چگونه یک سخنران حرفه‌ای باشید - متن سخنرانی سخنرانان در مورد مادر

چگونه یک سخنران حرفه‌ای باشید


معمولا صحبت‌کردن در جمع، یکی از سخت‌ترین کارهایی است که انسان می‌تواند انجام دهد؛ به همین دلیل خیلی‌ها از این مسئولیت فرار می‌کنند و ترجیح می‌دهند هیچ وقت در جمع همکاران یا همکلاسی‌ها وظیفه سخنرانی را برعهده نگیرند. با این حال گاهی هم نمی‌توان در این مورد تصمیم گرفت و فقط باید برای یک سخنرانی بی‌عیب و نقص آماده شد...

بنابراین اگر شما هم نگران هستید و می‌خواهید یک سخنرانی ایده‌آل ترتیب دهید، بهتر است این نکات را در نظر داشته باشید:

متن سخنرانی سخنرانان در مورد مادر

متن سخنرانی سخنرانان در مورد مادر

همیشه متن سخنرانی را طوری تنظیم کنید که با انتظارات افراد حاضر در جلسه هماهنگ باشد؛چرا که مطالب همیشه باید به گونه‌ای تهیه شود که همه افراد بتوانند از آن استفاده کنند. بنابراین اگر مطلب خیلی ساده و پیش‌پاافتاده باشد، حتما گروهی از صحبت‌های شما خسته خواهند شد و حوصله ادامه جلسه را نخواهند داشت.

درباره مخاطبان‌تان اطلاعاتی کلی داشته باشید؛ سن، جنس، شغل و... از مهم‌ترین نکاتی است که باید در مورد آنها بدانید تا بتوانید بر اساس آنها، بهترین موضوعات را انتخاب کنید.

جزئیات را کنار نگذارید، هرچه بیشتر بتوانید درباره جزئیات موضوع صحبت کنید و آنها را برای مخاطبان شرح دهید، توجه شنوندگان هم بیشتر شده و دقیق‌تر به صحبت‌های شما گوش می‌دهند. پس هیچ‌وقت خیلی کلی صحبت نکنید و حتما وقت کافی برای مطرح‌کردن مسائل جزئی در نظر بگیرید.

تا جایی که ممکن است، موضوع را محدود کنید؛ هرچه موضوع گسترده‌تر باشد، ناچار هستید جزئیات بیشتری را نادیده بگیرید و فقط به طرح موضوعات کلی بپردازید. بنابراین قبل از شروع جلسه، تصمیم بگیرید کدام موضوعات مهم‌تر است.

یادتان باشد اطلاعاتی که از راه تصویر به فرد می‌رسد، بهتر و دقیق‌تر در ذهن او باقی می‌ماند. بنابراین خوب است حین جلسه از تصاویر هم بهره بگیرید قوانین اصلی صحبت در جمع را به خاطر بسپارید؛ مخاطبان چه اطلاعاتی را باید بدانند؟ چه اطلاعاتی را می‌خواهند بدانند؟ و در پایان جلسه چه موضوعاتی را باید به یاد بیاورند؟

از ارائه اطلاعات بیش از حد خودداری کنید. همچنین یادتان باشد اطلاعاتی که از راه تصویر به فرد می‌رسد، بهتر و دقیق‌تر در ذهن او باقی می‌ماند. بنابراین خوب است حین جلسه از تصاویر هم بهره بگیرید.

در نهایت یادتان باشد ارائه اطلاعات باید کلامی، تصویری و همچنین احساسی باشد؛ به این معنی که سخنران حتما باید رابطه‌ای مناسب با موضوع مورد بحث و نیز مخاطبان برقرار کند تا به خوبی از عهده ارائه مطلب برآید.

منبع: تبیان
,