مصاحبه با مديران محترم مدارس راهنمايي رسالت/شهیددستغیب و استثنایی امید

 

مصاحبه با خواهر دلبر زارع مديريت محترم مدرسه راهنمايي رسالت روستاي كمجان

1- لطفا خودتان را به طور کامل معرفی نمایید و بفرمایید تا امروز چه سمتهایی داشته اید ؟

بسم الله الرحمن الرحیم الحمدالله و سلام علی رسول الله  و اله با سلام و خسته نباشید خدمت تمامی همکاران و دانش آموزان عزیز /بنده حقیر دلبر زارع متولد روستای کمجان کربال که دوران ابتدایی خود را در دبستان شهید علی محمد زارع پشت سر گذاشته ام و دوران راهنمایی و دبیرستان و 2 ساله دانشگاه را در شهرستان مرودشت گذرانده ام  و در سال 1377 با مدرک دیپلم دانشسرا در آموزش و پرورش استخدام شده و همزمان با کار و تشکیل زندگی ادامه تحصیل داده و در سال 82 از مرکز تربیت معلم  شهید رجایی و در سال 87 از دانشگاه آزاد فسا در رشته کارشناسی الهیات و معارف اسلامی فارغ التحصیل شده ام و به جز دوران تحصیل و دانشسرا 12 سال است که در سمتهای مختلف در خدمت دانش آموزان و همکاران در سه مقطع تحصیلی بوده ام .

1 سال تدریس ، 2 سال معاونت ، 1 سال سرپرست دبیرستان شبانه روزی و 8 سال در سمت مدیر مدارس ابتدایی و راهنمایی منطقه انجام وظیفه نموده ام .

2- انگیزه شما از انتخاب پست مدیریت را در چه عواملی می دانید ؟به نظر من مدیریت یک پست نیست بلکه بیشتر یک مسئولیت و یک وظیفه است و انگیزه من از انتخاب آن به دلیل خدمت بیشتر بوده است .

3- چه مشکلاتی در مقطع راهنمایی وجود دارد ؟

هر مقطع تحصیلی مشکلات خاص خود را دارد با توجه به اینکه بنده حقیر توفیق خدمت در هر سه مقطع تحصیلی را داشته ام کم و بیش با مشکلاتشان آشنایی دارم . بیشترین مشکل مقطع راهنمایی به این دلیل است که دانش آموزان دوران حساس بلوغ و نوجوانی را در این مقطع پشت سر می گذارند نیاز به یک مشاور در مدارس راهنمایی لازم و ضروری می باشد

4-مهمترین برنامه های شما جهت پیشرفت تحصیلی دانش آموزان و دبیران چه بوده است و به نظر خودتان چند درصد موفق به اجرای این برنامه ها شده اید ؟

برنامه ها که زیاد بوده ولی قبل از اجرای هر برنامه ای اولین کار همیشه سعی کرده ام ارتباط صمیمی با همکاران و دانش آموزان و اولیای آنها داشته باشم و همیشه در چهره دانش آموزان چهره فرزند خودم را دیده ام و سعی بر این داشته ام که تهدیدها را به فرصت تبدیل کرده و روحیه پرخاشگری را در دانش آموزان و همکاران از بین ببرم.

به نظرات همکاران و دانش آموزان بسیار اهمیت می دهم و با تقسیم کار بین همکاران و دانش آموزان روحیه تعاون و همکاری و وحدت و یکدلی را ایجاد نماییم و با انجام برنامه هایی از قبیل بانک تلاش . ستاره های هر کلاس اجرای برنامه تولد همگانی . اجرای نهاد وحدت . طرح عفاف و حجاب و طرح مدرسه با نشاط و طرح اردوی رایگان و انجام برنامه هایی از این قبیل زمینه پیشرفت دانش آموزان و همکاران را فراهم نمایم و در این کار بيشتر موفق بوده ام .

5- چه توصیه ای برای کارکنان شاغل در مقطع راهنمایی دارید ؟

بنده کوچکتر از آنم که برای همکاران توصیه ای داشته باشم اما من باب وظیفه عرض می کنم که همکاران محترم کار مدرسه می تواند مثل شکر و نمک باشد شکر دانش آموزان را به خواستن جلب می کند و نمک آنها را همیشه تشنه یادگیری می نماید پس باید کاری کنیم که بچه ها بدانند و بتوانند و به کار ببندند .همکاران محترم اراده کنیم که همیشه به وجود آورنده تحولات باشیم نه قربانی تغییرات

6- یک خاطره شیرین و تلخ از زمان مسئولیت در این پست را شرح دهید ؟

خاطرات تلخ و شیرین فراوان است .اما یک خاطره شیرین که همیشه از آن به عنوان معجزه یاد می کنم . دانش آموزی داشتم که بسیار پرخاشگر و لجوج بود و با دیگر دانش آموزان ارتباط خوب و مناسبی نداشت حتی والدین نیز از دستش عذاب می کشیدند . روشهای گوناگون به کار بردم تا اینکه با صحبت با والدین او متوجه شدم که به هنر بافندگی علاقه بسیار دارد . از همین مساله بهره گرفتم و برای تشویقش نمایشگاهی از آثار انجام شده او در کنار سایر بچه ها دایر کردم . اثر این کار در حد یک معجزه بود و رفتار او را به کلی تغییر داد .

7- از تعداد دانش آموزان ، کلاس ها و جو آموزشگاه خودتان هم بگویید ؟

تعداد دانش آموزان مدرسه رسالت 77 نفر هستند کلاس ها هم سه کلاس و دبیران عزیز هم بسیار فعال و تلاشگر هستند جو آموزشگاه بسیار صمیمی و دوست داشتنی می باشد و مشکل خاصی نداریم

8- کارکنان مدرسه شما چگونه با شما کار می کنند چه توقعی از آنها دارید ؟

کارکنان مدرسه ما الحمدالله بسیار فعال و کوشا هستند و همکاری آنها با بنده حقیر بسیار خوب می باشد و همکاران در همه زمینه ها تلاش وافر ی دارند اول از خودم بعد از آنها توقع دارم که کارها را فقط برای رضای خدا انجام دهند .

9- تا چه مدت زمانی دوست دارید در این پست به دانش آموزان و دبیران خدمت کنید ؟

ما همیشه در خدمت دبیران و دانش آموزان بوده ایم و به عشق آنان کار کرده ایم اگر خداوند قبول کند تا نفس داریم در خدمتشان هستیم البته در هر سمتی که خواست خداوند باشد و لایق باشیم

در پایان نیز ضمن تشکر و تقدیر از مسئول محترم آموزش راهنمایی جناب آقای زارع یک خواهش از ایشان دارم  که در برنامه ریزی سال آینده و پست بندی دبیران مقطع راهنمایی این نکته را مد نظر داشته باشند که دبیران مدرسه ما یا از خرامه یا همگی را از شیراز انتخاب کنند تا مشکل تهیه سرویس همکاران حل شود و نیاز نباشد با مدارس همجوار سرویس بگیریم و دغدغه رسیدن به موقع را نداشته باشیم آرزوی سربلندی و توفیق همه خدمتگزاران به نظام اسلامی را از خداوند متعال خواهانم . ///////ضمن تقدير و تشكر از سركارخانم دلبر زارع كه وقت گرانبهاي خود را در اختيار ((گاهنامه راهنما ))قرار داده اند.براي شما و همكاران عزيزتان در مدرسه راهنمايي رسالت  آرزوي توفيق و سعادت روزافزون را از خداوند منان خواهان و خواستاريم.

 

مصاحبه با مدیریت محترم مدرسه راهنمایی شهید دستغیب، تنها مدرسه مختلط درمنطقه خرامه و شاید هم فارس .

1. لطفا خودتان را به طور کامل معرفی نمایید و بفرمائید تا امروز چه سمت هایی داشته اید ؟

با تشکر از شما که این فرصت را به بنده دادید . جهانبخش یداللهی ، متولد مرداد 1343 طایفه فارسی . دوره ابتدایی و راهنمایی را در مدرسه عشایری روستای کفدهک گذرانده و دیپلم اقتصاد از دبیرستان شهید بهشتی خرامه درسال 64 گرفته و درهمان سال در آزمون تربیت معلم رشته علوم اجتماعی پذیرفته شده و درسال 66 رسما وارد شغل مقدس معلمی شدم . همان سال اول کارم مدیر مدرسه شهید رزمجو ، روستای گورگیر شده و بعد از 6 سال که تدریس داشتم و درسال 73 برای ادامه تحصیل در آزمون سراسری رشته مدیریت آموزشی دانشگاه شیراز قبول شده و در سال 76 لیسانس گرفتم  و بعد به تدریس ادامه داده از سال 82 به مدت 7 سال مدیر آموزشگاه شهید دستغیب بودم وهم اکنون به عنوان معاون مجتمع شهید سیاوش یداللهی مسئولیت همین مدرسه را برعهده دارم.

2. انگیزه شما از انتخاب پست مدیریتی را در چه عواملی می دانید ؟

بنده پست مدیریت را انتخاب نکردم ، مدیریت مرا انتخاب کرد . در سال 82 از طرف مسئولین وقت آموزش و پرورش خرامه این سمت به من پیشنهاد و تکلیف شد. در این سال ها سعی کرده ام به تکلیف عمل کنم زیرا این پست در دست ما امانت است . فکر می کنم در 35 سال قدمت مدرسه دهمین مدیر آموزشگاه باشم .

3. چه مشکلاتی در مقطع راهنمایی به ویژه در مدرسه مختلط  وجود دارد ؟

مشکلات مقطع راهنمایی را همه کم و بیش می دانند . اما در مدرسه مختلط : 1 به دلیل مختلط بودن تفاوت های بسیاری بین دانش آموز پسر و دختر وجود دارد و می طلبد که از لحاظ مسائل تربیتی و آموزشی توجه و دقت بیشتری در مدرسه به عمل آید. 2. درس هایی نظیر آمادگی ، پرورشی ، دینی بخش احکام و به ویژه ورزش باید جدا تدریس گردد که به دلیل قدیمی و فرسوده بودن مدرسه و عدم امکانات هم برای دانش آموز و هم برای معلم تا حدودی سخت است . 3. رفتار ، گفتار ، نحوه تدریس و برخورد معلم با دانش آموز در مدرسه مختلط ظرافت های خاص خود را دارد که ایجاب می کند معلم منصفانه هر دو گروه را در نظر داشته باشد.

4. مهم ترین برنامه های شما جهت پیشرفت تحصیلی دانش آموزان و دبیران چه بوده است و به نظر خودتان چند درصد موفق به اجرای این برنامه ها شده اید ؟

عمل به وظیفه بر اساس اهداف دوره راهنمایی تحصیلی ، بخش نامه ها و دستورالعمل های صادره از طرف وزارت آموزش و پرورش ، توجه به قانونمداری درمدرسه ،توجه به روابط انسانی ، رعایت شان و احترام همکاران ، دانش آموزان و اولیای آنها و ... این که چقدر موفق بوده اند بهتر است دیگران قضاوت کنند.

5. چه توصیه ای به کارکنان شاغل در مقطع راهنمایی دارید ؟

ما باید در انجام وظیفه کوتاهی نکنیم و به نظر من حق دانش آموز بر معلم در شغل ما حق الناس است ، کاری نکنیم فردای قیامت به درگاه الهی شرمسار شویم .

6. یک خاطره شیرین و تلخ در زمان مسئولیت در این پست را شرح دهید ؟

همه لحظه های دوران خدمت به ویژه مدیریت خاطره است . در این سالها هرگاه به دلیلی در مدرسه نبودم روز بعد دانش آموزانم با بیان این جمله : آقای یداللهی کجا بودید ؟ دلمان برایتان تنگ شده بود به من انرژی مثبت داده و مرا بیشتر مجذوب خودشان می کردند . این شیرین ترین خاطره ام است . اما خاطره تلخ مرگ دو نفر از دانش آموزانم ناصر جاودانه در پاییز 83 در سانحه انفجار و میلاد پورسیاوش درشهریور 85 بر اثر تصادف ، که سخت ازمرگ آنها متاثر شدم . روحشان شاد.

7. از تعداد دانش آموزان ، کلاس ها ، دبیران و جو آموزشگاه خودتان بگویید ؟

مدرسه ما سه کلاس ، 54 دانش آموز و 10 نفر پرسنل که سه نفرشان از خواهران هستند ، به غیر از دبیر ورزش وزبان بقیه بچه های روستا هستند و همه به نوعی به هم وابسته ایم ، سببی یا نسبی به ویژه اینکه دو نفر از همکاران دانش آموزم بودند و امروز کار در کنارآنها حس خاصی دارد . فضای مدرسه ما دوستانه و صمیمی است و به نظرم در منطقه چنین فضایی کم نظیر است .

8. کارکنان مدرسه چگونه با شما کار می کنند ؟ چه توقعی از آنها دارید ؟

اساس کار در مدرسه ما بر احترام متقابل استوار است . همیشه به همکارانم می گویم من و شما وجود ندارد  اینجا ما هستیم  و کارها را دسته جمعی پیش می بریم . اگر مدرسه موفق باشد می گویند مدرسه شهید دستغیب همه سهیم هستند . از همکارانم توقع دارم به دلیل مختلط بودن مدرسه کار و همت مضاعف خود را دوچندان نمایند.

9. اگر سال دیگر هم مدرسه مختلط باشد ، باز هم آموزش راهنمایی را یاری می کنید ؟

فکر می کنم قبلا به نوعی پاسخ را دادم ، مدیریت یک تکلیف است و امانت ، باید دید آیا آموزش راهنمایی در سال بعد هم به بنده اعتماد دارد ؟

با تقدیر و تشکر از شما سرور عزيز و محترم که وقت گرانبهایتان را در اختیار ((گاهنامه راهنما ))قرار داديد.آرزوي توفيق و سربلندي براي شما و همكاران محترمتان  در مدرسه راهنمايي شهيد دستغيب را از خداوند منان خواستاريم.

.

 

مصاحبه با مديريت محترم مدرسه راهنمايي استثنايي اميدسر كارخانم كشاورز

1-لطفا خودتان را به  طور كامل معرفي نماييد و بفرماييد تا امروز چه سمتهايي داشته ايد؟

اينجانب كبري كشاورزي مدير آموزشگاه استثنايي باغچه بان شهر خرامه مي باشم. از سال 1377 با مدرك فوق ديپلم كودكان استثنايي گروه كم توان ذهني با سمت آموزگار اين گروه از دانش آموزان ،در اين مدرسه مشغول به كار شدم . پس از دو سال آموزگاري در رشته كودكان استثنايي در اصفهان مشغول به ادامه تحصيل شدم. در اين دو سال ضمن خدمت مامور به تحصيل تمام وقت بودم و تدريس انجام ندادم. سپس به آموزشگاه باغچه بان بازگشته و يك سال افتخار آموزگاري داشتم . سال 83-82 به سمت مديراستثنايي باغچه بان منصوب شده و تا كنون مديريت آموزشگاه را به عهده دارم.

2-انگيزه شما از انتخاب پست مديريتي را در چه عواملي مي دانيد؟

با علاقه اي كه به اين دانش آموزان داشته و دارم و هميشه دوست دارم در امور مختلف به آنها كمك كرده و مشكلات آنها را مرتفع سازم به پيشنهاد اداره استثنايي براي قبول اين مسئوليت پاسخ مثبت دادم و هميشه به دنبال راههاي جديد و عملكردي براي آموزش و به خصوص پرورش و نيز كشف استعدادهاي آنها در فعاليتهاي فرهنگي – هنري ، ورزشي و كارهاي عملي و در واقع كمك به استقلال آنها در امور روزمره زندگي مي باشم. البته اين امر با همكاري ساير پرسنل مدرسه تحقق يافته است.من فكر مي كنم اين فرصتي است كه خداوند متعال به من داده تا خود را در اين عرصه محك بزنم.

3-چه مشكلاتي در مقطع راهنمايي به ويژه در مدارس استثنايي مي دانيد؟

ورود دانش آموزان كم توان ذهني يا چند معلوليتي به دوره راهنمايي پيش حرفه اي حدود سن 17 سالگي به بالا مي باشد و در واقع رفتار آنان با توجه به  بلوغ جسمي و جنسي مانند سن دبيرستان عادي بوده ؛ همچنين توان پايين ذهني آنها قدرت تجزيه و تحليل را از آنها گرفته و خود نمي توانند از عهده حل مسائل و مشكلات اين سن برآيند ،بنابراين ناسازگاري و بعضي رفتارهاي ناپسند از آنها سرمي زند؛ لذا هدايت و مشاوره آنها بسيار مهم است.

 4-اصولا روش كار با دانش آموزان استثنايي در مقايسه با دانش آموزان عادي بسيار تفاوت دارد.شماو همكارانتان چگونه با آنها كار مي كنيد؟

در روش تدريس دانش آموزان كم توان ذهني يا چند معلوليتي استفاده از ابزار و وسايل كمك آموزشي يعني روش مجسم و عملي و تكرار و تمرين فراوان اهميت بسياري دارد. معمولا آموزش براي دانش آموزان عقب مانده ذهني شامل رشد مهارتهاي حركتي،مهارتهاي خود ياري،مهارتهاي اجتماعي،مهارتهاي ارتباطي و مهارتهاي درسي است.تفاوت در ميزان يادگيري اين دانش آموزان سبب شده كه آموزش هر يك از اين مهارتها به صورت انفرادي بر اساس شرايط جاري دانش آموز و نوعي برنامه آموزشي سامان مند باشد.هدفهاي برنامه آموزشي براي نوجوانان و جوانان اين گروه از معلولين، افزايش استقلال شخصي،بهبود فرصتها براي مشاركت در جامعه محلي،آمادگي براي اشتغال و تسهيل انتقال موفقيت آميز به دوران بزرگسالي است؛بنابراين با توجه به اين اهداف، روشها و برنامه ريزيهاي اين دانش آموزان با دانش آموزان عادي متفاوت مي باشد.

5--مهمترين برنامه شما جهت پيشرفت تحصيلي دانش آموزان و دبيران چه بوده است و به نظر خودتان چند درصد موفق به اجراي اين برنامه ها شده ايد؟

با توجه به اهدافي كه در پاسخ سوال قبل ذكر شد،فعال نمودن دبير ،دانش آموز،مشاور،مربي بهداشت و خانواده و هماهنگ بودن آنها با برگزاري جلسات كارگاههاي آموزشي،آموزش خانواده ،فراهم نمودن فرصتهاي مطالعه براي آنها،برگزاري مسابقاتي كه استعدادهاي دانش آموزان را شكوفا سازد از مهمترين برنامه هاي مدرسه جهت پيشرفت  دانش آموزان بوده است. درصد موفقيت در اجراي اين برنامه ها 90 درصد به بالا مي باشد و در غير اينصورت به اهداف مورد نظر دست نخواهيم يافت

6-چه توصيه اي براي كاركنان شاغل در مدارس عادي و استثنايي داريد؟

به عنوان خواهر كوچكتر به تمامي دبيراني كه در عرصه تعليم و تربيت تلاش مي كنند توصيه مي كنم در آموزش، بخصوص تربيت نسل نوجوان و جوان بسيار حساس و صبور باشند و آنها را به استقلال در شخصيت و كسب مهارتهاي لازم در زندگي و آينده نگري و استعداديابي هدايت كنند.به نظر بنده اهداف تربيتي و آموزشي مكمل يكديگرند و تدريس صرف در كلاس درس توسط معلم و دبير بدون وجود مشاوره در مقاطع ابتدايي و راهنمايي ، دانش آموزان را در بزرگسالي دچار مشكلات شخصيتي و شغلي مي كند.

7-يك خاطره شيرين و تلخ در زمان مسئوليت در اين پست را شرح دهيد؟

خاطره شيرين من هرساله كسب مقام هاي دانش آموزاني است كه در مسابقات مختلف فرهنگي – هنري و ورزشي شركت    مي كنند و نيز ديدن موفقيت همكاران در جشنواره هاي مختلف واقعا مرا شاد مي كند.

اما يك خاطره از ثبت نام يكي از دانش آموزان دارم : وقتي مشخصات دانش آموز را مي خواندم ،به نام پدر رسيدم .نام پدر وي ناخوانا و كلمه (علي) در آخر آن مشخص  بود.من پرسيدم :چي علي؟ او پاسخ داد:قرار است آهن آن را بردارند. متوجه شدم كه نام پدر او آهنعلي بوده است.

خاطره تلخي كه از دانش آموزان دارم :ديدن بيماري ها و مشكلاتي است كه هر روز مرا رنج مي دهد و به طبع هزينه هاي هنگفت پزشكي و مراقبتهاي ويژه آنها ، خانواده هايشان را دچار بحران مي سازد.اما خاطره تلخي كه از همكار دارم :از پذيرش يكي از نيروهايي كه خواهر خود را به جاي خود به مدرسه فرستاد و من را نيز به تخلفات شيراز كشانيد واقعا متاسف شدم .

8-از تعداد دانش آموزان،كلاسها،دبيران و جوّ آموزشگاه خودتان هم بگوييد.

تعداد كل دانش آموزان آموزشگاه 63 نفر مي باشد كه از اين تعداد 18 نفر در مقطع راهنمايي پيش حرفه اي به صورت ضميمه ابتدايي تحصيل مي كنند.4 كلاس راهنمايي وجود دارد كه هر كلاس شامل دانش آموزان كم توان ذهني و چند معلوليتي مي باشد.كلاس اول 6 نفر: 5 پسر و يك دختر،كلاس دوم پسر: 4 نفر، كلاس دوم دختر نيز 4 نفر و كلاس سوم: 4 پسر. تعداد دبيراني كه به صورت موظف و غير موظف در اين واحد آموزشي تدريس مي كنند؛ 7 نفر است. بيشترين ساعت تدريس به درس حرفه و فن و بعد از آن مهارتهاي اجتماعي- اقتصادي تعلق دارد؛ زيرا اين دانش آموزان بايد به مقطع متوسطه و حرفه مناسب خود و نيز مهارتهاي لازم براي رسيدن به استقلال دسترسي پيدا كنند. اگرچه كار با اين دانش آموزان سخت و وقتگير است اما رابطه صميمي بين دبيران و دانش آموزان اين مشكلات را از ياد مي برد و شيرين مي سازد.-

9-كاركنان مدرسه چگونه با شما كار مي كنند. چه توقعي از آنها داريد؟در اين مدرسه هدف همه مانند هم است . دوشادوش هم براي اين معصومين و فرشتگان روي زمين مي كوشيم. توقع بنده از كاركنان مدرسه همان انتظاري است كه از خودم دارم و آن پرحوصله بودن و خسته نشدن از تلاش و آموزش بسيار به اين گروه از دانش آموزان است.

10-اگر سال ديگر هم مدرسه استثنايي در كار باشد، باز هم آموزش راهنمايي را ياري مي كنيد؟بله ، با كمال ميل *باتقدير و تشكر از سركارخانم  كبري كشاورزي 

با تقدير و تشكر از همه عزيزاني كه به هر نحو ممكن آموزش راهنمايي را در رسيدن به اهدافش كمك مي كنند.

 

 


مطالب مشابه :


مصاحبه با مديران محترم مدارس راهنمايي رسالت/شهیددستغیب و استثنایی امید

تربیت معلم شهید رجایی و در سال 87 از دانشگاه آزاد فسا در رشته مدرسه شهید




جدول ظرفیت پذیرش مدارس راهنمایی تحصیلی نمونه دولتی شهرستان ها

ردیف شهر/منطقة آموزشی محل استقرار نام مدرسه کد مدرسه 25 دلگان شهید رجایی 9 فسا آیت ا




لیست پایگاههای انتخاب رشته کنکور سراسری سال 91-استان اصفهان

دبیرستان شهید رجایی. مدرسه شهید عزب جلسه دانش اموزان واولیاءدبیرستان معارف فسا




جدول زمان و مکان برپایی نمایشگاه معرفی مشاغل منطقه ای ادارات آموزش و پرورش استان فارس

بنام خدا خوش آمدید این وبلاگ بصورت گروهی توسط مشاوران مدارس اداره می شود . [email protected]




امور تربیتی و تربیت اسلامی

دبستان شهیدفهمیده فسا است و مدرسه مهم ترین وزیری شهید رجایی و در دوران تصدّی




آدرس آموزشكده های فني

فارغ التحصیل کارشناسی راهنمایی و مشاوره از تربیت معلم شهید رجایی مدرسه ی ابتدایی شهید




شهدایی که هیمنه آمریکا در دنیا را شکستند + عکس

آنچه پیش روی شماست اسامی و تصاویر 35 شهید است که جریان ۱۳۳۶ فسا شهید رجایی




آدرس اینترنتی دانشگاه های سراسری

دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی وابسته به مدرسه عالی شهید مجتمع آموزش عالی فسا




برچسب :