سیر آموزش در سده لنجان ،ازدبستان الفت تا دانشگاه ازاد اسلامی

۳- در خواست حاج یدالله فهیم به وسیله ی فرزندش حاج محمد علی معتمدی و دیگران تعقیب شد تا سرانجام در ۱۳۲۴مدرسه ۴ کلاسه ی الفت با اعزام یک نفر معلم در سده تاسیس شد. ابتدا مدرسه در محلی استیجاری بود و چند نفر از متمکنین که دارای فرزند مشغول به تحصیل بودند اجاره را پرداخت می کردند. پس از یکی دو سال همان افراد خانه ی نوسازی را خریدند و دراختیار وزارت فرهنگ قرار دادند. این افراد عبارت بودند از شادروانان حاج علی محمدسهراب(کدخدای سده)،حاج اسماعیل براتی ،حاج محمد معتمدی،حاج حسن آقا معظم،آقا بهای حسینی و حاج محمد علی معتمدی که آن ها را می توان به عنوان خیرین مدرسه ساز نام برد .
۴-نخستین معلمان این مدرسه که هر یک به تنهایی مدیر ، ناظم ،معلم ۴کلاس، دفتردار و حتی مشوق خانواده ها برای به مدرسه فرستادن فرزندانشان بودند و حق بسیار به گردن مردم سده داشتند آقایان عطایی ،زندی،شیرانی و….. بودند .از دوره های اولیه این مدرسه پزشکان متخصص ، مهندسین مجرب و معلمان آگاه و نظامیان وافراد شایسته ای تربیت و منشا خدمات شایسته ای به کشور شدند . ازآن پس نیزجریان آموزش در این مدرسه ادامه یافت و سبب شد که سده لنجان به نام شهر علم و الفت عنوان یابد .
۵-از سال ۱۳۵۰ به بعد مدرسه راهنمایی ابتدا به صورت مختلط پسرانه و دخترانه تاسیس شد و پس از چند سال به صورت فقط پسرانه ادامه یافت . نخستین مدیر و موسس این مدرسه علیرضا معتمدی بود. پس از آنکه دانش آموزان دوره ی ۳ ساله ی راهنمایی را گذراندند و دانش آموز به حد کافی برای دبیرستان آماده ی تحصیل شد دبیرستان امام حسن (,)شکل گرفت و نخستین مدیر همان آقای معتمدی بود.
۶-با شروع کار کارخانه ی ذوب آهن اصفهان و افزایش شدید جمعیت این شهرواقبال عمومی، تعداد مدارس با سرعت افزایش یافت به طوری که اکنون نزدیک ۳۰ باب موسسه ی آموزشی پیش از دانشگاه شامل مدارس دخترانه،پسرانه،دولتی وغیرانتفاعی در سده وجود دارد .
۷-آموزگاران ودبیرانی که نامشان و اثرشان دراذهان دانش آموختگان مدارس سده لنجان بیش از دیگران ماندگار شده عبارتند از:
خانمها: عزت دربکوشکی(دری)،رئیسی،ازلی،منسوجی،سلطانی ،سهرابی،معتمدی ،ادیبی ،شریفی ، موسوی و …..
آقایان: عطائی ، زندی ، شیرانی ،صمیمی، شریفی ، معتمدی، براتی، امینی، ضیائی، اشراقی، شهیدی، نقدی، موسوی و …
ضمنا بسیاری از آموزگاران و دبیران نخبه شهرستان لنجان از دانش آموختگان مدارس سده هستند که مایه افتخار مردم این شهر است .
خدمتگزاران : اغلب ازمیرزا باقروفتح الله براتی به عنوان مستخدم نمونه نام برده می شود.
۸- در سال ۱۳۸۸ به مناسبت شصت و پنچمین سال تاسیس دبستان الفت وبیست و پنجمین سال تاسیس شهرداری جشن باشکوهی در سده گرفته شد که در آن از معلمان و دانش آموختگان مدارس سده و شهرداران این شهر تجلیل شد در همین زمان بود که همایش فیزیک کشوری از سوی اتحادیه انجمن های علمی آموزشی معلمان فیزیک کشور در این شهر بر گزار شد و دانش آموزان دبیرستان های منطقه لنجان در آن شرکت کرد ند .این جشن باشکوه و هم چنین همایش فیزیک در معرفی شهر سده به جامعه ایرانی بسیار موثر بود .
۹- آقای حاج فریدون مختاری یکی از مردان کوشا و متدین سده ی لنجان بود که در کویت به کار مشغول بود که باکاروتلاش زیاد سرمایه ای فراهم کرد و علاقه مند شد تا در زادگاه خود بیمارستانی بر پا کند .به همین منظور ساختمان بیمارستانی را در سال ۱۳۶۶ در شرق سده شروع کرد. نظارت این کار برعهده مرحوم حاج رضا ناظم الرعایا بود که بااعتبار و اعتمادی که در اثر درستکاری به دست آورده بود از عموم مردم کمک گرفت وکار را ادامه داد. برای ادامه کار پیگیری های عزیز نوروزی که یکی دیگرازخدمت گزاران راستین مردم بود بسیارموثر واقع شد. سرانجام ساختمان این بنا به وسیله ی بنیاد ۲۲ بهمن پایان یافت و بیش از ۱۰ سال در انتظار تجهیزات بیمارستانی راکد ماند و امید ازتاسیس بیمارستان برای چندین سال قطع شد تا آنکه به پیشنهاد شورای اسلامی دوره ی اول شهر سده این ساختمان به دانشگاه آزاد واگذار شد تا دانشگاه در آنجا تشکیل شود. کوشش های آقای عبدالله کیانی شهردار وقت و همچنین همراهی مسئولان شهرداری و فرمانداری و نیز تعهد پرداخت مبلغ ۶۰۰۰۰۰۰۰۰ ریال به وسیله ی آقای حاج امیر ادیبی سرانجام به نتیجه رسید و دانشگاه آزاد اسلامی در سال تحصیلی ۱۳۸۲-۱۳۸۱ با ۱۱۷ نفر دانشجوی دوره کاردانی کامپیوتر شروع بکارکرد و با سرعت از نظر کمّی وکیفی تکامل یافت.
۱۰-این دانشگاه اکنون پس از ده سال تلاش مدیران، دارای سیزده رشته کارشناسی و کاردانی ، بیش از۲۲۰۰ دانشجوی مستعد، بیش از۱۲۰نفرمدرس جوان متعهد و متخصص با تحصیلات فوق لیسانس و دکترا و دارای موافقت مرکزبا دوره های تحصیلی فوق لیسانس و بالا تر، با طرح هایی برای گسترش و افزایش ساختمان های دانشگاهی و بالاترازهمه اراده قوی و مدیریتی علمی برای توسعه پایداردر حال پیشروی است.
روسای این دانشگاه از بدو تاسیس تاکنون(اردیبهشت۱۳۹۲) آقایان مهندس طاهری،حشمی،مهندس نقش،دکتر بحری ودکتر امینی خوزانی بوده اند.
ب -انتظارازموسسات آموزشی (مدارس و دانشگاه ها )
۱- درمیان موسسات تمدنی جدید در ایران ،مدارس ودانشگاهها جایگاه ویژه ای درپیشرفت وتحول جامعه داشته اند.این موسسات در مدت تقریبا یک قرن گذشته توانسته اند بی سوادی را ازحدود ۹۵% به حدود ۱۰% در کشور کاهش دهند وفرهنگ پویایی را در بخش عمده ای از جامعه جانشین عقاید واندیشه های ایستا و نادرست نمایند. دیگر آن که در انتقال دانش واندیشه و فناوری و مهارتهای جهان نو به آموزش دیدگان ، موثر بوده اند. همین انتقال روش کار وتجربه ودانش وفناوری ومهارت سبب شد که گرد عقب ماندگی از چهره جامعه تا اندازه ای زدوده شود. دانشگاه های ما توانستند پزشکان متخصص ،مهندسان توانا، معلمان آگاه وبسیاری افراد ماهردر دیگر رشته ها تربیت کنند به طوری که امروز در بسیاری ازمهارت ها به حد خود کفائی رسیده ایم وپیشرفتهائی داشته ایم که باید سپاسگزار پیشروان ودانایان وخادمان جامعه دریکی دو قرن گذشته باشیم.
۲- چه بپذیریم وچه نپذیریم ، آنچه جامعه ما را متحول کرد واردات علم واندیشه وتکنولوژی ازغرب بود، اما این واردات با خود مسائل ومشکلاتی را به همراه آورد. نخست آنکه سبب شد به یک جامعه مصرفی تبدیل شویم وخانه و شهرهایمان پر از دست ساختهای خارجی و مغزمان پر از دانستنی هائی شود که درکلاسهای درس از راه معلمان سخنگو دریافت کرده ایم. در این مدت کمتر به فرهنگ گذشته ی خود توجه کرده ایم و نسبت به آن تقریبا بیگانه بوده ایم .
۳- اکنون ازموسسات آموزشی انتظار داریم که با آموزش علمی ،کلید حل مسائل را به دانش آموزان ودانش جویان دهند نه آن که ذهن آن ها را ازپاسخ مسائل و ازدانستنی های نا مربوط پرکنند. ما امروز به مردان وزنان خلاق و نوآور نیاز داریم که با اعتماد به نفس بتوانند در برابر مسائل ونیازهای خود وجامعه احساس مسئولیت کنند وتوان یافتن و حل مسائل شخصی واجتماعی را داشته باشند .
۴- کلاسهای درس باید از چهار دیوار بسته به فضاهای آزاد انتقال یابد ودرآن جا افراد آزادانه بتوانند با بحث و تبادل نظرونقادی درفرایند یادگیری مشارکت کنند و به تولید علم واندیشه بپردازند ودین خود را درکشف رازهای جهان وحل مسائل پیچیده جامعه به شکل علمی و انسانی ادا کنند.
۵-با توجه به سرعت و شتاب تغییرات ،ضروری است که افراد یاد گیرنده مادام العمر باشند تا بتوانند همواره تازگی خود را حفظ کنند بنا براین لازم است دانشگاه افراد را برای نوشدن ویادگیری مداوم تربیت کنند بطوری که تا آخرین لحظه ی حیات ذهن آن ها آزاد وآماده پذیرش آگاهی های تازه باشد و بتواند علاوه بردانشی که از راه خواندن وشنیدن بدست می آورند خود از راه تحقیق وجستجو گری به رازهای جهان خلقت ومسائل جامعه پی ببرند و به درجه خردمندی برسند. به عبارت دیگر مدرسه ودانشگاه باید از هر فرد یک چشمه علم وادب بسازد نه یک خزینه پر . آب چشمه همیشه روان و تازه است وخزینه ، گرچه ممکن است آب فراوان داشته باشد ولیکن راکد است وبویناک .
۶-از دانشگاه انتظار داریم که علاوه بر عالم ، آدم تربیت کند ازآن آدمهائی که "پله پله تا ملاقات خدا" می روند و"اگر عضوی از جمع آنها به دردی مبتلا شود ،دیگر عضو ها را قرار نماند".
7- در فرهنگ ایرانی و اسلامی خود می توانیم نکات آموزنده و جالبی را بیابیم و شرایطی را در جامعه فراهم کنیم تا دانشمندان و خردمندانی چون رازی ، ابن سینا ،بیرونی ، خیام و خواجه نصیر طوسی در این کشور پرورش یابند که بتوانند پرچم توسعه پایدار و فضیلت های انسانی را به دست گیرند و ایران را تا قله های دانایی و توانایی پیش برند .
 


مطالب مشابه :


<<اساسنامه انجمن علمی مهندسی صنایع دانشگاه آزاد اسلامي واحد لنجان>>

انجمن علمی مهندسی صنایع دانشگاه آزاد اسلامي واحد در شهر زرین شهر ابتدای ورودی شهر سده




سیر آموزش در سده لنجان ،ازدبستان الفت تا دانشگاه ازاد اسلامی

دبستان الفت سده لنجان - سیر آموزش در سده لنجان ،ازدبستان الفت تا دانشگاه ازاد اسلامی




نیازمندیهای دانشگاه

پاتوق بچه های دانشگاه ازاد لنجان نیازمندیهای دانشگاه ازد سده لنجان (چاپ اول)




رباخواری یهودیان و ساختار مالی جدید اروپا

دایرة المعارف یهود می‌نویسد: "در سده‌های دهم و یازدهم دانشگاه آزاد اسلامی واحد




شرکت واحد اتوبوسرانی سده (خمینی شهر ) ، چرا؟

وب تخصصی شهرستان خمینی شهر (سده) - سدژ - وب تخصصی شهرستان خمینی شهر دانشگاه آزاد خمینی




پذیرش دانشجو در دانشگاه دولتی اقلید

پورتال شهر سده کرمانشاه نگین ایران دانشگاه آزاد اسلامی واحد




دیگر بس است ؟

وب تخصصی شهرستان خمینی شهر (سده) - سدژ - وب تخصصی شهرستان خمینی شهر دانشگاه آزاد خمینی




تاریخچه سده

وب تخصصی شهرستان خمینی شهر (سده) - سدژ - وب تخصصی شهرستان خمینی شهر دانشگاه آزاد خمینی




هنر یونان (معماری) :

دانشگاه ازاد نوراباد ممسنی - هنر یونان (معماری) : - وبلاگ روستای حسین اباد رستم،مقالات مذهبی




دانشگاه صنعتي اصفهان يا دانشگاه صنعتي خميني شهر؟

وب تخصصی شهرستان خمینی شهر (سده) - سدژ - وب تخصصی شهرستان خمینی شهر دانشگاه آزاد خمینی




برچسب :