پرداخت سیار (1)


قسمت اول : آشنایی با پرداخت سیار


مفهوم تجارت در اواسط دهه 1990 مطرح شد و براساس پیشبینی های خوشبختانه انتظار می رفت تا سال 2000 تراکنش های تجارت سیار جزء فعالیت های روزانه همه افراد شود . با سرمایه گذاری های بسیار زیادی که روی ارتقاء شبکه های موبایل انجام شده قدرت اپراتور ها در انتقال سرویس های بسیار افزایش یافته و آینده ارتباطات سیار بسیار امید بخش پیش بینی می شود . از طرف دیگر تغییر جهت بعدی در استفاده از فن آوری اطلاعات به طور واضح به سمت تجارت بی سیم و تجارت سیار خواهد بود.

در اغلب تلفن های همراه این قابلیت وجود دارد که مقادیری را ذخیره کرده یا مکانیزم هایی برای شناسایی و صدور مجوز به صورت امن و بدون نیاز به اعتماد به کارت خوان ها یا کامپیوترهای شخصی و مودم و یا ترمینال POS فراهم کنند. بنابراین بعضی از صاحب نظران بر این عقیده هستند که تلفن همراه به عنوان وسیله پرداخت حتی جایگزین کارت های هوشمند خواهند بود.

با وجود آنکه این پرداخت سیار زیرمجموعه از پرداخت های الکترونیکی است . ولی تعاریف مستقلی برای تعاریف سیار وجود دارد . از جمله آنها تعاریف گروه mobile payment forum می باشد. این گروه به عنوان یکی از مهمترین گروههایی که در زمینه تجارت سیار فعال هستند شناخته شده است. بر اساس این تعریف پرداخت سیار عبارت است از "فرآیندی که دو طرف را قادر می سازد تا ارزش مالی یک محصول یا سرویس را با استفتده از یک دستگاه موبایل مبادله کند. دستگاه موبایل شامل تلفن های همراه ، pda و و کامپیوترهای موبایل می باشد.

پروتکل های پرداخت الکترونیکی امن و استاندارد فراوانی برای اینترنتوجود دارند ولی محدودیت منابع در محیط موبایل مانند هزینه بالا ، نرخ انتقال و عرض باند پایین کانال ارتباطی ، محدودیت ظرفیت محاسباتی ، محدودیت های باتری و حافظه دستگاه های سیار مانع اصلی استفاده مستقیم از پروتکل های موجود در این محیط است . به عبارت دیگر یک پروتکل جدید و مناسب برای محیط موبایل لازم می باشد.

یک سیستم پرداخت سیار باید برای همه ی طرف های مرتبط سودمند باشد. برای اینکه یک سیستم پرداخت موفق شود کاربر نهایی ، فروشنده ، صادر کننده محصول پرداخت و اپراتور موبایل باید در آن ارزش اضافی ببیند. کاربر نهایی سادگی و سرعت استفاده ، راحتی ، امنیت و هزینه مناسب را ترجیح می دهد.

فروشندگان می خواهند که سیستم پرداخت سیار به مجموعه ی بلقوه بزرگی از مشتریان برسد. آنها علاقمند هستند که محصولات پرداخت سیار برای آنها درآمد اضافی ایجاد کند. (مثلا از طریق گسترش عرضه سرویس ) یا کاهش هزینه داشته باشد (مثلا از طریق افزایش امنیت و کاهش ریسک انکار تراکنش) .

هزینه استفاده مشتری از یک سیستم پرداخت جدید باید کم و نصب سیستم باید ساده باشد . از طرف دیگر چرخه تبادل مالی از مشتری تا فروشنده باید سریع باشد. صادرکنندگان محصول پرداخت که معمولا بانک ها هستند ، برای اینکه هزینه های توسعه سیستم را بپوشانند ، لازم است که مورد تجاری مثبتی را در پرداخت تجاری ببیند . مثلا وفاداری مشتریان می توانند با کحصولات جدید و دارای نوآوری افزایش یابد. . حتی در محیط موبایل هم امکان ارائه نام تجاری به همراه سرویس پرداخت بسیار مهم است .نام های تجاری معتبر استفاده از محصول  برای مشتری را راحتتر می کند.

محصولات پرداخت سیار در صورتی که به طور گسترده ای استفاده شوند ، از طریق افزایش ترافیک تاثیر مثبت مستقیمی روی درآمد اپراتورها دارد. همچنین موقعیت های تجری جدیدی برای اپراتورهادر عرضه ی سرویس به فروشندگان و سایر طرف ها در زنجیره ارزش فراهم می شود . بنابراین در طراحی پروتکل ها سودمندی آن برای مشتریان و موسسات مالی باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد. تکنولوژی های پرداخت سیار متنوعی ایجاد شده و در دسترس قرار گرفته اند که بعضی موفق و بسیاری ناموفق بوده اند. و به تدریج ناپدید شده اند.

در سال 2001 forrester researchسه مسئله مهم را که منجر به عدم موفقیت پرداخت های سیار می شود شناسایی کرده است : عدم اعتماد مشتریان ، مشکلات بازیگران پرداخت الکترونیکی در توافق بر سر نحوه ی همکاری و عدم وجود زیر ساخت استاندارد شده و مناسب براس کاربر . بعضی دیگر دلائل دیگری را بر شمرده اند: محدودیت دستگاه و شبکه عدم تکامل راه حل های پرداخت ، عدم علاقمندی مشتریان و عدم وجود استانداردهای همگانی .

از طرف دیگر اغلب صاحبنظران معتقد هستند که عناصر موفقیت شامل ترکیبی از سادگی استفاده سرویس ، صرفه اقتصادی ، اطلاع و درک از بازار ، همکاری با شریکان مناسب ،امنیت و قابلیت تکنیکی کار سیستم های مختلف با یکدیگر می باشد. اغلب مدل های پرداخت سیاری که تا به حال مطرح شده اند ، بر اساس راه حل های انحصاری بوده است. قسمت های متفاوت زنجیره ی ارزش بوسیله ی یک بخش و یا بخش هایی که ارتباطات تنگاتنگی با یکدیگر دارند مدیریت می شوند . چنین راه حل هایی منجر به تقسیم بازار روی تعداد محدودی فروشنده و مشتری می شود .


مطالب مشابه :


پرداخت قبوض تلفن ثابت و همراه از طريق خط تلفن

زندگی سبز - پرداخت قبوض تلفن ثابت و همراه از طريق خط تلفن - - زندگی سبز




نرم افزار موبایل بانک پارسیان

نرم افزار پرداخت از طریق تلفن همراه بانک پارسیان. می دانید که مدتی است بانک ها به سمت ارائه




قبض موبایل:

dehkadeholympic - قبض موبایل: - دهکده المپیک اولین محله منطقه 22 - dehkadeholympic مبلغ قابل پرداخت:




پرداخت آسان قبض موبایل از طریق تلفن ثابت یا موبایل بدون نیاز به قبض!

سایت تـخصصی ترفندهای کامپیوتر، اینترنت و موبایل بازگردانی کلیه تنظیمات فایرفاکس به حالت




پرداخت از طریق موبایل یک گام به جلو با کارت خوان square

کارت خوان square می تواند کارتهای اعتباری را خوانده و عملیات پرداخت را از طریق موبایل تسهیل بخشد.




پرداخت سیار (1)

پرداخت سیار (1 نهایی ، فروشنده ، صادر کننده محصول پرداخت و اپراتور موبایل باید در آن




برچسب :