آش رشته

 

          آش رشته خاله خانم

مواد لازم براي 4-6 نفر <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

نخود و لوبيا چيتي ----------------------------------------- روي هم يك استكان

عدس ------------------------------------------------------ يك استكان

پياز داغ ---------------------------------------------------- يك ليوان سرپر  

سبزي آش ( تره، جعفري، اسفناج، كمي گشنيز ) ------- يك كيلو

رشته آش ------------------------------------------------- نصف يك بسته

نعناع خشك ----------------------------------------------- يك قاشق غذا خوري سرپر  

كشك ------------------------------------------------------ به مقدار لازم

نمك و زرد چوبه و فلفل سياه ----------------------------- به مقدار لازم

 

طرز تهيه :

 

نخود و لوبيا چيتي را از شب قبل خيس كنيد و چند بار آب آن را عوض كنيد . در قابلمه مناسبي ( براي اين مقدار، قابلمه قطرحدود 30 سانتيمر و ارتفاع حدود 30-40 سانتيمتر مناسب است ) سه ليوان آب بريزيد و نخود و لوبيا چيتي را در آن بريزيد تا نيم پز شود . بعد از اينكه نخود و لوبيا چيتي تقريبا نيم پز شد ( كمي نرم شد ) عدس را به مواد بيفزاييد و بگذاريد با هم بپزند . اگر حين پخت چند بار آب مواد را عوض كنيد هم رنگ آش بهتر ميشود و هم براي كساني كه ناراحتي معده دارند كمتر ايجاد مشكل ميكند ( به خاطر اينكه حبوبات براي معده هاي ضعيف معمولا مشكل ساز است ) حدودا يك ساعت بعد از اينكه عدس را به مواد اضافه كرديد نيمي از پياز داغ را داخل مواد بريزيد و بعد از چند دقيقه سبزي آش را داخل قابلمه بريزيد و خوب هم بزنيد .

درب قابلمه را نگذاريد تا سبزي ها رنگشان يكباره تيره نشود . وقتي سه – چهار دقيقه از اضافه كردن سبزي ها گذشت و مواد را خوب با هم مخلوط كرديد درب ظرف را بگذاريد و اجازه دهيد آش با حرارت ملايم بپزد . براي پخت اين آش زماني نميشود تعين كرد . چون بسته به حجم و نوع مواد زمان پخت متغير است .

ولي رشته را هنگامي به آش اضافه كنيد كه نهايتا 30 دقيقه بعد بخواهيد آش را سرو كنيد يا از روي حرارت برداريد. براي اينكه وقتي رشته را اضافه ميكنيد اگر از 30 دقيقه بيشتر روي حرارت باشد ( حتي حرارت كم ) به هم ميچسبد و كم كم ته ميگيرد . و شما مجبوريد كه آش را هم بزنيد و رشته در اثر هم زدن خرد ميشوند و ظاهر و طعم آش را خراب ميكنند .

توجه كنيد كه موقع پختن آش رشته هرگز از ابتدا نمك را به مواد اضافه نكنيد . به خاطر اينكه رشته آش به اندازه كافي نمك دارد . بعد از اضافه كردن رشته و در واقع قبل از اينكه آش را در ظرف مناسب بريزيد نمك و فلفل و زرد چوبه آن را اندازه كنيد .

قبل از سرو كردن آش در ظرف مناسب مقداري از كشك را داخل آش بريزيد و هم بزنيد البته اگر كساني هستند كه آش را بدون كشك دوست دارند ( مثل خاله خانم ! ) براي آنها آش بدون كشك كنار بگذاريد !

و بعد آش را در ظرف بكشيد و روي آن را با كش و نعناع داغ و باقيمانده پياز داغ تزئين كنيد .

 

براي درست كردن نعناع داغ ، براي اينكه رنگ آن زياد تيره نشود ، در تابه كوچكي مقدار كمي روغن بريزيد و منتظر داغ شدن آن نمانيد ! نعناع را سريع به آن اضافه كنيد و همين كه چند بار هم زديد نعناع را از روي حرارت برداريد تا رنگ آن تيره نشود .

 

براي اينكه پياز داغ هايي با ظاهر بهتر داشته باشيم بهتر است ابتدا موقع خرد كردن پيازها توجه كنيد كه اندازه آنها يكدست باشد تا موقع سرخ شدن رنگشان تيره و روشن نشود و  بعد از سرخ شدن ، پياز ها را داخل يك آب كش پخش كنيد تا روغن اضافي آن گرفته شود و پيازها به هم نچسبند .

 ازمن نشنيده بگيريد ولي تجربه نشان داده سرخ كردن پياز در روغن جامد !! و حرارت ملايم ، هم رنگ پياز ها را بهتر ميكند و هم عطر و مزه آنها را !

ولي شما از روغن مخصوص سرخ كردني استفاده كنيد !

بعد از سرخ شده پيازها در روغن و تفت دادن آنها با مقدار كمي زرد چوبه ، اگر كمي پودر زعفران خشك روي آنها بپاشيد و بلافاصله هم بزنيد رنگ پيازداغ بسيار بهتر ميشود و همچنين عطر آن .

 


مطالب مشابه :


آش رشته

مطبخ خاله خانم - آش رشته - به نظر خاله خانم پختن غذا از خوردن غذا لذت بخش تر است ! ( قاطی پلو )




رشته پلو قيصي ( آذربايجان )

آموزش بهترین غذاهای ایرانی،آشپزی ایرانی - رشته پلو قيصي ( آذربايجان ) - آشپزی ایرانی‌ و غذای




آموزش و دستور پخت 63 نوع غذای ایرانی

آش رشته; باقالا پلو; بوقلمون سرخ شده درسته ; کباب شش لیک - کفته تبریزی - کوفته تبریری




فهرست

رشته پلو آلبالو پلو کاری پلو کوفته تبریزی کوفته لپه کوفته پنیر در سس خامه ای




غذا های طب سنتی(بخش اول)

پلو : معندل روبه کلم پلو : سرد. 19. رشته پلو : 28. کوفته تبریزی :




برچسب :