انتخاب رشته ی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی سال 1391

سلام

تو وبلاگ بچه های خلیج فارس، یکی از خوانندگان خواسته بود که با توجه به نزدیکی زمان انتخاب رشته ی کارشناسی ارشد یه پست به درد بخور در این مورد بذاریم تا کمکی بهشون برای انتخاب رشته بشه. بد ندیدم این پست رو اینجا هم قرار بدم تا بلکه به درد کسی بخوره. هر چی نباشه، ما مهندسان جوانیم دیگه.

گرایش های ارشد مهندسی شیمی

بد نیست بدانید...

دوره كارشناسی ارشد مهندسی شیمی همچون پل رابطی است كه دوره كارشناسی و دكترای این رشته به هم متصل می‌كند. در این دوره دانشجویان با گذراندن سطوح پیشرفته دروس دوره كارشناسی، از طرفی با جزئیات مباحث علمی دوره كارشناسی همچون مكانیك سیالات، ترمودینامیك، انتقال حرارت و... آشنا گردیده و از طرف دیگر به صورت مقدماتی با كلیات مباحث دوره دكتری آشنا می‌شوند.

دوره كارشناسی ارشد مهندسی شیمی عموماً شامل ۳۳ واحد درسی در چهار نیم‌سال تحصیلی است كه از این تعداد ۶ یا ۸ واحد آن به پروژه كارشناسی ارشد تعلق می‌گیرد (بسته به نظری یا عملی بودن پروژه). این دوره گرایش‌های متنوعی را شامل می‌شود كه هر گرایش دروس تخصصی مربوط به خود را دارد. به طور متوسط ۱۵ واحد از دروس كارشناسی ارشد به دروس تخصصی اختصاص دارد و سایر واحدها مربوط به دروسی است كه بین تعدادی از گرایش‌ها مشترك می‌باشد. در ادامه به طور مختصر با تعدای از گرایش‌های دوره كارشناسی ارشد مهندسی شیمی كه برگرفته از برنامه آموزشی دانشگاه صنعتی شریف می‌باشد، آشنا می‌شویم.

گرایش طراحی فرایند

این گرایش از آنجا كه شامل دروس تخصصی كاربردی در صنایع مهندسی شیمی می‌باشد، در بین دانشجویان علاقه‌مندان زیادی دارد. در این گرایش دانشجویان با اصول طراحی فرایندهای مهندسی شیمی و تجهیزات مربوطه آشنا می‌شوند و همچنین كار كردن با نرم‌افزارهای طراحی مهندسی شیمی را فرا می‌گیرند. طراحی تجهیزات فرایندی، طراحی مفهومی فرایندهای شیمیایی، ایمنی در فرایندهای شیمیایی و طراحی فرایندها به كمك كامپیوتر از جمله دروس تخصصی این گرایش می‌باشد. دروس مشترك این گرایش عبارتند از مكانیك سیالات پیشرفته، طراحی راكتور پیشرفته و ریاضیات عددی پیشرفته.

گرایش پدیده‌های انتقال و فرایندهای جداسازی

در این گرایش دانشجویان دروس مربوط به پدیده‌های انتقال یعنی انتقال حرارت پیشرفته، انتقال جرم پیشرفته و انتقال مومنتوم (مكانیك سیالات پیشرفته) را می‌گذرانند. آشنایی با انواع فرایندهای جداسازی مانند تقطیر، استخراج، تبلور و نیز شبیه‌سازی و مدل‌سازی فرایندها از جمله مباحثی است كه به صورت تخصصی در این گرایش مورد بررسی قرار می‌گیرند. این گرایش با توجه به دروس مربوطه زمینه‌ای مناسب را برای ادامه تحصیل در دوره دكتری فراهم می‌سازد. دروس مشترك این گرایش عبارتند از: ریاضیات عددی پیشرفته، طراحی راكتور پیشرفته و ترمودینامیك پیشرفته.

گرایش پلیمر

رشد روزافزون كاربرد مواد پلیمری در صنایع و همچنین وسعت مباحث مربوط به علم پلیمر، سبب افزایش تعداد علاقه‌مندان به این گرایش گردیده است. شیمی فیزیك پلیمرها، رئولوژی(1) پلیمرها، خواص مكانیكی و شكل‌دهی مواد پلیمری و همچنین مكانیك كامپوزیت‌ها(2) به صورت تخصصی در گرایش پلیمر تدریس می‌گردند. این گرایش زمینه‌ای مناسب را برای دانشجویانی فراهم می‌آورد كه قصد ادامه تحصیل در دوره دكترای پلیمر را دارند. ریاضیات عددی پیشرفته و طراحی راكتور پیشرفته دروس مشترك گرایش پلیمر می‌باشند.

گرایش ترموسینیتیك و كاتالیست

همان‌گونه كه از نام این گرایش برمی‌آید، مبحث تخصصی آن ترمودینامیك و واكنش‌های شیمیایی است. مبانی كاتالیست‌ها در مهندسی شیمی، فرایندهای الكتروشیمیایی، ترمودینامیك محلول‌ها و ترمودینامیك آماری از دروس تخصصی این گرایش می‌باشند. دانشجویان علاقه‌مند به مباحث ترمودینامیكی با انتخاب این گرایش می‌توانند زمینه‌ای مناسب برای ادامه این مبحث را در دوره دكتری برای خود فراهم آورند. دروس مشترك این گرایش عبارتند از ریاضیات عددی پیشرفته، مكانیك سیالات پیشرفته، انتقال جرم پیشرفته و طراحی راكتور پیشرفته.

گرایش شبیه‌سازی و كنترل

آشنایی با سیستم‌های كنترلی حاكم بر فرایندها موضوع اصلی این گرایش می‌باشد. درس ریاضیات مهندسی نقش مهمی را در فهم دروس این گرایش ایفاء می‌كند. كنترل مدرن و بهینه، كنترل دیجیتالی، كنترل غیر خطی و كاربرد هوش مصنوعی در مهندسی شیمی از جمله دروس تخصصی این گرایش می‌باشند. دروس مشترك این گرایش عبارتند از طراحی راكتور پیشرفته، ریاضیات مهندسی پیشرفته و مكانیك سیالات پیشرفته.

گرایش محیط زیست

مسائل محیط زیستی صنایع از موضوعاتی است كه اخیراً مورد توجه بیشتری قرار گرفته است. از آنجا كه صنایع مربوط به مهندسی شیمی از جمله صنایعی هستند كه تأثیر فراوانی در محیط زیست دارند لذا گرایش محیط زیست در مهندسی شیمی اهمیت ویژه‌ای می‌یابد. مباحث تصفیه آب و فاضلاب و ضایعات جامد، تصفیه بی‌هوازی و كنترل آلودگی هوا از جمله موضوعاتی هستند كه در این گرایش به صورت تخصصی آموزش داده می‌شوند. مكانیك سیالات پیشرفته، ریاضیات عددی پیشرفته و طراحی راكتور پیشرفته دروس مشترك این گرایش می‌باشند.

گرایش صنایع غذایی

دروس تخصصی این گرایش مربوط به صنایع تولیدی انواع مواد غذایی می‌باشد. طراحی ماشین‌آلات صنایع غذایی، رئولوژی مواد غذایی، بیوتكنولوژی مواد غذایی، بهداشت و نگهداری و بسته‌بندی مواد غذایی از مباحث تخصصی این گرایش هستند. ریاضیات عددی پیشرفته، ترمودینامیك پیشرفته و انتقال حرارت پیشرفته دروس مشترك این گرایش می‌باشند.

----------------------------------------------------

پی‌نوشت: همان‌گونه كه گفته شد دروس ذکرشده در هر گرایش مربوط به برنامه آموزشی دانشگاه صنعتی شریف می‌باشد و در سایر دانشگاه‌ها ممكن است هر گرایش در دو یا سه درس با دروس ذكر شده در بالا تفاوت داشته باشد.

منبع:      www.ahmad-lak.blogfa.com   

 

هر کس با چه رتبه ای کجا قبول می شه؟

معمولا این موقع ها، دانشجوها دنبال این هستند که ببینن با رتبه ی که اوردن، احتمال قبولیشون تو کدوم دانشگاه بیشتره. آمار جمع و جور بچه های ما در سال گذشته (سال ۱۳۹۰) این طوری بود:

من خودم طراحی فرایند دانشگاه سمنانم. بهترین رتبه ی ورودیمون تو روزانه ها، ۳۷۰ و پایین ترین اون اگه اشتباه نکنم، ۸۱۵ هستش که البته اون ۳۷۰، خیلی خیلی ایده آله.

بقیه ی رتبه ها هم به شرح زیره:

رتبه ۱۷. طراحی فرایند / دانشگاه تهران (روزانه)

رتبه ۱۵۷. مهندسی پیشرفته/ دانشگاه شیراز (روزانه)

رتبه ۱۹۷. علم و صنعت

رتبه ۳۶۷. مهندسی هسته ای / دانشگاه شریف (روزانه)

رتبه ۵۶۸. مهندسی شیمی پیشرفته / دانشگاه اصفهان (روزانه)

رتبه ۶۳۲. ترموسینتیک / دانشگاه سهند تبریز (روزانه)

رتبه ۷۷۰. ترموسینتیک / دانشگاه تبریز (روزانه)

رتبه ۸۱۷. ترموسینتیک / دانشگاه سهند تبریز (روزانه)

رتبه ۹۴۱. مهندسی شیمی پیشرفته / دانشگاه بوشهر (روزانه)

رتبه ۱۰۰۰ و خورده یش یادم نیست. صنایع غذایی/ دانشگاه فردوسی مشهد (روزانه) و مهندسی پیشرفته/ باهنر کرمان (شبانه)


مطالب مشابه :


با چه رتبه ای چه رشته ای قبول می شوم !!!

با چه رتبه ای چه رشته ای قبول می شوم !!! با چه رتبه ای چه رشته ای قبول می شوم !!!




با چه رتبه ای و در چه مکانی، ارشد قبول می شویم؟

با چه رتبه ای و در چه مکانی، ارشد قبول می با چه رتبه ای و در چه مکانی، ارشد قبول می شویم




رتبه دانشگاه های دولتی

خودتون و دوستاتون با چه رتبه ای کجا قبول شدین؟:: (البته مسلما خیلی بهتر قبول می شد)




انتخاب رشته ی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی سال 1391

برنامه آموزشی دانشگاه صنعتی شریف می‌باشد، آشنا میشویم. کس با چه رتبه ای کجا قبول می




توصیه هایی برای انتخاب رشته کنکور سراسر سال 91

ما به آن بخورد قبول می شویم اما انتخاب است رتبه ای که در کجا و با چه چیزهایی




رتبه های برتر کنکور چه می دانند که رتبه ی برتر کنکور می شوند؟!

رتبه های برتر کنکور چه می دانند که که قبول می شیم و جهانی متصل می شویم و به




دست نوشته شهید احمدرضا احدی رتبه اول کنکور سال ۶۴

همه محیا می شویم تا سال که قطه ای نم یافتی. با امید های خون با حرمله چه




یادداشتی ماندنی از رتبه اول کنکور پزشکی سال 1364

به به چه چه می کنند و با پیشانی‏ای نسبتاً سال 1364 با كسب رتبه نخست كل




مشکل بدبینی و راه درمان آن

زده‌ای؟ چه هر کجا می‌روی ایم، با روش هائی تربیت می شویم که مورد




مشاوره المپیاد ریاضی

انتخاب نهایی که کدوم کتاب بیش‌تر به دردت می‌خوره با چه کتاب دیگه ای قبول شویم چه




برچسب :