مدیریت کنترل اپرون

با افزايش تقاضا براي مسافرتهاي هوائي ،نياز به گسترش شبكه سرويس دهي هواپيمائي به عنوان يك ضرورت در دستور كار سازمانهاي هوانوردي قرار گرفت . افزايش تعداد پروازها و گسترش خطوط هوائي نيازمندي به يك هماهنگي و سرويس دهي منظم در روي زمين ، براي ضابطه مند نمودن شركتها و سازمانهاي خدمات دهنده را به ميزان قابل توجهي افزايش داد تا با كاهش تأخير ها و سرويس دهي مناسب ،رضايت متقا ضيان مسافرتهاي هوائي تأ مين گردد.لذا آموزش و پيروي از ضوابط و قوانين حاكم بر صنعت هوانوردي به همراه استفاده از تجهيزات مناسب لازم مي باشد.سعي شده است با آموزش دستورالعمل كنترل اپرون گامي مؤثر در بروز رساني خدمات زميني و كاهش خطرات و تخلفات برداشته شود.بخش عمده اي از خط مشي كلي ايمني فرودگاه در بر گيرنده عمليات اپرون در مراحل ذيل مي باشد:

الف) ايمني هواپيما در مرحله پروازي: هواپيماي در حال حركت و ورود به رمپ به قصد پارك شدن يا خزش و به قصد عزيمت به عنوان يك هواپيماي در مرحله پرواز در نظر گرفته مي شود.

ب)ايمني هواپيما در مرحله عمليات زميني : غالباً تعدادي پرسنل،تجهيزات وخودرو اطرا ف هواپيماي پارك شده را احاطه كرده اند كه بار گيري و تخليه بار،توشه مسافرين هواپيما تحت فشار برنامه ورود هواپيماي بعدي و جايگزيني آن در استند مي باشددر هر مورد بهترين راه براي اطمينان از انجام عمليات ايمن و موفق ،افزايش آگاهي ايمني پرسنل ميباشد.افزايش ترافيك احتمال آسيب به هواپيما در مرحله عمليات زميني در هنگام حركت (تاكسي كردن)در پاركينگ هواپيما و پارك كردن را بالا برده است. خسارت در طي عمليات زميني تاً ثيرات نامطلوبي بر ايمني و تنظيم و ترتيب پروازها داشته و هزينه هاي مستقيم و غير مستقيمي را به بار مي آورد.مورد ديگري كه در ايمني پاركينگ (اپرون) از اهميت خاصي بر خوردار است جلو گيري از زخمي شدن پرسنل زميني يا مسافرين در اثر بي احتياطي ،نواقص فني يا دلايل ديگر مي باشد.عدم پيروي از تدابير ايمني در اپرون گر چه در ابتداي امر پر هزينه مي باشد، اما در كل باعث كاهش هزينه ها مي گردد.

تعريف اپرون

طبق تعريف ايكائو: اپرون به منطقه اي ازفرودگاه اتلاق مي شود كه جهت سواروپياده شدن مسافرين،حمل وتخليه نامه يابار،سوخت گيري،پارك كردن يا تعميرونگهداري دراختيارهواپيماقرارمي گيرد.

تعاريف.

خط مرزي اپرون (Apron BoundaryLine(ABL

اين خط حريم اپرون رااز تاكسي وي ها مشخص مي نمايد.

منطقه استقرار تجهيزات (Equipment Parking Area(EPA:

محوطه اي محصور،جهت استقرارتجهيزات هندلينگ زميني مي باشد.ازاين منطقه مي توان براي پارك طولاني ياكوتاه مدت خودروهاونيزاستقرارتجهيزات آماده سرويس استفاده نمود.

. منطقه ايمن پيرامون هواپيما:(Aircraft Safety Area(ASA

منطقه اي است كه در هنگام عمليات هندلينگ،هواپيما دران پارك بوده وازساير هواپيما هاحداقل 7.5مترفاصله دارد.البته بجزفاصله نوك بالها كه درصورت لزوم ميتواند تاحداقل ميزان مجازكاهش يابد.درهنگام خروج هواپيما بايستي كليه خودروها وتجهيزات ازاين منطقه تخليه گردند همچنين ابعاد ASAمتناسب با ابعاد بزرگترين هواپيمايي كه درآن موقعيت پارك مي شود،تعيين مي گردد.

خطراتي كه در اپرون مسافرين را تهديد مي نمايد

1-در برخي از فرودگاهها مسافران فاصله بين اپرون و ساختمان ترمينال را پياده طي مي نمايند.اين امر آنان را در معرض خطر تصا د م با وسايل نقليه قرار مي دهد.حصول اطمينان از كنترل و نظارت بر تردد ايمن مسافران در اپرون از مسئوليتهاي متصديان فرودگاه ،شركتهاي هواپيمائي،و هندلينگ مي باشد.

2-نبايد به مسافران اجازه داد كه بصورت آزادانه در اپرون گردش نمايند

3-مسيرهاي تردد مسافران به هواپيما نبايستي از زير بال و دريچه هاي خروج بخارات سوخت و يا نزديكي ملخهاي در حال حركت و يا مجاورت ساير استندها انتخاب گردد.همچنين مسيرها مي بايست خالي از هر گونه وسيله نقليه ،كابلهاي برق،شلنگهاي سوختگيري و ديگر تجهيزات رمپ باشد.

4-لازم است تعدادي از كاركنان جهت نظارت بر تردد ايمن مسافران به ترمينال حتي زماني كه از اتوبوس استفاده مي شود تعيين شوند و در صورت لزوم نسبت به هدايت مسافران از هواپيما به طرف ترمينال اقدام نمايند.

5- تضمين سلامت مسافران در مسير بين ترمينال و هواپيما وظيفه اي مشترك است كه بر عهده مسئولين فرودگاه و شركت هواپيمائي و شركت هندلينگ مورد نظر مي باشد.كوتاهي در امر نظارت بر تردد مسافران مي تواند منجر به پيامدهاي نا مطلوب براي تمام افرادي كه در اين امر نقش دارند،شود.

6- لازم است در شرايط غير طبيعي احتمالي نظير تخليه اضطراري هواپيما ،افرادي را كه با سطوح پروازي و خطرات آن آشنا مي باشند معين نمود تا هر چه سريعتر در محل حاضر شده و مسئوليت نظارت و كنترل مسافران و ساير افراد تخليه شده را بر عهده گيرند.همچنين اين دستورالعملها بايستي شامل روشهاي براي متوقف نمودن حركت هواپيما ها و ساير وسايلي كه سلامتي افراد تجمع يافته را تهديد مي نمايد،باشد.

7- موتورهاي جت يا ملخي فعال مي توانند موجب وارد آمدن جراحات و آسيبهاي جدي به تجهيزات ،مسافران،پرسنل و هواپيماههاي ديگر گردند.

نكاتي در باره حركت رو به عقب هواپيما( Power back)

1- حركت رو به عقب هواپيما با نيروي موتور (Power back ): اين تكنيك صرفاً بايستي زماني صورت پذيرد كه طبق كتا بچه پرواز هواپيما aircraft flight manual( ) مجاز بوده و با دستور العملهاي ايمني اپرون آن فرودگاه در زمينه هاي صداي موتور، ارتعاش و بلست هواپيما مغايرت نداشته باشد.

2- در صورتيكه در استندهاي مجاور، هواپيمائي در حال مسافرگيري يا تخليه مسافران مي باشد

عمليات پاوربك مجاز نميباشد مگر اينكه اين كار بدلايل عملياتي لازم باشد آن هم تحت نظارت كامل موارد ايمني.


مطالب مشابه :


تایر هواپیما

گزارش شوراي ايمني حمل و نقل ملي كه راهنما تعميرونگهداري هواپيما مدير بخش تعميرونگهداري




آگهي استخدام دانشگاههاي افسري ارتش جمهوري اسلامي ايران

8- حداكثر سن براي رشته خلباني هواپيما 20 سال مهندسي تعميرونگهداري هواپيما




استخدام دانشگاههاي افسري ارتش جمهوري اسلامي ايران

(شامل: مديريت دفاعي ومهندسي تعميرونگهداري بالگرد) 7 خلباني هواپيما(نيروي هوايي)




مدیریت کنترل اپرون

شدن مسافرين،حمل وتخليه نامه يابار،سوخت گيري،پارك كردن يا تعميرونگهداري هواپيما با




استخدام در ارتش(مهلت ثبت نام:20/12/90)

سن براي رشته خلباني هواپيما 20 سال مي‌باشد. 9- عدم تعميرونگهداري




آگهي استخدام دانشگاههاي افسري ارتش جمهوري اسلامي ايران

8- حداكثر سن براي رشته خلباني هواپيما 20 سال مي مديريت دفاعي ومهندسي تعميرونگهداري




شرایط ثبت نام داوطلبان استخدام دانشگاههای افسری ارتش جمهوری اسلامی ایران

8- حداكثر سن براي رشته خلباني هواپيما 20 سال مي مهندسي تعميرونگهداري هواپيما




آگهي استخدام دانشگاههاي افسري ارتش جمهوري اسلامي ايران

مشاوران ناحیه 5/پنج اصفهان - آگهي استخدام دانشگاههاي افسري ارتش جمهوري اسلامي ايران




استخدام دانشگاه افسری ارتش ،کارمند نیروی دریایی ،کارمند نیروی زمینی ارتش استخدام زن و مرد

8- حداكثر سن براي رشته خلباني هواپيما 20 سال مهندسي تعميرونگهداري هواپيما




برچسب :