7-شهرستان جلفا

جمعیت
براساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسكن در سال 1390، جمعیت شهرستان جلفا در حدود 55166 نفر (1.5 درصد جمعیت استان) و جمعیت مرکز این شهرستان 5628 نفر برآورد شده است. جمعیت شهری این شهرستان 37756 نفر و جمعیت روستایی آن 17410 نفر و تعداد خانوار آن 16128 خانوار است.

موقعیت جغرافیایی

شهرستان جلفا در شمال کوه کیامگی داغ و در حاشیهٔ جنوبی رود ارس واقع است. این شهرستان از جنوب به شهرستان مرند و شهرستان ورزقان، از شرق به شهرستان کلیبر، از غرب به استان آذربایجان غربی و از شمال به جمهوری آذربایجان و ارمنستان محدود است.این شهرستان در گذشته تابع شهرستان مرند بود که بعداً با الحاق برخی روستاهای دیزمار ارسباران به مرکزیت خاروانا تحت عنوان بخش سیه رود یا دیزمار غربی به شهرستان تبدیل شد.بیشتر مکان‌های تاریخی و اماکن مذهبی و جنگلی-توریستی این شهرستان در دیزمار غربی و در روستاهای کردشت، اشتبین، نوجمهر، دوزال و ...قرار دارند.

آثار تاریخی و دیدنی

شهرستان جلفا به دلیل داشتن آثار تاریخی و دیدنی فراوان یکی از شهرستان‌های دیدنی استان آذربایجان شرقی محسوب می‌شود. از مهم‌ترین آثار تاریخی و دیدنی این شهرستان آرامگاه سید ابوالقاسم نباتی، برج دوزال، حمام کردشت، کلیسای سنت استپانوس، آسیاب خرابه، روستای اشتبین، کلیسای مریم مقدس، امامزاده سید محمد جلفا، زیارتگاه بابا یعقوب، قلعه علی بیگ، حمام تاریخی جلفا، امامزاده سید ابراهیم و قلعه کردشت هستند.

برج دوزال وحمام کردشت:

برج دوزال  حمام کردشت

کلیسای سنت استپانوس و آبشارآسیاب خرابه:

کلیسای سنت استپانوس 07239494227745911759.jpg

امامزاده سیدمحمد:

69929999464905579170.jpg 

روستای اشتبین:

72081925279538070596.jpg

وضعیت اقتصادی
منطقه آزاد ارس که بخش بزرگی از آن در شهرستان جلفا واقع شده با برخورداري از مرز مشترك با كشورهاي آذربايجان ، ارمنستان و جمهوري خودمختار نخجوان و وجود خطوط ارتباطي با اروپا و منطقه قفقاز ، ‌تركيه و حوزه مديترانه و قرارگيري در كريدورهاي بين المللي حمل و نقل، پيشينه تاريخي اقتصادي قابل توجه، اقليم مناسب، منابع غني آب، مراتع و ذخيره‌گاه‌هاي جنگلي، قابليت‌هاي توسعه گردشگري در زمينه هاي تاريخي، فرهنگي و طبيعي و ورزشي بين-المللي و پتانسيل بالاي رشد و توسعه صنعتي، معدني، كشاورزي، خدماتي و علمي و آموزشي به طور بالقوه نقش حائز اهميتي را در ارتباط با چشم انداز بيست ساله به خود اختصاص داده است. وجود معادن غني و ايجاد صنايع وابسته و نزديكي به شبكه هاي زيربنايي، زمينه هاي توسعه تكنولوژي هاي نوين ، (بيوتكنولوژي، نانوتكنولوژي وIT)  بستر را براي حضور موثر در عرصه ملي در جهت رشد پرشتاب و مستمر اقتصادي و كسب جايگاه اول اقتصادي،‌علمي و فن آوري در منطقه، را فراهم می آورد. ‌همچنين سابقه تاريخي مركزيت تجاري منطقه و توانمندي هاي بالاي صادراتي و با فراهم سازي زيرساخت ‌هاي توسعه، فعاليت هاي بازرگاني در كنار گمركات و مراكز تخليه و بارگيري كالا مي تواند بسترساز تعامل سازنده با جهان باشد. توسعه این شهرستان به ترتیب بخش های بازرگانی، خدمات و صنعت است. وجود منطقه آزاد صنعتی تجاری ارس در جوار شهرستان جلفا به عنوان بستری مناسب برای سرمایه‌گذاری صنعتی می باشد.

منطقه آزاد تجاری-صنعتی ارس

منطقه آزاد تجاری-صنعتی ارس در استان آذربایجان شرقی و شمال غرب ایران واقع شده‌است. این منطقه در مجاورت سه کشور جمهوری خودمختار نخجوان، ارمنستان و جمهوری آذربایجان قرار گرفته دارای وسعت ۵۱،۰۰۰ هکتار است. منطقهٔ آزاد ارس در ۱۳۷ کیلومتری شهر تبریز -که یکی از قطب‌های عمدهٔ دانشگاهی و صنعتی ایران است- قرار داشته و با شهر تهران نیز ۷۶۱ کیلومتر فاصله دارد.شهر جلفا به عنوان مرکز این ناحیه صنعتی-تجاری، در زمینه تجاری و گمرکی دارای پیشینه‌ای صد ساله بوده و مرز مشترک ایران و نخجوان در شهر جلفا به عنوان پرترددترین مرز مسافری ایران، پس از فرودگاه‌های تهران مطرح است.

94196949864642853735.jpg

 دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی

این منطقه دارای ۵ دانشگاه بین‌المللی است که ۴ هزار دانشجو در مقاطع کارشناسی ارشد، دکتری و پی‌اچ‌دی در آن‌ها مشغول به تحصیل هستند. این دانشگاه‌ها عبارتند از:

  • پردیس بین‌المللی ارس دانشگاه تهران
  • پردیس بین‌المللی ارس دانشگاه تبریز
  • شعبه بین‌المللی ارس دانشگاه علوم پزشکی تبریز
  • دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین‌المللی جلفا
  • شعبه بین‌المللی دانشگاه پیام نور جلفا

تاکسی هوایی

برای نخستین بار در ایران، تاکسی هوایی (به انگلیسی:Air taxi)‏ بین تبریز و منطقه آزاد ارس راه‌اندازی شده‌است. این امکان برای تردد سرمایه‌گذاران و گردشگران به این منطقه در زمان ۴۰ دقیقه به وجود آمده که بر این اساس در باند تازه تأسیس منطقه آزد ارس در جوار دشت گلفرج، دو فروند هلیکوپتر فراهم شده‌است.

22874454626020132710.jpg

تقسیمات کشوریطبق آخرین تقسیمات کشوری شهرستان جلفا دارای دو بخش به نام‌های مرکزی (شامل دهستان‌های شجاع، ارسی و داران) و سیه‌رود (شامل دهستان‌های دیزمار غربی و نوجه‌مهر)، سه نقطه شهری به نام‌های جلفا، هادی‌شهر و سیه‌رود و 61 آبادی می‌باشد.

پایگاه اطلاع رسانی موج ارس جلفا:

mojearasejolfa.ir


مطالب مشابه :


7-شهرستان جلفا

جمعیت براساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسكن در سال 1390، جمعیت شهرستان جلفا در حدود 55166 نفر (1




کردشت

مسئولین شهرستان و منطقه ی آزاد ارس،با توجه به اینکه مرکز جمعیتی شهرستان جلفا جمعیت




شهرستان جلفا

شهرستان جلفا شهرستان جلفا با مساحت 2/1595 كيلومتر مربع در منتهي اليه شمال غربي آذربايجان




توديع و معارفه سرپرست قبلي و سرپرست جدیدجمعيت هلال احمر جلفا

مرکز جمعیتی شهرستان جلفا در هادیشهر به هلال احمر شهرستان جلفا شدند. جمعیت




سفري به غا ر اصحاب كهف

مسئولین شهرستان و منطقه ی آزاد ارس،با توجه به اینکه مرکز جمعیتی شهرستان جلفا جمعیت




14 شکارچی متخلف در جلفا دستگیر شدند

مسئولین شهرستان و منطقه ی آزاد ارس،با توجه به اینکه مرکز جمعیتی شهرستان جلفا جمعیت




ملا خداوردی کیست ؟

ایجاد وبلاگ 1384/4/2 جلفا و نیازهای اساسی آن 1 – داشتن نماینده مستقل در مجلس شورای اسلامی .




زلزله در هادیشهر

ایجاد وبلاگ 1384/4/2 جلفا و نیازهای اساسی آن 1 – داشتن نماینده مستقل در مجلس شورای اسلامی .




ارس و پل های روی آن

ایجاد وبلاگ 1384/4/2 جلفا و نیازهای اساسی آن 1 – داشتن نماینده مستقل در مجلس شورای اسلامی .




قیام حق وردی

ایجاد وبلاگ 1384/4/2 جلفا و نیازهای اساسی آن 1 – داشتن نماینده مستقل در مجلس شورای اسلامی .




برچسب :