پروپوزال چیست؟

اولین قدم دانستن معنی پروپوزال است: طرح پیشنهادی

قدم بعد کاربرد پروپوزال: به منظور معرفی پروژه ی خود یا دامنه ی فعالیت خود گاهی لازم است که شرحی از خود را در اختیار کارفرما یا موسسه مورد نظر قرار داد. در واقع پروپوزال شرحی از امکانات و اختیارات ماست. این طرح بر مبنای علاقه مندی و پژوهشهای فردی متقاضی و مبتنی بر فرضیه های علمی و استنتاجات تحقیقاتی است و فرد می تواند شاخه ی تحقیقی و میزان سوابق فعالیت قبلی و نتایج حاصل را اعلام کند.

نگارش پروپوزال: در نگارش پروپوزال سطح دانش مخاطب و نیز موقعیت آنان باید در نظر گرفته شود. اگر مخاطب پروپوزالی دارای دانش کافی نباشد باید مطالب در آن به صورت غیر فنی و ساده آورده شود. استاندارد خاصی برای نگارش یک پروپوزال وجود ندارد لیکن فرمت های متداول متعددی وجود دارد و برخی از سازمانها و موسسات آموزشی فرمت های از پیش تعیین شده ای برای این کار دارند.

نحوه نگارش پروپوزال:

در نوشتن پروپوزال باید به نکات ذیل توجه فرمایید:

- معرفی موضوعی كه برای پایان نامه خود انتخاب كرده اید

- توضیح اهمیت آن موضوع

- ذكر پ‍‍ژوهش هایی كه در گذشته در این باره صورت گرفته

- نتایجی كه فكر می كنید از تحقیق خواهید گرفت

- روش یا روش هایی كه در پژوهش از آن ها بهره خواهید گرفت

- منشور و قالب بندی شكل پروپوزال بنا بر هدفی كه از آن دارید و یا به مقتضای رشته تحصیلی شما

شكل بندی بنیادین آن، همواره باید شامل عنوان بندی ها و بخش های زیر باشد :

1- موضوع تحقیق

ذیل این عنوان باید عنوان دقیق تحقیق را ذكر نمایید.

2- توضیح موضوع و اهمیت آن

در این بخش باید جوانب موضوع، چگونگی ارتباط آن با رشته ی تحصیلی مورد نظر و اهمیت موضوع به لحاظ علمی و كاربردی را توضیح فرمایید.

3- ادبیات تحقیق و پژوهش های مرتبط

باید توضیح مختصری درباره تحقیقاتی كه پیش از شما روی این موضوع و موضوعات نزدیك به آن انجام شده بدهید. در این بخش در واقع باید به ذكر پژوهش هایی بپردازید كه شما قصد دارید یافته های آن ها را تكمیل و اشتباهات آن ها را رفع و یا نتایج آن ها را رد نمایید.

4- اهداف و فرضیه ها

در این قسمت به ذكر نتایجی بپردازید كه فكر می كنید از تحقیق می توانید بگیرید.

هدف , سمت حرکت و مقصود از تحقیق را توضیح دهید.

5- روش ها و ابزار های تحقیق

توضیح دهید كه در انجام پروژه از چه روش هایی سود برده اید و چه ابزارهایی را برای رسیدن به اهداف تحقیق خواهید داشت.

6- منابع

فهرستی از منابعی كه فكر می كنید از آن ها استفاده خواهید نمود و به كار شما مرتبط است را به ترتیب نام منظم كنید.

نكات مهم

1- پروپوزال را با موضوع شروع نكنید، بلكه عنوانی را در روی جلد بیاورید و بعد متن پروپوزال را بنویسید

 2- نكات زیر را در مورد انتخاب و نگارش تیتر تحقیق رعایت نمایید :

الف) سعی كنید موضوع روشن و ساده باشد.

ب ) عنوان پروژه را به صورت خلاصه ای فشرده از آن چه در ذهن دارید در نظر بگیرید. سعی كنید با همان یك جمله عنوان پروژه بتوانید منظور اصلی تحقیق و هدف هایتان را به خواننده منتقل كنید. عنوان كار شما باید كاملاً مشخص كند كه شما می خواهید چه چیز را و در چه شرایطی مطالعه نمایید.

پ ) در جمله بندی عنوان پروژه دقت كنید تا چیدمان آن طوری باشد كه آن چه اصل موضوع تحقیق شماست از فرع آن قابل تشخیص باشد.

ت ) سعی كنید كلمات اضافی را از عنوان پروژه حذف كنید .

3- در رابطه با هدف تحقیق و موضوعی كه برای مطالعه انتخاب كرده اید  دقت كنید كه در رابطه كامل با هم باشند و در نوشتن پروپوزال سعی نمایید كه این رابطه را به خوبی نمایش دهید.

4- در زمینه ی چگونگی انتخاب روش تحقیق نیز، وضع به همین ترتیب است. سعی كنید مناسب ترین ، عملی ترین ، علمی ترین روش را برای تحقیق انتخاب فرمایید. 

5- پروپوزال را منظم و با بخش بندی مناسب آماده کنید. سعی كنید مرز بین عنوان ها مشخص و مطالب را بر روی 1 روی كاغذ A4 تایپ نمایید.

6- حجم پروپوزال باید برای دوره های کارشناسی ارشد حداقل 5 صفحه و برای دکتری حداقل 8 صفحه باشد. در این میان حداقل یک صفحه به ادبیات تحقیق و حداقل یک صفحه به منابع تحقیق اختصاص و سعی نمایید از منابع جدید و به روز استفاده کنید و همه ی منابع پروژه فارسی زبان نباشند. هم چنین توجه کنید فونت استاندارد برای پروپوزال با سایز 12  میباشد.

7- از نوشتن موارد اضافه در پروپوزال ، مثل پیش گفتار و مقدمه و عرض ارادت برای استاد راهنما و غیره ، خود داری كنید .

8- در مورد نگارش انگلیسی ، درباره متن پروپوزال با یك مترجم و یا كسی كه انگلیسی ادبی را به خوبی می داند مشاوره نمایید. متن پروپوزال باید به لحاظ علمی و ادبی هیچ غلطی نداشته باشد.

9- پروپوزال با جدیت آماده کنید و جدی بگیرید! بررسی و ارزیابی علمی شما در واقع فقط از طریق پروپوزال است . پس تمام تلاش و دانش خود را برای تنظیم دقیق آن به كار بندید

 

منابع:

 

http://iranirsa.mihanblog.com/post/410

http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=17257&threadID=114831

www.webgozar.com/COUNTER/stats.aspx?code=586898

www.daneshju.ir/forum/archive/t-34408.html

www.tdins.org/Pubs/eArticles/Html/4/PropWriting.htm

www.iranirsa.mihanblog.com/post/41


مطالب مشابه :


پروپوزال چیست؟

اولین قدم دانستن معنی پروپوزال است: طرح پیشنهادی. قدم بعد کاربرد پروپوزال: به منظور معرفی پروژه ی خود یا دامنه ی فعالیت خود گاهی لازم است که شرحی از خود را در




پروپوزال چیست؟

پروپوزال چیست؟ اولین قدم دانستن معنی پروپزال است:طرح پیشنهادی. قدم بعد کاربرد پروپزال:به منظور معرفی پروژه خود یا دامنه فعالیت خود گاهی لازم است که شرحی از




نحوه تدوین پروپوزال

موضوع مقا له: نحوه تدوین پروپوزال. تدوین و گردآوری: سید عباس محمودی. (دانشجوی کارشناسی ارشد رشته حسابداری). واحد علوم تحقیقات ایلام. استاد راهنما: دکتر آرش نادمی.




آموزش نحوه تهيه پروپوزال پژوهشي

پروپوزال چيست؟ فرمتي است كه محقق از طريق آن اطلاعات مربوط به خود اطلاعات ، مربوط به مساله تحقيق و روش انجام آن ،اعتبارات مورد نياز براي انجام تحقيق را به اطلاع




آموزش پروپوزال نویسی(قسمت اول)

آموزش پروپوزال نویسی. قسمت اول. بسیاری از دانشجویان و پژوهشگران تازه کار درک درستی از معنا، کارکرد و اهمیت پروپوزال پژوهشی ندارند. کیفیت پژوهش نسبت




مراحل تكميل و ارائه فرم پيشنهادي موضوع پايان نامه(پروپوزال) تا مرحله دفاع و صحافي:

۲- مراجعه به سايت www.pnu.ac.irو ورود به قسمت فرم ها و آئين نامه ها ← ساير فرم ها ← فرم پروپوزال کارشناسی ارشد و تکمیل آن با تایید استاد راهنما. ۲-۱. پس از اماده شدن




اصول کلی طراحی پایان نامه و پروپوزال و نمونه هایی از آن ها

... طراحی پایان نامه و پروپوزال و نمونه هایی از آن ها. تاريخ : | | نویسنده : بهزاد نجف نژاد. فهرست اصول طراحی پروپوزال و پایان نامه دانشگاه علوم و تحقیقات آذربایجان غربی




نحوه نگارش طرح تحقيق یا پروپوزال

یکی از مهمترین فاکتور های تاثیر گذار بر موفقیت در تحصيلات تكميلي و شاید مهمترین فاکتور ، موضوع طرح تحقیق (پروپوزال) و کیفیت نگارش آن است.




چگونه یک پروپوزال بنویسیم؟

چگونه يك پروپوزال بنويسيم؟ اولين قدم براي نوشتن يك پروپوزال انتخاب موضوع است و موضوع بايد داراي معيارهايي باشد كه خلاصه آنها به شرح زير است. معيارهاي




برچسب :