بررسی عملکرد بیمارستان های دانشگاهی شهر سنندج

مقدمه: افزایش بهره وری، امروزه از ضرورت های رشد و توسعه هر جامعه و سازمانی محسوب می شود و از شرایط موفقیت سازمان های پیشرو، انجام کارهای درست و انجام کارها به درستی می باشد. امروزه سازمان ها باید بتوانند از نظر عملیاتی و استراتژیکی عالی عمل نمایند تا بتوتنند با چالش های دنیای امروز و فردا روبرو شوند. یکی از راههایی که می توان حرکت سازمان را در مسیر درست هدایت نمود و هر گونه انحراف را گوشزن کرد اندازه گیری هملکرد است. در سازمانی همچون بیمارستان که مسئولیت خطیری در جامعه بر عهده دارد، اهمیت شناخت وضعیت موجود دو چندان بوده و باید بررسی عملکرد بخش های آن راه برای شناخت هر چه بیشتر نقاط ضعف و قوت، فرصت ها وتهدید ها را هموار ساخت. با چنین روندی می توان طرح جامعی را ارایه نمود تا به سنجش عملکرد و تعیین اهداف برای سازمان اقدام نمود. این پژوهش با هدف "بررسی عملکرد مراکز پزشکی، آموزشی و درمانی قدس و توحید دانشگاه علوم پزشکی کردستان در شش ماهه نخست سال 1384" انجام گرفت.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

مواد و روش ها: این پژوهش از نوع مطالعات توصیفی_تحلیلی بود. که به صورت مقطعی انجام گرفت. جامعه مورد پژوهش را بیمارستان های آموزشی توحید و قدس دانشگاه علوم پزشکی کردستان تشکیل می داد. عملکرد بیمارستان در دو بخش اصلی کارایی و اثر بخشی مورد بررسی قرار گرفت. جهت بررسی کارایی بیمارستان ها از یک پرسشنامه مربوط به اطلاعات کلی و عملکردی بیمارستان استفاده شده. جهت بررسی اثر بخشی بیمارستان از پرسشنامه رضایتمندی بیمار پس از سنجش روایی پایایی استفاده شد. در پرسشنامه از قیاس 5 گزینه ای لیکرت استفاده شد و چنانچه میانگین نمرات رضایتمندی بیمار از 5/1 از 3 امتیاز کمتر بود رضایتمندی بیمار ضعیف قلمداد گردید. پرسنامه توسط پژوهشگران توزیع و جمع آوری گردید و در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته ها:  برخی از شاخص های مربوط به کارایی بیمارستان ها عبارت بودند از: تعداد تخت فعال در بیمارستان قدس 102 و در بیمارستان توحید 299 بود. درصد اشغال تخت در بیمارستانهای قدس و توحید به ترتیب 85% و 80% بود. فاصله چرخش تخت در بیمارستان قدس 5 روز و در بیمارستان توحید3/1 روز بود. کل بستری شدگان در بیمارستانهای قدس و توحید به ترتیب عبارتند از 1035 و 1430 نفر و کل ترخیص شدگان و فوتی ها در بیمارستان های مذکور به ترتیب عبارت بودند از 982 و 1364 نفر. یافته های مربوط به رضایتمندی بیماران جهت سنجش اثر بخش حاکی از آن بود که 6/56درصد از بیماران از خدمات بیمارستان راضی، 5/23 درصد از بیماران تا حدودی راضی و 6/10 درصد از بیماران نارضی بودند. به طور کلی میانگین نمره رضایتمندی بیمار(40/0+38/1X=) از 3 امتیاز  بود که نشان دهنده رضایتمندی بیمار در حد ضعیف بود. در بین ابعاد رضایتمندی بالاترین نمره مربوط به مراقبت های فردی و کمترین نمره مربوط به وضعیت تغذیه بود.

بحث و نتیجه گیری: به نظر می رسد با توجه به ضرورت بهره وری و لزوم استفاده بهینه از امکانات و منابع موجود بیمارستانی که نقش مهمی در اعاده سلامتی به جامعه دارند مسئولین، مدیران و برنامه ریزان بیمارستانی باید اقدامات و پیش زمینه های لازم را جهت سنجش عملکرد به صورت ماهانه و ارتقا ی شاخص های فوق فراهم نمایند.

واژه های کلیدی: عملکرد- بیمارستان- سنندج

 

نوشته: هوشنگ سیفی، ماجد آریاپور، حبیب الله محمدی و نگار یزدانی


مطالب مشابه :


مدیر بیمارستان

هدایت بیمارستان در اجرای مراکز درمانی با توجه به امکانات هریک از آنها در مواقع




استقرار پزشکان متخصص در اورژانس بیمارستانها

اینکه این امکانات در بیمارستان نیست به ناچار به خارج از بیمارستان هدایت می‌شوند که




با حضور وزیر بهداشت: 9 پروژه درمانی و بیمارستانی دهه فجر در گیلان افتتاح می‌شود

با اشاره به تجهیز 120 تخت بستری در این بیمارستان اظهار امکانات بیمارستان مذکور تجهیز




بررسی عملکرد بیمارستان های دانشگاهی شهر سنندج

یکی از راههایی که می توان حرکت سازمان را در مسیر درست هدایت بیمارستان امکانات و




طراحی اورژانس بیمارستانی و استاندارد های فیزیکی

بخش اورژانس بیمارستان یکی به اتاق عمل سر پایی هدایت در این فضا باید امکانات




بیمارستان کودکان آلبرتا

فضای دو طبقه مرکزی بیمارستان نه تنها استفاده کنندگان را هدایت کرده و و امکانات




بیمارستان چونا

Google · بیمارستان چونا 11 عکس های بازیگران سریال کره ای بیمارستان چونا · بیمارستان چونا 2 عکس




برچسب :