معاد بخونید حیفتون نیاد ...

از موضوعات بسیار مهم و سرتوشت ساز انسان معاد است . انسان به دو دلیل به تحقیق درباره معاد علاقه مند است :

اول . انسان ذاتا علم دوست و حقیقت جو است به ویژه درباره آنچه با زندگی او ارتباط دارد و معاد از این گونه موضوعات است . انسان می خواهد بداند که آیا زندگی اش با مرگ پایان می یابد یا پس از آن زندگی دیگری خواهد داشت ؟ کیفیت انتقال از این زندگی به آن زندگی چگونه است ؟ آیا لوازم و وسایل مورد نیاز آن دنیا را باید در همان جا تهیه نمود یا اینکه زندگی این جهان مقدمه و زمینه ساز خوشی ها و ناخوشی ها ی آن جهان است و به تعبیری این دنیا مزرعه آخرت است ؟ پاسخ به این پرسشها است که می تواند عطش حقیقت جویی آدمی را تا حدی فرو نشاند.

دوم. شناخت غایت و هدف زندگی برای انسان از اهمیت زیادی برخودار است ؛ زیرا در شکل گیری فعالیت ها و اعمال انسان نقش مهمی دارد.

انسانی که مرگ را پایان زندگی خود میداند، رفتار خود را به گونه ای تنظیم می کند که به هر طریق ممکن نهایت لذت را در این دنیا ببرد و تنها نیازها و خواسته های زندگی دنیوی خود را تامین کند. اما کسی که به زندگی جاودانه اعتقاد دارد ، برنامه زندگی دنیوی خود را به گونه ای سامان می بخشد که هر چه بیش تر برای زندگی جاودانه اش سودمند باشد و از سوی دیگر ، سختی ها و ناکامی های زندگی دنیا ، او را دلسرد و ناامید نمی کند و پیوسته در راه کسب سعادت و کمال ابدی می کوشد .

 

معنای معاد

« معاد » از نظر لغوی به معنای بازگشتن است و در اصطلاح به معنای دوباره زنده شدن آدمی پس از مرگ است .

 

وابستگی معاد به روح

معاد ارتباط تنگاتنگی با حقیقت انسان دارد و هر نظریه ای که در باب حقیقت انسان پذیرفته شود در آن تاثیر می گذارد . چنان که گذشت ، معنای لغوی و اصطلاحی معاد عبارت است از بازگشت و زنده شدن آدمی پس از مرگ . از معنای معاد بر می آید که باید حقیقت ثابتی در انسان باشد که بازگشت کند

اهتمام قرآن به موضوع معاد

نمونه های مشابه معاد

خداوند در قرآن به نمونه های مشابه معاد اشاره می نماید تا روشن گردد که خدا ، قدرت آن را دارد که دوباره انسانها را زنده کند همان گونه که خلقت اولیه آنها نیز به دست خدا بوده است. با این که این نمونه ها ، شاهدی است بر این که انسانها  به طور ملموس پدیده معاد را بنگرند تا اطمینان قلبی پیدا کنند ، هر چند که با استدلال و تعلق به آن رسیده اند . یا اینکه خود این نمونه ها ، بهترین دلیل بر وقوع معاد است.

 

1. ابراهیم و احیای مردگان

مفسران اسلامی نقل می کنند که ابراهیم ( ع ) از کنار دریایی می گذشت . مردی را دید که کنار دریا افتاده ، قسمتی از بدنش در آب و قسمتی دیگر بیرون است و حیوانات دریایی و خشکی از دو طرف ، هجوم آورده ، او را می خورند و اجزای بدنش از هم پاشیده اند. دیدن این صحنه ، او را به تفکر در معاد واداشت که چگونه بار دیگر زنده می شود از خدا خواست تا کیفیت زنده شدن مردگان را پس از متلاشی شدن اجزای آنها ، برای او بنمایاند. شکی نیست که حضرت ابراهیم از طریق عقل و وحی به معاد آگاه بود و به آن ایمان داشد ؛ ولی برای یقین بیشتر و اطمینان قلبی چنین در خواستی را مطرح نمود . قرآن در این باره می فرماید :

·       به یاد آور هنگامی که ابراهیم گفت : خدایا به من نشان بده که چگونه مردگان را زنده می کنی ؟ خدا گفت : مگر ایمان نیاورده ای ؟ عرض کرد چرا ؛ ولی می خواهم قلبم آرامش یابد . خدا فرمود : پس چهار پرنده را انتخاب کن و آنها را قطعه قطعه کن سپس بر هر کوهی پاره ای از آنها را بگذار. آنگاه آنها را فرا بخوان ؛ شتابان به سوی تو می آیند و بدان که خدا توانا و حکیم است . 1

در روایات آمده است که این چهار مرغ عبارت بودند از : طاووس ، کبوتر ، خروس و کلاغ . از این آیه به خوبی بر می آید که خدا ، در روز قیامت قادر است انسانها را بعد از متلاشی شدن بدنشان ، دوباره زنده کند.نظر اینشتین در مورد معاد (سخنان بزرگان)


maad_in.jpg


«آلبرت اینشتین» فیزیکدان بزرگ معاصر، در آخرین رساله‌ علمی خود با عنوان "دی ارکلارونگ Die Erklarung – به معنای بیانیه" که در سال 1954 در آمریکا و به زبان آلمانی نوشته، اسلام را بر تمامی ادیان جهان ترجیح داده و آن را کامل‌ترین ومعقول‌ترین دین دانسته است.


برای خواندن بقیه نظریه به ادامه مطلب بروید.


این رساله در حقیقت همان نامه‌نگاری محرمانه اینشتین با مرحوم آیت‌الله العظمی بروجردی است. اینشتین در این رساله "نظریه نسبیت" خود را با آیاتی از قرآن کریم و احادیثی از کتاب‌های شریف نهج البلاغه و بحارالانوار تطبیق داده و نوشته است که هیچ جا در هیچ مذهبی چنین احادیث پر مغزی یافت نمی‌شود وتنها این مذهب شیعه است که احادیث پیشوایان آن نظریه ی پیچیده "نسبیت" را ارائه داده ولی اکثر دانشمندان آن را نفهمیده‌اند.
یکی از این حدیث‌ها حدیثی است که علامه مجلسی در مورد معراج جسمانی رسول اکرم (ص) نقل می‌کند که: «هنگام برخاستن از زمین، لباس یا پای مبارک پیامبر به ظرف آبی می‌خورد و آن ظرف واژگون می‌شود. اما پس از اینکه پیامبر اکرم(ص) از معراج جسمانی باز می‌گردند مشاهده می‌کنند که پس از گذشت این همه زمان، هنوز آب آن ظرف در حال ریختن روی زمین است». اینشتین این حدیث را از گرانبهاترین بیانات علمی پیشوایان شیعه در زمینه "نسبیت زمان" دانسته و شرح فیزیکی مفصلی بر آن می‌نویسد. اینشتین همچنین در این رساله "معاد جسمانی" را از راه فیزیکی اثبات می‌کند. او فرمول ریاضی معاد جسمانی را عکس فرمول معروف "نسبیت ماده و انرژی" می‌داند:
E = M.C2 >> M = E :C2

یعنی اگر حتی بدن ما تبدیل به انرژی شده باشد دوباره می‌تواند عینا" تبدیل به ماده و زنده شود.
اینشتین در این کتاب همواره از آیت الله بروجردی با احترام و به لفظ"بروجردی بزرگ" یاد کرده و از شادروان پروفسور حسابی نیز بارها با لفظ"حسابی عزیز" یاد کرده است.
اصل نسخه این رساله اکنون به لحاظ مسایل امنیتی به صندوق امانات سری لندن (بخش امانات پروفسور ابراهیم مهدوی) سپرده شده و نگهداری می‌شود.
این رساله را پروفسورابراهیم مهدوی (مقیم لندن) ، با کمک یکی از اعضاء شرکت اتومبیل‌سازی "بنز" و به بهای 3000000دلار از یک عتیقه‌فروش یهودی خریداری کرد.
دستخط اینشتین در تمامی صفحات این کتابچه توسط خط‌ شناسی رایانه‌ای چک شده و تأیید گشته است.

پس از توحید موضوعی مهمی که قرآن به آن اهتمانم ویژه ای دارد ، معاد است . شمار آیات قرآن درباره جهان پس از مرگ بیش از 1400 آیه است و این تعداد آیه نشانگر اهمیت ممعاد است . معاد مورد اهتمام همه انبیای الهی نیز بوده است . اصولا دعوت به دین ، در صورتی معنا دارد که زندگی پس از مرگ جزء اصول اساسی آن باشد.


مطالب مشابه :


تحقیق در مورد معاد

هیییییییییییس ! - تحقیق در مورد معاد - سلام دوستان عزیز متشکرم که دعوت من رو پذیرفتید و من




مقاله درباره معاد.....

معاد در عقل و فطرت هر انساني جايگاه قابل توجهي دارد زيرا كيست كه نپرسد ويا نخواهد




معاد و جاودانگی انسان - مقاله 6

و عملى خالص قربة الى الله تحقیق در مورد انواع معاد و رجعت در اسلام با




معاد

تحقیق و پژوهش در همه زمینه ها این‎كه معاد روحانی مورد وعده و خبر الهی است در آینده بیان




معاد بخونید حیفتون نیاد ...

انسان به دو دلیل به تحقیق درباره معاد علاقه است که علامه مجلسی در مورد معراج




مرگ و معاد در قرآن و روایات و اشعار و گفتار بزرگان جهان (کتب و مقالات )

انسان زمانی که به مرحله ای از کمال و رشد میرسد، سئوالات اساسی در مورد مرگ مرگ و معاد در




معاد قسمت اول

انسان به دو دلیل به تحقیق درباره معاد معاد مورد اهتمام همه ( انسان در معاد شک




برچسب :