سرويس و تعمير ماشين لباسشويي

ب - قسمت هاي مكانيكي ماشين لباسشويي تمام اتوماتيك :

1- بدنه خارجي - معمولا" از ورق هاي مقاوم فلزي انتخاب شده و به منظور افزايش مقاومتش در برابر اكسيد شدگي ابتدا ضد زنگ و سپس رنگ آميزي مي شود.ساير اجزاء مكانيكي و الكتريكي بر روي بدنه كه در واقع شاسي دستگاه مي باشد، مستقر مي شوند.

2 - مخزن فرعي ( چليك ) - جنس اين مخزن معمولا" ورق گلوانيزه لعاب كاري شده است تا در برابر زنگ زدگي مصون بماند.چليك وظيفه نگهداري آب را بر عهده داشته و بعضي از قطعات مانند، هيتر ، صفحه منعكس كننده حرارت هيتر استات در اين مخزن قرار مي گيرد.خروجي آب جاپودري به اين مخزن ريخته مي شود و همچنين آب كثيف ناشي از شستشوي لباس ها، از اين مخزن بطرف پمپ تخليه جاري مي گردد. ماداميكه در پوش پشت و يا در پوش فوقاني ماشين برداشته نشود، چليك ديده نمي شود.

3 - مخزن اصلي ( درام ) - به منظور حفظ زيبايي دستگاه و همچنين حفاظت مخزن در برابر زنگ زدگي، درام را عموما" از ورقه هاي استيل انتخاب نموده و به منظور راه يابي آب مخزن فرعي به لباس هاي درون اين مخزن ، بدنه درام داراي سوراخ هاي متعدد است. از آنجا كه درام توسط نيروي الكتروموتور مرتبا" در حال چرخش به چپ و راست است تا لباس ها مرتبا" غلطانده شوند، براي جلوگيري از ليز خوردن البسه معمولا" در بدنه درام بر آمدگي هايي را ايجاد مي كنند.

4 - محور درام - ميله اي توپر ، معمولا"از جنس برنج و يا فلزات ديگر كه از يكسو به مخزن متصل شده و از سوي ديگر به آن پولي بزرگ بسته مي شود . در بعضي از لباسشويي ها محور درام به يك نگهدارنده سه بازو بسته مي شود كه درام به اضلاع آن با پيچ و مهره اتصال مي يابد. اخيرا" لباسشويي هايي طراحي گرديده كه فاقد تسمه پروانه و پولي مي باشد و موتور مستقيما" به محور متصل مي گردد.

5 -ياتاقان هاي محور درام - جهت ايجاد سهولت در گردش درام معمولا" محور درام را از درون ياتاقان هاي ساچمه اي (بلبرينگ ) عبور مي دهند.تعداد بلبرينگ ها در عموم ماشين ها دو عدد است. سپس بلبرينگ ها در محل خود قرار گرفته و زمينه چرخش راحت را براي درام فراهم مي آورند.

6 - پولي بزرگ - اين پولي به محور درام بسته شده و بوسيله تسمه و پولي كوچك، چرخش الكتروموتور را به درام منتقل مي سازد.

7 - كاسه نمد (محافظ ياتاقان ) - به منظور حفاظت از ياتاقان در برابر نفوذ رطوبت و آب و در نتيجه خرابي آن،از كاسه نمد استفاده مي شود . كاسه نمد در ماشين هاي مختلف متفاوت است به همين جهت همواره به هنگام تعويض بلبرينگ نياز است كاسه نمد نيز با مشابه خود تعويض شود.

8 - پولي كوچك - اين پولي بر روي محور الكتروموتور دو دور بسته مي شود و در واقع اختلاف سايز دو پولي بزرگ و كوچك سبب افت دور (سرعت) درام مي باشد.

9 - تسمه - تسمه واسطه بين دو پولي است. آسيب ديدگي تسمه مي تواند صداي ماشين را به هنگام كار افزايش دهد. شل بودن بيش از حد آن انرژي موتور را اتلاف نموده و اگر بيش از اندازه سفت بسته شود.به موتور آسيب مي رساند. روش تنظيم تسمه در لباسشويي همانند تنظيم در كولر آبي است به هنگام تعويض تسمه لازمست،تسمه معيوب را به همراه داشته باشيد تا يقين حاصل شود تسمه جديد، همان سايز تسمه قبلي را داراست.

10 -وزنه سيماني يا لنگر هاي بتوني - به منظور ايجاد تعادل چليك به هنگام گردش درام از اين وزنه ها استفاده مي شود.قرار گيري وزنه بر روي چليك در ماشين ها عموميت دارد ولي اضافه نمودن لنگر ها در ماشين ها شرايط خودشان را داراست. وجود وزنه ها در دور تند موتور ضرورت مضاعفي را طلب مي كند.

11 - نگهدارنده فنري و كمك فنر ها - به منظور ايجاد تعديل دستگاه به هنگام بالا و پايين و يا چپ و راست حركت كردن لباس ها چند فنر ارتباط مكانيكي چليك با شاسي را بر عهده مي گيرند. جهت ايجاد انعطاف بيشتر در حركت چليك معمولا"در زير آن از دو و يا چند كمك فنر نيز استفاده مي شود.

12 - درب - جهت ريختن لباس درون ماشين ، همچنين جلوگيري از پرتاب لباس به بيرون از ماشين در حال كار ، از درب استفاده مي شود.معمولا" براي آن كه وضعيت شستشو براحتي از بيرون ديده شود درب را از نوع شيشه دار مي سازند.

13 - قفل درب - به كمك قفل ، درب بسته مي شود و ماداميكه ضامن آن رها نشود، در همين وضعيت خواهد ماند.

14 - لاستيك دور درب - محيط مخزن فرعي (چليك) و همچنين محيط درب ماشين بتوسط اين لاستيك آب بندي مي شود . شكل و صورت خاص اتصال در ماشين ها متفاوت است از اينرو ضرورت دارد هنگام تهيه لاستيك جديد، لاستيك معيوب را نيز همراه داشته باشيد.

15 - شيلنگ ورودي آب - بوسيله شيلنگ رابط ، آب به شير الكتريكي رسيده و پس از آن به جاپودري و سپس به مخزن فرعي ( چليك ) مي ريزد.

16 -شيلنگ تخليه- بوسيله اين شيلنگ، آبي كه توسط پمپ تخليه از چليك مكيده شده به فاظلاب ريخته مي شود . همنگونه كه قبلا" نيز ذكر شد ارتفاع شيلنگ تخليه از سطح زمين نبايد از 40 سانتي متر كمتر واز 90 سانتي متر بيشتر باشد.

17 - شيلنگ ايمني - بتوسط اين شيلنگ بخار آب ايجاد شده توسط هيتر از ماشين خارج مي گردد. هم چنين در صورت استفاده از پودر هاي غير استاندارد،كف زياد توليد شده از اين مجرا خارج خواهد شد. لازم است ذكر گردد كه اكثر سازندگان ماشين ها ، اين شيلنگ را مورد استفاده قرار نمي دهند و از جمله ماشين هايي كه به اين شيلنگ مجهز هستند ماشين آزمايش 2001 است.

18 - شيلنگ لاستيكي رابط مخزن به فيلتر - اين شيلنگ خرطومي شكل ، تا حدودي فنري است تا بر اثر حركات متعدد چليك آسيب نبيند. اين شيلنگ آب كثيف را از مخزن فرعي به فيلتر پمپ تخليه منتقل مي كند ودر قسمت تحتاني مخزن قرار دارد.

19 - فيلتر پمپ تخليه - از آن جا كه ممكن است نخ و كرك لباس هاي شسته شده و همچنين خروج اشيايي مانند ميخ،سكه و ...از جيب لباس ها ، به پروانه واتر پمپ آسيب رساند، ضروريست قبل از زسيدن آب به پروانه، فيلتري وجود داشته باشد. به علل گفته شده،ضروريست در فواصل زماني معيين از محل استقرارش خارج و پس از شستشو در جاي خود قرار گيرد.

20 - محفظه پودر يا جاپودري - جاپودري در ماشين ها ي مختلف داراي خانه هاي متعددي است در بعضي ماشين ها جاپودري با سه قسمت تفكيك شده از يكديگر جهت ريختن پودر و در بعضي ماشين ها علاوه بر سه قسمت مذكور ، قسمت مخصوصي كه به يك شير الكتريكي مجزا متصل است جهت ريختن نيل و غيره تعبيه شده است. مقدار پودر خانه هايي كه مي بايست در آن ها پودر ريخته شود در برنامه هاي مختلف بر اساس دفترچه راهنما، انتخاب مي شود. 

washing%205.jpg

washing%206.jpg

سرويس و نگهداري ماشين لباسشويي:

1- لباسشويي بايد درمكان خود به طور صحيح تراز باشد،براي تراز كردن از پيچ هاي زير ماشين استفاده مي شود.

2- از نصب ماشين در مكاني كه مستقيما" در معرض اشعه آفتاب يا بارندگي باشد خود داري كنيد.

3- لباسشويي را طوري نصب كنيد كه از سطج ديوار بيش از 5 سانتيمتر فاصله داشته باشد.

4- هيچوقت ولوم تايمر را در جهت خلاف عقربه هاي ساعت نچرخانيد زيرا دنده هاي چرخ دنده هاي آن شكسته مي شود.

5- زماني كه ماشين كار مي كند و تايمر طبق برنامه زمان بندي شده خود عمل مي كند ، ولوم تايمر را تغيير ندهيد زيرا پلاتين هاي جريان دار ضمن قطع شدن جرقه مي زند كه قسمت گردان كليد برنامه را خال مي اندازد.

6- از پودر هايي كه زياد كف مي كنند استفاده نشود.

7- از پودر با كف كنترل شده استفاده نماييد.

8- قبل از توقف كامل مخزن شستشو درب لباسشويي را باز نكنيد.

9- هنگام تغيير برنامه ماشين ، ابتدا ماشين را خاموش سپس اقدام به تغيير برنامه نماييد.

10- هنگامي كه ماشين خاموش است فلكه شير تغذيه را ببنديد.

11- بعد از شستشو توسط پارچه نرم آب باقيمانده در لاستيك دور درب را تخليه و سپس آن را خشگ نماييد.

12- اتصال زمين لباسشويي را مطابق استاندارد وصل كنيد.

13- لباس هاي پاره شده را قبل از شستشو بدوزيد.

14- دكمه هاي شل شده لباس را محكم كرده و زيپ هاي باز را ببنديد.

15- لباس ها را از نظر عدم وجود اشياء فلزي نظير سوزن ، سكه،كليد و غيره مورد باز رسي قرار دهيد.

16- بيشتر از حد مجاز لباس در لباسشويي نريزيد.

17- لباس هايي كه لب دوزي نشده اند يا پارچه هاي رشته رشته شده را با ماشين لباسشويي نشوييد.

18- مطمئن شويد كه ماشين لباسشويي به برق متصل است.

19- مطمئن شويد كه ماشين لباسشويي به شير آب متصل و شير آب باز است.

20- مطمئن شويد لوله تخليه يا شيلنگ خروجي وصل بوده و مسير خروج آب مسدود نباشد.

21- درب لباسشويي كاملا" بسته باشد.

22- تكه هاي كوچك نظير روسري ، جوراب و غيره را داخل كيسه توري قرار داده يا درون لباس هاي بزرگ گذاشته داخل ماشين لباسشويي بگذاريد. و لباس ها را آزاد و بدون تا خوردن داخل ماشين قرارندهيد.

23- هنگام تعمير لباسشويي وقتي آب داخل مخزن نيست نگذاريد هيتر وصل شود.

24- هنگام باز كردن شير الكتريكي اطمينان حاصل كنيد كه فلكه شير آب تغذيه بسته است.

25- بعد از هر شستشو درب ماشين را باز بگذاريد تا هواي تازه داخل ماشين گردش نمايد.

26- هر چند وقت يكبار برنامه كامل شستشو را بدون ريختن لباس در ماشين با استفاده از يك ماده حلال كلسيم انجام دهيد تا رسوبات ماشين پاك شود.

27- هر چند وقت يكبار محفظه جاپودري را در آورده و آن را تميز نماييد.

28- هر چند وقت يكبار فيلتر مكانيكي جلوي لباسشويي را باز كرده و كرك و قطعات كوچك را كه از لباس هاي شسته شده باقي مانده خارج كنيد.

29- براي دو شستشوي كامل متوالي حد اقل يك ساعت فاصله قرار دهيد.

30- از مخفي كردن اشياء در داخل لباسشويي جدا" خود داري كنيد.

31- هنگام شستشو لباس ها را با توجه به نوع پارچه ، رنگ و ميزان چرك بودن داخل ماشين قرار دهيد.

32- هنگام شستشوي لباس ها به بر چسب آن ها توجه شود و ترموستات را در درجه مناسب تنظيم كنيد.

33- پودر مناسب در محفظه هاي مختلف لباسشويي بريزيد .

عيب يابي و تعمير ماشين لباسشويي :

عيب1- با كشيدن ولوم تايمر بطرف بيرون، ماشين روشن نمي شود.

اگر پس از كشيدن ولوم،علاوه بر آنكه هيچ عكس العمل خاصي از ماشين ديده نمي شود،لامپ خبر نيز روشن نشود علل ممكنه يكي از موارد ذيل مي باشد:

علت1-پريز برق ندارد

رفع عيب 1- به كمك ولت متر پريز را مورد بر رسي قرار داده و اگر عيب از پريز است نسبت به رفع آن اقدام نماييد.

عيب2-با كشيدن ولوم تايمر بطرف بيرون، ماشين روشن نمي شود.

علت2- دوشاخه و يا كابل رابط معيوب شده.

رفع عيب 2- در حالي كه دوشاخه به پريز متصل است، با رعايت كليه موارد ايمني، رسيدن برق به ترمينال ماشين را به توسط ولت متر بر رسي كنيد.اگر برق از پريز به ماشين نمي رسد، ابتدا دو شاخه را باز نموده ، اگر اتصالات در دو شاخه صحيح است،كابل رابط را تعويض نماييد.

عيب3- با كشيدن ولوم تايمر بطرف بيرون، ماشين روشن نمي شود.

علت 3- برق از ترمينال وارد كليد اصلي نشده

رفع عيب 3- دو شاخه را از برق خارج نموده و بوسيله اهم متر ارتباط سيم ها را از ترمينال تا كليد اصلي تايمر مشاهده نماييد.بسيار ديده شده كه به سبب قطع يكي از اين سيم ها ماشين روشن نمي شود.

عيب 4- با كشيدن ولوم تايمر بطرف بيرون، ماشين روشن نمي شود.

علت 4- كليد خراب است.

رفع عيب 4- با استفاده از نقشه تايمر، كنتاكت هاي كليد را شناسايي نماييد كليد لباسشويي ممكن است 2 كنتاكت و يا چهار كنتاكت باشد بوسيله اهم متر هر كدام از قطب هاي كليد را تست كنيد. در صورت خراب بودن كليد مي بايست صفحه كنتاكت هاي تايمر را باز كنيد و پس از رفع عيب مجددا" تايمر را بصورت اوليه در آوريد.

عيب 5- با كشيدن ولوم تايمر بطرف بيرون، ماشين روشن نمي شود.

علت 5- رابط هاي ميكروسوئيچ قطع است و يا ميكروسوئيچ خراب است.

رفع عيب 5- سيم هاي رابطي كه از تايمر بطرف درب ( ميكروسوئيچ ) رفته و مجددا" باز گشته را بيابيد و در حالي كه درب كاملا" بسته است اين دو سيم را به اهم متر متصل سازيد.اگر ميكروسوئيچ سالم باشد، عقربه منحرف مي شود و در غير اين صورت، ميكروسوئيچ را از محل استقرارش خارج نموده و بوسيله اهم متر آن را تست نماييد. اگر ميكروسوئيچ سالم است، كافيست سيم هاي رابطش تعويض گردد تا ماشين روشن شود.

تذكر: در اكثر ماشين ها ، لامپ خبر مستقيما" به كليد تايمر متصل است. در اين ماشين ها نيازي نيست كه به سراغ ميكروسوئيچ برويد. اما بعضي از ماشين ها هستند كه علاوه بر مراحل گردش برق مذكور، از ميكروسوئيچ نيز فاز بر مي گردد تا لامپ خبر روشن شود. علت 5 تنها در اين دسته از ماشين ها مي تواند مورد بر رسي قرار گيرد.

عيب 6 - بمحض حركت دادن ولوم بطرف بيرون ، لامپ خبر روشن شده اما ماشين آبگيري نمي كند.

علت و رفع عيب 6 - براي آنكه در تشخيص عيب، سرعت عملتان افزايش يابد،توصيه مي شود،رابط هاي شير الكتريكي را از آن جدا نموده و سپس بتوسط دو سيم مخصوص ، برق 220 ولت را به شير متصل سازيد ( در اين حالت بايد مطمئن باشيد كه شير آب باز است و آب شهر نيز قطع نيست).

اگر بمحض اتصال برق شير الكتريكي شروع به آبگيري نمود،عيب به ترتيب از موارد زير است:

درب ماشين باز است- ميكروسوئيچ خراب است- هيدرواستات خراب است- سيم هاي رابط بين كليد تايمر ، ميكروسوئيچ ، هيدرواستات و شير قطع شده است- مدار گردش فاز صحيح است زيرا به شير فاز مي رسد اما نول شير قطع است.

تست ميكروسوئيچ و هيدرواستات در مبحث خودشان كاملا" شرح داده شده اما اگر با اتصال برق به خود شير الكتريكي نيز ماشين آبگيري را آغاز ننمود، شير را از محل خود خارج و به رفع عيب آن خواهيم پرداخت . ( رجوع شود به مبحث شير الكتريكي ).

عيب 7 - ماشين عمل آبگيري را به اتمام رسانده، اما عمليات بعدي انجام نمي شود.

علت 7- هيدرواستات خراب است.

رفع عيب 7- پس از اتمام آبگيري و با بالا آمدن ديافراگم درون هيدرواستات، مي بايست كنتاكت مشترك(11)به (13)كه به موتور متصل است،وصل شده باشد.با اهم متر در حالي كه برق ماشين را قطع نموده ايد، ارتباط كنتاكت هاي مذكور را مشاهده نماييد. اگر ارتباط بر قرار نيست، هيدرواستات را تعويض كنيد زيرا تعمير نمي شود.

عيب 8- ماشين عمل آبگيري را به اتمام رسانده، اما عمليات بعدي انجام نمي شود.

علت 8- موتور تايمر سوخته است.

رفع عيب 8- سيم هاي بوبين موتور تايمر را از ساير قسمت هاي مدار جدا نموده و مستقيما"به برق 220 ولت متصل سازيد.اگر صداي چرخش چرخ دنده ها بگوش رسيد موتور تايمر سالم است در غير اين صورت بوبين را تعويض نماييد. در مبحث تايمر ذكر شد.

عيب 9- ماشين عمل آبگيري را به اتمام رسانده، اما عمليات بعدي انجام نمي شود.

علت 9- سيم رابط بين موتور تايمر و هيدرواستات قطع شده است. با اهم متر ارتباط اين سيم كه مي بايست از روي نقشه پيدا شود را بر رسي كنيد. بسيار ديده شده كه قطع شدن اين سيم منجر به بروز عيب فوق شده است.

عيب 10 - در حالي كه ماشين خاموش است، با باز شدن شير آب ، ماشين شروع به آبگيري مي كند.

رفع عيب 10- شير را از محل استقرارش خارج نموده و نسبت به رفع عيب اقدام نماييد. ( رجوع شود به بحث شير الكتريكي ) .

عيب 11- ماشين ، مرتبا" در حال آبگيري است و عمل آبگيري قطع نمي شود.

رفع عيب 11- اگر در ازاي مدت آبگيري ، آب درون ديگ بسيار زياد شده بگونه اي كه از شيشه درب نيز ديده مي شود، مشروط به صحيح كار كردن هيدرواستات ( كه روش تست آن در مبحث مربوط شرح داده شده ) عيب به سوراخ بودن شيلنگ هواي هيدرواستات مربوط است. شيلنگ مذكور را تعويض نماييد. اما اگر آب درون مخزن جمع نمي شود و از زير ماشين نيز آب جاري شده ، يا شيلنگ تخليه بر روي زمين افتاده،يا پاره شده است و يا شيلنگ فنري زير مخزن به واتر پمپ معيوب شده به هر حال ماشين را از برق خارج ساخته و با قرار دادنش بر روي سطحي شيب دار شيلنگ هاي لاستيكي زير ماشين را بازديد نماييد.شيلنگ يا شيلنگ هاي پاره و فرسوده را تعويض نماييد تا عيب بر طرف شود.

عيب 12- از ماشين در حال كار آب نشت مي كند.

رفع عيب 12- در پوش پشت ماشين و در پوش فوقاني را از ماشين جدا نموده و سپس ماشين را به برق متصل كنيد و محل نشت را در حال كار شناسايي نماييد . اگر محل نشت،يكي از ربط هاي لاستيكي آب است كه مي بايست تعويض گردد. هم چنين ممكن است آب بر اثر تركيدگي قابه مخصوص جاپودري ، واتر پمپ و... باشد كه بهتر ين روش به منظور دست يابي به آب بندي مطلق تعويض موارد فوق است و اگر نشت از مخزن فرعي است كه رفع عيب قدري مشكل مي شود . ابتدا بايد قطعات الكتريكي مانند تايمر ، هيدرواستات ، خازن و شير الكتريكي از شاسي جدا و سپس رابط هاي لاستيكي را از مخزن و ساير قطعات مانند واتر پمپ جدا نماييد تا خروج مخزن فرعي از شاسي ( بدنه ) ممكن گردد . پس از خروج مخزن محل نشت بدقت جوشكاري شده و ماشين به وضعيت عادي خود باز گردانيده شود.

عيب 13- هيتر آب را گرم نمي كند.

رفع عيب 13- همانند گذشته به منظور افزايش سرعت عمل در عيب يابي ، سيم هاي رابط هيتر را جدا نموده و با يك سيم مخصوص 220 ولت را مستقيما" براي 10 ثانيه به هيتر متصل نماييد. پس از قطع برق اگر پايه هاي المنت قدر گرم شده المنت سالم و به آن برق نمي رسد. اين مشكل يا از خود تايمر است كه مي بايست صفحه كليد هاي تايمر باز شده و عيب بر طرف شود و يا سيم رابط بين تايمر و هيتر يا نول هيتر قطع است كه سيم معيوب بايد سريعآ تعويض شود .

تذكر 1: گاها" هيتر سالم است و به آن برق نيز مي رسد اما بر اثر جرم گرفتگي سطح المنت ، آب دير گرم مي شود . سطح جرم روي المنت آنقدر افزايش مي يابد كه مانع گردش مخزن اصلي مي شود در اينگونه موارد بهترين كار اينست كه چليك و درام را از يكديگر جدا نموده و پس از رسوب زدايي كف چليك و سطح المنت مجددا" قطعات و اجزاء را بر يكديگر سوار نماييم اين عمل ، عمر ماشين را افزايش داده و من بعد آب نيز سريع گرم مي شود.

تذكر 2 - گاها" ديده مي شود كه نرسيدن برق به هيتر به هيتر از خرابي هيتر استات است. براي تست هيتر استات در حاليكه ماشين از برق جدا شده رابط هاي اهم متر را با آن متصل كنيد كه بلافاصله بايد عقربه حركت نموده و به صفر نزديك شود. در غير اين صورت قابه هيتر استات را جدا نموده و عيب را برطرف سازيد.

عيب 14- ماشين آبگيري نموده اما موتور شستشو كار نمي كند.

رفع عيب 14- علاوه بر موارد مذكور در عيب هاي قبلي علت مي تواند به شرح زير باشد.:

اولا" خازن راه انداز خراب است كه اگر مشكل از خازن باشد پس از آب گيري، موتور صداي خاصي را منعكس نموده اما قدرت حركت ندارد در زمان ( با شنيدن آن صدا ) اگر پولي را قدري بچرخانيد موتور بگردش در مي آيد. خازن معيوب را تعويض نماييد و اگر سيم هاي رابط خازن از مدار جدا شده مشكل سيم را بر طرف نماييد تا موتور براه افتد.

ثانيا" ممكن است بر اثر خرد شدن ياتاقان محور درام در موقعيت گريپاژ قرار گرفته باشد .با دست ، درام يا پولي را بچرخانيد،ماشين را از برق خارج نموده و به رفع عيب بپردازيد. در صورت تعويض ياتاقان ها ، كاسه نمدي هاي مربوطه را نيز تعويض كنيد.گاها" عدم حركت درام به سبب افزايش رسوبات داخل چليك است كه مطابق مطالب ارائه شده قبلي مي بايست چليك رسوب زدايي شود.لازم است ذكر شود در صورت گريپاژ بودن درام، از موتور صداي هوم شنيده مي شود.

ثلثا" ممكن است عيب از خود موتور باشد.سيم هاي رابط موتور را جدا نموده و به توسط يك اهم متر ديجيتالي سيم هاي دور كند را شناسايي نموده و به توسط خازن راه انداز مداري را مستقل از سيم بندي مدار ايجاد نماييد اگر با اتصال برق دور كند براه افتاد موتور سالم است و سيم هاي رابط خود ماشين معيوب است اما اگر موتور حركت نكرد، مي بايست موتور را به تعمير كاري مجرب بسپاريد تا پس از آزمايش مجدد، در صورت نياز موتور را تجديد سيم پيچي نمايد.

عيب 15- ماشين عمل شستشو را انجام مي دهد اما آب كثيف تخليه نمي شود.

رفع عيب 15- سيم هاي رابط پمپ تخليه را از آن جدا نموده و به توسط سيمي مستقل ، به پمپ برق 220 ولت متصل نماييد اگر آب تخليه شود نتيجه مي گيريم به پمپ برق نمي رسد سيم هاي رابط و اتصال صحيح كنتاكت ها در تايمر بر رسي گردد. اگر پمپ با اتصال مستقيم برق نيز عمل نكرد آن را از مدار خارج نموده و پس از تفكيك قطعات عيب را كه مكانيكي يا الكتريكي است بر طرف مي كنيم. از جمله اين عيوب مي تواند گريپاژ شدن محور موتور ، گير كردن پروانه تخليه بر اثر پيچيدن نخ و كرك بدور محورش ، سوختن سيم پيچ پمپ و... باشد.

عيب 16- موتور شروع به كار نموده اما بلافاصله از كار مي افتد.

رفع عيب 16- بي شك سر راه موتور ، اورلود قرار گرفته . به مبحث محافظ الكتريكي موتور مراجعه نماييد.

عيب 17- دور تند ماشين عمل نمي كند و در نتيجه آب لباس ها گرفته نمي شود.

علت 17- خازن راه انداز مربوط بدور تند خراب است.

رفع عيب 17- خازن را به روش مذكور در مبحث خازن از فهرست لوازم برقي تست نماييد. ودر صورت خراب بودن آن را تعويض كنيد.

عيب 18 - دور تند ماشين عمل نمي كند و در نتيجه آب لباس ها گرفته نمي شود.

علت 18- به دور تند ولتاژ نمي رسد.

رفع عيب 18- به منظور تشخيص صحيح، سيم هاي رابط موتور را جدا نموده و پس از شناسايي سر سيم هاي مربوط به دور تند ء آن را از سيم بندي مدار استارت مستقل نمايي. اگر با اتصال به برق دور تند موتور عمل نمود يا از تايمر ولتاژ به آن نمي رسد و يا سيم هاي رابط مخصوص دور تند دچار مشكل شده

ابتدا سيم هاي رابط را با اهم متر تست نماييد و اگر سيم ها سالمند، پس از باز نمودن صفحه كنتاكت هاي تايمر ، با اسپري كنتاكت شور يا سمباده نرم ، سطح پلاتين ها را تميز كنيد.

عيب 19 - دور تند ماشين عمل نمي كند و در نتيجه آب لباس ها گرفته نمي شود.

علت 19- دور تند سوخته است.

رفع عيب 19- اگر با وصل برق به دور تند مستقل از مدار لباسشويي از موتور صداي هوم شنيده شد و حركت نكرد و يا هيچ عكس العمل نشان نداد مي بايست سيم پيچ هاي دور تند تجديد شود.

عيب 20 - ماشين به هنگام شستشوي لباس ، حركت مي كند.

رفع عيب 20- بطور قطع بست هاي ماشين باز نشده است. اين بست ها ممكن است بدنه را به شاسي بسته باشند، در اين صورت حركت درام لرزش شديدي را به بدنه وارد نموده، در نتيجه ماشين جابجا مي شود . ميزان حركت ماشين در دور تند به وضوح مشهود است . در پوش فوقاني ماشين را جدا نموده و چليك را بطرف پايين و بالا و يا چپ و راست حركت دهيد . اگر در برابر شما مقاومت نشان داد، بدنبال بست  يا بست هاي باز نشده باشيد.

عيب 21- صداي ماشين به هنگام كار زياد است.

علت و رفع عيب 21- ياتاقان ها خراب شده اند.در مبحث موتور هاي آسنكرون به شيوه تشخيص صحت ياتاقان ها اشاره شده است.به مبحث مذكور مراجعه فرماييد.

عيب 22-  صداي ماشين هنگام كار زياد است.

علت 22- سه نظام نگهدارنده درام شكسته است.

رفع عيب 22- اگر سه شاخه نگهدارنده، درام يا حتي يكي از شاخه ها بشكند، بالاخص در سرعت بالا درام لنگر انداخته و به احتمال قوي با ديگ فرعي يا هيتر در گير مي شود. براي اظهار نظر قطعي لازم است چليك و درام باز نموده و سه شاخه نگهدارنده درام را از نزديك مورد بر رسي قرار دهيد. لازم است ذكر شود كه شكستن اين قطعه ، بي شك ياتاقان ها را نيز خرد نموده و اگر لنگر درام در حال چرخش بيش از اندازه باشد هيتر نيز آسيب مي بيند. از اين رو بمحض احساس صداي خشن و غير طبيعي از ماشين ، كار را تا زمان بازديد كلي متوقف نماييد.

عيب 23-  صداي ماشين هنگام كار زياد است.

علت 23 - لاستيك دور درب از جاي خود خارج شده يا غير استاندارد است.

رفع عيب 23- از آن جا كه فضاي بين چليك و درام در ناحيه درب ماشين ، ناچيز است ،خروج جداره داخلي لاستيك دور درب از جاي خود موجب درگيري آن با درام مي شود. در مورد لاستيك هاي غير استاندارد مورد ، حساس تر خواهد بودو جاگذاري آن ها درون ماشين ، به صورتيكه با درام در گير نشوند بسيار مشكل است. اگر لاستيك از جاي خود خارج شده بايد مجددا" به محل استقرارش باز گردد و مجددا" بر روي حاشيه هاي دروني لاستيك دور درب تسمه يا فنر مخصوصش قرار گيرد تا براحتي آزاد نگردد.

تذكر: در اكثر ماشين ها مي توان با عقب كشيدن مخزن فرعي ، بر لاستيك دور درب مسلط شد و آن را از ماشين خارج نمود و يا مجددا" به ماشين اضافه نمود. اما در بعضي از ماشين ها مانند ارج ZF50 و يا فيلكو اين امر بدون خارج نمودن مخزن فرعي از شاسي محال است.

عيب 24-  صداي ماشين هنگام كار زياد است.

علت 24- تسمه خراب شده است.

رفع عيب 24- تسمه معيوب را با سايز مشابه اش تعويض نماييد.

عيب 25-  صداي ماشين هنگام كار زياد است.

علت 25- هيتر در جاي خود قرار نگرفته

رفع عيب 25- در كف چليك غلاف مخصوص هيتر قرار داده شده است اگر پس از رسوب زدايي و يا تعويض هيتر صداي ماشين افزايش يابد، بدون شك هيتر در جايگاه خود قرار نگرفته . مجددا" هيتر را از ماشين خارج نموده و سعي كنيد به هنگام جاگذاري آن به مورد مذكور توجه گردد.

عيب 26-  صداي ماشين هنگام كار زياد است.

علت 26- تسمه يا پولي ها با سيم بندي ماشين در گير شده اند.

رفع عيب 26- در پوش پشت ماشين را باز كنيد و در صورت مشاهده اين عيب سيم هاي آزاد شده از كلاف را با بست هاي مخصوص ماشين يا مفتول هاي روكش دار به شاسي متصل سازيد.

عيب 27-  صداي ماشين هنگام كار زياد است.

علت 27- ياتاقان هاي موتور شستشو خراب شده.

رفع عيب 27- به روش مذكور در مبحث عيب يابي موتور ها ياتاقان ها را آزمايش نمايي و در صورت خراب بودن با رعايت كد مخصوص بلبرينگ، نوع مشابه را جايگزين سازيد.

عيب 28 - تايمر در اواسط برنامه هاي خود متوقف مي شود.

علت 28- توپي تايمر معيوب است.

رفع عيب 28- قطعا" به سبب چرخاندن تايمر در جهت مخالف قسمتي از زائده ها خرد شده و چون آن قسمت از برنامه ها اجراء نشده ساير برنامه ها نيز اجراء نمي شود.( به توضيحات مبحث تايمر مراجعه نماييد.)

عيب 29- تايمر در اواسط برنامه هاي خود متوقف مي شود.

علت 29- چرخ دنده هاي موتور تايمر معيوب شده اند.

رفع عيب 29- گفتيم كه وظيفه اصلي موتور تايمر حركت محور تايمر است.از آنجاكه چرخ دنده هاي مجموعه موتور پلاستيكي بوده و عمر مفيد دارند در مقطع خاصي سائيده شده ودرست عمل نمي كنند. از اين رو لازم است قسمت موتور تايمر سرويس كلي شود.

عيب 30 - تايمر در اواسط برنامه هاي خود متوقف مي شود.

علت 30- هيتر سوخته است.

رفع عيب 30- در بعضي از لباسشويي ها از هيتر استات مخصوص استفاده مي شود به اين صورت كه پس از رسيدن آب به دماي خاص كنتاكتي درون هيتر استات بسته مي شود كه در واقع با بسته شدن اين كنتاكت موتور تايمر اجازه مي يابد به ادامه حركت محور تايمر بپردازد اگر هيتر سوخته باشد ، كنتاكت مذكور برق دار نشده در نتيجه تايمر در همان مرحله متوقف مي شود. اگر هيتر سالم است ترموستات را تعويض نماييد.

عيب 31- تمام پودر ريخته شده به جاپودري ، به چليك منتقل نمي شود.

علت 31- فيلتر شير الكتريكي كثيف است.

رفع عيب 31 - در صورت كثيف بودن فيلتر ، فشار آب ورودي به جاپودري كم است در نتيجه عيب مذكور رخ مي دهد . فيلتر را از شير جدا نموده و پس از تميز شدن به آن برگردانيد تا فشار آب تقويت شده و عيب بر طرف شود.

عيب 32- تمام پودر ريخته شده به جاپودري ، به چليك منتقل نمي شود.

علت 32- جاپودري كثيف است.

رفع عيب 32- به مرور بر اثر كاركرد مداوم، مقداري از پودر مرطوب در جاپودري رسوب نموده و خشك مي شود. رفته رفته مقدار پودر هاي سخت شده افزايش يافته واز انتقال مقدار بيشتري پودر به جاپودري جلوگيري مي كند. براي رفع اين مشكل مي بايست جاپودري را از ماشين جدا ساخته و پودر هاي سفت شده را پاك نماييد. تا عيب بر طرف شود.

عيب 33- ماشين داراي اتصال برق بدنه است.

علت 33- يكي از قطعات الكتريكي داراي اتصال بدنه است.

رفع عيب 33- ابتدا سيم هاي رابط تمامي مصرف كننده هاي ماشين مانند پمپ-شير الكتريكي-واتر پمپ- هيدرو استات و هيتر را قطع نموده و به توسط چراغ سري به جستجوي قطعه معيوب بپردازيد ودر صورت شناسايي، آن را تعمير يا تعويض نماييد.

عيب 34- ماشين داراي اتصال بدنه است.

علت 34- سيم هاي رابط معيوبند.

رفع عيب 34- اگر قطعات الكتريكي سالمند يكي از سيم ها معيوب است كه اگر شناسايي آن دشوار است سيم بندي ماشين را كاملا" تجديد نماييد.

مدار الكتريكي ماشين لباسشويي:

مدار الكتريكي بيانگر ارتباط اجزاء مختلف ماشين با يكديگر مي باشد . اين مدار در ماشين هاي مختلف متنوع است. به عبارت ديگر هر ماشين لباسشويي نقشه مختص به خود دارد كه با استفاده از آن تفكيك اجزا، الكتريكي از يكديگر ، تعمير و عيب يابي به سهولت انجام مي شود. پيشنهاد مي شود قبل از باز نمودن سيم بندي ماشين نقشه را با اتصالات الكتريكي تطبيق دهيد. گاها" ديده شده كه كارخانه سازنده اي به هنگام ارائه نقشه به برخي از اتصالات اشاره نمي كند از اين رو اگر در موارد مشابه بدون دقت كافي سيم بندي ماشين باز شود به هنگام اتصال مجدد دچار مشكل خواهيد شد. يا بسيار ديده شده كه رنگ سيم هاي مذكور با رنگ سيم هاي موجود در ماشين مطابقت ندارد بنابراين به صرف داشتن نقشه ، سيم ها را از تايمر و ساير اجزاء جدا نسازيد بلكه ابتدا رنگ سيم ها و شماره هاي واقعي ماشين را با نقشه مطابقت داده و سپس نسبت به سرويس آن اقدام نماييد.

جهت تسلط بر نقشه يك ماشين كافيست بر سمبل هاي الكتريكي كه در ادامه و در همین صفحه تعدادي از آن ها آورده شده مسلط باشيد . علاوه بر آن نياز است مفاهيم اوليه مدارات الكتريكي را عميقا" بدانيد زيرا نحوه اتصالات اجزاء مختلف با هم در بسياري موارد حياتي است و به فرض اشتباه بستن دو قطه سري ، بصورت موازي ، مي تواند منجر به بروز حادثه مخربي گردد. در ادامه ، مدار الكتريكي ماشين هاي متعددي آورده شده كه اميد است مورد استفاده شما قرار گرفته و مفيد واقع شود.

washingmap1.jpg

washingmap2.JPG

washingmap3.JPG

washingmap4.jpg

washingmap5.jpg

washingmap6.jpg

washingmap7.jpg



مطالب مشابه :


راهنمای خرید ماشین لباسشویی

سرویسکار - راهنمای خرید ماشین لباسشویی - خدمات پس از فروش لوازم خانگی بزرگ - سرویسکار




عیب یابی و تعمیر ماشین لباسشویی)

شهر زیبای من فامنین - عیب یابی و تعمیر ماشین لباسشویی) - دیارشرف الدین علی فامنینی




آشنایی با شرکت ارج

Code Of Variety - آشنایی با شرکت ارج - - Code Of Variety. 4 مدل لباسشویی 4 مدل فریزر با ظرفیت از 10 تا 17 فوت




ارسال هیدروستات لباسشویی

علیخانی برد لباسشویی اسپلیت بکو و آرچلیک و بوش و ارج نیز موجود است در صورت تمایل




سرويس و تعمير ماشين لباسشويي

اما در بعضي از ماشين ها مانند ارج zf50 و يا فيلكو اين امر بدون خارج نمودن مخزن فرعي از شاسي




کولر آبی انرژی

نمایندگی فروش کولر آبی--آبسال-ارج-سولان- - کولر آبی انرژی فروش کولر و لباسشویی




معرفی لباسشویی 5 کیلویی الگانس 738 آبسال

- این لباسشویی در دو مدل تك شیر afs-738 و مدل دو شیر afd-738 نمیندگی مجاز تعمیرات لباسشوئی ارج,




ماشین لباسشویی 8 کیلویی بوش مدل WAS32890

ماشین لباسشویی 8 کیلویی بوش مدیریت حضور شماخوبان را ارج می




برچسب :