عفونت مجاری ادراری در مردان

عفونت مجاری ادراری (UTI) عبارت است از رشد زياد باكتری ها در پيشابراه ، مثانه ، كليه يا غده پروستات. عفونت می تواند مدت زیادی طول بكشد و اگر درمان نشود باعث آسيب های دائمی نيز خواهد شد. مردان معمولا قبل از سن 50 سالگی دچار عفونت مجاری ادراری می شوند اما در افراد مسن شايع تر است. مردان بالای 50 سال ممكن است بدون هيچ علامتی عفونت داشته باشند. عفونت مجاری ادراری معمولا در مردان با پروستات بزرگ يا كسانی كه سوند به منظور تخليه مثانه دارند روی می دهد. در مردان جوان ممكن است همراه با سنگ كليه ، عفونت بروز كند.

باكتری هايی كه معمولا عفونت مجاری ادراری را ايجاد می كنند از روی پوست مقعد به پيشابراه و سپس مثانه يا كليه منتشر می شوند. همچنين باكتری ها می توانند از قسمت های ديگر بدن از طريق جريان خون به سيستم ادراری وارد شوند. عفونت مجاری ادراری در مردان به نسبت زنان كمتر شايع است زيرا در مردان طول پيشابراه طولانی تر است و باكتری ها كمتر می توانند به مثانه وارد شوند. پروستات بزرگ از طريق جلوگيری از تخليه كامل مثانه می توانند باعث ايجاد عفونت مجاری ادراری شوند. عاملی كه كمتر شايع است تنگی پيشابراه است (موقعی كه پيشابراه به علت بافت اسكار كه داخل آن شكل می گيرد تنگ می شود).

باكتری ها می توانند باعث انواع مختلفی از عفونت مجاری ادراری شوند كه شامل: - پروستاتيت ( عفونت غده پروستات ) - يورتريت ( عفونت پيشابراه ) که معمولا با بيماری های مقاربتی ایجاد می شود. - سيستيت ( عفونت مثانه ) كه در مردان كمتر شايع است. - پيلونفريت( عفونت كليه ) كه در مردان به نسبت زنان كمتر شايع است اما می تواند جدی باشد.   علائم علائم عفونت مجاری ادرار ممکن است شامل : - درد در موقع ادرار کردن - تکرر ادرار و نياز اورژانسی به ادرار کردن - درد شکم - تب - خون در ادرار - درد کمر ( پروستاتيت ممکن است باعث درد در قسمت پايين کمر شود در حالی که عفونت کليه باعث درد در قسمت وسط کمر می شود )

تشخیص

مراقبين بهداشتی در مورد علائم و تاريخچه پزشکی شما سوال می کنند. معاينه پروستات از طريق رکتوم انجام می شود. تست ازمايشگاهی ادرار و تخليه ادرار از پيشابراه و غدد پروستات ممکن است لازم باشد.

در صورت عفونت های مکرر ممکن است نياز باشد به : - اولتراسوند، تکنيکی که در آن از بافت نرم و مايعات عکس برداری می شود. - IVP ( پيلوگرافی داخل وريدی ) و عکس هايی که با اشعه X از سيستم ادراری گرفته می شود. - سيستوسکوپی (مشاهده پيشابراه و مثانه از طريق وارد کردن لوله داخل پيشابراه پس از بی حسی)   درمان عفونت های مجاری ادراری با آنتی بيوتيک درمان می شود. همچنين داروهايی برای سوزش و عدم دفع راحت ادرار ممکن است تجويز شود. برای بيشتر اين عفونت ها، علائم 24 ساعت پس از شروع درمان برطرف می شود. برای پيشگيری از عفونت مجدد بايد اطمينان حاصل کنيد که همه آنتی بيوتيک های تجويز شده مصرف شود. همچنین درصورتی که علائم عفونت مجاری ادراری را داشتيد: - دنبال کردن درمان با داروهای تجويز شده - حفظ بهداشت فردی - نوشيدن مقدار زيادی مايعات - خالی کردن کامل مثانه موقع ادرار کردن - دنبال کردن توصيه هايی که توسط پزشک شده است     پیشگیری براي کمک به پيشگيری از عفونت مجاری ادراری بايد: - هر روز مقدار کافی مايعات بنوشيد. - مثانه را مکررا و به طور کامل تخليه کنيد. - مقاربت سالم داشته باشيد . هميشه از کاندوم پلاستيکی يا پلی اورتان استفاده کنيد. - بعد از مقاربت برای خروج باکتری ها ادرار کنيد. - اگر ختنه نشده ايد پره پوس ( پوست حشفه ) را هر زمان که دوش می گيريد بشوييد.


مطالب مشابه :


خبر راه اندازی سایت...

خبر راه اندازی سایت سرانجام انتظار پایان یافت دکتر رویا امدادی پایگاه اطلاع رسانی پزشک




عوامل شایع بالا برنده فشار خون

دکتر رویا امدادی پایگاه اطلاع رسانی پزشک آنلاین سازمان دارو و غذای آمریکا سایت اهدای




سوالات رایج پیرامون بزرگ کردن آلت تناسلی

دکتر رویا امدادی پایگاه اطلاع رسانی پزشک آنلاین سازمان دارو و غذای آمریکا سایت اهدای




ناهنجاری های مادرزادی تعداد کلیه

دکتر رویا امدادی پایگاه اطلاع رسانی پزشک آنلاین سازمان دارو و غذای آمریکا سایت اهدای




عفونت مجاری ادراری در مردان

دکتر رویا امدادی پایگاه اطلاع رسانی پزشک آنلاین سازمان دارو و غذای آمریکا سایت اهدای




توصیه های جهت داشتن کلیه های سالم در ماه مبارک رمضان

زمان مصرف و دوز داروهای قلبی و قند و غیره را با نظر دکتر خود دکتر رویا امدادی سایت اهدای




بهترین انتخاب برای درمان بدخیمی مثانه

دکتر رویا امدادی پایگاه اطلاع رسانی پزشک آنلاین سازمان دارو و غذای آمریکا سایت اهدای




برچسب :