کفش و صندل طبی زخم پای دیابتی

مقدمه

 دیابت  در بیماران دیابتی علاوه بر کاهش انسولین ، باعث ایجاد زخم پای افراد دیابتی نیز میشود. بیماراه با مراجعه به کلینیک های ارتوپدی سعی در رفع و ترمیم زخم بوجود آمده دارند یکی از  درمان هایی که اکثر پرشکان متخصص تجویز می کنند استفاده از داروهایی مانند پماد و همچنین استفاده از کفش و کفی های طبی مخصوص پای دیابتی نیز توصیه می کنند. کفش ها علاوه بر درمان از پیشرفت زخم نیز پیشگیری می کنند.

به طور کلی میتوان نحوه درمان این عارضه را به صورت زیر بیان کرد

1- استفاده از پماد و پانسمان زخم

2- استفاده از کفش و کفی های طبی 

3-مراقبت از زخم

در طی مراحل درمان بیمار باید تحت مراقبت پزشک باشد.

 دراین مقاله با انواع کفی و کفش و ارتز و همچنین مراحل ساخت آشنا می شوید.کلینیک ارتوپدی فنی آریاپایا افتخار دارد با سفارش و ساخت کفش و کفی های طبی  و ارتز های مخصوص از بهترین مواد و فروش با هزینه و قیمت مناسب در خدمت شما هموطنان گرامی باشد. برای سفارش و خرید حتی به صورت اینترنتی  با شماره تلفن های درج شده  تماس بگیرید

زخم پای دیابتی چیست ؟


زخم پای دیابتی ، جراحتی است که در پای بیماران مبتلا به دیابت نوع اول و نوع دوم به وجود می آید . نزدیک به 25% از افراد مبتلا به دیابت دچار مشکلات زخم پا می شوند. این زخم ها زمینه ساز بیش از 80% از موارد قطع پا در آمریکا است . هر چه قدر برای درمان این زخم زودتر اقدام شود نتایج بهتری به دست می آید .

 علایم

علایمی که در زیر آمده نشان دهنده احتمال ابتلا به زخم پا هستند . در صورت مشاهده هر کدام از این علایم موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید

  • التهاب ، زخم ، یا تاول در سطح پوست پا
  • درد
  • مشکل در راه رفتن
  • احساس سردی در پا
  • ورم کردن پا و مچ پا
  • تب ، تورم ، سرخی پوست یا دیگر علایم عفونت

 

کفش و ارتوز های مخصوص دیابت

در برنامه کلی برای درمان افراد مبتلا به دیابت ، یکی از مهم ترین بخش های درمان ، پوشش پای مناسب بیمار است . این مورد حتی شامل افرادی که در مراحل اولیه بیمار هستن نیز می شود . در صورت مشاهده هر نشانه ای از علایم عصبی مانند بی حس شدن پا پوشیدن کفش مناسب بسیار حیاتی است . بسیاری از بیماران می توانند با مشورت با یک پزشک یا متخصص بیماری های پا و پوشش پا (pedorthist) از عوارضی که دیابت بر پا دارد جلوگیری کنند .

اهداف

کفش های مخصوصی که برای افراد مبتلا به دیابت ساخته می شود باید به اهداف زیر دست یابد :

-      قسمت هایی از پا که تحت فشار است را از زیر فشار خارج کند
در هر قسمتی از پا که فشار زیادی به آن می آید احتمال به وجود آمدن زخم زیاد است . کفش مخصوص باید کمک کند تا از میزان فشار وارد شده به این قسمت ها کاسته شود و در نتیجه احتمال پیامد های ناشی از این فشار کاسته شود .

-      کاهش شوک وارد شده به پا
کفش مخصوص باید ضربه وارد شده به پاشنه پا را جذب کند و شوک وارد شده به کف را کاهش دهد. همچنین با محدود کردن حرکت افقی پا درون کفش ، شوک وارد شده به پا به صورت افقی را نیز کاهش دهد .

-      داشتن ثبات و حفاظت از پا و سازگاری با شکل پا در موارد بد فرمی پا
در موارد بد فرمی پا مانند بیماری شارکو ، فقدان بافت چربی ، شست پای چکشی و قطع عضو ، کفش باید کاملا با فرم پا سازگار باشد تا اولا پا در کفش کاملا کنترل و محافظت شود و ثبات داشته باشد و ثانیا روند بد فرمی پا ادامه پیدا نکند .

-      محدود کردن حرکت مفاصل
معمولا محدود کردن مفاصل مشخصی در پا می تواند موجب کاهش التهاب ، تسکین درد و ایجاد وضعیت پایدار تر برای پا شود .

کفش های مخصوص :


در صورتی که شما در مراحل اولیه دیابت هستید و هیچ سابقه از بی حسی در پا یا ابتلا به بیماری های مربوط به پا را ندارید ، تمام چیزی که نیاز دارید یک جفت کفش در شکل و اندازه مناسب است که از مواد نرم ساخته شده و کفی آن شوک وفشار وارد شده به پای شما را جذب می کند .

این بسیار مهم است که بیماران مبتلا به دیابت یاد بگیرند که چگونه کفش مناسب در شکل و اندازه مناسب انتخاب کنند تا از مشکلات احتمالی در آینده جلوگیری کنند .

نه فقط در افرادی که مشکلات بی حسی در پا دارند بلکه در افرادی که هیچ نشانه ای از مشکلات عصبی در پا ندارند ، با پوشیدن کفش های نامناسب و کفشی که سایز مناسبی ندارد وارد شدن فشار بیش از حد به پا و اصطکاک منجر به تاول ، میخچه ، پینه و زخم در پا می شود .
به شدت توصیه می شود که در  افرادی که مشکل بی حسی در پا دارند ، هنگام تهیه کفش های جدید اندازه کردن پا در کفش توسط یک متخصص انجام شود . افرادی که پای بی حسی دارند تمایل به خریدن کفش هایی دارند که بیش از حد تنگ است چرا که معمولا سایزی که به نظر آن ها درست و اندازه است ، در واقع بیش از حد کوچک و تنگ است .
در خرید کفش مناسب اندازه و فرم پا هر دو باید با هم در نظر گرفته شوند . شما باید کفشی انتخاب کنید که اندازه و فرم آن با اندازه و فرم پای شما تطابق داشته باشد . این موضوع به این معناست که باید فضای کافی جلوی پنجه پا و روی انحنای پا و زیر پنجه پا وجود داشته باشد و پاشنه پا دقیقا اندازه کفش(کمی چسبان) باشد.

در هنگام انتخاب سایز مناسب پای خود به یاد داشته باشید که اندازه بودن عرض پا هم مانند طول پا مهم است . کفشی مناسب سایز پای شما است که پهن ترین قسمت از پای شما در پهن ترین قسمت از کفش جای بگیرد و اندازه آن باشد . ( پهن ترین قسمت از پا کمی بالاتر از انگشتان پا است ) . بین نوک انگشت شست و نوک پنجه کفش باید به اندازه  تا  اینچ ( حدودا 0.9 تا 1.3 سانتی متر) فاصله باشد . به علاوه توصیه می شود که کفش های بندی بخرید تا در صورت ورم کردن یا هر مشکل دفرمی در پا بتوانید اندازه کفش را تغییر دهید و طوری تنظیم کنید تا متناسب اندازه پای شما شود .

تجویز پزشکان برای کفش

بسیاری از بیماران دیابتی نیاز به کفش طبی مخصوصی دارند که توسط پزشک تجویز می شود. مواردی که توسط پزشکان برای پوشش پای بیماران تجویز می شود در ادامه آمده است :

 کفش مخصوص دوره درمان :
برخی کفش های مخصوص بلافاصله بعد از عمل جراحی یا درمان زخم تجویز می شوند و بیماران باید مدتی قبل از آن که بتوانند کفش های معمولی بپوشند ، از این کفش ها استفاده کنند . به عنوان مثال صندل های مخصوص ( پنجه باز ) ، کفش های فرم پذیر با گرما و کفش مخصوص بعد از عمل جراحی .

 

کفش با عمق داخلی :

این کفش ها معمولا اصلی ترین بخش از تجویز پزشکان برای پوشش پای بیمار هستند . در واقع این کفش ها کفش های کالج یا کفش ورزشی معمولی هستند که درون آن ها به اندازه  تا  اینچ عمق بیشتری دارد . این حجم اضافی باعث می شود که بتوان در صورت نیاز کفی یا ارتوز مخصوص در کفش گذاشت و امکان سازگاری کفش با بدفرمی های پا که معمولا با زخم پای دیابتی همراه است ، را می دهد .

این کفش ها همچنین سبک هستند ، کفی آن ها ضربه گیر است و  در طیف بسیار وسیعی از فرم ها و اندازه ها تولید شده و بنابراین تقریبا با هر نوع پایی سازگاری دارند.

 

اصلاح کردن قست بیرونی کفش :
لازمه این تجویز ایجاد تغییراتی در قسمت بیرونی کفش است مانند تغییر دادن تخت کفش یا اضافه کردن چیزی به تخت کفش به منظور ضربه گیر بودن یا ثبات بیشتر آن .

 

ارتز و کفی :

 

ارتز یک کفی مخصوص است که در کفش گذاشته می شود و قابل در آوردن است و باعث کاهش فشار وارد شده به پا و جذب ضربه می شود . برای بیماران دیابتی معمولا استفاده از ارتوز های آماده یا ارتوز سفارشی تجویز می شود . این ارتز ها به شکلی ساخته شده که با تمام سطح کف پا در تماس است و تا حد زیادی از فشار وارد شده به کف پا در هنگام راه رفتن می کاهد .

 

ساخت کفش سفارشی
در صورت بروز بدفرمی های بسیار شدید باید از پای بیمار قالب گیری شود و با استفاده از آن یک کفش سفارشی برای بیمار ساخته شود . البته  این موارد بسیار نادر هستند و معمولا با ایجاد تغییراتی در کفش های با عمق داخلی می توان کفش را حتی با بیش ترین میزان بدفرمی های پا سازگار کرد .

مهم ترین مسئله در مراقبت از پایتان این است که مطمئن شوید کفش مناسب پوشیده اید . در صورتی که شما برای مدت طولانی دیابت داشته اید ، یا به تازگی درمان شده اید ، پوشیدن کفش مناسب می تواند از بروز مشکلات احتمالی برای پایتان جلوگیری کند .

 

ارتز چیست ؟

ارتز ها وسایلی هستند که به منظور اصلاح مشکلات پا و مچ پا به شیوه غیر جراحی ، ساخته و پوشیده می شوند و شامل انواع پد ها ، کفی ها و بریس ها هستند .

پدهای پا روی کفی کفش قرار می گیرند و برای درمان مواردی مانند درد استخوان های کف پا و درد استخوان کنجدی ( دو استخوان ریز در زیر مفصل شست پا ) ، مورد استفاده قرار می گیرند .

کفی کفش هم درون کفش گذاشته می شود . کفی ها برای درمان طیف وسیعی از مشکلات از جمله آرتروز و کف پای صاف به کار می روند . کفی ها در انواع بسیار مختلفی از نرم گرفته تا سخت ساخته می شوند . برخی کفی ها در سایز های  استاندارد ساخته می شوند و بعضی دیگر در یک سایز مشخص و به صورت سفارشی ساخته می شوند .

  • بریس مچ پا وسیله ای برای اصلاح مشکلات مچ و پا است که باید بیمار قبل از پوشیدن کفی بپوشد . بریس ها نیز برای درمان بسیاری از بیماری ها مانند آرتروز مچ پا ، التهاب تاندون و مشکل افتادگی پا استفاده می شوند . بریس ها نیز مانند کفی ها در انواع مختلف تهیه می شوند و بعضی از آن ها به صورت سفارشی ساخته می شوند . برای ساخت بریس سفارشی بیمار باید چندین جلسه به پزشک مراجعه داشته باشد تا بریس متناسب پای او برایش ساخته شود .

    نکات مفید در پوشیدن کفش و جوراب
  • هرگز با پای برهنه یا با صندل یا دمپایی راه نروید . برای خرید کفش در پایان روز اقدام کنید چرا که در این زمان پاهای شما بزرگتر هستند . کفش هایی بخرید که پایتان در آن راحت است و اندازه کفش را از عرض، طول، رویه و نوک پنجه و پاشنه چک کنید . کفش با پنجه نوک تیز و کفش پاشنه بلند نپوشید . کفشهایی بخرید که رویه آن چرم باشد و پنجه آن فضای کافی برای انگشتانتان داشته باشد. کفش هایی که جدیدا خریداری کرده اید را در یک نوبت بیش تر از 2 ساعت مداوم نپوشید . هر روز یک جفت کفش نپوشید و در روزهای مختلف کفش های مختلف بپوشید . قبل از پوشیدن کفش همیشه با دست خود داخل و کفی کفش را چک کنید . بند کفشتان را خیلی سفت یا خیلی شل نبندید.
  • هر روز یک جوراب خشک و تمیز بپوشید . جورابی که سوراخ یا نخ کش شده نپوشید. جوراب های نازک کتانی بیشتر جاذب ( برای عرق) هستند و مناسب تابستان هستند. جوراب هایی که پنجه مربعی شکل دارند ( منحنی نیستند) از پنجه پای شما به خوبی محافظت نمی کند . جوراب ساقه بلندی که تمام ساق آن کشی است نپوشید . در صورتی که پایتان ورم می کند جوراب ساقه بلند کشباف بپوشید. 

 

نتیجه گیری

همانطور که در مقاله مطالعه فرمودید ،‌ارتز و کفی و کفش طبی  در جهت درمان بدون جراحی پای دیابتی ساخته میشود.متخصصین با توجه به شدت آسیب وارد شده و نوع زخم درمان های لازم را انجام میدهند. یکی از این درمان ها استفاده از ارتز و بریس های مخصوص پای دیابتی است. شما میتوانید با مراجعه به کلینیک ارتوپدی فنی  و  انجام معاینات لامزم، سفارش ساخت انواع کفی و کفش طبی با توجه به تجویز پزشک  را بدهید.


مطالب مشابه :


فلسفه پوشیدن کفشهای پاشنه بلند چیست؟

وقتی زنان خانواده برای خرید کفش به بازار می روند اولین گزینه های مد نظرشان کفشهای پاشنه




زیر و بم کالج پوشیدن

کالج از آن کفش‌هایی است که همیشه و همه جا اگر هوس خرید از برندهایی مثل کلارکس، جئوکس




کفشهای طبی کالج

mini center - کفشهای طبی کالج - فروش کفش زنانه و بچه گانه - mini center




سایت مد و مدل کیف کفش لباس مدل و مدلباس

سایت مد و مدل کیف کفش لباس مدل و مدلباس کاری از وبلاگ مد و فشن قبل از دیدن تصاویر زیر به




بهترین مناطق تهران برای خرید کفش مردانه

همه چیز در مورد عروسی - بهترین مناطق تهران برای خرید کفش مردانه - عروسی - همه چیز در مورد عروسی




کفش . پاپوش. صندل پسرانه

پوشاک place - کفش . پاپوش. آموزش آشپزی | خرید کالج سایز 6 - قیمت 65000




دانشگاه سالن مد و آرايش نيست

مدل لباس مدل کیف و کفش و فشن های زیبا - دانشگاه سالن مد و آرايش نيست وبلاگ خرید




برند U.S. POLO. Assn

کفش های 2013 جدید و اسپورت. - برند U.S. POLO. Assn - هر گونه کپی برداری ip فرد تا 72 ساعت مسدود میگردد




کفش و صندل طبی زخم پای دیابتی

در خرید کفش مناسب اندازه و فرم در واقع این کفش ها کفش های کالج یا کفش ورزشی معمولی هستند که




برچسب :