شهردار تهران چه کسی است؟

Untitled-1-29.jpg

پس از آنکه شهردار تهران به عنوان شهردار پایتخت در منصبی فراتر از شهرداری تهران قرار گرفت ، نگاه‌ها از سوی شهروندان تهرانی و کل کشور و مسئولانشان نسبت به این جایگاه نیز تغییر کرد. حالا دیگر سالهاست که شهردار تهران با اتکاء به رای مردم و شورای شهر تهران تنها یک مدیر میانی و تنها تحت تاثیر تصمیمات دولتی نیست و می تواند نیازهای مهم و اساسی شهروندانش را بنا به خواستشان سر و سامان دهد.

مردم تهران پس از انقلاب اسلامی و در دوران پس از جنگ شهردارانی با کمترین بودجه‌ ممکن و حاشیه‌های بسیار را تجربه کردند. شهردارانی که هم گل و پارک و فرهنگسرا را به تهران آوردند و هم بزرگراه و پروژ‌ه‌های بلندقامت را. اما در سالهای بعد که سالهای اداره شهر با بودجه‌های چندهزار میلیاردی و ورود شهردار به عرصه‌های رسمی سیاست بود ، تهرانی ها شاهد برنامه‌های دیگری برای شهرشان بودند؛ برنامه‌هایی که نه برای یک شهر پس از جنگ بود و نه شهری با رفاه کامل. شهرداران چند دوره اخیر شهر تهران به دنبال پر کردن خلاهای اجرایی، عمرانی، تکنیکی ، ساختاری و نیز فرهنگی و اجتماعی بودند و نمودهای آن را امروز در اطراف خودمان به خوبی می‌بینیم.

به گزارش ایسنا، دو شهردار سابق و فعلی شهر تهران یا از جایگاهی معتبر به این مهمان بهشت شده‌اند و یا از بهشت به جایگاهی بالاتر رفته‌اند و در این آمدن و رفتن‌ها آنچه تغییر کرده و ارتقاء و البته حساسیت بیشتری یافته جایگاه و شخص شهردار تهران بوده است. حالا و در آستانه انتخاب شانزدهمین شهردار تهران پس از انقلاب ضرورت انتخابی درست و متناسب با فضای کشور و نیاز مردم تهران

بیشتر احساس می‌شود.

در روزهای قبل و پس از انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا گمانه‌زنی‌هایی در مورد انتخاب شهردار پیشنهادی صورت می‌گرفت که عمده آنها پس از انتخابات و اعلام نتایج تغییر کرد و حالا گمانه‌زنی‌ها به سمت افراد دیگری رفته است و دو جریان اصولگرا و اصلاح‌طلب شورای چهارم در واقع قبل از نشستن روی صندلی‌های سبز شورا رزم آزمایی زودهنگامی را با یکدیگر بر سر انتخاب شهردار تهران خواهند داشت.

بر اساس این گزارش قبل از برگزاری انتخابات لیست‌های مربوط به شهردار تهران و رئیس‌جمهور ایران مورد توجه زیادی قرار گرفت و بازار گما‌نه‌زنی‌ها برای شهردار انتخابی این لیست‌ها داغ بود اما با اعلام نتایج انتخابات و رای نیاوردن گزینه‌های این افراد در شورای شهر تهران ورق برگشت و پیشنهاداتی نظیر «علی نیکزاد» و «محمدعلی‌آبادی» و یا حتی «علی‌رضا علی‌احمدی» از جناح حامیان دولت و «سید مازیار حسینی» ، «علیرضا جاوید» از سوی حامیان شهردار تهران یا به طور کلی حذف شدند و یا به عنوان یکی از گزینه‌ها البته با شانس کم، روی میز قرار دارند.

در دو هفته اخیر افراد دیگری از سوی دو جریان اصولگرا و اصلاح‌طلب به عنوان گزینه‌های پیشنهادی برای شهردار شدن در تهران مطرح شده‌است که در ادامه سعی می کنیم به گزینه‌هایی که در این مدت یا از آنها صحبت شده و یا هنوز در مورد آنها و با آنها رایزنی می‌شود پرداخته و ضمن معرفی کوتاه آخرین اخبار در مورد شهردار شدنشان را بررسی کنیم.

علی نیکزاد ، گزینه‌ای که همان اول حذف شد

به گزارش ایسنا، علی‌نیکزاد گزینه مورد نظر لیست دولت با عنوان «در امتداد مهر، در آرزوی بهار» بود و پس از رای نیاوردن این لیست در انتخابات شوراها ، و ترکیب جدید آن از بین گزینه‌های مورد نظر برای شهرداری تهران حذف شده است.

او اولین وزیر راه و شهرسازی است که در دولت دهم مشغول به کار شد که اگرچه پروژه مسکن مهر را او شروع نکرد اما مردم مسکن مهر را با نام و چهره او می‌شناسند. او پیش از وزارت راه و شهرسازی، وزیر مسکن و سرپرست وزارت راه در دولت دهم بود و در دوره‌ای نیز سرپرست وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بوده است.

معاون هماهنگی امور عمرانی وزیر کشور و رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور از ۱۳۸۷ تا شهریور ۱۳۸۸ ، عضو شورای عالی مسکن کشور از ۱۳۸۷ تا شهریور ۱۳۸۸ ، عضو شورای عالی معماری و شهرسازی از ۱۳۸۷ تا شهریور ۱۳۸۸ ، نماینده ویژه رئیس جمهور در کارگروه توسعه حمل ونقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت از ۱۳۸۷ تا شهریور ۱۳۸۸ ، رئیس شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور از ۱۳۸۷ تا شهریور ۱۳۸۸ ، استاندار اردبیل از ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۷ از جمله مهمترین مسئولیت‌های نیکزاد در سالهای گذشته بوده است.

در واقع نیکزاد یکی از مهمترین گزینه‌های پاستور برای ورود به بهشت بود و گزینه‌های احتمالی دیگر نظیر «محمد علی‌آبادی» یا « علی‌رضا علی‌احمدی» شانس قابل توجهی ندارند.نیکزاد اگرچه شایستگی خود را نشان داد اما ترکیب اعضای شورا انتخاب او را دشوار ساخته است.

محسن رضایی ، نامزد فراجناحی

محسن رضایی ، سردار جنگ و مرد میدان و رقیب انتخاباتی سه دوره انتخابات گذشته ریاست جمهوری است.

رضایی مسئولیت‌ها و درخشش زیادی در دوران جنگ و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی داشته است و در این سال‌های اخیر در کمیسیون اقتصاد کلان مجمع تشخیص مصلحت نظام فعال بوده و دبیر فعلی این نهاد است و به همین دلیل در سه دوره اخیری که نامزد ریاست جمهوری شد برنامه‌های مشخص و جزئی را برای بخش های مختلف ارائه کرد. در دوران مسئولیت وی در مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین سند چشم انداز بیست ساله ایران و اصلاح قانون سرمایه‌گذاری خارجی تدوین و اصلاح شد.

محسن رضایی در آخرین رقابت انتخاباتی خود برای انتخاب هفتمین رئیس جمهور شعار «سلام بر زندگی» را انتخاب کرده بود.

البته شهرام گیل‌آبادی - عضو ستاد محسن رضایی در جریان انتخابات یازدهم ریاست جمهوری در گفت‌وگو با خبرنگار «شهری» ایسنا، در رابطه با موضوع مطرح شده در مورد پیشنهاد شهرداری تهران به محسن رضایی گفت: براساس گفت‌وگویی که با وی داشته‌ام «تاکنون صحبت‌هایی در این خصوص با وی مطرح شده اما هنوز وی در این مورد نظری نداده است».

گیل‌آبادی افزود: این پیشنهاد از سوی افرادی متفاوت و نیز تعدادی از اعضای شورای جدید مطرح شده است و با توجه به اینکه آقای رضایی در فضای انتخابات ریاست جمهوری و قبل از آن جریان سومی را دنبال می‌کردند که عقلانی و منطقی باشد، پیشنهاد شدن وی به عنوان فردی فرا جناحی از سوی گرو‌ه‌های مختلف غیرقابل پیش‌بینی نبوده است.

وی اضافه کرد: آقای رضایی در جریان انتخابات ریاست جمهوری هم شعار دولت فراگیر را مطرح کرده است که در آن دو مؤلفه‌ "کارآمدی" و "ولایت فقیه" مورد تاکید قرار گرفته است و هر پیشنهادی که در آن این دو مؤلفه رعایت شود و امکان کارآمدی را ایجاد کند می‌تواند مورد پذیرش قرار گیرد.

از آنجه که بسیاری محسن رضایی را فردی برنامه‌محور می‌دانند انتخاب او می‌تواند هم راستا با نیازهای توسعه تهران بزرگ باشد.

مترو محسن هاشمی را به شهرداری می‌برد؟

پسر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام که این روزها نامزد مورد حمایتش رئیس‌جمهور منتخب یازدهم مردم شده است، قبل از انتخابات نامزد پیشنهادی جریان اصلاحات در شورای شهر تهران بود و هنوز هم هست. محسن هاشمی از جمله گزینه‌هایی است که جریان اصلاحات قبل و بعد از اعلام نتایج انتخابات گزینه مرد نظر این جریان بود و این روزها هنوز یکی از گزینه‌های اصلی روی میز برای انتخاب شهردار تهران است.

محسن هاشمی از ابتدای تاسیس مترو تهران تا سال 89 مدیرعامل شرکت متروی تهران بود و از دیگر مسئولیت‌های او می‌توان به نایب رئیس اتحادیه بین‌المللی حمل و نقل عمومی در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا، رئیس دفتر مجمع تشخیص مصلحت نظام، رئیس بازرسی ویژه ریاست جمهوری و عضو هیئت مدیره سازمان صنایع دفاع اشاره کرد.

هاشمی نه تنها وقتی محمود احمدی‌نژاد شهردار بود بلکه در دوران رئیس جمهور شدن وی هم در کسوت مدیرعاملی مترو باقی ماند و به این کار به چشم کاری تخصصی و فارق از مسائل سیاسی نگاه کرد که البته برای دریاقت اعتبارات دولتی مترو چالش‌هایی را پشت سر گذاشت.

هاشمی اگرچه برای حضور در انتخابات شورای شهر چهارم اعلام آمادگی کرده بود، اما صلاحیت او در هیات نظارت تایید نشد.

معصومه ابتکار و بازی دو سر برد

اگرچه اصلاح‌طلبان گزینه‌های متفاوتی برای شهرداری تهران دارند اما احتمال انتخاب برخی‌ از آنها قوی‌تر و برخی ضعیف‌تر است. در این میان معصومه ابتکار نخستین زن ایرانی است که پس از انقلاب وارد هیئت دولت شده‌است. بیشتر او را با فعالیت‌های محیط زیستی‌اش در ۸ سال ریاست سازمان حفاظت محیط زیست دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی و بعد نقش‌اش در تصرف سفارت آمریکا می‌شناسند.

ابتکار به عنوان یکی از سه زن شورای سوم در فهرست اصلاح‌طلبان بود و پس از حضور در شورا کمیته «محیط زیست» را در آن تاسیس کرد و در این سالها نسبت به بسیاری از امور زیست‌محیطی تهران نظیر افزایش روزهای آلوده پایتخت ، آلودگی هوا ، آلودگی صوتی ، موضوعاتی نظیر پارازیت‌ها ، دکل‌های مخابراتی ، آلودگی آب تهران به نیترات و ... ورود پیدا کرد و بارها برای رسیدگی به این مسائل مسئولان مربوط را به شورای شهر تهران کشاند.

اگر چه صلاحیت ابتکار همانند محسن هاشمی تایید نشد اما احتمال انتخاب او برای شهرداری تهران رو به تزاید است و باید دید که آیا کلید کلانشهر تهران تحویل نخستین شهردار زن خواهد شد یا خیر؟

مهرداد بذرپاش و علی‌رضا جاوید و شانس جوان‌گرایی

به گزارش ایسنا، اگرچه مهرداد بذرپاش و علی‌رضا جاوید گزینه‌های دو گروه متفاوت اصولگرایان و حامیان دولت هستند اما هر دو به یک اندازه می‌توانند امیدوار به احتمال جوانگرایی اعضای جدید شورای شهر به خصوص اعضای اصولگرا باشند.

مهرداد بذرپاش ، جوان 33 ساله‌ایست که با انتصاب محمود احمدی‌نژاد بعنوان شهردار تهران رئیس گروه مشاوران جوان شهرداری شد از همان زمان وارد دولت و همراه احمدی‌نژاد شد.

بذرپاش در دوره قبلی شوراها ریس ستاد ائتلاف رایحه خوش خدمت بود اما در انتخابات شکست خوردند و رای نیاوردند. او با ابلاغ نظر محمود احمدی نژاد و در سن ۲۸ سالگی مدیرعامل شرکت پارس خودرو شد و چندی بعد رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران شد.

وی همچنین پس از این دوره و در سال 88 طی حکمی رئیس سازمان ملی جوانان شد اما پس از مدتی به دلیل اختلاف نظر با دولت برکنار شد و خیلی زود در انتخابات نهمین دورهٔ مجلس شورای اسلامی، رای آورد و انتخاب شد.

شانس بذرپاش برای شهرداری اگرچه کمرنگ است اما منتفی نیست.

و اما علی‌رضا جاوید

او یکی از جوانترین شهرداران تهران است که جز تعدادی از سوابق اجرایی در شهرداری تهران سابقه دیگری در حوزه‌های سیاسی یا اجرایی از او ذکر نشده است. جاوید در دانشگاه علم و صنعت درس خوانده و پس از حضور در منطقه 4 در کسوت شهردار منطقه حدود یکسالی است که به عنوان یکی از جوانترین معاونان شهردار تهران فعال است.

رسول خادم و میدان مبارزه‌ای به نام تهران

به گزارش ایسنا، مرد طلایی کشتی آزاد ایران هشت سال است که مرد شورای شهر شده و یکی از اعضای فعال و موثر شورای دوم و سوم تهران بوده است.

او کارشناسی علوم سیاسی و روابط بین‌الملل و کارشناسی ارشد علوم اجتماعی را دارد و اگرچه مربی کشتی و رییس کمیسیون برنامه‌و بودجه شورای شهر تهران است اما دانشجوی دوره دکتری جامعه شناسی هم هست و نمود گرایش او به مسائل اجتماعی را می‌توان در عملکردش در کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای دوم شهر تهران و پیگیری شهرداری و شورای شهر در مورد کارتن‌خوابهای شهر تهران و ساماندهی آنها دید.

خادم در زمان انتخاب محمد باقر قالیباف به عنوان شهردار تهران رقیب جدی وی بود. او در این سالها ارتباطی مستمر و متداوم با شهرداری تهران داشت اما بارها جزو منتقدان شهرداری تهران هم بوده است.

این عضو شورای شهر سوم شهر تهران برای حضور در دوره چهارم کاندید شد و اما در روزهای نزدیک به انتخابات از شرکت در انتخابات شوراها انصراف داد و همین مسئله برخی شائبه‌ها در مورد دادن پیشنهاد به وی برای انتخاب شهردار را قوی‌تر کرد.

قالیباف رکورد کرباسچی را می‌شکند ؟

مهمترین مسئله در مورد شهردار فعلی تهران که تازه از رقابت‌های نفس‌گیر انتخابات ریاست جمهوری برگشته این است که آیا او می‌خواهد دوباره شهردار شهری باشد که مردم آن او را در کسوت دیگری و بالاتر انتخاب نکرده‌اند !؟ و دیگر اینکه آیا با وجود شانس حداقل 50 درصدی شهردار تهران از سوی جریان اصولگرا در شورای چهارم، باز هم محمدباقر قالیباف که این روزها او را جزو گزینه‌های اصلی انتخاب شهردار تهران مطرح می‌کنند، به ماندن در بهشت نظر دارد و این فرصت را از خود و مدیرانی اصلی و میانی همراهش نمی‌گیرد ؟

حالا مردم تهران محمد باقر قالیباف را فقط به عنوان شهردار هشت‌سالیشان نمی‌شناسند و به شناختی فراتر از یک شهردار از وی رسیده‌اند و اگر شورای شهر تهران او را دوباره انتخاب کند قالیباف پس از غلامحسین کرباسچی پرسابقه‌ترین شهردار پایتخت خواهد بود.

البته شانس قالیباف برای انتخاب دوباره به عنوان شهردار تهران بالاست، چراکه جریان آبادگران و ائتلاف آبادانی و پیشرفت تا به حال کرسی‌های قابل توجهی را در شورای چهارم به دست آورده و ممکن است بسیاری از اعضای منتخب مستقل نسبت به شهردار فعلی تهران نظر مثبت داشته باشند.

به هر روی شهردار مشهدی تهرانی ها که خود را ناجی بسیاری از پروژه‌های نیمه‌کاره پایتخت می‌داند منتخب دو دوره شورای شهر تهران است و دکترای جغرافیای سیاسی دارد.

شهردار دهه چهارم ، شهردار همه رنگ‌های شهر من

به گزارش ایسنا، شهردار شانزدهم پایتخت در 34 سال گذشته ، شهردار شهری با بیش از 10 هزار میلیارد تومان درآمد سالانه است که باید این رقم را به طور مساوی در 630 کیلومتر مربع مساحت آن و بین 8.5 میلیون نفر جمعیت آن در ابعاد مختلف اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی و ساختاری تقسیم کند.

پایتخت ما در دهه چهارم انقلاب باید در وادی جدیدی قدم بردارد تا این شهر را به عنوان ام‌القرای دنیای اسلام و طبق پیش‌بینی چشم‌انداز بیست ساله کشور در صدر کشورهای منطقه خاورمیانه و دنیا قرار دهد. اما قبل از همه این‌ها مردم این شهر باید از زندگی در آن راضی و راغب باشند تا نمود این رضایت در رفتار و گفتار و عملکرد و موفقیت‌ها هم آنها دیده شود.


مطالب مشابه :


آهنگ جدید و فوق العاده زیبای بهنام صفوی با نام عشق بی نظیر

زانیار خسروی و امیرمیلاد نیکزاد. ( مدیریت فایل اکسپلورر برای گوشی های پیش فروش




لیست آدرس و تلفن كليه اتحاديه هاي ( صنف ) تهران و شهرستانها

نرم افزار های گوشی فروش و تعمير خ انقلاب خ شهید نامجو نیکزاد اسکویی پلاک 18.




در امتداد صبح

جنبش نرم افزاری حذف وایبر صهیونیستی از گوشی ها محمدحسین نیکزاد. هم شکستن پایه های کاخ




شهردار تهران چه کسی است؟

۱۳۸۸ ، استاندار اردبیل از ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۷ از جمله مهمترین مسئولیت‌های نیکزاد فروش انواع




برچسب :