بنیانگذاران رشته <<علوم تربیتی>> در ایران چه کسانی هستند؟؟

رشته علوم تربیتی در ایران درمقطع کارشناسی در چهار گرایش : تکنولوژی آموزشی، آموزش پیش دبستانی و دبستانی ، مدیریت و برنامه ریزی آموزشی و آموزش و پرورش کودکان استثنایی. مقطع کارشناسی ارشد: در رشته های برنامه ریزی آموزشی ، آموزش و پرورش تطبیقی ، برنامه ریزی درسی ، تحقیقات آموزشی ، آموزش و پرورش استثنایی ، روانشناسی تربیتی ، آموزش بزرگسالان ، آموزش و بهسازی منابع انسانی ، تاریخ و فلسفه تعلیم و تربیت ، تکنولوژی آموزشی ، مدیریت و برنامه ریزی آموزش عالی، سنجش و اندازه گیری در آموزش و پرورش و در مقطع دکتری در رشته های تاریخ و فلسفه تعلیم و تربیت ، برنامه ریزی درسی ،روانشناسی تربیتی ، سنجش آموزش ، برنامه ریزی توسعه آموزش عالی ، برنامه ریزی درسی در آموزش عالی ، مدیریت آموزش عالی ، اقتصاد آموزش عالی، برنامه ریزی آموزش از راه دور ارائه می شود.

دکتر اسدالله بیژن: دکتر میرزااسدالله خان بیژن ، دکتری خود را در رشته علوم تربیتی از دانشگاه کلمبیای آمریکا دریافت نمود و پس از بازگشت به ایران به عنوان مشاور فنی وزارت فرهنگ و استاد دانشسرای عالی دروس علوم تربیتی را به همراه دکتر هوشیار و دکتر صدیق تدریس می کرد. در دانشگاه تهران از سال ۱۳۱۹ درسی به نام علم‏الاجتماع‏ به لحاظ تربیت(علم‏الاجتماع پرورشی)در دو واحد درسی در هفته توسط دکتر اسدالله بیژن، به صورت ترجمه‏هایی فشرده از پاره‏ای متون خارجی‏ در دانشسرای عالی و دانشکده ادبیات ، تدریس می‏شد. از مهمترین آثار علمی ایشان" سیر تمدن و تربیت در ایران باستان" و" سیر تکاملی تعلیم و تربیت در ایران باستان" می باشد.

دکتر عیسی صدیق: دکتر عیسی صدیق در سال ۱۲۹۰ جزو اولین گروه از دانشجویان اعزامی به خارج در دورة بعد از مشروطیت بود که عازم فرانسه شد. در سال ۱۲۹۷ دورة دانشسرای ورسای را به پایان رساند و از دانشگاه پاریس دانشنامة ریاضیات گرفت. پس از چندی در انگلستان ضمن مطالعه و تدریس در دانشگاه کمبریج به عنوان دستیار پروفسور ادوارد براون مستشرق و ایران‌شناس معروف و معاشرت با دانشمندان و فلاسفه غربی نظیر برتراند ‌‌راسل، به تجربیات و آگاهی‌های بیشتری دست یافت. عیسی صدیق در سال ۱۲۹۷ به ایران مراجعت کرد و به سمت بازرس مدارس منصوب شد. چندی نیز رئیس تعلیمات عالی، معلم مدرسة حقوق، دارلفنون و دارالمعلمین مرکزی و نمایندة ایران در مجمع بین‌المللی آموزش و پرورش در ژنو بود. در سال ۱۳۰۹دکتر صدیق بنا به دعوت دانشگاه کلمبیا برای مطالعه و تحقیق به آمریکا رفت و موفق به اخذ درجة دکترا در رشته علوم تربیتی از دانشگاه مذکور شد. او برای اولین بار واژة دانشگاه را به جای دارالفنون به کار برد. دکتر صدیق در سال ۱۳۱۰به ایران بازگشت و مامورتأسیس دانشگاه تهران شد. ابتدا به سمت ریاست دارالمعلمین عالی انتخاب شد و سپس آن را هستة مرکزی دانشگاه قرار داد. دکتر صدیق چندین سال در سمت وزیر فرهنگ فعالیت نمود. برخی آثار علمی او عبارت است از : " اصول تدریس حساب و حل مسائل فکری"، "اصول تعلیم و تربیت "،"اصول علمی علم تربیت" ، "روش نوین در تعلیم و تربیت " ، " صد مسئله حل شده حساب" ، " چهل گفتار مشهودات چهل ساله در فرهنگ" ، نه کنفرانس در خصوص تعلیمات عمومی ".

دکتر محمد باقر هوشیار : محمد باقر پس از اتمام تحصیلات ابتدایی به مدت دو سال در مدرسه­ی شعاعیه شیراز به دبیرستان رفت. وی در سن ۱۷ سالگی از طریق کشور هندوستان (بمبئی و کلکته) برای تحصیلات عالی ، به اروپا (آلمان) رفت و مدتی در مدرسه­ی عالی کشاورزی " فردریش اوبره آل شولد فاکلمان" برلن به تحصیل نظری کشاورزی و عملیات زراعی پرداخت. محمدباقر پس از اتمام تحصیلات در سال ۱۳۰۸ به ایران بازگشت و در امتحانات دانشجویان اعزامی تهران قبول شد و سه ماه بعد دوباره به همراه محصلین اعزامی به اروپا ، به برلن رفت و ابتدا در دانشکده­ی ادبیات برلن و سپس در دانشگاه تویین گن و دانشگاه مونیخ در رشته­ی علوم تربیتی به تحصیل پرداخت او پس از کسب گواهینامه در زمینه روانشناسی نظری ، آموزش و پرورش و روانشناسی علمی، از دانشگاه مونیخ موفق به اخذ دکترای علوم تربیتی شد. ایشان از افراد زیادی مانند شیلر ، فندر ، هینست ، گوته و بیشتر از همه از گئورگ کرشن اشتاینر(Georg Kershensteiner) تاثیر علمی پذیرفته است. او پس از اتمام تحصیلات به تهران آمد و در دانشسرای عالی و دانشکده ادبیات و علوم انسانی و هنرستان موسیقی و آموزشگاه پست و تلگراف و دبیرستان نظام به تدریس و تعلیم مشغول شد. از آثارش "اصول آموزش و پرورش " و " روانشناسی علمی سنجش هوش" می توان نام برد. او آموزش و پرورش را علم می‌دانست و برای آن اصول نوشت دکتر هوشیار در بنیانگذاری رشته علوم تربیتی نقش بسیار مهمی ایفا نمود.


مطالب مشابه :


افتتاح سایت رایانه پردیس بنت الهدی صدر

سایت رایانه پردیس بنت الهدی صدر قزوین ساعت 10 صبح سه شنبه 26 / 01 /93 طی مراسمی با حضور مسئولین




زمان پذیرش خوابگاه (پردیس بنت الهدی صدر)

وب دانشجویان مجموعه فرهنگیان قزوین - زمان پذیرش خوابگاه (پردیس بنت الهدی صدر) -




شهیده بنت الهدی صدر کیست؟

شهیده بنت الهدی صدر. شهیده بنت الهدی صدر، فرزند علامه سید حیدر صدر و خواهر شهید آیت الهه سید




پیام ها و نکات تربیتی

با سلام به وبلاگ دانشگاه فرهنگیان بنت الهدی صدر خوش آمدید. ما در این وبلاگ قصد دارد که




عکس های خنده دار

دانشگاه فرهنگیان بنت الهدی صدر قزوین - عکس های خنده دار - وبلاگی جامع برای دانشگاه فرهنگیان




بنیانگذاران رشته <<علوم تربیتی>> در ایران چه کسانی هستند؟؟

دانشگاه فرهنگیان بنت الهدی صدر قزوین - بنیانگذاران رشته <<علوم تربیتی>> در ایران چه کسانی




واریز بدهی دانشجو معلمان

کلیه دانشجو- معلمان ورودی بهمن 92 دانشگاه فرهنگیان-پردیس بنت الهدی صدر قزوین مطابق جدول ذیل




يک تساوي بدون گل ديگر به تاريخ دربي اضافه شد

دانشگاه فرهنگیان بنت الهدی صدر قزوین - يک تساوي بدون گل ديگر به تاريخ دربي اضافه شد - وبلاگی




برچسب :