آموزش مهارتهای دهگانه زندگی


این مهارت ها توسط سازمان بهداشت جهانی مطرح گردید و به مجموعه توانمندی هایی گفته می شود، که آدمی را قادر می سازد، تا با مسایل و مشکلات پیش روی زندگی خود، به شیوه ی منطقی و مناسب مواجه شود؛ کسانی که از این مهارت ها برخوردار می شوند، به صورت معجزه آسایی از بروز مشکلات روانی و رفتاری خود جلوگیری می کنند .بسیاری از تحقیقات انجام شده در این زمینه نشان می دهد ؛افرادی که فاقد این مهارتها هستند ،بیشتر از سایرین خود را در معرض گرفتار شدن به اعتیاد ُ،فشارها و استرسها ی روانی، ُرفتارهای خشونت آمیز ُ، انزوای اجتماعی و نا کامی در انجام مسئولیت های محول شده ،می بینند ؛لذا به همه ی دوست داران سلامت  روان توصیه می شود که در دوره های آموزشی مهارتهای دهگانه زندگی ،که توسط سازمان بهزیستی و ان جی او های  مردمی برگذار می شود ،شرکت نمایند


آشنایی مختصر با این مهارتها:

1-خودآگاهی

 به توانایی شناخت انسان از خود،در زمینه هایی چون؛نقاط قوت وضعف ، خواسته ها ،ترس و انزجار گفته می شود

ما اگر فردی خود آگاه باشیم ،با تصویر واقع بینانه ای که از خود مان پیدا می کنم ،قادر هستیم حقوق فردی ،اجتماعی و مسئولیت های خود را بهتر بشناسیم و به سوال  مهم ((من کیستم)) جوابی مطمئن دهیم

۲- همدلی

همدلی یعنی اینکه فرد بتواند زندگی دیگران را حتی زمانی که در آن شرایط قرار ندارد،  درک کند. همدلی به فرد کمک می کند تا بتواند انسانهای دیگر را ،حتی وقتی با آنها تفاوت دارد بپذیرد و به آنها احترام گذارد. همدلی روابط اجتماعی را بهبود می بخشد و به ایجاد رفتارهای حمایت کننده و پذیرنده ، نسبت به انسان های دیگر منجر می شود

۳- ارتباط مؤثر

این توانایی به فرد کمک می کند تا بتواند کلامی و غیر کلامی و مناسب با فرهنگ ، جامعه و موقعیت خود،ارتباط موثر با دیگران داشته باشد؛ بدین معنی که فرد بتواند نظرها ، عقاید ، خواسته ها ، نیازها و هیجان های خود را ابراز و به هنگام نیاز بتواند از دیگران درخواست کمک و راهنمایی نماید. مهارت تقاضای کمک و راهنمایی از دیگران ، در مواقع ضروری، از عوامل مهم یک رابطه سالم است

۴- روابط بین فردی

این توانایی به ایجاد روابط بین فردی مثبت و مؤثر فرد با انسانهای دیگر کمک می کند. یکی از این موارد ؛ توانایی ایجاد روابط دوستانه است، که در سلامت روانی و اجتماعی ، روابط گرم خانوادگی ، به عنوان یک منبع مهم روابط اجتماعی سالم نقش بسیار مهمی دارد.

۵- تصمیم گیری

این توانایی به فرد کمک می کند تا به نحو مؤثرتری در مورد مسائل ،تصمیم گیری نماید؛ اگر کودکان و نوجوانان بتوانند فعالانه در مورد اعمالشان تصمیم گیری کنند و جوانب مختلف انتخاب را بررسی و پیامد هر انتخاب را ارزیابی کنند ، مسلما در سطوح بالاتر بهداشت روانی قرار خواهند گرفت.

۶- حل مسأله

این توانایی فرد را قادر می سازد تا به طور مؤثرتری مسائل زندگی را حل نماید ؛مسائل مهم زندگی چنانچه حل نشده باقی بمانند ، استرس روانی ایجاد می کند، که به سلامت روانمان آسیب می رساند.

۷- تفکر خلاق

این نوع تفکر به ما این اجازه را می دهد که دنیا را به شیوه ی خلاقانه ای ،به نظاره بنگریم، و مسایل خود را به طرز بسیار متفاوت و خارج از قراردادهای تعین شده ی زندگی حل نماییم.

۸- تفکر انتقادی

تفکر انتقادی ، توانایی تحلیل اطلاعات و تجارب است . آموزش این مهارت ها ، نوجوانان را قادر می سازد تا در برخورد با ارزش ها ، فشار گروه و رسانه های گروهی مقاومت کنند و از آسیب های ناشی از آن در امان بمانند

تفكر نقادانه نوعي ديگر از تفكراست.كسب اين مهارت به ما مي آموزد تا هرچيزي را به سادگي و دربست قبول يا رد نكنيم، ابتدا در مورد آن موضوع سؤال و استدلال كنيم، سپس بپذيريم يا رد كنيم.

كساني كه از تفكر نقادانه برخوردارند ، فريب ديگران را نمي خورند و به راحتي جذب گروهها و افراد و مواد مخدر نمي شوند، چرا كه همواره با سوال كردن به عاقبت كار مي انديشند و از همنوایی دوری می کنند..

۹-  توانایی حل مسأله

این توانایی فرد را قادر می سازد تا هیجان ها را در خود و دیگران تشخیص دهد ، نحوه تأثیر هیجان ها بر رفتار را بداند و بتواند واکنش مناسبی به هیجان های مختلف نشان دهد . اگر با حالات هیجانی ، مثل غم و خشم یا اضطراب درست برخورد نشود این هیجان تأثیر منفی بر سلامت جسمی و روانی خواهد گذاشت و برای سلامت پیامدهای منفی به دنبال خواهند داشت.

۱۰- توانایی مقابله با استرس

این توانایی شامل شناخت استرس های مختلف زندگی و تأثیر آنها بر فرد است ؛شناسایی منابع استرس و نحوه تأثیر آن بر انسان ، فرد را قادر می سازد تا با اعمال و موضع گیری های خود ،فشار و استرس را کاهش دهد.

 


واما آشنایی بیشتر با مهارت حل مسئله:

خیلی از مواقع ،ما آدما با مشکلاتی مواجه میشیم که خودمونو در حل کردن اون  مشکل یا گره زندگیمون ،درمونده میبینیم،در این جا لزوم آشنایی با مهارت حل مسئله به شدت احساس میشه و اگه از این مهارت برخوردار باشیم به سادگی میتونیم از پس مشکلاتمون گذر کنیم.

این مهارت با خودش چندتا مرحله به همراه داره که دونستن اونا خالی از لطف نیست:

ا_تعریف وتشخیص مسئله یامشکل

2-بارش فکری

3-ارزیابی و انتخاب راه حلها

4-اجرای بهترین راه حل

5-انتخاب راه حل دیگر در صورت ناکامی

6-پذیرش مسئله

دراینجا به ذکر مهمترین نکات حل مسئله اشاره شده است که به اختصار آنهارا شرح می دهیم؛هر فردی برای اینکه از پس مشکل خود بر آید طبیعیست،که در ابتدا نسبت به آن شناخت داشته باشد و دقیقن بداند که مشکلش چیست .در گام دوم پس از شناخت مشکل باید از بارش فکری استفاده کرده و برای حل آن مسئله ،راه حل های متنوعی روی کاغذ بیاورد،در گام بعدی باید یکی از این راه حلها را انتخاب کرده و اجرا کند اگر اجرای راه حل با موفقیت روبه رو شود که هیچ اگر نه او باید راه حل دیگری را انتخاب کند و به ترتیب تا زمانی که این کار مفید واقع شود باید راه حلهای خود را انتخاب کند واما در آخرین مرحله اگر فرد به این نتیجه رسید که به هیچ و جه نمیتواند مشکل خود را حل نماید بهترین راه حل این است که تنها توانایی پذیرش آن را داشته باشد .



مطالب مشابه :


طرز درست کردن گل رز با روبان

امیدوارم که دوستان خوش ذوق طرز درست کردن روبان را یاد بگیرند. آموزش ساختن جعبه های




آموزش درست کردن گل سر یا تل با گل پارچه ای

آموزش درست کردن گل صحيح زندگي كردن براي جوانان با دستبند، تل سر، کلیپس، یا غیره




اكستنشن يا اضافه كردن موهاي مصنوعي

خوب يا بد، درست يا غلط، در اين به وسيله فرد آموزش ديده‌اي در كردن مو در لابه




آموزش مهارتهای دهگانه زندگی

آموزش كامل مسائل اگر با حالات هیجانی ، مثل غم و خشم یا اضطراب درست زنان آخرالزمان و کلیپس;




بافت - مدل تاج آبشاری :

مانند بافت تاج دسته ای از مو را که در شکل نشان داده شده است با کمک کلیپس رنگ كردن آموزش




بافت ترکیبی :

آن را با کلیپس محکم رنگ كردن مو در زنان آموزش تصویری کشیدن سایه




بافت- شینیون با بافت کلاسیک

و موی یک طرف سر را با کلیپس ثابت کنید تا تداخل ایجاد درست مانند آموزش تصویری کشیدن




بافت محیطی:

سر تا انتهای گردن مو را به دو قسمت مساوی تقسیم کرده و یک طرف را با کلیپس كردن آرايش. 4 مدل




برچسب :