اطلاعات کامل از بیمه اتومبیل ( ثالث و بدنه )

   اطلاعات کامل از بیمه اتومبیل شخص ثالث و بدنه               

   

third-party-car-insurance2.jpg

در بيمه اتومبيل موضوع بيمه عبارت است از هر نوع وسيله نقليه موتوري زميني كه با نيروي محركه موتورجابجا مي‌شود از قبيل انواع اتومبيل سواري، باركش، اتوبوس، ميني بوس، موتورسيكلت، ماشين‌آلات راهسازي و كشاورزي و همچنين قطارهاي راه آهن و انواع يدك متصل به آنها.
شركت بيمه نوين در رابطه با ارائه پوشش‌هاي بيمه اتومبيل به منظور جبران حوادث ناشي از تردد وسايل نقليه موتوري بيمه‌هاي زير را ارائه مي‌دهند:
1- بيمه شخص ثالث (بيمه اجباري مسئوليت مدني دارندگان وسايل نقليه موتوري زميني در مقابل اشخاص ثالث)
2- بيمه سرنشين
3- بيمه بدنه اتومبيل

تعاريف و اصطلاحات مربوط به بيمه اتومبيل 
اصطلاحات زير صرف نظر از هر معني و مفهوم ديگري كه ممكن است داشته باشند شرايط عمومي بيمه اتومبيل با تعريف مقابل آن به كار رفته است.
1- بيمه‌گر: شركت بيمه‌اي است كه مشخصات آن در بيمه‌نامه درج گرديده است و در ازاي دريافت حق بيمه، جبران خسارت احتمالي را طبق شرايط عمومي بيمه‌نامه به عهده مي‌گيرد.
2- بيمه‌گذار: شخص حقيقي يا حقوقي است كه مالك موضوع بيمه يا به يكي از عناوين قانوني، نمايندگي مالك يا ذينفع را داشته باشد و يا مسئوليت حفظ موضوع بيمه را از طرف مالك دارد، قرارداد بيمه را با بيمه‌گر منعقد مي‌كند و تعهد پرداخت حق بيمه آن مي‌باشد.
3- ذينفع: شخصي است كه بنا به درخواست كتبي بيمه‌گذار (مالك صاحب مال) نام وي در بيمه‌نامه درج گرديده است و تمام يا بخشي از خسارت به وي پرداخت مي‌شود.
4- حق بيمه: ميلغي است كه در بيمه‌نامه مشخص شده و بيمه‌گذار موظف است آنرا هنگام صدور بيمه‌نامه يا به ترتيبي كه در بيمه‌نامه مشخص مي‌شود به بيمه‌گر پرداخت نمايد.
5- موضوع بيمه: وسيله نقليه زميني است كه با نيروي محركه (موتور) حركت مي‌كند و مشخصات آن طبق سند و يا كارت خودرو در بيمه‌نامه درج شده است.
6- فرانشيز: ‌بخشي از هر خسارت است كه به عهده بيمه‌گذار است و ميزان آن در بيمه نامه مشخص مي‌گردد.
7- مدت اعتبار بيمه‌نامه: شروع و پايان مدت اعتبار بيمه‌نامه به ترتيبي خواهد بود كه در بيمه نامه معين مي‌گردد.

بيمه‌هاي اتومبيل

بطور كلي، بيمه‌هاي اتومبيل جبران كننده خسارت‌هاي ناشي از حوادث رانندگي به اتومبيل و نيز سرنشينان آن و اشخاص ثالث است. بنابراين بيمه‌هاي اتومبيل را بتوان به سه گروه زير تقسيم كرد:

بيمه‌نامه شخص ثالث
خسارت وارد شده به اشخاص ثالث را در دو بخش مالي و جاني جبران مي‌كند.

الف: منظور از خسارت مالي در بيمه شخص ثالث
زيان‌هايي مي‌باشد كه به سبب حوادث مشمول بيمه موضوع اين قانون به اموال شخص ثالث وارد شود.
تبصره 1: 
چه كساني شخص ثالث هستند: كليه اشخاصي كه به سبب حوادث وسايل نقليه موضوع قانون بيمه شخص ثالث دچار زيان‌هاي بدني و مالي شوند به استثناي راننده مسبب حادثه از لحاظ اين قانون ثالث تلقي مي‌شود.

ب: منظور از خسارت بدني در بيمه شخص ثالث
هر نوع ديه يا ارش ناشي از صدمه، شكستگي، نقص عضو، از كار افتادگي (جزئي يا كلي-موقت يا دائم) يا ديه فوت شخص ثالث به سبب حوادث مشمول بيمه موضوع اين قانون است.
تبصره 2: 
خسارت‌هاي ياد شده با توجه به مدارك و مستندات پرونده خسارتي وآراي صادره توسط دادگاه‌ها و تا سقف تعهدهاي خريداري شده و مندرج در كارت‌هاي بيمه‌نامه ثالث قابل جبران است.
تبصره 3:
تعهدات جاني فوت و نقص عضو كامل هر نفر در هر سال بر اساس مصوبات قوه قضائيه كه بر مبناي معادل حداقل ريالي يك ديه مرد مسلمان در ماه‌هاي حرام مي‌باشد و بر اساس ارزانترين نوع ديه كه همان شتر است در ماه‌هاي عادي 100 نفر شتر و چنانچه حادثه و فوت هر دو در ماه حرام باشد سقف ديه كامل يك مرد مسلمان از 100 نفر شتر به 3/1 يعني (133 نفر شتر) افزايش مي‌يابد. ماههاي حرام عبارتند از:
(محرم، رجب، ذيعده، ذيحجه)
تبصره 4:
تعهد مالي: حداقل 5/2% ديه يك مرد مسلمان در ماه حرام مي‌باشد.

ج: تعريف حادثه در قانون بيمه شخص ثالث
منظور از حوادث مذكوردر اين قانون هر گونه سانحه از قبيل تصادم، تصادف، سقوط، واژگوني، آتش سوزي و يا انفجار وسايل نقليه موضوع اين ماده و نيز خسارتي كه از محمولات وسايل مزبور به اشخاص ثالث وارد شود.

بيمه‌نامه سرنشين خودرو
جبران خسارت وارده به سرنشينان اتومبيل مورد بيمه است عمدتا بيمه‌نامه سرنشين در قانون جديد شخص ثالث براي راننده مقصر كه شخص ثالث محسوب نمي شود خريداري مي‌گردد.

تعهدات بيمه‌نامه سرنشين خودرو
همراه با بيمه‌نامه شخص ثالث در يك كارت بيمه‌نامه عرضه مي‌گردد و نيازي به خريد بيمه‌نامه جداگانه نيست، ضمنا به تمامي بيمه‌گذاران محترم توصيه مي‌گردد با توجه به ماهيت تعهدات سرنشين و خسارت قابل جبران با اين تعهدات بشرح فوق نسبت به خريد تعهدات قابل قبول و مورد نظر خويش اقدام نمايند. بگونه‌اي كه به هنگام نياز بيمه گر نسبت به جبران خسارت و غرات هاي سنگين بتواند اقدام نمايد.
لازم به توضيح است كه غرامت فوت و نقص عضو در بيمه سرنشين ارتباطي به تعهدات بيمه شخص ثالث ندارد و بر اساس قانون ديات محاسبه نمي‌شود.
موارد زير از مشمول بيمه‌نامه شخص ثالث خارج است: 
1- خسارت وارده به وسيله نقليه مسبب حادثه
2- خسارت وارده به محمولات وسيله نقليه مسبب حادثه
3- خسارت مستقيم و يا غير مستقيم ناشي از تشعشعات اتمي و راديواكتيو
4- خسارت ناشي از محكوميت جزائي و يا پرداخت جرائم

جدول تخفيف عدم خسارت بيمه‌نامه شخص ثالث

شروع سال دوم

10 درصد

شروع سال سوم

15 درصد

شروع سال چهارم

20 درصد

شروع سال پنجم

30 درصد

شروع سال ششم

40 درصد

شروع سال هفتم به بعد

50 درصد


مدارك مورد نياز براي پرونده‌هاي خسارتي شخص ثالث
ثالت مالي:
1- كروكي افسر كاردان فني (سازشي) مخصوص استفاده بيمه‌نامه شخص ثالث.
2- برگه‌هاي بازجويي دو طرف حادثه و ديگر گزارش‌هاي تكميلي همچون گزارش پاسگاه، گزارش كارشناس رسمي دادگستري، راي دادگاه‌ها (در مودر كروكي غير سازشي).
3- تصوير مصدق گواهينامه رانندگان حين حادثه (مقصر و زيانديده). 
4- تصوير اسناد و مالكيت اتومبيل زيانديده.
5- برش (كوپن) بيمه‌نامه شخص ثالث مقصر حادثه به ترتيب شماره.
6- در مورد خسارت‌هاي بدون گزارش پليس، روئيت اتومبيل‌هاي مقصر و زيانديده توسط كارشناس بيمه ضروري است.
ثالت جاني:
1- صورتجلسه اوليه پاسگاه انتظامي.
2- كروكي افسر كاردان فني، نظريه كارشناس رسمي دادگستري.
3- گزارش پاسگاه انتظامي ارسالي به دادگاه و برگه‌هاي بازجويي.
4- نظريه پزشكي قانوني در مورد مجروهان و مصدومان.
5- گزارش معاينه جسد.
6- جواز دفن.
7- خلاصه رونوشت فوت.
8- اصل صورتحساب‌هاي هزينه‌هاي بيمارستاني در مورد مصدومان و مجروهان.
9- حكم صادره دادگاه اوليه و در صورت اعتراض دو طرف، حكم تجديد نظر و يا آخرين حكم قطعي مراجع رسيدگي كننده به موضوع همچون راي ديوان عالي كشور.
10- ساير گزارش‌هاي مرتبط.
11- تصوير مصدق گواهينامه راننده مقصر حادثه.
12- برش (كوپن) بيمه‌نامه شخص ثالث مقصر به ترتيب شماره
13- گواهي انحصار وراثت براي پرداخت سهم هر يك از بازماندگان.

0.jpg

بيمه ‌بدنه اتومبيل
بيمه بدنه اتومبيل: در بيمه‌نامه بدنه اتومبيل تعهد بيمه‌گر (شركت بيمه) جبران خسارت وارد به خود وسيله نقليه مورد بيمه است به اين معني كه بطور مثال بيمه‌گر (شركت بيمه) با بيمه كردن وسيله نقليه تعهد مي‌كند چنانچه به علت هر يك از حوادث مشمول بيمه‌نامه بدنه اتومبيل وسيله نقليه بيمه شده سرقت و يا خسارتي در اثر حادثه و آتش‌سوزي وارد شود، خسارت وترده را جبران نمايد، اين نوع بيمه در بازار بيمه كشور به بيمه بدنه اتومبيل معروف است.
بيمه‌نامه بدنه اتومبيل جبران كننده خسارت‌هاي ناشي از حوادثي است كه براي اتومبيل مورد بيمه اتفاق مي‌افتد و بطور معمول در بيمه‌نامه‌هاي عادي شامل سه خطر اصلي (حادثه، آتش‌سوزي و سرقت) است.

حادثه
حادثه عبارت است از تصادف دو اتومبيل با يكديگر و يا برخورد اتومبيل مورد بيمه با جسم ثابت يا متحرك و يا برخورد شي ديگري با اتومبيل مورد بيمه و يا واژگوني و سقوط و انحراف مورد بيمه در اثر حوادث رانندگي.

آتش‌سوزي
آتش‌سوزي ناشي از صاعقه و انفجار نيز از خطرات اصلي تحت پوشش بيمه‌نامه بدنه است و چنانچه اتومبيل مورد بيمه دچار حريق شود خسارت آن قابل جبران خواهد بود. ولي چنانچه خسارت وارد به وسلئل و دستگاه‌هاي الكتريكي اتومبيل ناشي از كار آنها باشد خسارت قابل جبران نخواهد بود.

سرقت
در سرقت موارد ذيل تحت پوشش بيمه بدنه قرار مي‌گيرد:
1- اتومبيل و يا وسايل اضافي آن كلا سرقت شود و ديگر كشف نگردد.
2- اتومبيل سرقت شده كشف گردد و پس از كشف مشخص شود لوازمي از آن به سرقت رفته و يا در حين سرقت خسارتي به اتومبيل مورد بيمه وارد آمده است.

انواع پوشش‌هاي تكميلي بيمه‌نامه بدنه
در بيمه‌نامه بدنه اتومبيل، خطرهاي ديگري نيز مي‌تواند زير پوشش بيمه بدنه قرار گيرد كه علاوه بر خطرهاي اصلي بيمه شده (حادثه، آتش‌سوزي و سرقت) است. بيمه‌گذار ميتواند با پرداخت حق بيمه اندكي، پوشش‌هاي اضافي و تكميلي مورد نظر خود را نيز از شركت بيمه نوين دريافت كند. اين پوشش‌ها عبارتند از:
سرقت در جاي قطعات و لوازم وسيله نقليه 
چنانچه لوازم اتومبيل (بدون سرقت كلي خود اتومبيل) در حال توقف دزديده شود سرقت درجا (جزئي) محسوب مي‌گردد و همانگونه كه قبلاَ گفته شد اين خسارت تحت پوشش خطرات اصلي قابل جبران نيست. در اين صورت بيمه‌گذار مي‌تواند هنگام صدور بيمه نامه درخواست پوشش سرقت در جا براي لوازم معيني مانند (راديو پخش، رينگ، لاستيك و را بنمايد كه پس از بازديد كارشناس با پرداخت حق بيمه بسيار جزئي قطعات و لوازم مورد نظر تحت پوشش بيمه سرقت درجا قرار خواهد گرفت. 
لازم به ذكر است ارزش مجموع لوازم و قطعاتي كه تحت پوشش سرقت در جا قرار مي‌گيرند از 20% كل سرمايه (اتومبيل مورد بيمه) تجاوز نخواهد كرد. 

شكست شيشه به تنهايي
با درخواست بيمه‌گذار و پرداخت حق بيمه جزئي جبران خسارت ناشي از شكست شيشه به تنهايي و بغير از خطرات اصلي مانند شكست بواسطه تغيير دما و متراكم شدن هوا در داخل وسيله نقليه تحت پوشش خطرات تكميلي بوده و قابل جبران است. 

غرامت ايام تعميرات
در صورتيكه وسيله نقليه بيمه شده جهت انجام تعميرات و بازسازي و انجام كارشناسي براي مدتي الزاماَ در تعميرگاه متوقف شود در اين صورت جبران هزينه‌هاي اياب و ذهاب و عدم استفاده از اتومبيل آسيب ديده در مدت كار مفيد روي آن به عهده بيمه گر است و اين پوشش تكميلي با پرداخت حق بيمه‌اي اندك به هنگام صدور بيمه تحت پوشش قرار مي‌گيرد. 
لازم به ذكر است حداكثر تعهدات بيمه‌گر براي اين پوشش تكميلي 30 روز بوده و توقف مفيد در تعميرگاه زمان مورد توافق بيمه‌گر و بيمه‌گذار و مورد تاييد كارشناس بيمه‌گر است كه از آغاز عمليات تعمير و بازسازي تا پايان آن بطول خواهد انجاميد. اما غرامت سه روز اول ايام تعميرات بعنوان فرانشيز كسر خواهد گرديد. 

بلاياي طبيعي
با درخواست بيمه‌گذار و پرداخت حق بيمه مختصر خطرات ناشي از (سيل، زمين لرزه، آتشفشان) نيز مي‌تواند تحت پوشش بيمه بدنه اتومبيل قرار گيرد. 
خطرات ناشي از مواد شيميايي 
جبران خسارت ناشي از اسيد و رنگ و مواد شيميايي روي بدنه اتومبيل نيز با درخواست بيمه‌گذار و پرداخت حق بيمه مختصر مي‌تواند بعنوان پوشش تكميلي به خطرات بيمه بدنه اتومبيل اضافه گردد. 

توضيحات مهم در مورد بيمه ‌بدنه اتومبيل
مورد بيمه بايد به قيمت روز بيمه شود تا بيمه‌گر با وصول حق بيمه واقعي زيانهاي جزئي و كلي وارده را به نحو مطلوب جبران نمايد. بدين ترتيب پيشنهاد مي‌شود كه وسيله نقليه حتماَ مطابق با قيمت روز به همراه لوازم اضافي منصوبه بر روي آن به رويت كارشناس بيمه‌گر رسيده و تحت پوشش بيمه قرار گيرد لازم به ذكر است بهترين ملاك ارزش‌گذاري تعيين قيمت اتومبيل نظر كارشناس مجرب شركت بيمه‌اي است كه صرفاَ جنبه مشاوره دارد. 
هرگونه تغيير در كاربري مورد بيمه بايد به اطلاع شركت بيمه برسد. 

اصطلاحات مرسوم در مورد بيمه بدنه اتومبيل
بيمه‌گر: شركت بيمه‌اي است كه مشخصات آن در بيمه‌نامه درج گرديده است و در ازاي دريافت حق بيمه، جبران خسارت احتمالي راطبق شرايط تعهدات اين بيمه‌نامه به عهده مي‌گيرد.
بيمه‌گذار: شخص حقيقي يا حقوقي است مالك موضوع بيمه است يا به يكي از عناوين قانوني، نمايندگي مالك با ذينفع را داشته يا مسئوليت حفظ موضوع بيمه را از طرف مالك دارد و قرارداد بيمه را با بيمه‌گر منعقد مي‌كند. 
فرانشيز: بخشي از هر خسارت است كه به عهده بيمه‌گذار است بدليل اينكه از مال خود مراقبت كند و ميزان آن در بيمه‌نامه مشخص مي‌گردد. 
بازديد اوليه: براي اطمينان از سلامت اتومبيل در هنگام خريد بيمه ضروري است اتومبيل توسط كارشناس شركت بيمه بازديد شود به اين امر اصطلاحاَ بازديد اوليه مي‌گويند. 
چنانچه بيمه‌گذار قبل از پايان مهلت اعتبار بيمه بدنه مجدداَ براي سال بعد اقدام به خريد بيمه‌نامه نمايد نيازي به بازديد اوليه نيست اما اگر تاريخ اعتبار بيمه‌نامه پايان گرفته و مشتري پس از پايان مهلت بيمه اقدام به خريد بيمه‌نامه مجدد بنمايد لازم است كه اتومبيل وي توسط كارشناس مجدداَ بازديد و سلامت آن تاييد شود. 
بازديد مجدد: هر زمان خسارتي اتفاق افتاده و بيمه‌گذار مبلغ خسارت و يا تعمير اتومبيل را از شركت بيمه دريافت نمايد موظف است پس از تعمير اتومبيل را به رؤيت كارشناس بيمه برساند تا كارشناس مجدداَ از سلامت كامل مورد بيمه اطلاع يافته و در بيمه‌نامه اين موضوع ذكر شود به اين امر اصطلاحاَ بازديد مجدد (پس از خسارت) مي‌گويند. علت اين امر آنست كه مشتري موظف است پس از دريافت خسارت اتومبيل را به حالت اول برگرداند تا چنانچه مجدداَ خسارتي به مواضع قبلي وارد شود حق بيمه‌گذار ضايع نگردد. 
اصل حسن نيت: اگر چه قوانين و مقررات مدون در بيمه تمام اقدامات لازم را معين و تعريف نموده است اما اساس فعاليت بيمه از سوي بيمه‌گر و بيمه‌گذار حسن نيت طرفين است كه در بسياري موارد مبناي اوليه خريد بيمه يا پرداخت خسارت خواهد بود. 
شرايط عمومي تمامي مقررات تعيين شده در بيمه: كه طرفين ملزم به رعايت آن هستند شرايط عمومي بيمه‌‌نامه ناميده مي‌شود كه معمولاَ ضميمه برگ بيمه‌نامه است و براي تمامي خريداران بيمه بدنه اتومبيل و شركت‌هاي بيمه قابل اجرا است. 
شرايط خصوصي هر شرط يا قراري كه بين بيمه‌گذار و بيمه‌گر خارج از شرايط عمومي درنظر گرفته شود بعنوان شرايط خصوصي آن بيمه‌نامه تلقي گرديده و بايد بعنوان شرط خصوصي در بيمه‌نامه ذكر مي‌گردد تا طرفين ملزم به اجراي آن باشند.‌

تخفيف عدم خسارت بيمه‌نامه بدنه

شروع سال دوم

25 درصد

شروع سال سوم

35 درصد

شروع سال چهارم

45 درصد

شروع سال پنجم

60 درصد

مدارك مورد نياز براي پرونده‌هاي خسارت بيمه بدنه اتومبيل
1- كروكي افسر كاردان فني.
2- برگه‌هاي بازجويي دو طرف حادثه در خصوص (كروكي غيرسازشي).
3- ساير گزارش‌هاي تكميلي همچون گزارش پاسگاه، گزارش كارشناس رسمي دادگستري، راي دادگاه‌ها (در مورد كروكي غيرسازشي).
4- بيمه‌نامه بدنه.
5- بيمه‌نامه ثالث.
6- گواهينامه راننده.
7- تصوير اسناد مالكيت اتومبيل.
توجه: اگر اتومبيل مورد بيمه به قيمت روز بيمه شود، بيمه‌گر با وصول حق بيمه واقعي مي‌تواند زيان‌هاي جزئي و كلي وارد شده را به نحو مطلوب جبران كند. بنابراين، پيشنهاد مي‌شود اتومبيل حتما مطابق با قيمت روز به همراه لوازم اضافي نصب شده بر روي آن كه به رويت كارشناس شركت بيمه رسيده زير پوشش بيمه قرار گيرد.

كليات ارزيابي خسارت
1- اشخاصي مجاز به ارزيابي خسارت هستند كه داراي كد كارشناسي در سيستم مكانيزه باشند.
2- تهيه عكس جهت خسارت بالاي 000ر000ر1 ريال و الصاق آن به پرونده الزامي مي‌باشد.
3- اختيار خسارت در تعيين ميزان خسارت، با ارجاع رئيس شعبه يا معاون فني محدود به سقف كارشناسي تعيين شده، براي هر كارشناس مي‌باشد.
4- در صورتي كه پس از بازديد خودرو مشخص گردد خسارت بيش از حدود اختيارات شعبه مي‌باشد، ضمن عدم اعلام مبلغ خسارت به بيمه‌گذار يا زيانديده، از بازسازي خودرو قيل از توافق در ميزان خسارت خودداري به عمل آيد.
5- ضمن تكميل فرم كارشناسي توسط ارزياب، خسارت برآورد و پس از مهر و امضاء به تائيد مسئول مربوطه برسد.
6- حتي‌الامكان قطعات آسيب ديده (داغي) به بيمه‌گذار يا زيانديده واگذار و صورت تشخيص هرگونه سوء استفاده احتمالي قطعات فوق اخذ و طبق مقررات اقدام گردد.
تبصره: ارزش قطعات آسيب ديده (داغي) كارشناس پرونده تعيين و از خسارت متعلغه كسر گردد.
7- ‌در صورتي كه ارزيابي خسارت خودرو بيش از 75% ارزش بيمه شده يا ارزش روز خودرو (هر كدام كمتر است) باشد به شرح ذيل اقدام گردد:
7-1- برآورد اوليه خسارت توسط كارشناس.
7-2- برآورد خسارت طبق ماده 19 قانون بيمه (ارزش لاشه به بالاترين پيشنهاد ارائه شده – ارزش روز مورد بيمه قبل از وقوع حادثه)
7-3- خسارت هر كدام از بندهاي 1/7 و 2/7 كه كمتر باشد مبنا و ملاك تسويه خسارت قرار مي گيرد.
تبصره: ارزش لاشه خودرو توسط 3 نفر از خريداران در فرمي كه آدرس محل كار و محل سكونت، تلفن منزل و محل كار و تلفن همراه آنان درج شده بصورت محرمانه اخذ و تعيين گردد.
8- لازم است كارشناس به شرح حادثه توجه نموده و نسبت به تائيد يا عدم تائيد آن در فرم كارشناسي اظهار نظر نمايد.
9- اخذ استعلام (بيمه‌نامه و خسارت براساس شماره پلاك، موتور و شاسي) از سايت بيمه مركزي ايران و درج در پرونده براي خسارت بالاتر ار 000ر000ر5 ريال و ساير موارد مقتضي الزامي مي‌باشد.

بدنه:
هنگام ارزيابي خسارت،ارزش روز خودرو در زمان حادثه مد نظر قرار گيرد.

ثالث:
تهيه و الصاق عكس خودروي مصر حادثه جهت خسارات بالاتر ار 000ر000ر1 ريال الزامي مي‌باشد.

10- در صورت اعتراض بيمه‌گذار يا زيانديده به هريك از مراحل، رعايت موارد ذيل الزامي مي‌باشد.
10-1- اعتراض به صورت كتبي به مسئول مربوطه مربوطه اعلام گردد.
10-2- موضوع اعتراض توسط احدي ديگر از كارشناسان مجددا بررسي گردد.
10-3- در صورت اتفاق نظر هر دو كارشناس، بيمه‌گذار يا زيانديده توجيه و مطابق شرايط عمومي خودرو به يكي از تعميرگاه‌هاي طرف قرارداد (به انتخاب بيمه‌گذرا يا زيانديده) اعزام گردد.
11- كليه پرونده‌هاي، خسارت مالي ثالث و بدنه پس از تكميل مدارك و بررسي‌هاي لازم توسط كارشناس رسيدگي كننده پرونده، جهت اتخاذ تصميم مقتضي (تاييد يا عدم تاييد) با تشكيل شورائي تحت عنوان شوراي خسارت شعبه، مركب از كارشناس پرونده، معاونين شعبه و رئيس شعبه مورد رسيدگي قرار گيرد.

خسارت ثالث مالي
1- جهت تشكيل پرونده ثالث مالي از پرونده نارنجي استفاده و نكات ذيل رعايت گردد:
1-1- در سمت راست: پس از الصاق برش بيمه‌نامه (كوپن) يا تصوير گواهي بيمه، تصوير گواهينامه طرفين حادثه و در صورت ارائه كوپن دوم و به بعد برگ استعلام خسارت ضميمه گردد. 1-2- در سمت چپ: برگه اعلام خسارت و كليه مدارك به مهر واحد پرداخت خسارت ممهور و به ترتيب تاريخ صدور آن پشت شماره و الصاق گردد.
2- تشكيل پرونده‌هاي خسارت مالي بدون برش بيمه‌نامه (كوپن) يا گواهي بيمه‌نامه با هماهنگي مديريت بيمه‌هاي خودرو صورت پذيرد.
3- در صورت بروز خسارت مالي و جاني در يك حادثه، اخذ يك فقره كوپن جهت تشكيل هر دو پرونده كافي مي‌باشد.
4- پرداخت خسارت تا 000ر000ر15 ريال بدون ارائه گزارش مقامات انتظامي منوط به رويت اتومبيل‌هاي مقصر و زيانديده و داشتن بيمه‌نامه‌هاي معتبر و پيوسته طرفين حادثه مي‌باشد.
5- در صورتي كه از شروع اعتبار بيمه‌نامه مقصر و يا زيانديده كمتر از روز گذشته باشد، احراز پيوسته بودن بيمه نامه ضروري است.
6- در صورت ارائه كروكي عدم سازش اخذ مدارك ذيل جهت تسويه خسارت الزامي است: 
6-1- گزارش اوليه كلانتري يا پاسگاه انتظامي.
6-2- كروكي فرضي يا نظريه كارشناس رسمي دادگستري در خصوص تعيين علت تامه تصادف.
6-3- اعتراف به تقصير يا راي قطعي دادگاه مبني بر محكوميت مقصر حادثه.
6-4- اخذ اوراق بازجوئي طرفين حادثه.
6-5- نامه معرفي به شركت بيمه نوين.
6-6- در صورت اعلام رضايت طرفين حادثه، اخذ دو برگ كرئكي و تائيد نيروي انتظامي مبني بر توافق طرفين الزامي مي‌باشد.
7- كاربري خودروي مقصر حادثه در زمان كنترل مدارك مورد توجه قرار گيرد و اعمال قاعده نسبي حق بيمه (تغيير كاربري) پس از بررسي با اخذ مدارك مثبته صورت پذيرد. 
8- ملاك محاسبه قاعده نسبي حق بيمه مبلغ خسارت مي باشد، مشروط بر اينكه خسارت قابل پرداخت بيش از تعهدات بيمه‌نامه نگردد.چنانچه در زمان پرداخت خسارت وضعيت كوپن‌هاي قبلي نامشخص باشد مراتب با مديريت بيمه هاي خودرو هماهنگ گردد. 
9- در صورت مشاهده بيمه‌نامه‌هاي مخدوش و غير اصيل لازم است به هنگام صدور حواله خسارت اطلاعات بيمه‌نامه با اطلاعات موجود در سيستم رايانه و حواله تطبيق و در صورت وجود مغايرت ضمن عدم پرداخت خسارت مراتب به مديريت بيمه‌هاي خودرو گزارش گردد.
10- در بررسي كروكي‌ها دقت بيشتري بعمل آيد و در صورت خط خوردگي يا شك در اصالت ان از مقامات صادركننده استعلام گردد.
11- مشخصات اتومبيل مقصر و زيانديده و گواهينامه مقصر حادثه با مشخصات مندرج در گزارش بازديد، كروكي و فرم پرسشنامه تكميل شده، مطابقت داده شود و از صحت آن اطمينان حاصل گردد.
12- در صورت اعلام خسارت با كوپن دوم به بعد علاوه بر استعلام از سيستم رايانه شركت و بيمه مركزي جمهوري اسلامي ايران بررسي‌هاي كامل در خصوص چگونگي پرداخت خسارات قبلي به عمل آيد.
13- چك خسارت مي‌بايستي با احراز هويت در وجه مالك صادر و تحويل وي گردد. صدور و تحويل چك خسارت كمتر از 000ر000ر1 ريال در وجه راننده كه مشخصات آن در گزارشات نيروي انتظامي درج شده يا بعنوان راننده حين حادثه (در موارد بدون كروكي) به شركت مراجعه نموده با تائيد رئيس شعبه يا معاونين وي بلامانع مي‌باشد.
تبصره:

مستند احراز مالكيت، سند مالكيت، كارت مشخصات خودرو و ساير مدارك مربوطه از قبيل وكالت قطعي انتقال مي‌باشد. در صورت انتقال وسيله نقليه از طريق قولنامه مشروط به رويت اصل اسناد مالكيت و طتبيق مشخصات، انجام امر تحت نظر رئيس شعبه يا معاونين بلامانع است.
14- در پرداخت خسارت‌هاي بالاتر از 000ر000ر5 ريال يا ساير موارد مقتضي، بازديد و تهيه عكس از خودرو مقصر حادثه الزامي مي‌باشد.
تبصره: 
چنانچه دسترسي به خودروي مقصر حادثه مقدور نگرديده، تسويه خسارت پس از بررسي حادثه از سوي كارشناس پرونده و اخذ و تائيد مشخصات كامل زيانديده (آدرس و تلفن محل كار و سكونت، كپي سند مالكيت خودرو) و بررسي سوابق خسارتي طرفين از سيستم استعلام شركت و بيمه مركزي جمهوري اسلامي ايران با تشخيص و تائيد شخص رئيس شعبه بلامانع مي‌باشد.

خسارت بدنه
1- جهت تشكيل پرونده بدنه از پوشه سبز استفاده و نكات ذيل رعايت گردد: 
1-1- در سمت راست: صرفا تصاوير خواناي بيمه‌نامه، گواهي‌نامه و كارت خودرو الصاق گردد.
1-2- در سمت چپ: ساير مدارك به ترتيب تاريخ صدور آن پشت شماره به مهر واحد خسارت ممهور و الصاق گردد.
2- فرم اعلام خسارت توسط بيمه‌گذار و يا نماينده قانوني وي تكميل گردد.
3- چك در وجه بيمه‌گذار صادر و به نامرده يا هر شخصي كه او كتبا معرفي مي‌نمايد تحويل و گيرنده چك نام و نام خانوادگي خود را در كنار امضاء درج نمايد.
4- استعلام عدم خسارت و اخذ صورتحصاب تفصيلي بيمه‌نامه در كليه پرونده‌ها قبل از تسويه الزامي بوده و جهت كنترل ضميمه پرونده گردد.
5- ظهر بيمه‌نامه مور توجه قرار گرفته و در صورت مشاهده مهر خسارت، نقاط آسيب ديده پرونده‌هاي قبلي بررسي گردد.
6- پرداخت خسارت صرفا با رويت اصل بيمه‌نامه‌هاي ثالث و بدنه و ممهور نمودن ظهر آن صورت پذيرد. 
7- در ذيل فرم تائيد خسارت و حواله آن دو امضاء مجاز الزامي مي‌باشد.
8- پس از بازسازي خودرو، تائيديه سلامت سلامت نقاط آسيب ديده در سوابق درج گردد.
9- مدارك ذيل جهت تشكيل پرونده بيمه‌گذاراني كه مقصر حادثه دارند الزامي مي‌باشد:
9-1- گزارش اوليه كلانتري يا پاسگاه انتظامي.
9-2- اظهارنظر كارشناس رسمي دادگستري در خصوص تعيين ميزان ريالي خسارت در اجراي دستور مقام قضائي (تامين دليل).
9-3- اعتراف به تقصير حادثه، يا راي قطعي دادگاه مبني بر محكوميت مقصر.
9-4- تصوير كارت خودرو، گواهي‌نامه طرفين حادثه، تصوير بيمه‌نامه شخص ثالث مقصر.
9-5- بررسي مبلغ خسارت احتمالي دريافتي از شركت بيمه مقصر و الصاق تصوير چك دريافتي و كسر مبلغ فوق از خسارت ارزيابي شده.
9-6- اوراق بازجويي طرفين حادثه و بررسي و احراز عدم مصالحه و سازش بيمه‌گذار با مقصر حادثه.
تبصره: در صورت عدم مراجعه مستقيم بيمه‌گذار به شركت بيمه صادركننده بيمه‌نامه مقصر، جهت تشكيل پرونده ارائه كپي بيمه‌نامه شخص ثالث مقصر بهمراه يك فقره كوپن الزامي مي‌باشد.
نكات مهم: 
در صورتيكه خسارت بيمه‌گذار بيش از تعهدات بيمه‌نامه شخص ثالث مقصر حادثه باشد، از تشكيل پرونده بدون هماهنگي با مديريت بيمه‌هاي خودرو خودداري گردد.
مبناي محاسبه در تسويه خسارت نظريه كارشناس رسمي دادگستري رسمي دادگستري و يا كارشناس شركت (هر كدام كمتر باشد) خواهد بود.
10- مدارك مورد نياز در صورتي كه بيمه گذار مقصر حادثه باشد:
الف: گزارش اوليه كلانتري يا پاسگاه انتظامي.
ب: كروكي يا نظريه كارشناس رسمي دادگستري رسمي در خصوص تعيين علت تامه تصادف. 
ج: اعتراف به تقصير يا راي دادگاه مبني بر محكوميت مقصر حادثه و چنانچه طرفين از يك ديگر اعلام رضايت كرده باشند، اخذ دو برگ كروكي عدم سازش و تاييديه مقامات انتظامي الزامي است.
11- خسارت سرقت درجا صرفا با گزترش مقامات انتظامي قابل پرداخت مي‌باشد.
12- در پرداخت خسارت تاريخ اخذ گواهينامه، تشديد خطر، تغيير كاربري و دفعات دريافت خسارت مد نظر قرار گيرد.
با توجه به اينكه كليه حق و حقوق بيمه‌گذار قبلي از زمان تغيير مالكيت (ماده 18 شرايط عمومي بيمه‌نامه بدنه) به مالك جديد منتقل مي‌گردد،لازم است چك خسارت بدون الحاقيه تغيير نام و از محل همان بيمه‌نامه در وجه نامبرده صادر و تحويل گردد.
13- تمامي مدارك پرونده خوانا و برابر اصل باشد.
14- هنگام دريافت چك، بيمه‌گذار (مالك) پس از احراز هويت فرم را به صورت كامل تكميل، امضاء و از درج هرگونه شرط در آن خودداري نمايند.
15- هرگونه اعتراض بيمه‌گذار نسبت به هر يك از مراحل رسيدگي به پرونده كتبا اعلام و جهت بررسي در رونده ضبط گردد.
16- ضمن دقت در بررسي كروكي‌ها در صورت خط خوردگي يا شك در اصالت آن از مقامات صادر كننده استعلام به عمل آيد.
17- درج مهر كارشناس و مسئولين مربوطه در پرونده الزامي است.
18- در صورتي كه از شروع اعتبار بيمه‌نامه كمتر از 15 روز گذشته باشد و بيمه‌نامه پيوسته نباشد، ضمن احراز زمان وقوع حادثه و صحت بازديد اوليه مستندات بررسي شده در پرونده ضبط گردد.
19- در صورتيكه خسارت اعلام شده مشمول ماده 19 شرايط عمومي بيمه‌نامه بدنه (خسارت كلي) گردد، قبل از تسويه خسارت، وصول كليه اقساط سررسيد نشده و واريز آن به حساب شركت و اخذ اصل بيمه‌نامه و ابطال آن بدون برگشت حق بيمه الزامي مي‌باشد.

خسارت سرقت كلي
مراحل رسيدگي به پرونده: 
الف: فرم اعلام خسارت توسط بيمه‌گذار يا نماينده وي تكميل و در اسرع وقت بهمراه تصاوير مدراك ذيل جهت رسيدگي به مديريت بيمه‌هاي خودرو ارسال گردد:
1- بيمه‌نامه بدنه و شخص ثالث
2- كليه اسناد وسيله نقليه (كارت - سند و فاكتور فروش وسيله نقليه - شناسنامه مالكيت - بنچاق و ...)
3- اوراق بازجويي و گزارش كلانتري.
4- نامه پليس آگاهي به اجرائيات و شماره‌گذاري (كلاسه آگاهي در آن منعكس باشد)
5- كارت شناسائي بيمه‌گذار (شناسنامه، گواهينامه و يا كارت ملي).
6- اخذ معرفينامه (در خصوص بيمه‌گذاران حقوقي)
7- صورت‌جلسه اخذ كارت هوشمند سوخت (اصل كارت تا زمان تسويه در واحد پرداخت نگهداري شود.)
توجه:
• تصاوير مدارك ارسالي بعنوان بدل در شعبه نگهداري شود.
• از شناره نمودن پرونده خسارت خودداري شود.
• در صورت كشف خودرو محل و تاريخ آن كتبا به مديريت بيمه‌هاي خودرو اعلام گردد.
ب: پس از گذشت 60 روز از تاريخ سرقت و عدم كشف خودرو، اصل مدارك ذيل جهت انتقال سند و تسويه خسارت اخذ و ارسال گردد:
1- گواهي عدم خلافي از اجرائيات (گواهي عدم خلافي براي كليه خودروها به نام بيمه نوين الزامي و در مورد موتورسيكلت برگ عدم خلافي كفايت مي‌نمايد)
2- بيمه نامه بدنه و شخص ثالث.
3- كليه اسناد وسيله نقليه (كارت - سند و فاكتور فروش وسيله نقليه - شناسنامه مالكيت - بنچاق و ...)
4- مفاصاحساب شهرداري تا پايان سال جاري.
5- قبوض مالياتي خودروهاي عمومي (وانت، اتوبوس، ...) كه متعلق به شركت‌ها نباشند.
6- سوئيچ (اصلي و يدك) بهمراه كد رمز خودروهاي رمزدار (206، سمند، زانتيا و ...) 
7- پانل راديو پخش (در صورت پانلدار بودن)
8- اصل گواهي ابطال كارت سوخت هوشمند.
تبصره 1: 
در صورت عدم ارائه هر يك از موارد فوق، بيمه‌گذار علت آن را كتبا اعلام نمايد.
تبصره 2: 
اخذ گواهي عدم كشف صرفا از طريق مديريت بيمه‌هاي خودرو صورت مي‌پذيرد.
ج: انتقال سند مالكيت 
1- پس از وصول اسنادي توسط مديريت دفتر حقوقي به شعبه ارسال گرديده، هماهنگي لازم با بيمه‌گذار جهت انتقال سند به نام شركت بيمه نوين صورن پذيرد.
2- كليه اسناد جديدالتحصيل به مديريت حقوقي ارسال گردد.
تبصره: 
انتقال اسناد وسائط نقليه دولتي صرفا توسط دفتر حقوقي و از طريق وزارت امور اقتصادي و دارائي صورت مي‌پذيرد.
د: تحويل چك 
1- ارسال اصل فرم اعلام خسارت منضم به چك خسارت توسط مديريت بيمه‌هاي خودرو به واحد پرداخت خسارت.
2- تحويل چك خسارت به بيمه‌گذار يا وكيل قانوني وي توسط واحد پرداخت خسارت و اخذ رسيد در ذيل فرم اعلام خسارت.
3- نامه اعلام انتقال سند به پليس آگاهي تحويل و رسيد آن در ذيل تصوير همان نامه اخذ گردد.
4- اصل فرم اعلام خسارت و رسيد پليس آگاهي به مديريت بيمه‌هاي خودرو عودت گردد.
تبصره: 
در صورتي كه اداره آگاهي در هر يك از مراحل پرونده از ارائه تصوير مدارك خودداري نمايد، مراتب طي نامه‌اي از دادسراي محل جهت دستور به پليس آگاهي و اخذ مدارك درخواست گردد.


مطالب مشابه :


استعلام بیمه مرکزی و بیمه دانا

CAR INSURANCE - استعلام بیمه مرکزی و بیمه دانا - - CAR INSURANCE.




استعلام اصالت بیمه‌نامه امکان‌پذیر شد

استعلام اصالت بیمه نامه با راه اندازی سامانه نظارت و هدایت الکترونیکی بیمه "سنهاب" در بیمه مرکزی امکان پذیر شد.سامانه "سنهاب" در چهار بخش بیمه نامه الحاقیه ، پرونده




استعلام اصالت بیمه نامه امکان پذیر شد

محمد کریمی در مراسم رونمایی سامانه سنهاب افزود: بیمه گذاران می توانند با مراجعه به پورتال بیمه مرکزی به آدرس WWW.CENTINSUR.IR و همچنین ارسال پیامک به شماره




بیمه تعاون استعلام بیمه مرکزی

7 جولای 2014 ... کلیک کنید. سامانه‌هاي الكترونيكي. استعلام بيمه نامه(سنهاب) · سامانه آمار و اطلاعات صنعت بيمه · سامانه ثبت اطلاعات، نظارت و اطلاع رساني شبكه فروش




هشدار بیمه مرکزی به موتورسیکلت سواران

جهت ورود به سامانه استعلام بيمه مركزي اينجا راکليک کنيد ... اکونیوز:رئیس کل بیمه مرکزی اعلام کرد از حدود هفت میلیون موتورسیکلتی که در کشور تردد می کند




نرخ بیمه شخص ثالث 1392

نماینده شرکت"بیمه ما "عبدالحسینی کد 2172 - نرخ بیمه شخص ثالث 1392 - هستیم ... نرخ بیمه شخص ثالث تصمیم به راه اندازی سامانه پیامکی جهت استعلام قیمت نرخ بیمه نمودم ... هشدار بیمه مرکزی به شهروندان/ اصالت بیمه نامه خود را احراز کنید ( سه شنبه




اطلاعات کامل از بیمه اتومبیل ( ثالث و بدنه )

9- اخذ استعلام (بيمه‌نامه و خسارت براساس شماره پلاك، موتور و شاسي) از سايت بيمه مركزي ايران و درج در پرونده براي خسارت بالاتر ار 000ر000ر5 ريال و ساير موارد




استعلام اقساط واریزی ثبت شده

26 ژوئن 2013 ... بیمه عمر و تامین آتیه-نمایندگی01-904 - استعلام اقساط واریزی ثبت شده ... آدرس: تهران، خ فاطمي،اداره مركزي بيمه پاسارگاد، بيمه عمر و تامين آتيه، واحد




اعلام نتایج آزمون بیمه مرکزی مورخ 93/6/6

28 آگوست 2014 ... نمايندگي بيمه رازي شهرستان پلدشت - اعلام نتایج آزمون بیمه مرکزی مورخ 93/6/6 - ... سیستم استعلام بیمه خودرو بیمه مرکزی · استعلام بیمه ثالث




برچسب :