چهارمین همایش ملی انجمن هلشتاین ايران

گزارشی از چهارمین  همایش ملی انجمن هلشتاین ايران


چهارمین دوسالانه انجمن هلشتاین ایران با حضور مسئولین، فعالان صنعت گاو شیری، محققین، اساتید دانشگاه ها و دانشجویان در در سالن همایش های سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران طی دو روز برگزار شد.

در مراسم افتتاحیه این همایش که با حضور  مسئولین بخش دامپروری کشور و صنایع وابسته از جمله معاون وزیر جناب آقای دکتر رکنی، مهندس اسماعیلی مدیرعامل اتحادیه تولیدکنندگان فرآورده‌های لبنی و قائم مقام  این اتحادیه دکتر نورمحمدی، مهندس سید علیان رییس مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی کشور، دکتر مشکات معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور، دکتر هرمز منصوری،رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور  و تعدادی از محققین برجسته کشور برگزار شد.

در ابتدای همایش دکتر محمدرضا سنجابی، رئیس انجمن هلشتاین ایران  ضمن عرض خیرمقدم و تشکر از استقبال گرم دانشجویان و تولید کنندگان و محققین از همایش توضیحاتی در رابطه با نحوه شکل گیری انجمن هلشتاین ایران در سال 2000 میلادی و اهداف انجمن و همایش های برگزار شده ارائه دادند. ایشان هدف اصلی انجمن را افزایش توان علمی و عملی دامپروران دانستند و در همین راستا نیز انجمن هلشتاین ایران را  به عنوان اولین تشکل علمی که در هیئت مدیره آن علاوه بر اساتید و محققین دانشگاهی تولیدکنندگان نیز حضور دارند را عنوان نمودند.

ایشان تولید را یک ارزش و یک افتخار دانسته و از این که انجمن هلشتاین ایران بتواند در این مسیر به دامپروران عزیز کمک نماید به خود افتخار می کند. ایشان فرمودند: ما وظیفه خود را فراهم کردن بستر لازم برای دامداران و کم کردن دغدغه های تولید این عزیزان می دانیم. بحث استفاده از ظرفیت های خالی دامداری ها و بحث حرکت در مسیر دامپروری ارگانیک دو بحث اصلی دکتر سنجابی بود.ایشان همچنین به وجود نیروی جوان و محقق در کشور به عنوان سرمایه های عظیمی که باید بر روی آن ها تمرکز شود اشاره نمودند.در آخر نیز ایشان با تشکر از مسئولین محترمی که زمینه برگزاری همایش را فراهم نمودند سخنان خود را به پایان رساندند.

سخنران بعدی همایش دکتر کامران رضا یزدی دبیر علمی همایش بودند که ایشان نیز بعد از خوش آمدگویی به حضار توضیحاتی راجع به تعداد مقالات ارسالی و نحوه داوری مقالات و مقالات پذیرفته شده  طی همایش های برگزارشده و چهارمین همایش ارائه نمودند. دکتر رضا یزدی فرمودند: صنعت پرورش گاو شیری در دو دهه اخیر  از توسعه خوبی برخوردار شده است که این توسعه مرهون مراکز علمی تحقیقاتی و فعالیت مسئولین و دامداران تلاشکر می باشد.

ایشان در ادامه گزارشی از همایش های قبلی انجمن و مقایسه تعداد مقالات ارسالی ارائه نمودند. چهارمین همایش نسبت به دومین همایش 79 درصد و نسبت به سومین همایش 12 درصد رشد داشته است. ایشان ادامه دادند: دغدغه اصلی ما این است که این علمی که داریم باید منجر به بهبود شرایط معیشتی دامداران عزیز شود. و هدف اصلی انمن هلشتاین ایران را نیز حرکت در این مسیر دانست.

در پایان ایشان آرزوی سلامتی و بهروزی برای حضار داشته و سخنان خود را به پایان رساندند.

 

سخنران بعدی محمدرضا اسماعیلی مدیر عامل اتحادیه سراسری صنایع لبنی کشور، بودند که برنامه های خود را در زمینه توسعه لبنیات کشور  به عنوان حلقه واسط دامپروری بیان نمودند. ایشان از تصویب بسته حمایتی که در آن هدف اصلی کاهش قیمت تمام شده است خبر دادند. ایشان ادامه دادند: ما نمی توانیم سلامت جامعه را منوط به واردات کنیم! محصولات دامپروری جز محصولات استراتژیک است و ما نباید اختیار سلامت جامعه را به دست یک بازار جهانی بی ثبات بدهیم.

ایشان عقیده خود را در مصرف شیر گسترش توسعه فرهنگی دانستند و در بحث قیمت شیر عنوان نمودند که ما به آزاد سازی اعتقاد داریم ولی به رهاسازی اصلاً اعتقادی نداریم!

ایشان فرمودند: صنعت لبنی کشور بالغ بر 740 کارخانه  دارد که با کمتر از 30 درصد ظرفیت خود کار می کنندو تعطیلی این واحدها منجر به فاجعه در کشور خواهد شد و ما  به دنبال عدم وقوع چنین شرایطی هستیم.

ایشان  در پایان توضیحاتی در مورد سرانه مصرف شیر ارائه نمودند و سخنان خود را به پایان رساندند.

مراسم افتتاحیه با سخنرانی دکتر حسن رکنی معاون وزیر و معاون بهبود توليدات امور دام وزارت جهاد کشاورزی ادامه یافت.

ایشان با تشکر از رئیس انجمن هلشتاین ایران و میزبان همایش، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران دو بحث را مطرح نمودند.

دکتر رکنی فرمودند: یکی از گلایه هایی که بخش اجرا از خانواده محققین دارند وجود شکاف بین این دو قشر می باشد. و از همه محققین خواستند که نسبت به کم کردن این شکاف تلاش کنند.

ایشان تجربه کشور نیوزیلند را مطرح کردند و بحث بهروری را مطرح نمودند. کشور نیوزیلند طی یک دهه اخیر تعداد دام های خود را  به یک سوم کاهش داده و در مقابل درآمد را 3 برابر افزایش داده است.

با توجه به شرایط کشور ما که دارای منابع محدودی می باشد طرح هایی که به دنبال افزایش تعداد دام در این برهه باشد با توجه به کمبود منابع آب منطقی به نظر نمی رسد.

تشکل های علمی در این زمینه می توانند مثبت عمل کنند و  در برگزاری این همایش ها نیز باید به دنبال راه حل هایی برای این مشکلات باشیم.

ایشان نقد اصلی خود را در این همایش عدم اجرایی شدن مقالات به عنوان یک دستورالعمل دانستند و کشور ژاپن را مثال زدند که در این کشور 80 درصد مقالات و طرح های علمی به بخش های اجرایی وارد می شوند در حالی که در ایران این میزان کمتر از 5 درصد می باشد.

ایشان فرمودند که ما باید متناسب با نیاز و مشکلات خودمان به دنبال تحقیق باشیم و در این صورت است که می توانیم از علم به ثروت برسیم. ایشان همچنین شرایط کشور عربستان نسبت به دو دهه قبل را که حتی یک مورد محصول لبنی تولیدی نداشت و همه محصولات لبنی این کشور از واردات تامین می شد را مثال زدند و نحوه شروع فعالیت های دامپروری این کشور را مطرح نمودند. که با ایجاد یک گله شیری 60 هزار راسی با مجموعه کامل کشت یونجه در 150 کیلومتری ریاض و با حفر چاه هایی به عمق 1000 متر و با سختی آب 20 هزار! توانسته بودند با کمک فتاوری های نوین و تجهیزات به روز به تولید شیر  میانگین 40 لیتر دست یابند و با اشاره به شرایط کشورمان عنوان نمودند که با اندکی مدیریت مناسب می توان امکان افزایش بهره وری را با پتانسیل های دامی موجود در کشور و سرمایه های انسانی نخبه  فراهم کرد. ایشان همچنین راهکارهایی را در زمینه خودکفایی تولید گوشت و ورود ژن های جدید مطرح نمودندو سخن خود را با این جمله که به اعتقاد بنده "شیر غذا نیست بلکه علاوه بر غذا دارو است" به پایان رساندند .

در ادامه همایش از آقای محمد صفاری به عنوان پیشکسوت نمونه  و تلاشگر عرصه دامداری با 50 سال سابقه در زمینه دامپروری  تقدیر شد.  ایشان نیز یک جمله بیان فرمودند که نشان از همت بالای ایشان در این زمینه می باشد. فرمودند که" بنده عاشق این کار هستم و با همه مشکلات موجود باز هم تولید خواهم کرد" و تمام تلاش خود را جهت پیشرفت مملکت عزیزم در این بخش انجام خواهم داد.

 

همایش در بخش مباحث ویژه  با سخنرانی دکتر آرمین توحیدی (نائب رئیس انجمن هلشتاین ایران) و سخنران کلیدی مراسم افتتاحیه در رابطه با چالش های صنعت گاو شیری  ادامه یافت و سخنرانان بعدی نیز دکتر سنجابی و دکتر منصوری (رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور)  بودند که مطالبی در رابطه با ملزومات دامپروری ارگانیک و سهم گاوهای دو منظوره در آینده تولید شیر و گوشت کشور  بیان فرمودند.

بعد از نماز و ناهار همایش وارد مرحله دوم خود شد و مقالات پذیرفته شده در سه بخش تغذیه، فیزیولوژی و ژنتیک و اصلاح نژاد دام در سالن های مربوطه ارایه شدند و بحث هایی خوبی بین شرکت کنندگان و ارایه دهندگان مقالات صورت گرفت که از نکات جالب و مثبت همایش بود.

در روز دوم همایش نیز  139  مقاله بصورت پوستر ارائه و چهار کارگاه با عنوان های آشنایی با سیستم های DHI ، روش های عمل آوری و سیلو کردن, مدیریت ناباروری های متابولیکی و مدیریت بیماری های رایج گاو شیری برگزار شد.

 

 

مراسم اختتامیه همایش نیز با حضور دکتر اکبری رئیس سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران  و دانشجویان و محققین برگزارشد.

دکتر اکبری نیز در مراسم اختتامیه این همایش بر بهره وری و افزایش تولید در واحد سطح تاکید کرد و با تبریک به انجمن هلشتاین ایران و تشکر از رئیس و دبیر علمی و اجرایی این همایش آرزوی روزهای روشن را برای این انجمن و اعضای آن و دانشجویان پژوهشگر حاضر داشتند. ایشان همچنین با اشاره به این نکته که پژوهش های ما باید تقاضا محور باشد تاکید خود را بر حمایت پژوهشکده از شرکت های دانش بنیان مطرح نمودند.

 

دکتر  محمد رضا سنجابی رئیس انجمن هلشتاین ایران نیز با تشکر از دکتر اکبری بابت حمایت هایی که در برگزاری همایش داشتند مباحث مطرح شده در همایش را  مثبت ارزیابی کردند و همه حضار را به حضور در پنجمین همایش انجمن هلشتاین ایران دعوت نمودند.

ایشان همچنین  ابراز امیدواری کرد: با بهره برداری مناسب از مطالب ارائه شده افق های جدیدی در توسعه صنعت پرورش گاو شیری کشور گشوده و بر عزم ملی در خود اتکایی مواد پروتئینی کشور بیفزاید.

در پایان مراسم نیز  از آقای تقویان پیشکسوت برتر تلقیح مصنوعی ایران به پاس 50 سال فعالیت در زمینه اصلاح نژاد و رکوردگیری تقدیر بعمل آمد.



مطالب مشابه :


نحوه قرار دادن کلیپ‏های فلش در اسلایدهای پاورپوینت

زمین شناسی ناحیه 1 استان قزوین - نحوه قرار دادن کلیپ‏های فلش در اسلایدهای پاورپوینت - آموزشی




شروعی دوباره

پاورپوینت های ورود شما بازدیدکننده محترم را به وبلاگ آموزشی شیمیکده خیرمقدم عرض می نمایم.




جشن فارغ التحصیلی پایه ششم

3-خیرمقدم مدیریت به 10-ارائه گزارش کارهای دانش آموزان پایه ششم در قالب پاورپوینت




گزارش برگزاری جشنواره " دنیای شگفت انگیز ریاضی "

ریاضی متوسطه سروآباد - گزارش برگزاری جشنواره " دنیای شگفت انگیز ریاضی " - ریاضی شانه زلف




اولین جلسه کمیسیون عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر تنکابن

تحقیق پاورپوینت. پس از ذکر خیرمقدم و بیان سابقه ای از نحوه عملکرد کمیته های عمران در




زمان ثبت نام قبولین رشته های فرهنگیان

پاورپوینت بسیار زیبا و عالی : تاثير فناوري اطلاعات بر جامعه اقتصاد، تجارت، آموزش، كار .




اطلاعیه مهم ورودی های جدید

پاورپوینت. ضمن عرض تبریک و خیرمقدم خدمت پذیرفته شدگان دانشگاه پیام نور مرکز قم به اطلاع




متن مجری گری عید غدیر

خوش آمد گویی و خیرمقدم و عرض تبریک عید غدیر و 13 آبان و گرامیداشت یاد شهدای پاورپوینت های




چهارمین همایش ملی انجمن هلشتاین ايران

همایش د کتر محمدرضا سنجابی، رئیس انجمن هلشتاین ایران ضمن عرض خیرمقدم و تشکر پاورپوینت;




برچسب :