بنفشه آفریقای

همان گونه که میدانیم بنفشه آفریقایی در خاک نمی روئید بلکه در آمیزه ی سبکی از مواد آلی درشت بافت که در کف جنگلهای انبوه و در شکاف صخره ها گرد می اید.بنابراین اشتباه بزرگی است که تلاش شود آنها را در خاک معمولی گلدان برویانند.بهترین آمیزه ی بنفشه آفریقای،آمیزه ای است که از خاک برگ درخت سرخ چوب ،پیت ماس،هوموس پیت وقطعات خرد شده ی پوست درخت سرو،مقدار زیادی زغال چوب و سنگهای متخلخل درست شده است.


وجود فضای باز بزرگ بین ذرات مواد آلی از اهمیت زیادی برخوردار است از این رو ریشه های  این گیاه به مقادیر زیادی هوا نیاز دارند ومواقعی که حفره های هوا کوچک یا انباشته از آب باشد به سرعت دچار خفگی میشوند.

بنفشه ی آفریقای از خانواده یGesneriaceae
(تیره ی بنفشه ی آفریقایی )است.واز جنسsaintpuliaواز گونه یionanthaاست.برگها و گلهای این گیاه روی یک ساقه ی فشرده ی کوتاه قرار دارند.و به گیاه رشد طوقه ای میدهند،در نتیجه گیاهی است کوتاه که کمی از سطح گلدان بلند تر میشود وسپس در سطح گلدان گسترش میابد واز هر طرفي روی طوقه گیاه جدید تشکیل می شود.

نور

تنظیم نور در رشد ونمو بنفشه آفریقای اهمیت خاصی دارد .نور کافی مهمترین شرط نگهداری وداشتن یک گلدان بنفشه آفریقایی پر گل وسالم است.در شدت نور 900تا1000شمع این گیاه به نحو مطلوبی رشد می کند.

نور زیاد:برگها به سمت پایین خم میشوند ودر نهایت برگهای میانی وجوان به هم فشرده می شوند وگیاه را باید از منبع نور دور کرد.

نور کم:برگها به سمت بالا میروند وگل کاهش می یابد،گیاه را به منبع نور نزدیک کنید.

نور کافی:برگها افقی قرار می گیرند.

چگونگی آبیاری:

از بالا یا از پایین میتوانیم آبیاری کنیم.چنانچه از پایین آب می دهیم هر 3-4آبیاری یکبار از بالا آب میدهیم تا سطح گلدان خاک شوره نزند.
زمان آبیاری:زمان بین دو آبیاری بستگی به مصرف گیاه،درجه حرارت،میزان رطوبت نسبی،نوع خاک،اندازه ی گلدان و رشد گیاه دارد.هر وقت که سطح خاک (با لمس کردن)خشک است با آب ولرم آبیاری کنید.

دما

درجه حرارت 18الی21درجه سانتیگراد درشب و3الی5درجه سانتیگراد بالاتر در روز برای گیاه ایده ال است.اگر درجه حرارت از 15درحه سانتیگراد پایین تر رود رشد ونمو گیاه کاهش میابد و احتمال بروز سفیدک زیاد می شود وشاخه ها وبرگها به سمت پایین خم وشکننده می شوند.

رطوبت

این گیاه زمانی علائم رطوبت را ظاهر می سازد که به طور شدید آسیب دیده باشدوطی دوره ی طولانی مدت باید تحت پرستاری دلسوزانه قرار گیرد تا بار دیگر سرحال شود وبه گل نشیند.نخستین واکنش به کمبود رطوبت هوا گل ندادن است.چنانچه تغيير شدیدی از میزان رطوبت زیاد به کم صورت گیرد،اثر آن نخست در ریزش گلها و سپس با فرو افتادن غنچه ها آشکار می گردد.در زادگاه این گیاه بارندگی فراوان انبوهی رستنی ها رطوبت را بالا نگه می دارد ومیزان رطوبت قابل قبول 60تا70درصد است

تهویه:

هوای مانده وبی حرکت علاوه بر آنکه این گیاه را ناتوان می کند موجب ایجاد محیط مناسب برای رشد وتکثیر سریع شدید آفات وانواع قارچ ها می شود.جریان هوای سرد در حال حرکت نیز برای گیاه مضر است.

خاک

خاک محیط ایجاد رشد،کار ریشه وتدارکاتی غذای گیاه است.بنابراین ریشه خوب ومناسب باید دارای خاک با ویژگیهای زیر باشد:
1- سبک،آب نکهداروهمزمان هوا نگهدار باشد.
2- مواد لازم برای رشد ونمو گیاه را داشته باشد.
3- PH د ر حدود 4/6الی9/6داشته باشد. 
4- عاری از افات وقارچهای مضر باشد.

تکثیر:

1- به روش قلمه ی برگ:دلیل عمده ی محبوبیت بنفشه ی آفریقای،صرف نظر از زیبای طبیعی اش،سهولت تکثیر وایجاد گیاهان جدید است.بنابراین هر گونه شرایطی را که آب یا خاک مرطوب را در تماس با برگ یا دمبرگ دهد بدونه آنکه موجب پوسیدگی شود دهها گیاه جدید پدید خاهد آورد.

دو راه برای ریشه دار کردن برگ بنفشه آفریقای وجود دارد.الف:لیوان آب. ب:در آمیزه ی خاک گلدانی

2- به روش کشت بذر:دیر یا زود دیگر واریته های که با خرید یا معاوضه بدست آورده اید رضایت خاطر شما را فراهم نخواهد کرد و علا قمند خاهید شد که نمونه های تازه ای به دست آورید آن وقت برای تکثیر از راه بذر آمادگی خواهید یافت


مطالب مشابه :


بافت آفریقایی مو !

آموزش تصویری کشیدن مو فرم ثابت بر روی سر داشته باشد از نوع بافت آفریقایی نوع اول بافته




آموزش انواع بافت مو

موی جدید طرح بافت مدل مو آفریقایی بافت مو زنان و دختران موی زن اموزش تصویری بافت




بافته‌های کوبا: قالیچه‌هایی آفریقایی از برگ درخت

پشمینه بافت قالیچه‌هایی آفریقایی از در این عکس تصویری از دربار کوبا که در اواسط قرن




بنفشه آفریقای

آموزش تصویری آفریقایی در خاک نمی روئید بلکه در آمیزه ی سبکی از مواد آلی درشت بافت که




Picture Dictionary.pdf

دیکشنری تصویری و حرفه و فن بوکان. دیکشنری تصویری. فونوتیک. سامانه جامع آموزش و یادگیری




اتو کردن سینه دختران + عکس

(یکی از کشورهای افریقایی) که بسیار دردناک است به بافت پستان آموزش تصویری




برچسب :