تمرینات دروازه بانی

 http://upload7.ir/imgs/2014-01/28448308654854178697.jpg

عکس: رامین احمدیان

تمرینات فردی:

قبل از هر چیز لازم است که دروازه­بان یک لباس مناسب تهیه کند، که شامل کفش فوتبال، دستکش و لباس می­باشد. در مورد لباس بهتر است که در زمستان از لباس ذخیم و شلوار گلری استرج استفاده کرد زیرا باعث می­شود که بدن سریع­تر گرم شود و دمای بدن برای مدت طولانی­تری بالا باقی بماند این عمل باعث می­شود تا گلر کمتر مصدوم شود و کارایی آن بیشتر شود همچنین بهتر است از لباس­های تیره استفاده کرد تا گرما زودتر جذب بدن شود اما اگر گلری لباس تیره دوست ندارد می­تواند زیر لباس دروازه­بانی خود یک تیشرت یا لباس تیره بپوشد، در مورد شلوار  یا شورت هم به همین صورت می­باشد البته اینها بهتر است که تیره باشند چون هم دیرتر کثیف می­شوند و هم باعث می­شود تا گلرهایی که قد کوتاه دارند بدن آن­ها بلندتر نشان داده شود.

در مورد استوک (کفش فوتبال) باید حتما فیکس پا باشد نه کوچک و نه بزرگ تا در ضربات شوت گلر مشکلی ایجاد نشود و از استوک با پرچ­های پیچی آهنی هرگز استفاده نشود و کفش باید استاندارد و جنس آن زیاد خشک نباشد.

در مورد دستکش هم بهتر است با هر دستکشی که گلر با آن راحتر است استفاده شود اما بهتر است که دستکش فیت دست یعنی کاملا قالب دست باشد تا در توپ­های هوایی مسلط­تر عمل کند. همچنین دستکش باید از چسبندگی مناسبی نیز برخوردار باشد، برای مشخص شدن چسبندگی هنگام خرید دستکش­ها را روی هم بمالید اگر براحتی روی هم لیز یا سر نخوردند بدانید می­تواند یک دستکش خوب باشد. (البته این یکی از راه­های مشخص شدن کیفیت دستکش است و بیشتر آن بر می­گردد به تجربه)

حال به شرح تمرینات می پردازیم:

                                                                                                          
اول باید گلر خود را به خوبی گرم کند که لازم است که با دویدن آرام حدود 10 دقیقه آغاز کند سپس کم­کم گام­های خود را سریع کند (یعنی گام بلند نه سرعتی) که این باید حدود 2-3 دقیقه باشد بعداز اینها باید کم­کم سرعت را کم کرد تا ضربان قلب آرام شود و بعداز آن حرکات کششی را انجام داد که بهتراست این حرکات را از بالا به پایین انجام داد. هر چقدر گلر حرکات کششی انجام دهد به نفع او می­باشد زیرا هم انعطاف و آمادگی بدنی او را بالا می­برد و هم باعث خوب گرم شدن عضلات خود می­شود. لازم به ذکر است هنگامی که می­خواهیم تمرین گلری انجام دهیم نباید بیشتر ازحد دویدن را انجام داد چون باعث خستگی گلر می­شود.

بعداز انجام حرکات کششی گلر باید خود را با توپ گرم کند، بدین صورت که توپ را در دست بگیرد و در حال نرم دویدن چندین بار به زمین جلوی خود بزند و تا توپ به سینه او رسید آن را با دو دست به صورتی که دو دست حالت W انگلیسی پیدا کند جمع کند سپس توپ را بلندتر بزند تا توپ از سینه او بالاتر رود و آن را در هوا جمع کند (با همان حالت دست و تک­پا پرش کنید) این دو کار باید هر کدام حدود 10 دقیقه انجام شود. و بعد حرکات زیر را انجام دهد:

-         توپ را دور سر خود از راست و چپ(و بلعکس) 10 بار بچرخاند.

-         توپ را از بین کمر از راست و چپ(و بلعکس) 10 بار بچرخاند.

-         پاها را از عرض شانه بیشتر باز کرده و توپ را به حالت 8 انگلیسی از چپ و راست با سرعت هر چه تمام 20 بار بچرخاند.

-         پاها را باز کرده( بیشتر از شانه ) سپس توپ را به آرامی از بین پاها یک بار از کنار پای راست و یک بار از سمت پای چپ رد کنید و سپس بچرخید( از همان طرفی که توپ را رد شده) و وقتی توپ حدود یک متر از بین پاها از پشت رد شد بچرخید و سریع آن را جمع کند. مراقب باشید که توپ زیر دست و بدنتان قرار نگیرد.

-         توپ را در سمت راست بدن در فاصله 2 متری گذاشته و 10 بار روی آن توپ دایب کوتاه بزند و آن را طوری که دست­ها پشت توپ و کشیده است با دو دست لمس کرده و به صورت مورب روی توپ بروید. برای سمت چپ هم همین کار را انجام دهد.

لازم به توضیح است که در گرفتن توپ زمینی باید پایی که سمت توپ است کمی خم شود و حدود 30cm جلو بیاید و سریع آن را خم کنید به جلو(حدود 20 تا 30 درجه) و توپ را در جلوترین نقطه بگیرد.

- روبروی دیوار ایستاده ( به فاصله40 متری) سپس توپ را محکم با دو دست روبروی صورت به دیوار زده و توپ را به شکل w و در حالی که دست کشیده به سمت جلو است گرفته و این حرکت را تا آنجا که می­توانید انجام دهید؛ زیرا بسیار تمرین مفیدی است و در گرفتن توپ­های ارسالی به روی دروازه و همچنین قوی شدن پنجه­های دست شما کمکتان می­کند. لازم به ذکر است که  این حرکت باید با در جا زدن پاها انجام شود هر چقدر این  حرکت را سریع­تر انجام دهید بهتر است.

 

 

تمرینات گروهی

- تمرین افت:

بعداز انجام دادن تمرین گرفتن توپ زمینی به صورت نرم حالا باید تمرین افت را انجام داد.

یک نفر توپ را یک بار در سمت راست و یک بار در سمت چپ  شما می­اندازد(حدود 1 متری کسی که می­خواهد توپ را بگیرد) سپس گلر خیلی نرم توپ را جلوی بدن خود می­گیرد و سپس آرام خود را زمین می­اندازد به طوری که اول توپ با زمین برخورد کند سپس پشت کتف سپس لگن و ران پا. این حرکت را به میزان 5 بار برای هر طرف انجام دهید و بعداز دو هفته تعداد آن را 10 بار نیز می­توانید انجام دهید.

 لازم است بدانید که هرگز نگذارید که زانوی شما با زمین بر خورد کند زیرا ضرباتی که به زانو وارد می­شود حتی با شدت کم به مرور زمان باعث سائیدگی مفاصل زانو و پارگی رباط صلیبی و مینیسک پاها خواهد شد.

 

- تمرین گرفتن توپ در ارتفاع:

دو گلر روبروی هم  به فاصله 10 متری می­ایستند سپس توپ را بین خودشان با دست به بالا پرتاب کنند به طوری که توپ تا ارتفاع 10 متری از زمین بالا رود، سپس به نوبت توپ را در بالاترین نقطه بگیرند به طوری که با یک پا به هوا پریده و پای دیگر را از زانو شکسته و به داخل شکم جمع کنید و دست هم به طور کامل پشت توپ قرار گیرد به حالت W  و وقتی که  توپ گرفته شد و پاها روی زمین قرار گرفت سریع توپ را به داخل سینه جمع کنید به طوری که ساعد دست­ها پشت توپ قرار گیرند. در ضمن هنگام پایین آمدن هم با یک پا اول پایین می­آییم سپس آن پایی که شکسته بودیم را روی زمین می­گذاریم. و باید حواسمان باشد که زانو در هنگام فرود کمی خم شود و اول روی پنجه  سپس در ادامه­ی پنجه پاشنه زمین بخورد تا باعث آسیب دیدگی و ضعیف شدن چشم ها نشود.

این تمرین در دو هفته اول 8 بار و بعداز آن 15 بار می­توانید انجام دهید.

 

- تمرین گرفتن توپ در ارتفاع + سرعت:

همانند تمرین قبل  می­باشد با این تفاوت که اول یک نفر انجام می­دهد و بعد نفر دوم. آن کسی که توپ ندارد باید به میزان 9 متر از پشت خود سرعتی 90% برود و برگردد به سمت نفر دوم با همان سرعت و نفر دوم توپ را می­اندازد بالا و توپ را مانند تمرین قبل باید بگیرد.

این تمرین در 2 هفته اول 5 بار و بعداز آن 10 بار انجام شود.

نحوه گرفتن توپ زمینی و افزایش پرش در توپ­های بلند

 

 

در شیرجه­های زمینی باید پای موافق سمت توپ هنگامی که توپ به شما نزدیک می­شود به اندازه یک قدم جلو برود و سریع از زانو پای خود را خم کنید و در حالی که دست رو به جلو و به سمت توپ است بدن را به زمین بیندازید و توپ را در حالت دراز کش و در حالی که دست­ها کشیده است بگیرید. البته این حرکت برای توپ­هایی است که به گوشه دروازه زده می­شود و دارای سرعت زیادی است، می­باشد.  با تمرین این حرکت می­توانید موفق شوید. همچنین تمرینات سرعتی و گام ریز را در هنگام انجام این حرکت به آن نیز اضافه کنید و به صورت ترکیبی با این حرکت انجام دهید.


اما برای توپ­های بلند و هوایی باید اول پرش خود را قوی کنید که لازمه آن داشتن پاهای قوی و محکم است بنابراین با یک برنامه بدنسازی مناسب قدرت پاهای خود را افزایش داده تا هم دچار آسیب دیدگی نشوید و هم پرش­تان خوب شود، بعداز این مرحله شما باید از روی یک مانع به طرفین شیرجه زدن را تمرین کنید. در ابتدا از فاصله 30 سانت شروع کرده و کم کم آن را افزایش دهید و آن را به یک متر برسانید برای پریدن این نکات را به یاد داشته باشید:
1- حرکت به سمت مانع باید به صورت مورب و با یک نیم قوس انجام گیرد.
2- هنگامی که به مانع نزدیک شدید اول پای موافق مانع را زمین گذاشته و آن را ستون کرده سپس با پای دیگر بدن را هل داده تا از روی مانع بپرید و توپ را باید با دست­های کشیده بگیرید یعنی برای توپی که نزدیک مانع ارسال می­شود اینکار را هرگز انجام ندهید؛ بلکه حداقل در یک متری مانع توپ باید پرتاب شود.

 

تمرین برای بالا رفتن رفلکس بدنی

 

برای بالا رفتن سرعت رفلکس لازم است که تمرینات گلری را با حرکات سرعتی ریز مانند گام به جلو و پهلو با تعداد مانع 5 تا 10  ترکیب شود. همچنین انجام حرکات سرعتی ایستگاهی مانند دو 4 در 9  کمک شایانی خواهد نمود.

نحوه انجام تمرین:

تکرار: هر طرف در 2 هفته اول 5 بار بعداز 2 هفته تا 10 بار

پنج مانع را هماند شکل زیر در فاصله یک متری جلوتر از تیر دروازه قرار دهید؛ سپس با گام ریز از روی مانع­ها به بغل به سمت تیر دروازه حرکت کرده و وقتی مانع آخر رسیدید پای موافق توپ یک قدم جلو می­رود و در حالی که حرکت را به صورت مورب به سمت توپ ادامه می­دهید توپ را در جلوی خود بگیرید. دقت داشته باشید که این حرکت را ابتدا با توپ­های زمینی سپس با توپ­های بلند انجام دهید که نحوه حرکت در توپ­های بلند نیز به همین صورت است. (نحوه گرفتن صحیح توپ­های زمینی و بلند در قسمت­های قبل گفته شده است) .

نکته:

انجام دوهای سرعت 4 در 9 به معنی این است که فاصله دو مانع باید 9 متر باشد که حرکت به صورت رفت و برگشت است که در مجموع باید 4 بار بشود.

چند تمرین برای تقویت شیرجه (دایب)

 

برای بهتر شدن شیرجه در سمتی که ضعیف هستید لازم است که اول از توپ­های زمینی شروع کنید.

تمرین 1:

تمرین را با گرفتن توپ در حالتی که شما روی زمین نشسته­اید آغاز کنید. پاها را بیشتر از عرض شانه باز کنید سپس نفر دیگر توپ را به سمت راست و چپ شما بزند (توپ باید طوری زده شود که دست­ها در هنگام گرفتن کشیده شود) و شما توپ را دراز کش در حالی که پاها ثابت هستند در جلوتر از سرتان و در حالی که دست کشیده است بگیرید و در همان حالت دراز کش توپ را به زننده توپ پس دهید و به کمک دست زیرین و عضلات شکم نشسته و حرکت را ادامه دهید. دقت داشته باشید که پس از هر ضربه باید حالت نشسته بگیرید بعد تکرار را انجام دهید. این حرکت را در 2 ست 8 تایی انجام دهید.

تمرین 2:

بعداز این حرکت آن را به همان صورتی که نشسته بودید در حالی که توپ بلندتر (به اندازه ارتفاع سینه) به سمت شما می­آید بگیرید.(2 ست 8 تایی)

تمرین 3:

بعداز این تمرین دوباره همان تمرین اول و دوم را به صورتی که پایی که سمت توپ است به سمت داخل خم کنید و توپ را بگیرید. ( در هنگام گرفتن توپ پای زیرین (پای موافق توپ) در همان حالتی که باز است کمی به داخل خم می­شود و پای بالایی صاف می­باشد). البته این حرکت را می­توانید اول از یک سمت بدن شروع کنید بعد سمت دیگر را انجام دهید.  (2 ست 20 تایی)

بعداز این تمرینات باید بیشتر تمرین­ها (منظور تمرینات توپ­های زمینی و بلند) را با 5 مانع که در کنار هم به صورت افتی هستند گام ریز و بلند بردارید و توپ­هایی که به سمت شما شلیک می­شود را بگیرید البته به شکل صحیح یعنی به صورت مورب به سمت توپ بروید و پای خود را در توپ­های زمینی و هوایی درست حرکت دهید و تنظیم کنید. (ست­های تمرین تا 5 تا مناسب می­باشد.)

 

اصل مهم دروازبانی فوتبال

۱.نترس بودن: اگر دروازبانی از توپ و تیم حریف نترسد مطمئنا جایگاه بهتری در تیم خود خواهد داشت.

۲.دیدباز:دروازبان تنها کسی است که کل جریان بازی را کامل میبیند چون آخرین بازیکن میدان است .دروازبان میتواند تیم خود را راهنمائی کند.

۳.انعطاف:اگر دروازبانی انعطاف بدنی خوبی داشته باشد عکس العمل های خوبی نسبت به توپ انجام میدهد.

۴.قدرت: اگر دروازبان از قدرت بدنی بالائی برخوردار باشد میتواند برای درگیریهای تن به تن (تک به تک) از قدرت خود استفاده نماید.

۵.سرعت:اگر دروازبان سرعت خوبی داشته باشد ، سرعت عکس العمل نسبت به توپ هم بالا میرود.

۶. فکر: اگر دروازبانی از قدرت فکرش استفاده نماید میتواند یک تیم را برنده مسابقه هم بکند مثل سرعت انتقال بازی از دروازه به مهاجم.

 

 


مطالب مشابه :


تمرینات دروازبانی

آموزش دروازبانی در مورد لباس بهتر است که در زمستان از لباس ذخیم و شلوار گلری استرج




لباس هندبال 2

هندبال - لباس هندبال 2 - هندبال بانوان - عکس های دروازبانی




قوانين فوتسال

آموزش دروازبانی شرکت دو تیم نباید بیش از ۵ بازیکن باشد که یکی از آنها دروازه بان با لباس




تمرینات دروازه بانی

در مورد لباس بهتر است که در زمستان از لباس ذخیم و شلوار گلری استرج اصل مهم دروازبانی




آرسنال و دروازبانی جدید؟

آرسنال و دروازبانی گالری عکس لباس دوم جدید




تمرین پاسکاری ترکیبی Y شکل همراه با دریبل

طرح لباس 42 نكته برای كمك مربیان فوتبال گزارش تصویری




بازی آنلاین

میخوام به همه ثابت کنیم که دروازبانی هندبال چقدر مهم و مهره ی کلیدی در هندبال مدل لباس.:




تمرينات پلايومتريك در هندبال ( تصاوير متحرك )

تمرینات دروازبانی لباس های راحت ورزشی بپوشید که تنگ نباشند و به گونه ای باشند که به شما




لیگ برتر ایران

افزودن چهار لباس جداگانه (میزبان ، میمان ، میزبان دروازبانی و میهمان دروازه بانی )




مشخصات دروازبان هندبال و ۱۶ نکته در مورد دروازبانان هندبال...

لباس و کفش هندبال. کاهش وزن و چربی بدن. عکس های دروازبانی




برچسب :