دکتر فرهنگ هلاکویی

ویژگیهای کودکان تک

توجه داشته باشيد صد درصد كودكان تمام ويژگيهاي زير را ممكن است نداشته باشند اما اين ويژگي ها شايع ترين ويژگي كودكان تك ميباشد:


بچه هاي تك با يك مقدار ويژگي هاي خاص بزرگ ميشوند، وقتي ما دو بچه داريم اونها تمام مدت با هم هستند در صورتي كه كودك تك مجبور هست تمام مدت با پدر و مادرش باشد.

بيست درصد فرزندان تك ميتواند در زمينه هاي علمي بدرخشند اما هشتاد درصد از انها معمولا مشكلاتي پيدا ميكنند كه اگر خواهر و برادر داشتند اين مشكلات نبود. فرزند تك معمولا رابطه برابر را ياد نخواهد گرفت بنابراين يا نقشي كه بازي ميكنه يا دختر بچه ست يا مادربزرگ نود ساله. پدر و مادري كه انتخاب ميكنند بك بچه داشته باشند يا مضطربند يا كمال گرا يا از ازدواجشان راضي نيستند.

بچه هاي تك بيشتر تخيلاتي رويايي هستند. بيشتر منزوي هستند. معمولا يا فرمان بردارند يا فرماندار و اين در مورد زندگي زناشويي هم ادامه پيدا ميكند.
خواهر و برادر هميشه هم را دارند بازي ميكنند دعوا ميكنند حرف ميزنند اما فرزند تك يا با پدر و مادر همبازي و همصحبت است يا تنهاست.

فرزندان تک در برخی زمینه ها بسیار خوب رشد میکنند و در برخی زمینه ها رشد بسیار بسیار کمی دارند و میدانیم ویژگی اصلی انسان سالم در دنیای امروز انسانی است که هم تکاملی است و هم تعادلی. یعنی تمام جنبه های وجودی او که امروزه حداقل 7 زمینه رشد را میشناسیم متناسب سن او میبایست رشد کند.

كودك وقتي با بزرگسالان در تماس است اسيب ميبيند. چون خواهر و برادري نداشته گاهي مجبور است اداي كودكان رو در بياورد گاهي اداي بزرگسالان را. بچه ها در رابطه با خواهر و برادرشون رشد مي كنند، چون با اونها در يك رابطه ی برابرند. كودكي كه با بزرگسالان بزرگ ميشود چون تنها نادان، ناتوان، اشتباه كار و نيازمند اونجا هستند و خودشان ان را ميدانند دچار اعتماد به نفس منفي و اضطراب شديد ميشوند.

فرزندان تک رابطه برابر را یاد نمیگیرند زیرا همیشه با بزرگتر از خودشان ارتباط دارند و اگر دقت کنید در بازیها یا به دنبال بزرگتر از خود میروند یا به دنبال کوچکتر از خود هستند و به همین خاطر بعدها در روابط دوستانه در مدارس که با هم سن و سالانشان هستند دچار اشکال شده و شاید آسیبهای جبران ناپذیری ببینند ولی اگر برادر یا خواهر با فاصله سنی بین 20 تا 35 ماه داشته باشند در صورت رعایت درست قوانین پرورش و تعلیم و تربیت توسط پدر و مادر کمک خواهد کرد که کودکانمان رابطه برابر را فرا بگیرند و بتوانند با همسالان خود ارتباط سالم و دوستانه برقرار کنند.

سیستم خانواده تک فرزندی خطر فرماندهی وفرمانبرداری است و اصولا رابطه های نابرابر رو ترویج میکند و به همین دلیل جامعه کمونیستی مثل چین سیستم تک فرزندی را ترویج میدهد.

ویژگی بچه تنها تخیلی بودنشان است چون باید توی اتاق چشم به سقف بیاندازد و خیال بکند.

بچه تك معمولا گرايش به پيروي دارد و اگر اين گرايش رو داشته باشد مدام به بقيه توجه ميكند و از طريق تقليد سعي در ياد گيري دارد. بچه هاي تنها معمولا اهل تقليد از دوستانند.

اگر به هر دلیلی امکان داشتن فرزند دوم را ندارید مهمترین نکته اینست که تا جایی که میتوانید فرزند تک خود را در ارتباط با دوستان هم سن و سالش قرار دهید و به او کمک کنید تا بتواند بیشتر روز خود را در هر سن و سالی که هست با دوست خود بگذراند.

كودكان تك معمولا مضطرب، دچار شرم و خجالت و كمال پرست هستند. براي همين من با بچه تك موافق نيستم. دو يا سه بچه رو توصيه ميكنم.

اگر به هر دليلي يك بچه داريد، تمام سعي خود را بكنيد كمتر با بزرگسالان و بيشتر با همسالانش وقت صرف كند. مهد رفتن را به صورت هر روز قبل از س سالگي اغاز كنند و از شش سالگي عضو ورزش گروهي باشند و در ميدان بدوند و بدرخشند.


مطالب مشابه :


سخنرانی دکتر مجد در مورد رابطه ج.ن.س.ی نرمال

وبلاگ روانشناسی شفای درون - سخنرانی دکتر مجد در مورد رابطه ج.ن.س.ی نرمال - - وبلاگ روانشناسی




کارل راجرز

وبلاگ روانشناسی شفای از دوستانی که وبلاگ شفای درون را لینک میکنند تشکر میکنم نیاز به




تست وسرگرمی انتخاب حیوان

وبلاگ روانشناسی شفای درون - تست وسرگرمی انتخاب حیوان - - وبلاگ روانشناسی شفای درون




همیشه احساس گناه دارید؟

وبلاگ روانشناسی شفای درون - همیشه احساس گناه دارید؟ - - وبلاگ روانشناسی شفای درون




عقده حقارت یا خود کم بینی

عقده حقارت یا خود کم بینی از رایج ترین آسیب های روانی نوجوانان و جوانان در عصر حاضر محسوب می




اختلال شخصیت بدبینی

وبلاگ روانشناسی شفای درون - اختلال شخصیت بدبینی - - وبلاگ روانشناسی شفای درون




آموزنده

وبلاگ روانشناسی شفای درون از دوستانی که وبلاگ شفای درون را لینک میکنند تشکر میکنم نیاز




سایکوز چیست؟

وبلاگ روانشناسی شفای درون - سایکوز چیست؟ - - وبلاگ روانشناسی شفای درون




دکتر فرهنگ هلاکویی

وبلاگ روانشناسی شفای درون - دکتر فرهنگ هلاکویی - - وبلاگ روانشناسی شفای درون




وابستگی چیست ؟

وبلاگ روانشناسی شفای درون - وابستگی چیست ؟ - - وبلاگ روانشناسی شفای درون




برچسب :