زراعت چوب يک صنعت "سبز"و درعين حال "پاک" است

 زراعت چوب يکي از پتانسيل‌هاي طبيعي چهارمحال وبختياري محسوب مي‌شود، اگر چه براي بالفعل شدن اين توانمندي گامهاي برداشته شده اما براي رسيدن به جايگاه مطلوب بايد برنامه‌ريزي و حمايت بيشتري صورت گيرد.  
به گزارش ايرنا، فعالان بخش صنايع چوب نيز از اين صنعت به لحاظ نداشتن آلايندگي به عنوان يک صنعت اقتصادي ‌پاک و پررونق نام مي‌برند. 
زراعت چوب يک صنعت "سبز"و در عين حال "پاک" است زيرا جنگل توليد چوب باعث سرسبزي سطح خاک ،حفظ منابع آب خواهد شد و در زمان بهره‌وري نيز هيچگونه آلودگي زيست محيطي دربرندارد. 
کاربرد عمده چوب يکي از مزاياي اين بخش است بطوري از تنه و سرشاخه‌چوب براي صنايع ساختمان،کشتي‌سازي ،مبلمان و استفاده مي‌شود، برگ، پوست،ضايعات برش چوب نيز براي توليد خمير و خوراک دام نيز کاربرد دارند. 
ضعيف‌ترين وباريک‌ترين سرشاخه‌هاي چوب نيزکاربردهاي متنوعي دارند اگرچه به لحاظ ترويج نشدن فرهنگ کار،اين بخش از چوب چندان مورد استفاده بهينه‌ قرار نمي‌گيرد. 
ضرورت صيانت از جنگلها از يک سو و نياز به چوب دو مقوله مهم و قابل تامل ونيازمند برنامه‌ريزي است. 
اهميت کاهش تخريب جنگل و تامين چوب بخشهاي مختلف صنابع سرمايه‌گذاري بر روي "زراعت " چوب را در شرايط کنوني به يک ضرورت انکار ناپذير بدل کرده است. 
استان چهارمحال بختياري با داشتن پنج هزارهکتارصنوبرکاري دراين عرصه به عنوان يک استان پيشرومحسوب مي‌شود در عين حال برنامه ريزي براي توسعه زراعت چوب به عنوان يک اولويت در دستورکارمنابع طبيعي قراردارد. 
درسالهاي اخير باحمايت منابع طبيعي‌بخش خصوصي درسطح ‎500 هکتار زراعت چوب با گونه‌هاي مناسب صنوبر از جمله "کبوده"انجام گرفته است . 
سطح جنگلهاي چهارمحال وبختياري 70‎3هزار هکتاراست و بگفته مسوولان ميزان رشد سالانه جنگلها نيز ‎ دراين استان 307هزار مترمکعب است اين درحالي است که ميزان برداشت چوب ‎ 18هزار خانوار جنگل‌نشين از جنگلها بيش از ميزان چوب توليدي سالانه جنگلهااست. 
توسعه زراعت چوب در حاشيه رودخانه‌ها،چشمه‌ها ياستان علاوه برکمک به توسعه محيط زيست،تلطيف هوا،پوشش سبز،جلوگيري از فرسايش خاک، استفاده بهينه از زمينهاي لم يزرع ،ايجاد اشتغال واز همه مهمتر، جلوگيري از تخريب جنلگها را به همراه دارد. 
به گفته کارشناسان کاشت هرهکتارچوب توليد ‎ 15مترمکعب چوب را بدنبال دارد و از نظر اقتصادي نيز مقرون به صرفه است. 
به گفته کارشناسان درچهارمحال وبختياري با برنامه‌ريزي اداره کل منابع طبيعي وآبخيزداري به متقاضيان زراعت چوب براي هر هکتار‎ 50ميليون ريال تسهيلات پرداخت مي‌شود. 
به گفته کارشناسان وجود دو نهالستان گرمسيري در"لردگان "و "سردسيري" در شهرکرد در چهارمحال‌وبختياري‌نيزپتانسيل ديگري براي توليد گونه‌هاي زراعت چوب و توسعه اين کشت اقتصادي است. 
يک کارشناس سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري کشور در بازديد از طرحهاي زراعت چوب چهارمحال بختياري راه‌اندازي کميسيون ملي "صنوبر " در کشو را را گامي مهم براي توسعه اين بخش دانست. 
دکتر " پيمان يوسفي آذري " کار اين کميسيون را توسعه و توجه به کشت و زراعت چوب صنوبر براي جلوگيري از بهره‌برداري چوبهاي جنگلي دانست و گفت: 
تنها راه کاهش فشار بر جنگلهاي کشور براي جلوگيري از تخريب درختان جنگلي، توسعه صنعت و زراعت چوب به ويژه درخت صنوبر است. 
وي گفت: ميزان مورد نياز کشور به چوب ‎ 14ميليون مترمکعب مي‌باشد که توليد آن پنج ميليون مترمکعب است و کشور به ‎ 11ميليون مترمکعب ديگر نياز دارد و اين نشانه از ايجاد اشتغال فراوان و توسعه صنعت چوب و زارعت چوب در ايران در بخش صنوبر است. 
يوسفي آذري، ميزان عملکرد زراعت چوب صنوبر در ايران را سه برابر عملکرد کشت گندم در سطح دانست و گفت:زراعت چوب تجارت بسيار منعفت داري است و صادرات آن نيز بسيار اقتصادي و بازده است. 
به گفته وي، مسوولان صنايع تبديل چوب از جمله نئوپان ، چوب کبريت و کاغذ چوب صنوبر را بهترين نوع چوب اعلام کردند و کاغذ توليدي از چوب صنوبر را بسيار سفيد تر از کاغذهاي توليدي از چوبهاي ديگر عنوان کرده اند. 
اين کارشناس معتقد است : الياف چوب صنوبر از سوي مراکز تحقيقاتي ايران بهترين نوع چوب شناخته شده و ارزش افزوده و عملکرد صنعت و زراعت چوب صنوبر بسيار با ارزش است بطوري که هر کيلوگرم چوب صنوبر حدود يک هزار و ‎ 300ريال به فروش مي‌رسد و عملکرد زراعت چوب صنوبر در هرهکتار به ‎ 60مترمکعب در هکتار مي‌رسد. 
يوسفي آذري اظهار داشت: براي توسعه زراعت چوب صنوبر در ايران بايد اعتبارات تخصيصي افزايش يابد و متقاضيان زيادي در اين زمينه وجود دارد و هر چقدر بودجه به متقاضيان اختصاص يابد هنوز ناچيز است. 
وي بيان داشت: چهارمحال و بختياري نيز در ايجاد زراعت چوب يکي از استانهاي پيشرو مي‌باشد و در اين زمينه نيز مسوولان استان گامهاي بلندي را برداشته‌اند. 
يوسفي آذري اظهار داشت:براساس تعيين نقشه‌هاي ماهواره‌اي و ‎ GPSکل مساحت جنگلهاي ايران ‎ 14ميليون هکتار تخمين زده شده و از اين سطح ‎ 12ميليون هکتار جنگل‌هاي خشک و نيمه خشک مي‌باشد و از اين ميزان نيز شش ميليون هکتار در ناحيه رويشي زاگرس قرار گرفته است که مهمترين نوع جنگل در زاگرس است. 
وي گفت:از لحاظ حفظ آب شيرين در سفرهاي زيرزميني،حفاظت خاک و جلوگيري از تغيير وضعيت جوي آب و هوايي و تغييرات سخت اقليمي، جنگلهاي منطقه زاگرس ايران يکي از بهترين نوع جنگلهاي مي‌باشد، که اين مساله کمتر مورد توجه مسوولان قرار گرفته است. 
وي تصريح کرد:تخريب جنگل در زاگرس موجب تغييرات اقليمي در منطقه زاگرس- نشين ايران شده و با اين تخريب جنگل در اين منطقه سفرهاي زيرزميني آب شيرين نيز صدمه ديده‌اند و گرم شدن آب و هوادرمناطق زاگرس‌نشين ايران ناشي از تخريب بيش از اندازه جنگل در زاگرس است. 
يوسفي آذري اظهار داشت: جنگلهاي زاگرس به عنوان يکي از مناطق مهم رويشي جنگلي ايران بايد بيش از پيش مورد توجه مسوولان واقع شود. 
وي، پوشش و تنوع جنگلهاي ايران در نواحي خشک ايران را چهار ناحيه مهم رويشي دانست و گفت:از نظر گونه‌هاي جنگلي نيز گونه‌هاي افرا، زبان گنجشک و بادام در جنگلهاي ارسباران و در زاگرس نيز بلوط است که بيش از ‎ 50نوع گونه درختي زاگرس وجود دارد و گونه‌هاي گرمسيري از جمله آکاسيا و کهور ايراني در جنگلهاي خشک و نيمه خشک جنوب وجود دارد. 
به گفته وي، اين تنوع گونه‌اي درختان در جنگلهاي خشک و نيمه خشک ايران بسيار ارزشمند است و دنيا در حال حاضر بر روي تنوع زيستي سرمايه‌گذاري مي‌کند و تنوع زيستي سرمايه هر کشور است و تنوع گونه‌اي جنگلهاي خشک و نيمه خشک ايران علاوه بر تنوع زيستي پناهگاه حيات وحش مي‌باشد و تنوع حيات وحش را نيز ايجاد کرده است. 
يوسفي‌آذري، حفاظت از جنگلهاي خشک و نيمه خشک ايران از برنامه‌هاي اولويت دار سازمان جنگلها،مراتع و آبخيزداري کشور دانست و گفت:اين سازمان گامهاي بلندي را در اين زمينه برداشته است ولي اين نيازمند همکاري فرابخشي است. 
به گفته وي، تخريب در جنگلهاي ايران در حال حاضر به دليل مسايل اقتصادي و اجتماعي است و وابستگي بيش از حد به منابع جنگلي يکي از عوامل تخريب در کشور است و بايد فرهنگ حفظ منابع طبيعي و جنگل در کشور از سوي بخشهاي مختلف دنبال شود. 
هم‌اکنون ‎ 307هزار هکتار از جنگلهاي ايران در چهارمحال و بختياري قرار دارد که در ‎ 33هزار هکتار آن طرح جنگلداري چند منظوره در حال اجراست . 
توسعه زراعت چوب علاوه برايجاد زمينه فعاليت هاي اقتصادي ورونق کارگاههاي چوب، باعث کمک به سرسبزي منطقه و تلطيف آب وهوا خواهدشد.


مطالب مشابه :


مکانیک چوب

Wood story - مکانیک چوب - - Wood story. Wood story. صفحه شرکت پاک چوب. صنعت




معرفی شرکت چوب شمال (نئوپان گنبد)

edris wood - معرفی شرکت چوب شمال (نئوپان گنبد) - edris wood. ودر صورت لزوم کاملاً پاک نمود .(




روش‌های اصلاح چوب

Wood story - روش‌های اصلاح چوب - - Wood story. Wood story. صفحه شرکت پاک چوب. صنعت




خدمات شرکت چوب رنگ

رنگ آمیزی چوب در ساختمان (شرکت چوب را بوسیله سنباده از وجود رنگ پاک کرده و سپس رنگ را




استاندارد

Wood story - استاندارد - - Wood story استانداردهای: تخته فيبر، تخته لايه و روكش براي صنعت چوب:




زراعت چوب يک صنعت "سبز"و درعين حال "پاک" است

روزنامه یاسین بروجن - زراعت چوب يک صنعت "سبز"و درعين حال "پاک" است - اولین روزنامه الکترونیکی




نگهداری چوب

شرکت پاک چوب. اشباع چوب ، مقاومت آن را در مقابل حمله قارچ ها ، حشرات مخرب چوب و به ويژه




روش رنگ آمیزی انواع چوب

رنگ آمیزی چوب در ساختمان (شرکت چوب با سنباده کاري اين بخار و مايع پاک مي شود.اما بهتر است




محصولات شرکت آکفیکس ترکیه

محصولات شرکت سیلیکون پاسیفیک که با نام پاک برای چسباندن کاغذ، پارچه پلاستیک ها، چوب




برچسب :