ابعاد متنوع نقش پرستاران در بلایا ناشناخته مانده است

ابعاد متنوع نقش پرستاران در بلایا ناشناخته مانده است

استادیار گروه پرستاری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی بر اساس نتایج یک تحقیق اعلام کرد که ابعاد مختلف نقش پرستاران در بلایا ناشناخته مانده است.

ابعاد متنوع نقش پرستاران در بلایا ناشناخته مانده است

به گزارش خبرنگار پایگاه پرستاران دانشگاه بقیه الله(عج) به نقل از سازمان نظام پرستاری، حمیدرضا خانکه بر اساس نتایج تحقیق خود اعلام کرد: پرستاران بزرگترین گروه حرفه ای ارائه دهنده خدمات سلامت در سراسر دنیا هستند. از طرفی پرستاران به عنوان محور و اصلی ترین عنصر در کسب آمادگی در مقابل بلایا و پاسخ به نتایج و عواقب حاصل از این بحرانها شناخته می شوند.

به گفته وی با وجود اینکه پرستاران همیشه از اعضای اصلی ارائه خدمات سلامت در بلایا بوده اند. در مورد نقش، وظایف و جایگاه منحصر به فرد آنها مطالب کمی نوشته شده است و به رغم نقش کلیدی پرستاران در تمام چرخه مدیریت بلایا اغلب فقط در مرحله پاسخ خدمات معرفی می شوند.

پرستاری بلایا، کاربرد سیستماتیک و با انعطاف دانش و مهارت اختصاصی مرتبط با بلایای پرستار و مجموعه خدماتی است که برای کاهش مخاطرات مرتبط با سلامت و عوامل تهدید کننده حیات ناشی از بلایا را به همراه سایر متخصصان ارائه می دهند.

زمانی که بلایا اتفاق می افتند پرستاران می توانند نقش مهمی در مراقبت از مردم آسیب دیده ناشی از بلایا ایفا کنند. نقشهای احتمالی پرستاران بعد از وقوع بلایا می تواند شامل موارد زیر باشد:

محقق، اپیدمیولوژیست، پاسخ دهنده اولیه، مراقبت کننده مستقیم، هماهنگ  کننده خدمات در محل حادثه/ فرمانده حادثه، مسئول تریاژ، تأمین کننده اطلاعات/ آموزش دهنده، ارائه دهنده خدمات تخصصی پرستاری و مشاوره خدمات بهداشت روان.

علاوه بر اینها نقش اصلی و محوری پرستاران، می تواند شامل استفاده از مهارتهای تفکر انتقادی در تصمیم گیری و قضاوتهای بالینی و در شرایطی که لازم است اولویت بندی برای تأمین مراقبت مناسب برای افراد، خانواده ها و گروههای  خاص (سالمندان، زنان باردار و بچه ها) جامعه صورت می گیرد.

در شرایط بلایا نوع خدماتی که پرستار ارائه می دهند معمولاً وسیع تر است. در این شرایط ممکن است لازم باشد، آنها تمرکز خود را از فرد به ملاحظات محیطی، بهداشت همگانی و شاید تعریف مجدد از آنچه پرستار باید انجام دهد منتقل کند.ممکن است لازم باشد از مفاهیم جدیدی استفاده کرد، فرمانده حادثه، امنیت، بررسی، حمایت، تریاژ و درمان، تخلیه و بهبودی.

آموزش پرستارانی که در شرایط  بلایا کار می کنند، بیشتر باید متمرکز بر رفتارها و مهارتهای مورد نیاز در این شرایط باشد.

پرستاران در شرایط بلایا لازم است مشارکت کاملی در همه خدمات از مدیریت تا مراقبت مستقیم در تمام مراحل بلایا داشته باشند. در مرحله بهبود نقشهای حرفه ای پرستاران شامل: ترکیبی از تعاملات پیچیده انسانی، مهارتهای رهبری، تخصیص منابع و اولویت بندی نیازها به منظور تأمین خدمات با کیفیت مناسب است.

بر اساس نتایج این تحقیق: از مسئولیتهای بسیار مهم و کلیدی پرستاران، هدایت و مدیریت خدمات سلامت در شرایط بحرانی و بلایا در زمان و محل وقوع است.

تأمین خطوط ارتباطی باز، اطمینان از کیفیت مناسب خدمات و مراقبتها، تأمین آموزش به کارکنان و مردم، اثرگذاری بر سیاستها و تصمیمات مالی و تأمین امنیت برای کارکنان، بیماران و خانواده ها از جمله مسائلی است که در شرایط حادثه به نظارت دقیق نیاز دارد.

خانکه اضافه کرد: استفاده از فرآیند پرستاری به عنوان یک چارچوب برای آمادگی در مقابل تهدیدات ناشی از همه مخاطرات در بلایا و دیگر بحرانها توصیه می شود. این فرآیند شامل: بررسی برای برنامه ریزی، مداخلات و ارزیابی مراحل  کسب آمادگی است.

دمی و مایلز(1984) نقش مدیریتی و رهبری پرستاران را در 3 مرحله اصلی بلایا بیان کرده اند: قبل از شروع و اثرگذاری حادثه، در زمان تأثیرگذاری حادثه، درست به دنبال اقدامات امداد و نجات، بعد از تأثیرگذاری حادثه، زمانی که خدمات نجات تمام شد و بازتوانی، بازسازی و توانبخشی برای یک دوره طولانی لازم است ارائه شود.آنها اصول مدیریت پرستاری را با فرآیند پرستاری در تمام مراحل تلفیق کردند.

مدلهای کمی برای هدایت خدمات پرستاری در بلایا طراحی شده است که یکی از آنها که قادر است خدمات موثر پرستاری را هدایت کند، مدل جنینگز است.

مدل مدیریت پرستاری ساندراجنینگز تمرکزش روی کمک به پرستار بهداشت جامعه به منظور برنامه ریزی و مدیریت حادثه در محل است. این مدل متشکل از 4 مرحله زیر است: مرحله اول: قبل از حادثه ( شناسایی منابع و خطرات، تخصیص منابع، برنامه ریزی مشارکتی، فعال کردن برنامه های حادثه)

مرحله دوم: زمان وقوع حادثه (نقش های پرستار)، مرحله سوم: بعد از وقوع بررسی و ارزیابی مجدد نیازها و بازبینی برنامه موجود بر اساس ارزیابی انجام شده ) و مرحله چهارم: نتایج مورد انتظار در مددجو/خانواده (مانند کاهش  میزان  مرگ و میر.

منبع: مقالات ارائه شده در همایش سراسری جایگاه پرستاری حرفه ای و حرفه پرستاری در نظام سلامت


مطالب مشابه :


دانلودسئوالات دکتری92 -دانلود سئوالات دکترا نیمه متمرکز92

اقتصاد سلامت کلید سئوالات دکتری تخصصی سلامت در بلایا و منابع دانشپذیری




جزئیات افزایش ظرفیت ارشد و دکتری/ زمان اعلام نتایج تکمیل ظرفیت ارشد

منابع کنکور خصوص آزمون دکتری تخصصی گفت: در این آزمون سلامت در بلایا و فوریتها




ابعاد متنوع نقش پرستاران در بلایا ناشناخته مانده است

ارائه خدمات سلامت در بلایا رهبری، تخصیص منابع و اولویت بندی کارشناسی و دکتری




سال سوم: شماره ششم: مطلب چهارم: دوره دکترای مدیریت بحران

اولین مجله اینترنتی علمی، آموزشی و فنی در در مقاطع مختلف منابع سلامت در حوادث و بلایا




مراتع ایران

پروتئين ماده اي است كه در سلامت و ولی این بلایا اغلب در محمدخسروشاهی هستم، دکتری




مدیریت کنترل بیماری های واگیر

،همه از دلايل لزوم توجه همه بخش هاي درگير سلامت به بلایا ، در منابع دکتری




اعلام جزئیات ثبت نام در آزمون دکتری تخصصی گروه پزشکی/ پذیرش در 51 رشته

رشته های علوم پایه پزشکی و بهداشت، طب سنتی، سلامت دکتری در سلامت در بلایا و




اپیدمیولوژی ( Epidemiology ) چیست ؟

اپیدمیولوژی اجتماعی در سلامت سلامت در بلایا و ممنون از لطف شما در مورد منابع من




سلامت معنوی و روانی:

این وبلاگ حاصل تلاش دانشجویان دکتری جامعه در تعريف سلامت در سال 1948 كه منابع کارشناسی




طراحی شهری و راهکارهای پدافند غیر عامل

مجتبی فرهمندیان، دانشجوی دکتری در منابع لاتين دیده و سلامت آنها نقش مهمی در




برچسب :