تشخیص کارت گرافیک نصب شده و مقدار حافظه کارت گرافیک

در این پست می خوام بگم که چطور میشه با استفاده از یک کد مخصوص ، مدل و اندازه کارت گرافیک رو فهمید به اضافه اینکه از همین طریق می تونید بفهمید که آیا کارت گرافیک شما روی سیستم نصب شده یا نه . پس با ما همراه باشید .

فهمیدن مدل و مقدار کارت گرافیک توسط RUN

ابتدا گزینه Start رو باز و Run رو انتخاب کنید . در پنجره ای که باز میشه عبارت DXDIAG رو ( فرقی نمی کنه با حروف بزرگ یا کوچک ) وارد کنید و OK رو بزنید . در این حالت پنجره ای باز میشه که گزینه های YES و NO داره NO رو بزنید . بعد از این مرحله پنجره ای به شکل زیر باز میشه که چند تا تب Tab داره . به قسمت Display بروید در این tab و در قسمت Device اگر کارت گرافیک نصب باشه ، نام کارت گرافیک و شرکت سازنده رو میزنه ، حافظه تقریبی رو هم میزنه ( Approx . Total Memory )  . اگر کارت گرافیک نصب نباشه در این قسمت یعنی همون Approx total memory عبارت n/a که مخفف Not Available هست رو نشون میده .

برای مثال در شکل زیر ، کارت گرافیک مربوط به شرکت nVidia  است و مقدار حافظه اون ۵۱۲ مگا بایته .

 

پنجره مربوط به دیدن مشخصات کارت گرافیک

پنجره مربوط به دیدن مشخصات کارت گرافیک

 

تب tab های دیگه رو هم بررسی کنید . مثلا در قسمت Sound هم می تونید به نصب بودن کارت صدا پی ببرید .

در ویندوز سون می تونید از کادر جستجوی موجود در Start نیز عبارت dxdiag رو وارد کنید تا به همین نتیجه برسید . برای لپ تاپ هم به همین شکل می تونید متوجه مقدار حافظه کارت گرافیک لپ تاپ تون بشید .

نصب کارت گرافیک لپ تاپ

خب نصب کارت گرافیک کامپیوتر رومیزی که به سادگی انجام میشه . کلا دو مرحله داره ، نصب فیزیکی خود کارت گرافیک در اسلات مربوطه که معمولا الان درگاه PCI-E روی مادربورد هست . مرحله بعدی نصب درایور کارت گرافیک هست که داخل DVD درایور که حین خرید بهتون میدن ( داخل جعبه کارت گرافیک هست ) موجوده .

اما نصب کارت گرافیک لپ تاپ مقوله دیگه ایه که شاید خیلی ها ندونن . برخی از لپ تاپ ها دو تا گرافیک دارن . یک گرافیک با مقدار و قدرت کمتر که به صورت داخلی در خود پردازنده هست . یک گرافیک هم که به صورت مجزا و با قدرت بیشتر معمولا از دو شرکت بزرگ تولید کننده کارت های گرافیک یعنی Nvidia و یا AMD ATI هست . شما کاری که میکنید اینه که اول درایور گرافیک اولی یعنی گرافیک سبک تره که داخل CPU کار گذاشته شده رو نصب میکنید . درایور این گرافیک داخل DVD درایور لپ تاپ هست . این گرافیک معمولا ساخت شرکت اینتل هست .

اما کارت گرافیک دوم رو هم باید نصب کنید . درایور این کارت  گرافیک هم داخل DVD درایور لپ تاپ موجوده .

اگر درایور های لپ تاپ رو که خب درایور کارت گرافیک هم شامل میشه ف گم کردید یا به هر دلیلی دسترسی بهش ندارید ، مجبورید از اینترنت دانلود کنید . به وب سایت رسمی شرکت سازنده لپ تاپ برید و مدل لپ تاپ خودتون رو سرچ کنید . در سایت شرکت و بعد از جستجوی مدل لپ تاپ تون ، دنبال کلمه Support یا Download بگردید . در این قسمت شما بعد از انتخاب سیستم عامل ، می تونید درایور های مورد نظر رو دانلود کنید .

توجه داشته باشید که در لپ تاپ هایی که از دو کارت گرافیک استفاده میشه معمولا اون گرافیک ضعیف تره برای کارهای دم دستی تعبیه شده و کارت گرافیک دوم یا اصلی که به صورت مجزا هست برای کارهای گرافیکی سنگین مثل بازی طراحی شده . برخی لپ تاپ ها به صورت پیش فرض روس گرافیک اول هستن و هر وقت که نیاز شد ، روی کارت گرافیک قوی تر سوئیچ می کنن . اما برخی لپ تاپ ها هم باید به صورت دستی خودتون راش بندازین . برای این کار باید اول درایور کارت گرافیک نصب باشه و بعد از اون وارد کنترل پنل کارت گرافیک قوی تره برید و اونجا گزینه هایی که ازتون می پرسه رو روی کارت گرافیک قوی تره تنظیم کنید .

دلیل اینکه دو تا کارت گرافیک در لپ تاپ استفاده میشه اینه که تا زمانیکه نیاز به گرافیک قوی پیدا نکردید ، گرافیک معمولی کارتون رو راه بندازه و توان الکتریکی کمتری از باتری کشیده بشه .


مطالب مشابه :


برسی کامل DirectX 11

همچنین دو الگوریتم جدید برای متراکم کردن و زیرا کارت های گرافیک ارزان قیمتی مانند 5450 و




کارت گرافیکی

جایگاه کارت گرافیک. تولید کنندگان کارت ها و تراشه های ( Chip set ) گرافیک ، سخت افزار خود را هر شش




نگاهی به قابلییت های Directx 11

nvidia کارت های گرافیکی - معرفی کارت های گرافیک انویدیا و سخت افزار




اولین کارت اعتباری بیت‌کوین جهان در راه است

آموزش.گرافیک.دانلود.برنامه نویسی - اولین کارت اعتباری بیت‌کوین جهان در راه است - hsbteam




دانلود رایگان پروژه درس سخت افزار 2

از جمله این الگوریتم ها می توان به آنهایی که برای پرسپکتیو و یا کارت گرافیک خود را




تشخیص کارت گرافیک نصب شده و مقدار حافظه کارت گرافیک

مشـــق شـــب - تشخیص کارت گرافیک نصب شده و مقدار حافظه کارت گرافیک کتابهای طراحی الگوریتم.




پردازنده Corei 7 اینتل

nvidia کارت های گرافیکی - معرفی کارت های گرافیک انویدیا و سخت افزار




جدیدترین درایو کارت گرافیک از شرکت NVIDIA

دانلود رایگان نرم افزار - جدیدترین درایو کارت گرافیک از شرکت nvidia -




برچسب :