رشته های پزشکی بدون کنکوردانشگاه فیلیپین/مدارک بی ارزش خارج نشینان

                                      بدون کنکور وارد رشته دنداپزشکی"فیلیپین" شوید؟!

"بدون کنکور وارد رشته دندانپزشکی شوید" گزاره اغواگری که هر علاقمند به تحصیل در رشته دندانپزشکی و کسب موقعیت اجتماعی و مالی را وسوسه می کند که به این تبلیغ بیشتر فکر کند. اما این جمله خیلی زود در سراب دانشگاه های بی کیفیت خارجی رنگ باخت.

اکنون فارغ التحصیلان دندانپزشکی همین دانشگاهها با انبوهی از آزمون و تبصره و قانون برای به رسمیت شناخته شدن سالهای تحصیل شان مواجه شده اند. شاید اگر تصمیم بهتری می گرفتند نیازی به این همه هزینه، زندگی در غربت و رنج اثبات توانمندی نبود.

تبلیغات اغوا گرانه موسسات

همین روزها که سال تحصیلی در بسیاری از دانشگاهها در حال آغاز شدن است، می بینیم که بازار گرمی موسسات اعزام دانشجو به خارج اوج گرفته است تا برای ترم های آتی دانشگاه های خارجی مشتری پیدا کنند. تبلیغاتی از جمله : "اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی در دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت و وزارت علوم ایران در فیلیپین; رشته های پزشکی ، دندان پزشکی ، داروسازی ، تمامی تخصص رشته های ذکر شده، مزایای تحصیل در دانشگاههای فیلیپین شامل تحصیل به زبان انگلیسی، بدون نیاز به مدرک زبان IELTS/TOEFL ، ارزان بودن و کم بودن شهریه دانشگاه، تایید مدارک در سفارت فیلیپین، انجام کلیه مراحل ثبت نام در دانشگاه، انتخاب واحد."

در کنار این تبلیغات مطرح می شود که ایرانیان زیادی در فیلیپین تحصیل می کنند می توانند به دانشجویان کمک کنند.

جائزه برای جذب

در یک مورد موسسه مورد نظر حتی برای زودتر اقدام کردن برای پذیرش قرعه کشی یک بلیط رفت و برگشت به مقصد مانیل هم به متقاضیان هدیه می دهد. در مقابل موسسه دیگری عنوان کرده است "که در حال حاضر تنها دو دانشگاه فیلیپین مورد تایید ایران است که متاسفانه ایرانی به سختی پذیرش می کنند البته این دانشگاهها از نظر رتبه بندی ضعیف تر از دانشگاههای دیگر فیلیپین هستند اما وزارت بهداشت برای جلوگیری از روند خروج دانشجو به فیلیپین فعلا این دو دانشگاه را در لیست قرار داده است."

اقدام وزارت بهداشت

اما دندانپزشکی در فیلیپین چگونه به یک معضل برای وزارت بهداشت درآمد. در سال 88، وزارت بهداشت پس از چند دوره بازدید از وضعیت دانشگاه های کشور فیلیپین و وضعیت نامناسب آموزش در رشته های علوم پزشکی و به ویژه دندانپزشکی تصمیم گرفته شد که دانشگاه ها در زمره دانشگاه های بی کیفیت محسوب شده و فارغ التحصیلان و تحصیل کنندگان در این دانشگاهها برای ارزشیابی مدارک خود با شرایط ویژه ای مواجه خواهند شد.

در همان زمان اعلام شد که کسانی که از سال 2010 و 2011 به بعد در دانشگاه های غیر معتبر خارجی تحصیل کنند در زمان ارزشیابی مدارک تحصیلی با مشکل مواجه می شوند. به گفته کارشناسان مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت دانشگاه بی کیفیت دانشگاهی است که از حداقل های استاندارد آموزشی وزارت بهداشت بی بهره است. به گفته دکتر نفیسی کارشناس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت شرایطی که آن دانشگاه دانشجو می پذیرد، امکانات دانشگاه، تظابق طول دوره و محتوای آموزشی هم مهم است.

وی می افزاید از آنجایی که امکان بازدید همه دانشگاه های دنیا برای ارزیابی آنها وجود ندارد اعلام کرده ایم که دانشگاه هایی که در سه رتبه بندی برتر جهان شامل QS، شانگهای و تایمز در میان 500 دانشگاه برتر قرار دارند مورد تایید ما هستند اما بازهم شرط 80 درصد تطابق طول دوره و محتوا الزامی است.

اتفاقی که برای رشته دندانپزشکی در کشور فیلیپین افتاد، این بود که

دانشگاه های"فیلیپین" این کشور به جز دو دانشگاه یو پی و سنت توماس که دارای آزمون ورودی هستند، به راحتی دانشجوی دندانپزشکی را می پذیرفتند و حتی لیسانس های غیر مرتبط توانستند به راحتی وارد این رشته شده و با تطبیق برخی واحدها از طول دوره دو ساله اول بکاهند. طول دوره دندانپزشکی در فیلیپین به مدت 6 سال است که سه دوره دو ساله تشکیل شده است و امتحان ورودی نیز برای دوره ها اخذ نمی شود.

بر اساس قانون ارزشیابی مدارک تحصیلی علوم پزشکی مصوبه سال 88 پیش دانشگاهی و رشته مرتبط و معدل لازم است و ممکن است دانشگاه های خارجی فرد را بپذیرند اما وزارت بهداشت مدارک فارغ التحصیلی این افراد را معتبر نمی داند. در واقع رشته نامرتبط یکی از موانع ارزشیابی است.

بازدیدهای وزارت بهداشت از شرایط دانشگاه های کشور فیلیپین نشان داد که این دانشگاهها بدون در نظر گرفتن این استاندارد ورودی اقدام به پذیرش می کنند. به گفته دکتر سلیمان احمدی رئیس مرکز خدمات آموزشی ملاک های بازدید دانشگاه را چند شاخص بر می شمرد و می گوید: یک شاخص برنامه آموزشی است که با داخل کشور مقایسه می شود. یک شاخص نظام پذیرش آن دانشگاه است و دیگر اینکه شاخص اعضای هیات علمی و تقسیم بندی نظام آموزشی و همچنین شاخص فرآیندهای آموزشی که در عرصه اموزش دیده می شود و یا شاخص دیگر نظام درمانی و دیدن بیمار از سوی دانشجویان است.

وقتی دیپلم انسانی دندانپزشک می شود

وی می افزاید ما در ارزیابی این دانشگاهها دیدیم که نه محتوای آموزشی آنها، شرایط تحصیلی دانشجویان و امکانات دانشگاهها مناسب بود و اینکه یک شاخص هم برای ورود به دانشگاه وجود نداشت در مقابل

 "سنت توماس" که از سوی وزارت بهداشت معتبر است دارای یک آزمون مصاحبه است که بسیاری از داوطلبان به دلیل سختی همین موضوع به آنجا نمی روند. همین باعث شده است که دیپلم علوم انسانی و یا لیسانس حقوق و یا رشته های مرتبط با مهندسی هم بتوانند وارد این رشته شوند.

این در حالی است که رشته دندانپزشکی در دانشگاه های فیلیپین به دلیل همین ورود راحت بسیار مورد علاقه ایرانیان است و گفته می شود حدود یک هزار دانشجوی دندانپزشکی در این کشور مشغول به تحصیل هستند که این افراد از دوره های مختلف در آنجا حضور یافته اند. شایعات زیادی مبنی بر این موضوع مطرح است که دانشگاه های غیرمعتبر از نظر وزارت بهداشت مبالغی را از داوطلبان دریافت کردند تا زمان اخذ پذیرش را دستکاری کنند.

معضل نبود بیمار

یکی از دانشجویان این رشته در فیلیپین می گوید: معضل عمده دانشگاههای مرتبط با پزشکی، نبود بیمار برای آموزش است. در برخی مواقع شده است با توجه به فقر گسترده در آن کشور من به فردی پول داده ام که اجازه دهد وی را معاینه کنم و نکته ای را به صورت عملی یاد بگیرم اما در صف انتظار بیمار دیدن، همکلاسی ام با دادن پول بیشتر وی را از من می قاپد!

این دانشجو یادآور می شود: ساعت ها باید در صف انتظار دیدن بیمار بمانیم و با یک یونیت دندانپزشکی شاید یک دانشکده آموزش می بینند !

وزارت بهداشت در اطلاعیه های متعدد که از سوی رایزن علمی ایران در منطقه شرق آسیا نیز از سال 88 اطلاع رسانی شده بود یادآور شده بود که از آگوست 2009 اگر دانشگاهی در لیست وزارت بهداشت نباشد مدارک ناشی از آن ارزشیابی نمی شود و علاقمندان به تحصیل در خارج این موضوع را مد نظر قرار دهند.

لیست غیرمعتبرها

با این حال دانشگاه سنترواسکولار Centro Escolar University از اول ژانویه 2011 در کلیه رشته ها، دانشگاه ایست University of the East از اول ژانویه 2011 در کلیه رشته ها، دانشگاه فار ایسترن Far Eastern University از اول ژانویه 2011 در کلیه رشته ها، دانشگاه مرکزی مانیل Manil Central University از اول ژانویه 2011 در کلیه رشته ها، دانشگاه بگیو University of Baguio از اول ژانویه 2005 در دندانپزشکی و داروسازی و از اول ژانویه 2011 در کلیه رشته ها، دانشگاه ویزایاس University of Visayas از اول ژانویه 2005 در دندانپزشکی و داروسازی و از اول ژانویه 2011 در کلیه رشته ها، دانشکده پزشکی سیبو Cebu Doctor's College از اول ژانویه 2005 در دندانپزشکی و داروسازی و از اول ژانویه 2011 در کلیه رشته ها، دانشگاه سات وسترنSouth western از اول ژانویه 2005 در کلیه رشته ها ، انستیتو پزشکی سیبو ·Cebu Institute of Medicine Inc از اول ژانویه 2011 در رشته پزشکی و کلیه رشته ها غیر معتبر اعلام شده بودند.

این در حالی است که برخی از افراد معترض تحصیل خودشان را در این رشته در این سالها آغاز کرده اند و اکنون بعد از حدود 4 سال به عنوان فارغ التحصیل خواستار ارزشیابی مدارک خود از سوی وزارت بهداشت هستند و معتقدند که از این قانون خبر نداشته اند و وزارت بهداشت در زمان مقتصی به آنها موضوغ را اطلاع نداده است.

هراس"دندانپزشکان فلیپینی" از ارزیابی وزارت بهداشت

دکتر سعید عسگری -دبیر شورای آموزش دنداپزشکی در پاسخ به اعتراض این افراد به مهر می گوید: اگر این افراد آنقدر از دانش خود اطمینان دارند نباید از آزمون ملی هراسی داشته باشند چرا که این آزمون یک آزمون معمول است که بر اساس دروس و واحدهای یک دکتری حرفه ای دندانپزشکی در داخل کشور پس از دوره علوم پایه از دانشجویان اخذ می شود.

با این ترتیب وزارت بهداشت در سال 93 اولین آزمون ملی برای ارزشیابی توانمندی فارغ التحصیلان دندانپزشکی خارج از کشور را برگزار کرد و با وجود اعتراضات متعددی که از سوی فارغ التحصیلان فیلیپین مبنی بر ناعادلانه بودن این آزمون انجام گرفته بود اما بیشتر افراد معترض پس از شرکت در آزمون و قبولی در مرحله نظری آن دریافتند که آزمون ملی موضوع منفی برای آنها نخواهد بود. نکته ای که پیش از این معاون آموزشی وزارت بهداشت یادآور شده بود.

دکتر ضیایی تاکید کرده بود با وجود تمام کاستی هایی که آموزش علوم پزشکی در دانشگاه های بی کیفیت خارجی دارد اما نظام ارزشیابی ما نظام مهارت محور خواهد بود به این ترتیب که معتقدیم هر فردی از هر دانشگاهی از هر جای دنیا فارغ التحصیل می شود برای ارائه خدمات پزشکی در ایران باید از یک استانداردی برخوردار باشد که این استاندارد اکنون برای ما آزمون ملی است.

به گفته کارشناسان وزارت بهداشت آزمون ملی مورد توجه سایر فارغ التحصیلان نیز قرار گرفته است و ارزیابی های اولیه نشان می دهد که بخش عمده ای از معترضان توانسته اند نمره نسبتا مناسبی را کسب کنند.

نبود ظرفیت مناسب برای تحصیل در داخل کشور در رشته های پرطرفدار و از سوی دیگر سهل گیری برخی از افراد مبنی بر انتخاب ارزان ترین، کوتاه ترین و کم امتحان ترین راه برای ادامه تحصیل در دانشگاهها معضلی به نام تحصیل در دانشگاههای بی کیفیت و غیر معتبر در کشور ایجاد کرده است که منجر به موجی از فارغ التحصیلان شده است که در بازگشت به کشور با هزاران قانون و تبصره مواجه می شوند. شاید اگر برای ادامه تحصیل در مسیر درستی گام بر می داشتند با این وضعیت مواحه نمی شدند./26شهریور93جام جم بنقل ازخبرگزاری ( مهر )

                                                                  ***

گرانترین و ارزانترین کشورها برای تحصیل دانشجویان تاریخ انتشار : سه شنبه ۱ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۵۸ موسسه مالی و بانکداری انگلیسی «اچ‌اس‌بی‌سی» اعلام کرد: هند ارزانترین مقصد تحصیلی برای دانشجویان خارجی است.

به گزارش ایسنا، ‌«اچ‌اس‌بی‌سی» هند را ارزانترین و استرالیا را گرانترین مقصد دانشجویان خارجی معرفی کرد. بنابراین گزارش، هزینه معمول سالانه تحصیل و سایر هزینه‌های زندگی برای ادامه تحصیل دانشجویان خارجی در مقطع کارشناسی در هند حدود ۵۶۴۲ دلار است در حالی که این هزینه‌ها در استرالیا به ۴۲ هزار و ۹۳ دلار می‌رسد.

در این گزارش دانشگاه‌های هند در بین ۱۵ کشور ارزیابی شده، ارزانترین محسوب می‌شوند ضمن اینکه هزینه‌های تحصیل در دانشگاه‌های این کشور حتی در مقایسه با دانشگاه‌های ترکیه، چین و مکزیک هم پایین‌تر است. در بازبینی جدید «اچ‌اس‌بی‌سی» که با عنوان «ارزش تحصیلی، آغازگر موفقیت» انجام شد استرالیا، سنگاپور و آمریکا سه کشور اول در این رتبه بندی به لحاظ گرانترین کشورها برای تحصیلات خارجی قرار گرفته‌اند.

پس از تحصیل در استرالیا که سالانه حدود ۴۲ هزار و ۹۳ دلار هزینه در بردارد، سنگاپور با سالانه ۳۹ هزار و ۲۲۹ و آمریکا با سالانه ۳۶ هزار و ۵۶۴ دلار در رتبه‌های دوم و سوم گرانترین مقصدهای تحصیلی دانشجویان خارجی هستند./اول مهر93الف                                             ***

ناگفته‌هایی از مدارک عجیب خارج رفتگان

ارزشیابی مدارک تحصیلی دانش آموختگان خارج از کشور همیشه با مسائلی روبرو بوده است. در این میان دانش آموختگان معتقد هستند که باید تحصیل شان معتبر شناخته شود در مقابل وزارت بهداشت هم نظام ارزشیابی خود را اعلام کرده است که موجب می شود بسیاری از دانش آموختگان در این بخش موفق نباشند.

به گزارش مشرق، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هر ساله با حدود یک هزار نفر از فارغ التحصیلان دانشگاه های خارجی برخورد می کند که بخشی از آنها از کیفیت لازم برخوردار نبودند. در گفتگو با کارشناسان و مدیران حوزه ارزشیابی مدارک تحصیلی وزارت بهداشت ناگفته هایی از برخی مدارک عجیب و وضعیت دانشگاه های نامعتبر مطرح شد.

بر اساس معرفی اداره ارزشيابي مدارك تحصيلي، این اداره وظيفه دارد که اعتبار دانشگاه ها و موسسات علمي بين المللي براساس استانداردهاي بين المللي را تعیین کند و به مراجعين با توجه به كشور محل تحصيل، مقطع تحصيلي، رشته و دانشگاه محل تحصيل راهنمايي کند و مدارك تحصيل دانش آموختگان خارج از كشور را به صورت علمي و عملي ارزشيابي کند.

به گفته دکتر یاسمن نفیسی معاون امور مدارک خارج از كشور وزارت بهداشت برای بررسی یک فارغ التحصیل خارج از کشور چند فاکتور باهم بررسی می شود. وی یادآور می شود برای اینکه یک لیست از دانشگاه های معتبر و غیر معتبر تهیه شود چندین مورد باید مورد بررسی قرار گیرد . این فهرست همیشه متغیر است چون ممکن است که یک دانشگاه مورد بازدید قرار گیرد و از این فهرست حذف شود و یا خیر. دیگر اینکه این بازدیدها یک فرآیند زمان بر و ادامه دار است.

نفیسی به نکته مهمی در ارزشیابی اشاره می کند و می گوید: یک نکته مهم در ارزشیابی مدارک تحصیلی خارج از کشور این است که امکانات دانشگاه و طول دوره برای ما مهم است. ما اعلام کرده ایم دانشگاه هایی که در رتبه بندی های جهانی از جمله QS و شانگهای و تایمز دارای رتبه هستند برای وزارت بهداشت معتبر هستند اما یک شرط هم داریم و آن اینکه طول دوره تحصیلی در آن دانشگاه ها باید با طول دوره تحصیلی در ایران هماهنگ باشد. 

وی می افزاید: ممکن است یک دانشگاهی در علوم پایه قوی باشد اما طول دوره تخصص در آنجا 3 سال باشد در حالی که طول دوره تخصص در کشور ما 4 سال است. در واقع ممکن است این دانشگاه معتبر باشد اما در دوره تخصص مورد تایید ما نیست.

معاون امور مدارک خارج از كشور مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت یادآور می شود : فردی که قصد دارد در خارج از کشور تحصیل کند باید بداند که علاوه بر اعتبار دانشگاه، تطابق طول دوره و محتوا هم باید مورد توجه قرار گیرد . دوره دستیاری حتما باید 4 سال هماهنگ با طول دوره در ایران باشد. مواردی داشتیم که فرد از کشور اروپایی فارغ التحصیل شده که طول دوره تخصص در آنجا 2 ساله بوده و مورد تایید ما نیست.

اما در این میان موضوعی که موجب شده است این مسئله مورد اهمیت قرار گیرد فرآیند تحصیل در رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی است که پس از بازگشت به کشور در بخش سلامت به کار گرفته می شوند. تفاوت این رشته ها در ارتباط با جان و سلامتی مردم جامعه ایجاب می کند که فارغ التحصیلان این رشته ها با دقت مضاعفی مورد ارزشیابی قرار گیرند.

شروط وزارت بهداشت برای ارزشیابی مدارک تحصیلی علوم پزشکی 

نفیسی در این باره خاطرنشان می کند: برای اینکه یک مدرک مورد ارزشیابی قرار گیرد باید چند فاکتور مهم در نظر گرفته شود ممکن است دانشگاهی در لیست وزارت بهداشت باشد، تطابق دوره هم داشته باشد اما دیپلم پیش دانشگاهی فرد با رشته همخوانی نداشته باشد یا فرد شرط معدل نداشته باشد و یا رشته پیش نیاز را نداشته باشد و از یک رشته غیر مرتبط به یک رشته پزشکی برود. دانشگاه های خارجی ممکن است فرد را بپذیرند اما وقتی فردی از یک کارشناسی ارشد نامرتبط می رود به یک دکتری تخصصی بالینی نمی تواند شرایط ارزشیابی ما را احراز کند.

دکتر سلیمان احمدی رئیس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت در این باره می گوید: ما برای ارزشیابی علاوه بر این مسائل شاخص برنامه آموزشی و برنامه درسی کشورها را مقایسه می کنیم. اینکه نظام پذیرش چگونه است و چطور دانشجو می گیرند اصلا برای پذیرش نظامی قایل هستند، مصاحبه ای یا آزمون دارند و یا بدون هیچ ورودی بی در و پیکر دانشجو می پذیرند.

وی می افزاید: ضمن آنکه  در دپارتمان های آموزشی، فرآیندهای آموزشی، کلاس ها و عرصه های آموزشی و تعداد شاخص بیمار دیدن برای آموزش علوم پزشکی هم برای ما اهمیت دارد. 

جدول دانشگاه های غیر معتبر از سوی وزارت بهداشت

 

 

 

احمدی می گوید : به طور نمونه در یکی از کشورهایی که ما چند دانشگاه آنجا را بی اعتبار اعلام کرده ایم شایعه کرده اند که یک دانشگاهی دانشجوی ایرانی نمی گیرد در حالی که این طور نیست آن دانشگاه از نظر ما معتبر است دلیل اش هم این است که مصاحبه ورودی دارد. به هر حال بیشتر افرادی که می روند می خواهند به راحتی پذیرش شوند و از این رو این شایعه ایجاد می شود. 

در این سال ها بر اساس گزارش بازدیدهای مسئولان دولتی، نمایندگان مجلس، رایزن های علمی و فرهنگی و بررسی وضعیت دانش آموختگان برخی از دانشگاه های خارجی نشان داد که این دانشگاه ها از کیفیت لازم آموزشی لازم برخوردار نبوده اند. از همین رو از آگوست 2009 وزارت بهداشت چندین دانشگاه را در 9 کشور غیر معتبر اعلام کرد. 

به طور نمونه بر اساس اطلاعات موجود که از سوی برخی نمایندگان مجلس و رایزن علمی ایران در چند سال پیش از برخی دانشگاه های هندی منتشر شده بود 5 دانشگاه هندی کیفیت بد آموزشی داشتند به طوری که از آن دانشگاه مدارک جعلی خارج می شد و نحوه پذیرش هم به گونه ای بود که هر نوع دیپلم یا لیسانسی برای هر رشته ای پذیرفته می شد. 

نمونه دیگر دانشگاه های اوکراینی هستند که معدل های بسیار پایین حدود 11 و 12 را برای رشته های علوم پزشکی از جمله دندانپزشکی پذیرش می کردند. 

ارائه گواهی کالج های نرفته یا ریز نمرات به وزارتخانه در عرض یک هفته ! 

از نمونه های جالب توجه دیگر در رشته های علوم پزشکی در دانشگاه های دو کشور بلوک شرق از جمله ارمنستان و آذربایجان بوده است که پیش از غیر معتبر اعلام شدن این دانشگاهها، دانشجویان و دانش آموختگان آنجا هر مدرکی که وزارت بهداشت از آنها برای تکمیل پرونده درخواست می کرده است در عرض یک هفته ! به وزارتخانه ارائه می کرده اند. از گواهی کالج های نرفته تا ریز نمرات ! 

در برخی از دانشگاه هایی که نظام پذیرش ملاک رشته قبلی نیست افرادی با لیسانس حقوق، مهندسی کشاورزی، کاردانی مکانیک و کاردانی برق و حتی  دیپلم علوم انسانی ! برای رشته دندانپزشکی پذیرش داده اند و پذیرفته شده اند. در حالی که بر اساس ملاک های وزارت بهداشت از سال 2009 به این سو، کسی که می خواهد دندانپزشکی، داروسازی و پزشکی بخواند باید دیپلم و پیش دانشگاهی مرتبط داشته باشد و معدل اش کمتر از 16 نباشد.

از سوی دیگر وزارت بهداشت در برابر رشته های جدید مقاومت نمی کند چرا که به گفته دکتر احمدی رئیس مرکز خدمات آموزشی برخی از رشته ها در دنیا جدید محسوب می شود و یا چند رشته ای است اما اگر استاندارد لازم را داشته باشد پس از بررسی انجمن های علمی به آنها مجوز داده می شود و فارغ التحصیلان آن رشته ها نیز به طور دقیق مورد ارزشیابی قرار می گیرد پس این طور نیست که ما در برابر دانش آموختگان خارج مقاومت به خرج بدهیم.

در حال حاضر حدود 14 تا 15 هزار نفر در رشته های علوم پزشکی در خارج از کشور شاغل به تحصیل هستند که توصیه اول وزارت بهداشت به آنها تحصیل در دانشگاههای معتبر است. بیشترین فارغ التحصیلان خارج از کشور هم در رشته دنداپزشکی هستند. 

تحصیل در دانشگاه های غیرمعتبر با تحصیل نکردن تفاوتی ندارد 

دکتر سعید عسگری دبیر شورای آموزش دندانپزشکی به خانواده های دانشجویان شاغل به تحصیل در خارج از کشور خاطرنشان می سازد: کسانی که در دانشگاه های غیرمعتبر تحصیل می کنند اگر می خواهند برگردند یا باید بروند یک دانشگاه معتبر و ادامه تحصیل دهند و فارغ التحصیل شوند و یا اینکه تحصیل شان را رها کنند. 

وی می افزاید: این موضوع بسیار اهمیت دارد که افرادی که در دانشگاه های غیر معتبر تحصیل می کنند نگذارند درس شان تمام شود بعد برگردند چون وقتی برگردند با نرفتن شان هیچ فرقی ندارند. مردم باید به سایت وزارت بهداشت دائم مراجعه کنند و ببینند که بچه هایشان در کدام دانشگاه هستند و اگر غیر معتبر است حتما آنها را از آن دانشگاه ها خارج کنند و هزینه بیهوده نکنند.

دکتر نفیسی معاون مرکز خدمات آموزشی نیز در این باره تاکید می کند: برخی منتظر بازدیدهای وزارت بهدشت از دانشگاه ها هستند اما تاکید می کنم که اگر برنامه ای برای بازدید وجود داشته باشد این موضوع تضمینی برای تایید نیست و بسیاری از وقت ها بازدید انجام شده اما دانشگاه هم تایید نشده است. افرادی که در دانشگاه های غیر معتبر تحصیل می کنند تا فرصت دارند به یک دانشگاه مورد تایید ما بروند و بیش از نصف دوره بر اساس برنامه دانشگاه دوم تحصیل کنند و فارغ التحصیل شوند و پس از آن بر اساس ضوابط درباره ارزشیابی آنها تصمیم گیری می شود.

اما نکته جالب توجه دیگر این است که پس از اعلام غیر معتبرها، تلاش برخی کشورها برای تغییر وضعیت بوده است. مسئولان وزارت بهداشت از درخواست های برخی از کشورها خبر می دهند که در نامه نگاری های متعدد خواستار این بوده اند وزارت بهداشت از آنجا بازدید کند که این موضوع به این معنی است که اعتباربخشی یا عدم اعتبار برای یک دانشگاه از سوی کشوری دیگر مهم بوده است./9مهر93شرق

 


مطالب مشابه :


حذف کنکور در رشته های کاردانی دانشگاههای علوم پزشکی

معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از پذیرش بدون کنکور در رشته های کاردانی علوم پزشکی در سال آینده خبر داد و گفت: این اقدام در راستای هماهنگی با




پذیرش بدون آزمون رشته های پزشکی!؟

براساس پرسشی که تعدادی از دوستان مطرح کرده اند باید عرض کنم رشته های گروه پزشکی از پزشکی و دندانپزشکی گرفته تا رشته هایی همچون فیزیوتراپی، هوشبری ،




لیست رشته های بدون کنکور دانشگاه ازاد استان اصفهان در نیمسال دوم سال 92

22 سپتامبر 2013 ... تاسیس آزمایشگاه تشخیص پزشکی · چگونه وضعیت تغذیه را .... کداهنگ · لیست رشته های بدون کنکور دانشگاه ازاد استان اصفهان در نیمسال دوم سال 92




مدارک لازم و میزان شهریه برای ثبت نام رشته های بدون کنکور دانشگاه آزاد در بهمن 91

11 فوریه 2013 ... تاسیس آزمایشگاه تشخیص پزشکی · چگونه وضعیت .... مدارک لازم و میزان شهریه برای ثبت نام رشته های بدون کنکور دانشگاه آزاد در بهمن 91. مدارک لازم




لیست رشته های بدون کنکور دانشگاه ازاد استان آذربایجان غربی در نیمسال دوم سال 92

تاسیس آزمایشگاه تشخیص پزشکی · چگونه وضعیت تغذیه را تست .... کداهنگ · لیست رشته های بدون کنکور دانشگاه ازاد استان آذربایجان غربی در نیمسال دوم سال 92




نحوه انتخاب رشته کنکور دانشگاه آزاد 92

رييس مرکز آزمون دانشگاه آزاد با بيان اينکه کنکور دانشگاه آزاد پس از بررسي‌ در کميته ... وي با بيان اينکه پذيرش بدون آزمون، شامل حال رشته‌هاي علوم پزشکي، دوره‌هاي




لیست رشته های بدون کنکور دانشگاه ازاد استان بوشهر در نیمسال دوم سال 92

تاسیس آزمایشگاه تشخیص پزشکی · چگونه وضعیت تغذیه را .... آپلود سیاهکل · کداهنگ · لیست رشته های بدون کنکور دانشگاه ازاد استان بوشهر در نیمسال دوم سال 92




لیست رشته های بدون کنکور دانشگاه ازاد استان اردبیل در نیمسال دوم سال 92

تاسیس آزمایشگاه تشخیص پزشکی · چگونه وضعیت تغذیه را .... آپلود سیاهکل · کداهنگ · لیست رشته های بدون کنکور دانشگاه ازاد استان اردبیل در نیمسال دوم سال 92




رشته های پزشکی بدون کنکوردانشگاه فیلیپین/مدارک بی ارزش خارج نشینان

"بدون کنکور وارد رشته دندانپزشکی شوید" گزاره اغواگری که هر علاقمند به تحصیل در ... رشته های پزشکی ، دندان پزشکی ، داروسازی ، تمامی تخصص رشته های ذکر شده،




برچسب :