ادامه ترجمه بخشهایی از کتاب Wireless Ad Hoc and Sensor Networks Protocols, Performance, and Control

 6.7 پس زمینه­ی میزان سازگاری

منابع محدودی که در بخش یک به آنها اشاره شد نیازمند این هستند که شبکه­های اد هاک و حسگر درحین انتقال و نرخ سازگاری کارایی انرژی داشته باشند. ما دراین بخش دو طرح جدید میزان سازگاری انرژی-کارا را از Zawodniok and Jagannathan ارائه می­دهیم جهت انتخاب طراح تلفیقی برخط برای بیشینه کردن گذردهی برپایه­ی وضعیت کانال درحال نگه­داری انرژی. این پروتکل­ها از قسمتهای قبلی الگوریتم DPC، جهت پیشبینی حالت کانال و تعیین قدرت انتقال ضروری که مصرف انرژی را بهینه می­کند، استفاده می­کنند. اولین طرح انطباق نرخ پیشنهادی بطور اکتشافی نرخ انتقال را با استفاده از کارایی انرژی بعنوان یک محدودیت تغییر می­دهد تا گذردهی مورد نیاز را ببیند، که به کمک نسبت صف پر تخمین زده می­شود. علاوه براین، طرح backoff برای کاهش تراکم و بسته­های گم شده گنجانده شده است بدلیل سرریزهای بافر، بنابراین مصرف انرژی مربوطه را کمینه می­کند. طرح backoff  پیاده­سازی شده بطور بازگشتی یک سیگنال فشار-عقب خواهد شد. درنتیجه، گره­ها زمانی که ترافیک کم باشد از انرژی محافظت می­کنند، ارائه توان گذردهی بالاتری درصورت نیاز، و دخیره انرژی درحین تراکم بوسیله­ی محدود کردن نرخ­های انتقال.  

طرح نرخ سازگاری دوم از روش انفجار توضیح داده شده در استاندارد 802.11 برای فراهم کردن یک مکانیزم کنترل جریان استفاده می­کند. اصل برنامه­ریزی پویا برای فراهم کردن یک روش تحلیلی جهت انتخاب نرخ نوسان و یک حجم انفجار که باید از لینک رادویی منتقل شود، بکارگرفته می­شود. تابع هزینه­ی درجه دوم پیشنهادی مصرف انرژی را کمینه می­کند. بعلاوه، اشغال بافر در تابع هزینه بمنظور کنترل تراکم گنجانده شده است.  طرح DP پیشنهادی یک معادله ریکاتی ارائه می­دهد که نهایتا یک انتخاب نرخ بیهنه را فراهم می­کند. نتایج شبیه­سازی که در ادامه این بخش آمده است دلالت دارد بر یک افزایش 96درصدی در گذردهی و 131درصد کارایی انرژی قابل مشاهده درمقایسه با پروتکل نرخ خودکار برپایه­ی دریافت (RBAR).

بدلیل نیاز به گذردهی بالاتر در نسل بعدی شبکه­های بیسیم، طرح­های تلفیقی که نرخ­های داده بالاتری را فراهم می­کنند معرفی شده­اند. برای مثال ظرفیت 54مگابیت برثانیه­ای استاندارد 802.11g. اما، دامنه­ی ارتباط بازای افزایش نرخ انتقال کاهش می­یابد. ازاینرو، اتصال برای طرح­های تلفیقی که گذردهی بالاتری را فراهم می­کنند کاهش می­یابد. یک راه­حل ساده افزایش قدرت انتقال است. اما، انرژی یک گره سریعا تخلیه شده و کارایی انرژی انتقال، که بعنوان تعداد بیت­های انتقال یافته بر ژول اندازه­گیری میشوند، با میزان کاهش سراسری طول عمر گره­ها و شبکه کاهش می­یابد.

چندین طرح در مقالات گوناگون برای رسیدگی به میزان انطباق در شبکه­های حسگر برپایه­ی استاندارد 802.11 ارائه شده است. اما، این پروتکل­ها عموما بر بیشینه کردن گذردهی تمرکز دارند بدون توجه به قدرت انتقال، وضعیت کانال، و تراکم شبکه. برای نمونه، پروتکل نرخ خودکار یدکی (ARF) بطور افزایشی نرخ انتقال را بعد از تعدادی آزمایش پی درپی دریافت­های بسته سالم و خطادار تغییر می­دهد. بعنوان یک نتیجه، ARF به آهستگی به نرخ مناسبتر افتادگی تعداد قابل ملاحظه­ای از بسته­ها می­رسد بدلیل نرخ پایین سیگنال به نویز (SNR) یا SIR. در بعضی حالات بسیار کمترازآن است که کاهش گذردهی قابل قبول باشد. در مقابل، پروتکل RBAR که در (2001) پیشنهاد شده است از آستانه­های ازپیش تعیین شده بالا و پایین SNR برای انتخاب یک طرح تلفیق مناسب و درنتیجه نرخ استفاده می­کند. با استفاده از مقدار SNR اندازه­گیری شده از فریم مک قبلی، یک طرح تلفیقی مناسبتری با استفاده از آستانه­های SNR انتخاب می­شود. اما، اندازه­گیری­های کانال که برای انتخاب یک نرخ گرفته شده از انتقال قبلی هستند استفاده شده است،و بطور صحیح وضعیت کانال برای دنباله­ی انتقال توضیح داده نشده­اند. یک مسئله­ی مشترک که در هردوی ARF و RBAR یافت می­شود، و با بسیاری از پروتکل­های دردسترس، این است که انتقال اطلاعات با حداکثر توان کارآیی انرژی را کاهش می­دهد. بعلاوه، پروتکل­ها (2001و1997) از تاثیر تراکم بر روی گذردهی و کارایی انرژی را نادیده می­گیرند.

یک میزان سازگاری انرژی-کارای مناسبتر خواهد بود با استفاده از چندین طرح تلفیق و انتخاب پویای یکی بطور آنلاین(برخط)، براساس وضعیت کانال و ترافیک شبکه. مفاهیم اولیه در (2001) تحلیل شده است و ثابت شده است که کاراست. پارامترهای مرتبط برای انتخاب طرح تلفیق شامل نرخ خطای بیت (BER) و SNR می­شود. پارامتر اولی به احتمال خطای رخ داده حین انتقال برای یک SNR داده شده اشاره می­کند. دومی کیفیت سیگنال دریافتی را تعریف می­کند. از اینرو، برای یک طرح تلفیق داده شده، یک آستانه­ی SNR برطبق یک سطح BER مطلوب می­تواند محاسبه شود. درکل، برای کوچک شدن BER (سطح کم خطاها)  یک SNR بالا نوعا نیاز است.

پروتکل نرخ سازگاری اکتشافی (2005) از طرح DPC (2004) برای پیشبینی وضعیت کانال و رسیدن به SNR هدف استفاده می­کند. بنابراین، این طرح می­تواند نرخ مناسبتری را در مقایسه با پروتکل­های دردسترس انتخاب کند. علاوه براین، DPC در تلفیق نرخ مصرف انرژی را توسط انتخاب یک توان کمینه­ که برای انتقال موفق مورد نیاز کاهش می­دهد. بعلاوه، این طرح نرخ­های مناسب وسیعی را به کمک درنظر گرفتن گذردهی مورد تقاضا و کارآیی انرژی برای اصلاح کردن تراکم شبکه و صرفه­جویی انرژی از طریق انتخاب یک بازه­ی زمانی backoff انتخاب می­کند. پروتکل (2005) از مکانیزم backoff برای کم کردن اثر تراکم استفاده می­کند. بعنوان یک نتیجه، از ارسال بسته ممانعت بعمل می­آید اگر گره­ی گام بعدی نتواند آن­ها را بافر کند ویا اینکه وضعیت کانال امیدبخش نباشد. تحت این شرایط، حداکثر نرخ ممکن در وضعیت تراکم بالا انتخاب خواهد شد برای آزاد کردن سریعتر کانال. بطور خلاصه، پروتکل پیشنهادی گذردهی را بیشینه می­کند و با استفاده از هم تغییر قدرت انتقال و هم انتخاب یک نرخ مناسب مصرف انرژی را کاهش می­دهد درحالی که بسته­های گم شده در صورت تراکم کمینه می­کند. بنابراین، شمول DPC در تطابق نرخ بسیار مهم است برای ارزیابی وضعیت کانال تا یک نرخ و قدرت انتقال مناسب را انتخاب کند.

طرح دوم (2006) بر اصل برنامه­ریزی پویا استوار است که از یک روش انتقال انفجاری برای کنترل نرخ جریان ورودی استفاده می­کند به کمک جحم انفجار قابل قبول متفاوت. این روش کنترل جریان از طرح بک آفی که در پروتکل اکتشافی استفاده شد دقیق­تر است، زیرا این می­تواند مقدار دقیق داده­ای که می­خواهد به گیرنده ارسال شود را مشخص کند. درنتیجه، استفاده از صف میتواند نزدیک به ارزش هدف حفظ شود. علاوه براین، استفاده از روش انتقال انفجاری کارایی کلی شبکه را افزایش می­دهد، بنابراین نرخ های داده­ی بالاتری را برای کاربران نهایی فراهم می­کند. روش انفجار  IEEE 802.11تعدادی بسته را با یک تبدیل تک RTS/CTS/DATA/ACK بمنظور کاهش تعداد انقالات فریم­های RTS/CTS و کمینه کردن یک بیت مربوط به سربار. در IEEE 802.11 اندازه­ی انفجار بوسیله­ی نرخ تلفیق محدود می­شود بدلیل روش زمان یک تبدیل RTS/CTS/DATA/ACK تک انتخاب شده.

طرح تلفیق نرخ دوم بهبودی است بر پروتکل دسترسی چندگانه­ی کنترل شده­ی توان (PCMA). الگوریتم پیشنهادی مصرف انرژی را کمینه می­کند درحالی که کیفیت سرویس مورد نیاز را نیز فراهم می­کند. این طرح در تضاد با نوع اکتشافی، سطح قابل قبولی از سرویس را با انتخاب کاربرد صف هدف مناسب می­تواند فراهم کند. حداکثر گذردهی معمولا طول عمر گره، کل شبکه و گذردهی  را کاهش می­دهد درحالی که سطوح تراکم را افزایش می­دهد. بنابراین، میزان یا نرخ خروجی باید مشخص شود تا اینکه نتایج بهینه­ی بینابین بین افزایش نرخ تلفیق تا بیشینه شدن گذردهی و کم کردن نرخ تلفیق تا حداکثر شدن کارایی انرژی بدست آید. یک تابع هزینه­ی درجه دوم برای بدست آوردن این معاوضه بین گذردهی و کارایی انرژی معرفی شده است. راه­حل­های تحلیلی که با استفاده از روش برنامه­ریزی پویا استخراج شده است، یک تضمین کیفیت را فراهم می­کند، برعکس طرح اکتشافی ساده شده، که کارآیی طرح تلفیق نرخ تضمین نشده است. طرح برپایه­ی DP بسته­های گم شده را بخاطر سرریز بافر حذف می­کند، که بدلیل کم شدن ارسال­های مجدد باعث کاهش مصرف انرژی می­شود.

6.7.1 تلفیق نرخ    

یک کاربرد داده شده نیازمند این است که BER در زیر یک سطح تعیین شده باقی بماند. برای شبکه­های بیسیم، BER به حداقل SNR ترجمه می­شوند برای اینکه بسته درنظرگرفته می­شود که با موفقیت رمزگشایی شده است. رابطه­ی بین BER و حدآستانه­ی SNR برای طرح تلفیق داده شده خوش تعریف است. درکل، حدآستانه­ی SNR با نرخ افزایش می­یابد برای مجموعه­ی نرخ­های تلفیقی استفاده شده در شبیه­سازی­ها همانطور که در شکل 6.11 شرح داده شده است. نتیجتا، حداقل توان انتقال مورد نیاز باید با نرخ افزایش یابد. از سوی دیگر، مقدار توان با توانایی­های سخت­افزار محدود شده است. بنابراین، مقدار SNR بیشینه و طرح تلفیق متناظری وجود دارد که می­تواند با توجه به محدودیت توان داده شده انتخاب شود. این محدودیت توان بیشینه­ی داده شده، نرخ با نتایج دربالاترین گذردهی و کارایی انرژی بیشتر در ادامه توضیح داده خواهد شد. اگر حداکثر توان حاصل شود SNR=800، آنگاه حداکثر نرخ ممکن که می­تواند بدست آید برابراست با 6مگابیت برثانیه، همانگونه که در شکل 6.11 دیده می­شود. مهم است توجه به این نکته داشته باشیم که وضعیت کانال تاثیر می­گذارد بر نرخ انتقال زیرا توان متفاوت خواهد بود با داخلات و تضعیف سیگنال. ازاینرو، برای طرح تلفیق نرخ مهم است که بدقت وضیعت کانال را برای شناسایی یک نرخ مناسب ازریابی کنند که بالاترین نرخ گذردهی تحت شرایط کانال حاصل شود.

شکل 6.11 یک شاخص کارا-انرژی را بتصویر می­کشد. این سطوح SNR را برای تمام نرخ­ها که یک مقدار کارا-انرژی ثابت را فرض می­کنند نشان می­دهد. در مقایسه­ی شاخص انرژی-کارا و سطوح SNR واقعی، باید توجه شود که انرژی-کارا با افزایش نرخ تلفیق کاهش می­یابد.

6.7.2 مقایسه پروتکل

در کارهای گذشته، مشکل تلفیق نرخ یا با کمک درنظرگرفتن تاریخچه­ی انتقال گذشته، همانند پروتکل ARF، یا با فرض اینکه وضعیت کانال بطور عمده بین انتقالات بازگشتی، مانند حالتی در RBAR، ازبین می­رود. ازاینرو، نرخ انتخابی اغلب بهینه نخواهد بود. بعلاوه، این پروتکل­ها نه به کارآیی مصرف انرژی توجه دارند و نه به تغییر قدرت انتقال جهت دخیره انرژی درحین تلفیق نرخ.

عملکرد پروتکل ARF در شکل 6.12 ارائه شده است. چهار نرخ (R1,R2,R3 و R4) مطابق با حدآستانه­های SNR درنظر گرفته می­شوند. دراین مثال، اولین بسته با حداکثر نرخ اجازه داده شده توسط وضعیت کانال ارسال می­شود. بسته­های بعدی نیز از همین نرخ استفاده می­کنند، هرچندکه SNR می­تواند افزایش یابد درنتیجه گذردهی برای وضعیت جاری کانال کم می­شود. بعداز دریافت سه بسته­ی موفق متوالی، نرخ دراین زمان افزایش می­یابد هرچند که وضعیت کانال ممکن است بطورعمده درطول این زمان تغییر کند. نرخ جدید (R2) برای چهارمین بسته استفاده می­شود که ممکن است همچنان از حداکثر نرخ ممکن کمتر باشد. ازسوی دیگر، هرگاه SNR کاهش یابد، نرخ انتخابی همواره از امکان گذردهی مورد قبول بیشتر خواهد بود، که منجر به مشکلات رمزگشایی بسته­ها در گیرنده می­شود.

بطور خلاصه، مشکلات مشاهده شده در پروتکل ARF نتیجه­ی کمبود اطلاعات درباره­ی وضعیت کانال رادیویی است، زیرا هیچ اندازه­گیری­ای برای سیگنال دریافتی درنظر گرفته نشده است. درنتیجه، گذردهی بدست آمده توسط ARF از حدامکان برای یک وضیعت کانال داده شده کمتر است. علاوه براین، انرژی بشکل غیرکارآیی مصرف می­شود.

درمقابل، پروتکل RBAR گذردهی را از طریق تلفیق نرخ مناسب بوسیله­ی اندازه­گیری نسبت SNR در گیرنده برای فریم مک RTS بهبود می­دهد. این اطلاعات بر فریم CTS سوار می­شوند، که به گره­ی انتقال دهنده ارسال می­شوند. سپس یک نرخ مناسب برای انتقال فریم داده، مطابق آنچه در شکل 6.13 نشان داده شده است، انتخاب می­شود. بدلیل اینکه فریم­های داده و RTS یکی بعداز دیگری فرستاده می­شوند، انتخاب نرخ از ARF دقیق­تر است. بعلاوه، نرخ مناسب­تری در RBAR انتخاب می­شود، درحالی که در ARF، نرخ یک گام در یک زمان تغییر می­کند. نتیجتا، بسته­های نادقیق کمتری دریافت می­شوند و گذردهی حاصل شده همواره بیشتر از پروتکل ARF است. اما، تلفیق نرخ با استفاده از اطلاعات منسوخی که در یک دوره­ی چرخه­ی تاخیر جهت ارسال داده اندازه­گیری شده­اند، تعیین می­شود. ازاینرو، بعضی بسته­ها ممکن است با نرخ ناصحیحی منتقل شوند که می­تواند بسیار زیاد یا بسیار کم باشد. بعنوان یک نتیجه، هردوی مصرف انرژی و گذردهی بهینه نیستند.

6.8 تلفیق نرخ اکتشافی

پروتکل اکتشافی پیشنهادی از الگوریتم DPC قبلا ذکر شده جهت پیشبینی وضعیت یک گام جلوتر کانال، که از آن استفاده می­شود برای انتخاب نرخ و قدرت انتقال. این نرخ برطبق سطوح کارا-انرژی بدست آمده و استفاده از صف محلی تنظیم می­شود. درنتیجه، نرخ دقیق­تری انتخاب می­شود همنکامی که فریم دادخ منتقل می­شود در مقایسه با ARF یا RBAR. بدلیل DPC، حداقل توان لازم برای انتقال بسته­های اطلاعاتی تحت وضعیت کانال استفاده می­شود، که باعث صرفه­جویی انرژی می­شود. نهایتا، برای کمینه کردن سرریزهای بافر درحین ترافیک شبکه، بازه­ی backoff برپایه­ی بافراستفاده شده در گیرنده تغییر می­یابد.

6.8.1 بررسی اجمالی

شکل 6.14 جریان داده برای طرح تلفیق نرخ پیشنهادی را نشان می­دهد، که در گره­ی فرستنده بکار می­رود. ابتدا، حدآستانه­های SNR برای تمام طرح­های تلفیق پیش تعیین می­شوند مطابق مقدار BER مطلوب، بدینسان سربار محاسباتی کاهش می­یابد. درحین ارتباط، از الگوریتم DPC برای ارزیابی پیوسته­ی وضعیت کانال و محاسبه­ی توان انتقال برای هدف SNR0 کمترین نرخ پشتی­بانی شده استفاده می­شود. درزیربخش 6.8.2 توضیحات بیشتری پیرامون تخمین وضعیت کانال داده شده است.

درادامه، مجموعه­ای از نرخ­های ممکن محاسبه می­شود. حدبالای این مجموعه متناظر است با بیشترین نرخی که میتواند بدلیل محدودیت­های توان انتقال سخت­افزار بدست آید. در زیربخش 6.8.2 ما جزییات اینکه چگونه طرح از تخمینگر وضعیت-کانال فراهم شده توسط الگوریتم DPC ارائه می­دهیم. سپس، حد پایین این مجموعه بعنوان بیشترین نرخ کارا-انرژی تعیین می­شود. پیاده­سازی DPC زیربنایی مورد توجه قرار گرفته است، زیرا دنباله­ای از پالسهای استفاده شده درحین انتقال فریمهای MAC معرف سربار انرژی هستند.

متعاقبا،  انتخاب نرخ تلفیق مناسبتر از مجموعه در زیربخش 6.8.5 ارائه شده است. بافر استفاده شده در فرستنده انتخاب یک نرخ تلفیق خاص از مجموعه نرخ­های محاسبه شده را در زیربخش 6.8.6 دیکته می­کند. درادامه، قدرت انتقال برای انتخاب نرخ آنگونه که یک هدف SNR متناظر بدست آید تنظیم می­شود. دراینجا، بافر استفاده شده در گره­ی گیرنده مقدار مناسبی برای بازه­ی backoff دیکته می­کند. نهایتا، تغییرات مورد نیاز برای لایه­ی مک بعنوان نتیجه­ی پیاده­سازی پروتکل پیشنهادی در زیربخش 6.8.8 توضیح داده شده است.

توجه 2

دراین طرح ما فرض می­کنیم که تمام گره­ها قادرند مجموعه­ی یکسانی از n تلفیق را رسیدگی کنند. درحالت شبکه ناهمگن، گره­ها باید اطلاعات نرخ را مبادله کنند با استفاده از بسته­های کنترلی منتقل شده در کمترین نرخ. برای ساده سازی توصیف مسئله، طرح­های تلفیق برطبق نرخ مرتب می­شوند.

6.8.2 تخمین حالت کانال

پروتکل پیشنهادی از یک روش آستانه مشابه­ی (2001) برای تعیین حداکثر نرخ ممکن برای SNR داده شده استفاده می­کند. همچنین حداکثر SNR متناظر با حداکثر توان انتقال تعیین می­شود. در طرح پیشنهادی، DPC برای پیشبینی این SNR حداکثر برای انتقال فریم بعدی استفاده می­شود.

تئوری 6.8.1 (پیشبینی SNR حداکثر)

با داشتن حداکثر توان انتقال تعریف شده برای شبکه، و اطلاعات برای کمترین نرخ پشتیبانی شده توسط DPC، حداکثر SNR ممکن برای انتقال بعدی قابل پیشبینی است با استفاده از

(6.21)

که در اینجا SNR0،SNR هدف برای کمترین نرخ پشتی بانی شده، PT0(T) میزان قدرت تخمین زده شده برای کمترین نرخ پشتی بانی شده، و PtMAX حداکثر توان تعریف شده­ی شبکه است.

اثبات  ابتدا اجازه دهید نسبت SNR یک سیگنال دریافتی را اینگونه بیان کنیم:

(6.22)

که Pr(t) توان سیگنال دریافتی، Pr(t) توان انتقال Gi(t) سود آزمایش شده بوسیله­ی سیگنال و I(t) تداخل بعلاوه­ی سطح نویز است.

لازم است به این نکته توجه شود که SNR بستگی به قدرت منتقل دارد. بعلاوه، ما می­توانیم نسبت دو مقدار SNR را با استفاده از مقادیر قدرت انتقال متناظر محاسبه کنیم. این نسبت برابر است با:

(6.23)

کهSNRi(t)  و SNRk(t) هستند SNRs اندازه­گیری شده، و ptl و ptk به ترتیب توان­های انتقال متناظر استفاده شده درهر حالت هستند.

فرض کنیم که مقادیر مورد نیاز pt0(t) برای دیدن هدف SNR0 همراه با حداکثر توان ptmax معلوم باشند. بیشترین SNR زمانی که حداکثر توان استفاده شده باشد از رابطه­ی زیر قابل محاسبه است.

(6.24)

رابطه­ی 6.24 می­تواند بعنوان رابطه­ی 6.21 بازنویسی شود.


مطالب مشابه :


تکنیک های مکان یابی شبکه حسگر بی سیم (ادامه)

شبکه حسگر بیسیم - تکنیک های مکان یابی شبکه حسگر بی سیم (ادامه) - شبکه حسگر بی سیم پایان نامه




شبکه بی‌سیم حسگر

معرفی شبکه‌های بی‌سیم حسگر wsn پیشرفت‌های اخیر در زمینه الکترونیک و مخابرات بی‌سیم




چالش های مسیریابی در شبکه حسگر بی سیم 2

شبکه حسگر بیسیم - چالش های مسیریابی در شبکه حسگر بی سیم 2 - شبکه حسگر بی سیم پایان نامه - تحقیق




ادامه ترجمه بخشهایی از کتاب Wireless Ad Hoc and Sensor Networks Protocols, Performance, and Control

شبکه حسگر بیسیم - ادامه ترجمه بخشهایی از کتاب Wireless Ad Hoc and Sensor Networks Protocols, Performance, and Control - شبکه




کاربردهای نظامی شبکه های حسگر بی سیم

چکیده پروژه : در این پروژه در مورد شبکه های موردی manet و شبکه های حسگر بیسیم تحقیق به عمل رسیده




مروری بر شبکه حسگر بیسیم

شبکه حسگر بیسیم - مروری بر شبکه حسگر بیسیم - شبکه حسگر بی سیم پایان نامه - تحقیق - راهنمای




فراخوان مقاله شبکه حسگر بی سیم

شبکه حسگر بی سیم پایان نامه - تحقیق - راهنمای نگارش ویرایش و مکاتبات مقالات فارسی و انگلیسی




برچسب :