چهره های ماندگار

آیا برای آنکه چهره ای ماندگار شویم باید یک هنرمند سرشناس، یک استاد معروف دانشگاه، یک فیزیکدان برجسته، یک پزشک ماهر، یک بازیگرسینمای معروف و... باشیم؟ آیا چهره های ماندگار سرزمین ما فقط همانهایی هستند که هر از گاهی در یک همایش بخصوص از طرف مسئولین به این عنوان به مردم معرفی می شوند؟ یقینا محدود کردن چهره های ماندگار یعنی چهره هایی که بواسطه عملی برجسته همواره می توانند در یاد و خاطره مردم بمانند به افرادی که در اینگونه همایشها معرفی می شوند امری نادرست است.

 هستند بسیاری از مردمان سرزمین پهناور ما که اگر چه کسی آنهارا به اینگونه همایشها دعوت نمی کند اما اینان خود علیرغم ناشناسی و گمنامی چهره های ماندگاری هستند. شاید من و شما نیز برخی از این افراد را بشناسیم. چهره ماندگار یعنی فردی که به واسطه ویژگی های نیک خود در اذهان همیشه می ماند و می تواند الگوی مردم باشد. این به نوعی شاید وظیفه من و شماست که این افراد را در صورت شناسایی به دیگران معرفی کنیم تا هم به نوعی از ایشان قدر دانی شود و هم به عنوان سرمشق بتواند باعث دلگرمی و هدایت دیگران شود.

 اینها همه مقدمه ای بود تا من به معرفی یکی از این افراد بپردازم. از مدتها پیش نامش را جسته گریخته شنیده بودم اغلب او را به نام عمو زهاب می شناسند. او را به عنوان پیرمردی با تجربه در زمینه نصب تجهیزات ابزار دقیق در صنعت نفت می شناختم علاقمند بودم او را از نزدیک ببینم تا بالاخره در یکی از ماموریتهایم به پالایشگاه آبادان او را دیدم. بی تعارف بگویم، در دید اول که با او مواجه شدم، شوکه شدم، صفای بخصوصی داشت، از آن نوع صفا که جذب کننده است. پیرمردی خاکی و دوست داشتنی که علیرغم گذشت سالیان زیاد از عمرش هنوز سرزنده تر از من و بسیاری جوانان دیگر مشغول کار بود. به راحتی به هر سوالی بدون اغماض جواب می داد و در چشمانش شوق انتقال تجربه موج می زد. به نوعی تصمیم گرفتم که حداقل به عنوان قدر دانی از این حالت او، از این سر زندگی او، با نوشتن و معرفی او در این مقاله به شکلی از او یاد کنم.

 عموزآب

قدر دانی به خاطر اینکه به من و امثال  من عملا نشان داده است که "تا شقایق هست زندگی باید کرد" ، قدر دانی به خاطر اینکه به من وامثال من عملا نشان می دهد که گذر عمر و سالخوردگی به هیچ وجه نمی تواند مانع انسان در راه خدمت و فعالیت و پیشرفت و کسب تجربه باشد. همچنین به او بگویم که گرچه ممکن است خیلی ها (به جز خانواده و دوستان او) از کنار او با بی تفاوتی بگذرند اما همچنین کسانی هم هستند که او را حس می کنند و از او بهره می گیرند و به سهم خود قدردان تلاشهای او هستند.

  در یکی دیگر از ماموریتهای خود با او به گفت و گو نشستم. نام واقعی اش خلیل زآب است. گفت که متولد 1309 است و در آستانه 80 سالگی است. کمی که با او به گفت و گو پرداختم از کشوی میز خود پوشه ای را بیرون آورد که حاوی سوابق کاری او بود. از سال 1324 در شرکت نفت مشغول به کار است! خیلی ها پس از 30 تا 35 سال خدمت و کار که بازنشسته می شوند دیگر دست از فعالیت می کشند احساس ضعف می کنند و از جامعه کناره می گیرند اما او اینگونه نیست و هنوز بعد از 64 سال کار، بهتر از بسیاری از جوانان کار و فعالیت مفید می کند.

عمو زآب و ذره بین چراغ دار او

او هم اکنون در یکی از پروژه های بزرگ نفتی کشور مشغول خدمت است. چند وقت پیش شنیدم که تصادف کرده اما علیرغم این موضوع پس از بهبودی نسبی دوباره سرحال و سرزنده بر سر کار حاضر شد. هر چه بیشتر با او صحبت می کردم، بی تکلفی و خاکی بودن او بیشتر برایم آشکار می شد. این بار که برای دومین بار او را می دیدم ابتدا مرا به خاطر نیاورد، نه از روی پیری و سالخوردگی بلکه به این دلیل که از بار اول که او را دیده بودم حدود یک سال می گذشت به مجرد آنکه مرا به خاطر آورد به سمتم آمد، روبوسی کرد و خیلی عذر خواهی کرد که من را به یاد نیاورده بود.

 

من و عمو زآب

اغلب یک جعبه شکلات در کشوی میز خود دارد و به دوستان و همکاران خود تعارف می کند. دوست داشتم که می شد موقعیتی پیش آید که مدتی طولانی نزد او باشم و بتوانم از دریای تجربه این پیرمرد به اندازه توان و وسع خود بهره ای ببرم. تجربه ای که حاصل سرد و گرم چشیدن مردی است که 64 سال از عمر خود را بی هیچ چشم داشت به جز حقوق خود به صنعت نفت این کشور خدمت کرده و شاید آن چنان که شایسته است کسی از وی قدر دانی نکرده است.

 

عمو زآب

یک مصاحبه کوتاه هم با او ترتیب داده ام که به همراه این گزارش تقدیم دوستان می کنم. تا با توزیع آن او را به همه معرفی کنیم. البته من برای این کار (انتشار این گزارش روی اینترنت) از خود عمو زآب قبلا اجازه گرفته ام.

به امید آنکه کشور ما پر شود از چهره هایی ماندگار از این قبیل و با آرزوی طول عمر برای عمو زآب.

فیلم مصاحبه با عمو زآب

لینک دوم مصاحبه


مطالب مشابه :


مراسم تقدیر از برگزیدگان بخش های مختلف دانشگاه علوم پزشکی جهرم+گزارش تصویری

در این مراسم رئیس سازمان نظام پرستاری کشور ضمن قدر دانی از هر 2500 نفر تحت نظر یک پزشک




تو قدر آب چه دانی ؟

« تو قدر آب چه دانی که در کنار فراتی » ؟! این بیت از سعدی است غلاف کرد و به توصیه پزشک




اطلاعیه نظام پزشکی شهرستان شبستر

خجسته پزشک را بر تک تک جامعه ی پزشکی صمیمانه تبریک عرض نموده ،ضمن قدر دانی از پزشک را




چهره های ماندگار

یک هنرمند سرشناس، یک استاد معروف دانشگاه، یک فیزیکدان برجسته، یک پزشک قدر دانی از




جناب آقای دکتر یوسف قاسمی پزشک محترم درمانگاه چورس متشکریم

و ارادت ،وبلاگ چورس و اهالی روستای چورس برحسب وظیفه نهایت تشکر و قدر دانی از پزشک نمونه




نمـــاز از دیدگاه عقل و وجدان

قدر دانی از یک لطف، ارزشی برای ماست و نشانه ی انصاف چگونگی مصرف دارو ،‌تابع دستور پزشک




برچسب :