی زیاد است که کالاهای تولیدی در چین فروش رود .در این مواقع شرکت سرمایه گذار با رقبای محلی رقابت می کنند و توانایی آن را دارند که آنها را از صحنه رقابت خارج کنند. ولی بسیار حیاتی است که یک تعامل خوب و یکنواخت را با قوانین محلی و کارمندان دولتی داشته باشیم .در واقع این حمایت قانون چین از شرکتها بسیار مهم است .

اعتماد بر شریک محلی وقتی اهمیت بیشتری پیدا می کند که خریدار محصولات, نهادهای دولتی باشند. در چنین شرایط فهم روشن از محیط محلی, فرهنگ و سیاست برای موفقیت ضروری است و نقش کارمندان دولتی نیز بزرگتر از حد جلوه می کند

 

 

 

طبقه بندی سه گانه اهداف دانش

مدیرانی که اهمیت موضوعات دانش را رتبه بندی کرده بودند درباره تجربه کسب دانش در شرکت خود مورد پرسش و پاسخ قرار گرفتند.علاوه بر آن از میزان رضایتشان در عملیات سرمایه گذاری مشترک سوال شد و از آنان خواسته شد در یک میزان 7 عددی به خود نمره دهند.

ترکیب این مدل و مدل بحث شده قبلی باعث ایجاد سه سطح از شرکت ها شد

گروه اول شامل سرمایه گذاریهای مشترک بین المللی بود که هدف های دانش هر دو طرف توسط سرمایه گذاری تعریف شده بود ولی دریافتیم که برای موفقیت امر لازمی نیست 20 درصد نمونه

طرفین قرارداد این نوع سرمایه گذاری ممکن است آرزوهای کسب دانش را داشته باشند ولی صرف زمان و منابع زیاد برای کسب آن از اولویت های موفقیت نیست سرمایه گذاری مشترک A نماینده این گروه است.

گروه دوم شامل طبقه ای از سرمایه گذاری مشترک است که زمان و منابع زیادی برای کسب اهداف دانش هزینه نمی شود .

وقتی شرکتها استراتژی موفقیت خود را تعیین و ارزیابی می کنند .هر چند که برای این شرکتها اهداف دانشی برای موفقیت نهایی آنها امری مهم است و نادیده گرفتن چنین نیازی باعث عملکرد زیر نرم استاندارد می شود.این گروه 50 درصد جامعه آماری را تشکیل می دهند. سرمایه گذاری B نمونه این گروه است.

آخرین دسته شامل شرکتهایی است اهداف دانش هر دو طرف قرارداد درست و بدون کسری در طول سرمایه گذاری مشترک تامین می شود.این نوع سرمایه گذاریها موفق, و پیشرفت می کنند. حدود 30 درصد از کل را تشکیل می دهند . سرمایه گذاری C نمونه این گروه است.

سرمایه گذاری مشترک در زمینه غذاهای آماده- تاکید کمتر براهداف دانش (A)

سرمایه گذاری مشترک که طرف غربی آن آمریکا باشد.شرکتهای غذاهای آماده در حدود 5 سال است که در چین فعال اند و در سراسر کشور پخش شده اند.اما مرکز این سرمایه گذاریها در شانگهای بوده جایی که 50 درصد بازار فروش 3 سال اخیر آنجا بوده است.مهارت مورد نیاز برای نیروی کار در حد پایین است و فراوانی کارگران مستعد موجود است و شرکتها تلاش کمی لازم دارند تا شکل آمریکایی تجارت را عوض کنند .

به جزء اطلاعات موروثی موجود از شرکتهای مادر هیچ اطلاعات مهم دیگری حتی در مورد بازار نیروی انسانی یا موضوعات فرهنگی در دست نیست .

شریک چینی یک شرکت بزرگ ایالتی است که در صنایع غذایی کارکردی نداشته و فقط با دولت محلی ارتباطات خوبی دارد .اجازه دولتی همان چیزی است که شرکای غربی از همکاران چینی خود انتظار دارند .

شریک چینی در خارج از محدوده های صنایع غذایی قرار می گیرد و شریک غربی می تواند از دانش بازار استفاده کند و حداکثر سود را برای طرف خود کسب کند.

صنایع غذایی از تکنولوژی سطح پایینی استفاده می کنند بنابر این سطح آموزش و مهارتهای کارکنان در حداقل ممکن است و تا وقتی فهرست انتخاب ها برای پاسخ گویی به نیازهای طرف آمریکایی است هیچ سودی برای طرف چینی وجود ندارد.

شرکت محصولات را مستقیما به مشتریان می فروشد و هیچ تجارتی مستقیمی با دولت وجود ندارد.بنابراین  شرکتهای غربی احتیاج کمتری برای فهم سیستم دولتی چین دارند. به همین دلیل هدفهای کسب دانش برای دو طرف چینی و آمریکایی برای انجام عملیت مهم نیست .این موضوع را یکی از مدیران شرکت آمریکایی اینگونه شرح می دهد " محصولات ما به راحتی توسط مشتریان شناسایی می شوند و هنگامی که برای دو طرف احتیاج باشد گوناگونی فرهنگی را بدانند.در حقیقت چینی ها فرهنگ ما را می فهمند زیرا آن را به صورت مکرر در تلویزیون تماشا می کنند"

 

سرمایه گذاری مشترک در امر تولید  هدفهای دانش مهم است ولی بر آنها تاکیدی نیست

در سرمایه گذاری B شریک سرمایه گذاری یک شرکت اروپایی تولید کننده ماشین آلات غذایی, تولید لاستیک و صنایع شیمیایی است.

عمر سرمایه گذاری مشترک حدود 3 سال است و تجربه اول سرمایه گذار اروپایی در چین و از نخستین سرمایه گذاریهایش در اقتصاد های در حال انتقال است. شرکت در عرصه بین المللی دارای تجربه های جامعی است به خصوص در اروپا ولی با یک کمبود اطلاعات درباره کسب و کار دولتی, فرهنگ و بازار چین است .

در این مرحله آنها معتقد هستند تجربه بین المللی آنها این مشکل را نیز حل می کند .اگر چه سرمایه گذاری مشترک به علت درک غلط بین شرکاء و تعدیل کننده های دولتی به مشکل خورد.

شریک چینی نیز یک تولید کننده بزرگ ماشین آلات است و می خواهد نکات کاربردی را فرا بگیرد تا بتواند شرایط رقابت بین المللی خود را ارتقاء دهد زیرا این نکات نه عمومی هستند نه به آسانی در دسترس قرار می گیرند. سرمایه گذار غربی به صورت پی در پی احساس نمود که شریک چینی سعی در کسب رمز و رموز آنهاست . در مقابل شریک چینی نیز احساس نمود که شریک غربی حاضر به ارائه اطلاعات نیست.

صنایع تولید ماشین آلات به تکنولوژی متمرکزی که در فرایند تولید نهفته است متکی است. داشتن یک محیط سالم و ارتباطات کامل مهم است. و نیاز مند آن ساختن یک جو اطمینان و ارتباطات کاری خوب است . ولی بعضی اوقات که شرکاء دارای اهداف غیر شفاف هستند که هدایت کننده کارهای آنهاست این ارتباطات مشکل می شود .

کمبود اطلاعات در زمینه های مانند کسب و کارهای دولتی یا فرهنگ می تواند بر ارتباطات صحیح و کامل تاثیر گذار باشد و این عوامل در کمرنگ نمودن مو فقیت سرمایه گذاری مشترک نقش اساسی دارد.

اشتیاق برای فروش قسمتی از تولیدات شرکت در چین وجود دارد.البته بیشتر شرکتهای خریدار این نوع ماشین آلات شرکتهای بزرگ دولتی هستند و این شرکتها قطعاتی را خریداری می کنند که دولتها آنها را ترغیب کنند.

فهم سیاست محلی و چگونگی ترغیب کردن دولت به خریداری محصولات به صورت رسمی و غیر رسمی امری بسیار مهم و حیاتی است. و روابط موثر با ماموران دولتی که مسئول تشویق این خرید ها هستند در حال گسترش است.

سرمایه گذاری مشترک B  در هیچ مرحله اصلی بر کسب هدفهای دانش تاکیدی ندارد. حتی در در تشکیل سرمایه گذاری مشترک و یا ارزیابی موفقیت آن سرمایه گذاری ولی توجه آن به موضوعات قابل سنجش تولید و فروش است.

رئیس سرمایه گذاری اروپایی اعلام نموده " ما فرصت کافی برای فهمیدن این موضوعات (اهداف دانشی ) نداریم . ما اینجا آمدیم تا یک مزیت تکنولوژیک را کاربردی کنیم "

او معتقد است در صورت صرف وقت برای بدست آوردن این اهداف دانشی مزیت تکنولوژیک از بین خواهد رفت.

نتیجه نهایی این شد که سرمایه گذاری مشترک متحمل زیان شد.و در رتبه بندی هفت مرحله ای در آخرین مرحله قرار گرفت.

 

 

 

 

 

سرمایه گذاری مشترک در ارتباطات و مخابرات  تحصیل دانش و انعکاس آن در عملکرد شرکت

در سرمایه گذاری مشترک C شریک غربی یک شرکت آلمانی تولید کننده اوازم ارتباطات و مخابرات است . یک شرکت بسیار فعال بین المللی با چندین پروژه در چین که در حدود 10 سال است در این کشور فعالیت می کند.

علارغم این مدت طولانی یا شاید به همین علت شرکت به صورت مستمر بر کسب و کارهای دولتی و اطلاعات بازار تاکید بسیار دارد . شرکت این موضوع را درک کرده که تاکید بر این اهداف در اقتصاد در حال تغییر بسیار مهم و حیاتی است. به این علت شرکت نیاز های اطلاعاتی خود را به صورت کامل به شریک خود توضیح داده و نیازهای شریک خود را نیز جویا می شود . این جریان قسمتی از ارزیابی عملکرد سرمایه گذاری مشترک شده است.

شریک چینی یک شرکت بزرگ استانی الکترونیک در زمینه کنترل کیفیت و مونتاژ است . شرکت آلمانی اشتیاق شریک چینی را برای افزایش مزیت رقابتی بین الملی یک تهدید نمی داند و به آن به عنوان عاملی در جهت تقویت شریک خود می نگرد.

شرکت آلمانی در انتخاب شریک چینی خود سختگیر است ولی وقتی شریکی انتخاب شد توقع ارتباطات بلند مدت را دارد. بنابراین یک جریان شناور اطلاعات بین شرکاء وجود دارد و اخرین تکنولوژی ها در سرمایه گذاری مشترک مورد استفاده قرار می گیرد. با این طرز نگاه وقتی شرکاء جلسات آموزشی خود را برگزار می کنند نه تنها کارمندان خود بلکه کارفرمایان دیگر شرکتهای چینی را نیز دعوت می کنند.

وسائل مخابراتی نیازمند یک تکنولوژی پر قدرت است.ویک احتیاج قوی برای ارتباطات و روابط خوب کاری بین شرکاء برای گامهای سریعتر تغییر و ترکیب بهتر وجود دارد. شرکاء باید با هم به صورت کامل در ارتباط باشند و برای حرکت به جلو با هم همکاری کنند و از هر گونه تضاد دوری کنند. این سرمایه گذاری به مسیله توسعه تدریجی تکنولوژی هدایت می شود.

شریک محلی ممکن است پس از یاد گیری عملیات اقدام به خروج از سرمایه گذاری کند ولی اگر از تکنولوژی لبه تیغ استفاده شده باشد انگیزه کمتری برای ترک وجود دارد .

تولیدات این سرمایه گذاری هم برای مصارف داخلی است هم به صادرات بین المللی اختصاص دارد .

تا زمانی که صنایع ارتباطات در چین به صورت قوی کنترل می شود اطاعات فعلی و لازم از قوانین دولتی, رویه ها و سیاست ها لازم است . شرکای غربی و چینی در حال مواجه شدن و کارکردن با این قوانین و نهادهای دولتی هستند .

هر دو طرف سرمایه گذاری از کسب اهداف دانشی در فرآیند حمایت می کنند و این امر کمکی برای پرورش موفقیت سرمایه گذاری مشترک است. اگر چه این موفقیت هنوز باعث بازگشت تجاری سرمایه گذاری نشده ولی اهداف بلند مدت در حال تعیین هستند .

رئیس شرکت آلمانی اعلام نموده " اگر چه ما در این چند سال سود آور نبودیم ولی استراتژی ما برای موفقیت در آینده است"

 

 

 

 

چشم انداز کسب دانش

همه سرمایه گذاری های مشترک مثل هم نیستند. در شرایط مختلف سرمایه گذاریها انجام می شود بنابر این دلیلی وجود ندارد در دانش و اطلاعات از هم تبعیت کنند. اگر چه بیشتر شرکتها به نوعی سرمایه گذاری مشترک متمایل شدند که در آن کسب دانش یکی از اجزای پیچیده کسب هدف است .

در سرمایه گذاری چینی غربی وقتی هدفهای مختلف تبعیین می شوند شرکتها باید تعیین کنند که چقدر این اهداف برای موفقیت سرمایه گذاری مهم هستند و باید بر طبق آنها عمل کنند .

اگر مدیران با عملکرد سرمایه گذاری مشترک ارضاء و قانع نشدند . می توانند مدل پیشنهادی را جهت تصور اینکه کسب دانش چقدر می تواند بر این عدم رضایت تاثیر گذار باشد.

مدل به مدیران کمک می کند تا درباره خصوصیات منحصر به فرد سرمایه گذاری مشترک و عواملی که می تواند بر موفقیت تاثیر گذار باشد تفکر کنند

اگر آنها به این نتیجه برسند که سرمایه گذاری چینی غربی نیازمند اختصاصزمان و منابع برای مواجه با هدفهای کسب دانش شریک است . راههای مختلفی برای این کار وجود دارد مثلا در مورد C موارد روشن و واضحی برای وقتی که شرکا مایل به یادگیری در ارزیابی عملکرد سرمایه گذاری هستند وجود دارد .آنها باید یک مدیر آموزش را برای کسب این اهداف استخدام کنند . و در صورتی که طبیعت سازمانی در حال تغییر باشد یادگیری سازمانی مشکل تر می شود.

 

 

اهداف در سرمایه گذاری مشترک چینی- غربی چه هستند

برای ایجاد یک لیست از اهداف سرمایه گذاری مشترک پنج گروه تخصصی هر کدام دارای 10 شریک زیر مجموعه بودند ایجاد شدند. هر کدام از این 10 زیر مجموعه دارای تجربه سرمایه گذاری چینی غربی بودند و گروههای تخصصی با مرکز آموزش مدیریت شانگهای در ارتباط بودند.

حجم زیادی از سرمایه گذاری انجام شده در چین بوسیله شرکتهای تایوانی و هنگ کنگی انجام شده بود. این نوع سرمایه گذاری به علت تشابه زبان و فرهنگ رنوعی سرمایه گذاری در چین بزرگ محسوب می شود و سرمایه گذاری خارجی نیست .

به همین علت تحقیق فقط شرکتهای آمریکای شمالی و اروپایی را مورد بررسی قرار دادند.

پنج گروه تخصصی حدود سه ماه فعالیت کردند و یک جامعه آماری خوب برای چین بدست آوردند .

50 گروه کاری نیز ابتدا درباره مقیاس انتقال تکنولوژی خوب و کسب دانش بحث نمودند سپس اهداف لیست شدند و بر اساس یک مقیاس هفت نمره ای به آنها بر اساس اهمیت آنها برای سرمایه گذاری مشترک امتیاز داده شد.

لست ارائه شده نه تنها در اروپا بلکه در چین نیز مورد بازخوانی قرار گرفت . سرانجام 27 هدف بالقوه ایجاد شد.

لست این 27 هدف به متختصصان 51 شرکت چینی غربی ارائه شد (28 شرکت چینی و 23 شرکت اروپایی) . این متخصصان به صورت جداگانه مورد مصاحبه قرار گرفتند و از آنها خواسته شد اهمیت آنها را از بیشترین به کمترین مشخص کنند . از این رتبه بندی یک لیست کوچکتر شامل 10 هدف بالقوه ایجاد شد . که این لیست در جدول 1 مشخص شده است


مطالب مشابه :


دانلود مجموعه نمونه قرارداد های پیمانکاری و ساختمانی

نمونه قرارداد سرمایه گذاری مشترک نمونه قرارداد مشاوره سرمایه گذاری نمونه قرارداد




نمونه قرارداد مشاركت در ساخت و ساز و بنای احداثی

نمونه قرارداد مشاركت در ساخت و ساز و بنای مشاوره در امور سرمایه گذاری املاک در شهرک




انتقال دانش در سرمایه گذاری مشترک بین المللی تجربه چین

انتقال دانش در سرمایه گذاری مشترک بین نیست 20 درصد نمونه. طرفین قرارداد این نوع




بیمه عمر و سرمایه گذاری کارآفرین

بیمه عمرو سرمایه گذاری قرارداد این طرح بیمه عمر و سرمایه گذاری مشترک > نمونه جدول بیمه




نمونه قراردادها

نمونه قرارداد سرمایه گذاری مشترک با یک شرکت نمونه قرارداد نمایندگی رسمی فروش محصولات




صندوق سرمایه گذاری مشترک

بعنوان نمونه صندوقهای مشترک سرمایه گذاری پس از اعلام قیمت به شعب بانک طرف قرارداد




دانلود نمونه قراردادها

150-•دانلود نمونه قرارداد درخواست سرمایه گذاری. نمونه قرارداد سرمایه گذاری مشترک




برچسب :